Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego testy ABX są najlepsze do testowania stereo

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

czarnypsiak, 28 Gru 2009, 08:19

>XYZPawel, 28 Gru 2009, 01:38

>>Łyso Ci ?

>I chodzi właśnie o to -żeby komuś było łyso...

następny fachowiec :)

Wyobraź sobie, że po prostu odpowiedziałem na niezbyt mądre pytanie dd... TYLKO. Sam spowodował, że jest mu łyso. Myślał, że kogoś zaskoczy, a tu zonk...

Myślał, że każdy, tak jak On, jest mocny tylko w gębie.

• Redaktorzy

"nie wiem co to jest drogi.Gra tak samo jak tani sprzet rzedu 2500- 1500zł z allegro.Nie zamierzam go sprzedawać."

Czyli nie łapiesz się. Tu trwają poszukiwania kogoś, kto odniósł wymierną finansową korzyść z faktu, że się nie różnią.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 28 Gru 2009, 11:05

>"...zmyślać moje rzekome obrażliwe wpisy ?"

>XYZ, nie wypieraj się własnych wpisów. Bądź mężczyzną.

Nie mam się czego wypierać. Ty za to po prostu usuwasz moje NORMALNE posty, pod pretekstem rzekomego obrażania. To jest bardzo "męskie" :)) I nakazanie pisania tylko w swoich wątkach :)

• Redaktorzy

Usuwam twoje wpisy naruszajace regulamin oraz wpisy w cudzych wątkach, gdyż po wielu naruszeniach regulaminu z twojej strony moderacja doszłą do wniosku, ze można ciebie albo zbanować całkowicie, albo ograniczyć ci uprawnienia. Ponieważ czasem piszesz coś z sensem, postanowiono na razie cię nie banować. Korzystaj więc, ale nie nadużywaj. I nie ośmieszaj się takimi wpisami. EOT.

XYZPawel, 28 Gru 2009, 01:38

>dd6, 27 Gru 2009, 23:16

>

>>Bardzo proszę o konkretne wpisy:

>>1. Miałem wspaniały sprzęt (tu prosze wymienić jaki)

>Audiomeca Obsession, Audiolab 8000LX, MIT Terminator 2

>Może nie hajend, ale audiofilski shit pełną gębą :)

>

>>2. Uwierzyłem w ABX (ewentualenie sam przetstowałem: co i kiedy)

>>3. Pozbyłem się owego sprzętu, bo nie ma żadnej różnicy

>>4. Teraz słucham na (tu również proszę wymienić konkretne modele)

>

>Marantz CD6002 (fajny wygląd i superowy DAC :), Oriony (słyszałeś ? Wątpię ;) i nie będzie Ci

>dane...

>

>Łyso Ci ?

Co do Ciebie, to wiedziałem. Ale szukam innych osób. Jedna osoba to za mało, abym się miał poważnie zastanawiać nad oczywistymi rzeczami. Chyba nie ma w tym nic dziwnego, że oczekuję aby zwolennik ABX postąpił zgodnie ze swoimi poglądami? Nie mam też nic przeciwko Orionom i chętnie bym ich posłuchał.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

XYZPawel, 28 Gru 2009, 10:16

>następny fachowiec :)

>Wyobraź sobie, że po prostu odpowiedziałem na niezbyt mądre pytanie dd... TYLKO. Sam spowodował, że

>jest mu łyso. Myślał, że kogoś zaskoczy, a tu zonk...

>Myślał, że każdy, tak jak On, jest mocny tylko w gębie.

Do fachowców raczej się nie zaliczam, zapraszam ich, jak mi mają zlew przepchać.

Umiesz cokolwiek napisać nie ad personam? Natomiast po raz kolejny tym wpisem udowadniasz, że chodzi Ci o jakiś wyścig i uznanie Twoich racji za prawdę. Jak sam wcześniej pisałeś, w kontekście Kopernika, uważasz, że Twoje poglądy przekraczają możliwości percepcji większości uczestników tego forum. Nie sądzisz,że jest to trochę niedojrzałe? O co się tak szarpiesz? Daj sobie spokój z niesieniem tego kaganka oświaty tym, którzy tego nie chcą.

Albo zamilknij w swojej nieskończonej mądrości i kontempluj siebie, albo powołaj wspólnotę wyznaniową. Ale to chyba nie to forum...

• Redaktorzy

"Co do Ciebie, to wiedziałem. Ale szukam innych osób."

No, XYZ nie spełnia raczej warunków. Sprzedał swój mocno niedrogi sprzęt (stara Audiomeca i najtańszy Audiolab) i zafundował sobie nowego Marantza i raczej kosztowne kolumny z amplifikacją. Albo wyszedł na zero albo dopłacił do interesu.

moze do podstaw, od podstaw.Paweł nie każe nikomu wyrzucac tego co ma i kupic sobie INNY.Ja np nie mam takiego zamiaru.Proponuje zgodnie z odbytymi testami teze ze wzmacniacze jak inny sprzet CD, gra tak samo w ogromnej wiekszosci.Teze ze nalezy w takim razie wyrzucac sprzet posiadany, wciskaja na siłe rózne audofile stare i młode wymachujac jakimis zniekształceniami,ABX i czym popadnie.Razem ze sprzetem proponuja wyrzucic Pawła.Jest to kuriozum samo w sobie.Groteska rzadko spotykana.Najlepsze ze nikt nie chce powtórzyc testów w warunkach juz ustalonych, zeby udowodnic ze Paweł nie ma racji, ale na siłe domagaja sie siły ałdiofilskie uznania ze Test jest do bani i Pawęł tez.Moze jednak dotrze do was ze jedyna metoda jest zrobienie testów i przekonanie resztę ze sprzet gra róznie.I nic tu nie da merytoryczne i miłosierne nawoływanie starego ałdiofila do zgilotynowania Pawła.Bardziej to przypomina nawoływanie starego nieudolnego pierdoły do wykonczenia przeciwnika.. CUDZYMI rekami.Trochę to załosne...nieprawdaz??

nie ABX zeby wam sie juz zupenie nie powałiło w głowach.Normalny.Slysze.Nie słysze.Dwa razy.Dwa razy słysze.I zadnej statystyki.Skoro jest tak ,,,dobrze.

coraz lepszy jestes w tych kazaniach kaznodziejo mulsie

Gdy audiofil chce zburzyć odwieczne swe więzienie czyli wymienic sprzet , popi pseudoaudiofile XYZetowcy radzą mu doskonalić się moralnie i umysłowo; kształcić rozum i serce. Gdy audiofil chce wydac zarobione u zdzierców tego świata pieniadze -pseudoaudiofile radzą mu zaoszczędzać grosze swej głodowej niewolniczej płacy, aby za te grosze w stowarzyszeniach pseudoaudiofilskich do testowania ABXa budować przyszły raj!

czyz to nie poczatek socjalizmu ??? i nowej lepszej ery

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

slumslum

rozumiem na czym ten test polega

niestety mam dwa rózne wzmacniacze, niestety jeden jest lampa a drugi tranzystor i jak sie domyslasz wynik tego testu nie zmienił mojego spojrzenia na audiofilie i jeden gra ciagle a drugi od czasu do czasu

kiedy mam swoje

po co mi nastepne

nie tworze nowej religii, a temat wzmacniacza po swoim domowym tescie zamknąłem na długo

szukam teraz innych kolumn

moje poszukiwania ida dwoma torami

pierwszy - lepsze i starsze :)

drugi- nowe szyte na miare ,mam nadzieje ze lepsze - sprawa w toku

• Użytkownicy+

Pawle, po długich poszukiwaniach zdaje się że znalazłem audiofila z 5-cioma płytami :

jacch

26 Gru 2009, 21:36

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1999 / 1778 / 1

"{jeśli naprawdę chcesz wiedziĆ czego słucham, to masz "

Talkin Heads little creatuers, true stories

u2 live elevation 2001

tangerine dream - meirose

lenny kravitz - hitz

ac//dc Stiff Upper Lip"

Robert

Ps. Czy to wyjątek od reguły, czy odwrotnie czyli audiofile mają max 5 płyt ?

Gość

(Konto usunięte)

palton, 29 Gru 2009, 00:19

>Ps. Czy to wyjątek od reguły, czy odwrotnie czyli audiofile mają max 5 płyt ?

Ja nie pisałem, że max 5 płyt...

To jest ogólna tendencja, że zamiast płyt to słuchacie klocków. Znam to, bo też tak miałem, a teraz rozpoznaję symptomy... Weź Naczelnego Audiofila Rzeczp.: kupuje ciągle nowe klocki, ale jak sam przyznał nawet ich (!) nie ma czasu słuchać... A w jego kapliczce na podłodze wala się parę płytek testowych... Jedyne czym się chwali to sprzęt na postumencikach, z namaszczeniem rozmieszczony na podłodze... Nawet żeby zmienić płytę, to trzeba uklęknąć :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.