Skocz do zawartości
IGNORED

Który Blu-ray?

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

przepraszam za błąd w kalkulacji dla SE.

cena po wszystkich opłatach powinno być 4200.

dolar na dziś ~2,9PLN.

też uważam, że nie ma co marudzić. jak komuś się nie podoba cena w cinematic, niech ściągnie osobiście. jak ktoś uważa, że da się taniej niech założy biznes ;o)

narzut dla SE to 20%, a dla STD ~34% ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

przy okazji widać ile kosztuje nas "przyjemność" życia w tym "cudownym" kraju ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Opcja na Oppo BDP-83SE z modem region-free i wliczoną dostawą do Polski:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W HD Land BDP-83 kosztuje 790 EUR, na BDP-83SE mają promocyjną cenę 999 EUR na 30 pierwszych odtwarzaczy (normalna cena: 1290 EUR). Plus cargo Francja - Polska.

Jeśli się nie mylę, to jak na razie Oppo nie ustanowiło normalnej dystrybucji w Europie, ze względu na brak modelu na region 2/B (i obróbka PAL-u w ABT). Były takie plany (BDP-831), sklep internetowy miał już witrynę, ale akcja została odwołana, do czasu najbliższych kalend greckich.

Jeśli ktoś w takim układzie oczekuje niskich cen, to cóż... ;) Inni są naiwni. :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

mysle ze w naszych warunkach Oppo 83 to biały kruk i niema co nad nim deliberowac.... Sam musze tej wiosny zakupic bd player i jestem cały skonfudowany : kupic tani player zeby przeczekac wiek niemowlęcy czy kupic którys z "firmowych" klonów Marantza 5004 , Philipsa 7500 ( niemiałem nigdy nic taj marki nie liczac suszarki ) Onkyo 507 czy cos innego ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

807 w środku to klon Denona 2010/Marantza 7004 z tą róznicą ze ma znaczek THX ( zapłacili za licencje - wolałbym zeby jej nimiał i kosztował np. 599 E czyli 100 taniej )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gość

(Konto usunięte)

Trochę odbiegnę od tematu i wspomnę znów o PS3. Sony i Panasonic mają zamiar wprowadzić większe o ok. 30% nośniki Blu-Ray i z tego co wyczytałem w tym artykule większość stacjonarnych odtwarzaczy BD nawet po aktualizacji nie będzie w stanie odczytać takich płytek. Jedynym wyjątkiem ma być właśnie PS3. pozdrawiam

Sąsiad z tego Oppo korzysta już 4 miesiąc,obraz świetny/ z Marantza nie było gorzej/,natomiast zastosowanie do systemów audio gorzej niż dyskusyjne.

Proponowana cena jest idiotyczna,chyba ,że uwierzyć w internetową mitologię.

Największa zaleta ?

Trudny dostęp do kupna !

Wniosek.

Mity,mity,mity!!!!!!!!!!!!!!!!

W kategoriach audiofilskich - zupełna przeciętność/dzwięk-muzyka/.

Mateusz80, 22 Sty 2010, 13:12

>Trochę odbiegnę od tematu i wspomnę znów o PS3. Sony i Panasonic mają zamiar wprowadzić większe o

>ok. 30% nośniki Blu-Ray i z tego co wyczytałem w tym artykule większość stacjonarnych odtwarzaczy BD

>nawet po aktualizacji nie będzie w stanie odczytać takich płytek. Jedynym wyjątkiem ma być właśnie

>PS3. pozdrawiam

30% większa pojemność to żadna rewelacja - nic to nie zmieni.

Ja tam nie mogę doczekać się powszechnego wejścia na rynek kart SDXC (rozwinięty wariant karty SD, pojemność do 2TB, prędkość odczytu do 300 MB/s), które mam nadzieję raz na zawsze wyprą wszelkie napędy optyczne z użycia :)

To interesujące do dzisiaj ,że nie można kupić filmu na CF czy SD. Chociaż mam pewną teorię.

Ci którzy tworzyli systemy multimedialne w oparciu o pamięci stałe raczej sobie nie poradzili. MSX, Nitendo, Może jako menedżerowie dzisiaj blokują wzelkie nowinki.

mateusz80 i juz w lipcu bedzie mogl taka plytke odtworzyc sony 770 ktory bedzie posiadal hdmi 1,4 :) i bedzie kompatybilny w dol

wiec nie siej tutaj banaialuków jak czegos nie wiesz to sie spytaj

a sa juz takie plyty ?:) i ty juz taka kupiles? pomalutku producenci wiedza jak zarabiac wyjda takie plytki i wyjda odrazu takie odtwarzacze napewno nie interesuje wielu jak i mnie konsola do gier nawet niech by posiadala statek kosmiczny ktory wysle cie na marsa:) NIE DLA MNIE to ty czytaj uwaznie

A może jednak Oppo, ino w prostszej i tańszej wersji? Nadal DVD-A i SACD oraz analogowe wyjścia 7.1.

Cena: 289 USD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

==> Wiatrak

Jeśli ten tańszy Oppo 83 jest multizone BD/DVD - to propozycja warta poważnego rozważenia.

289 USD x 1.1 x 1.22 x 2.874 = 1155 zł.

więc z transportem i marżą nie powinien kosztować więcej niż jakieś 1500 - 1700 zł.

A łaskawcy z Cinematicu śpiewają sobie za najprostszy model 3500 zł.

Cinematic tyle śpiewa za średni model (pierwszy z serii), BDP-83.

Ta uproszczona i tańsza nowość to BDP-80.

Ja osobiście mile bym widział np BDP-81, pozbawiony toru analogowego, za to z procesorem VRS ABT. Wystarczy jedno wyjście HDMI.

A co do wielo strefowości, to zapewne pojawi się nowa płytka za 50 EUR, lub będzie pasowała ta od BDP-83.

I jeszcze jedno, a propos wcześniejszych dywagacji o cenach.

Nie doliczyłem przecież kosztu owej płytki i jej montażu! Można go liczyć na 250 PLN.

Jeśli ktoś narzut w wysokości 450 PLN za mało chodliwy i "elitarny" towar o cenie 5200 PLN uważa za duży, to jego problem... ;) :D

==> Wiatrak

>Ja osobiście mile bym widział np BDP-81, pozbawiony toru analogowego

Generalnie zawsze uważałem, że odtwarzacz powinien być tylko transportem, a całość obróbki audio w amplitunerze, ale z drugiej strony należy chyba brać pod uwagę dwa aspekty: (1) Jitter po HDMI, (2) Wiele amplitunerów nie ma wejścia HDMI. Rozwiązaniem obydwu kwestii jest dekodowanie dźwięku już w odtwarzaczu i wypuszczanie wielokanałowym analogiem. Tor audio wydaje się więc być niezbędny. I to lepszej jakości niż ten w amplitunerze.

>A co do wielo strefowości, to zapewne pojawi się nowa płytka za 50 EUR, lub będzie pasowała ta od

>BDP-83.

Pisałem już, że nie jestem zwolennikiem amatorskich przeróbek chałupniczymi metodami. Sprzęt należy przynieść do domu, podłączyć, ustawić w menu co trzeba - i cieszyć się nim. A nie dłubać w środku, coś domontowywać itd itp.

>Jeśli ktoś narzut w wysokości 450 PLN za mało chodliwy i "elitarny" towar o cenie 5200 PLN uważa za

>duży, to jego problem...

Jeżeli ktoś lubi jak go skubią, doją z kasy i drenują jego portfel - to jego problem. Rozumiem, że się takim zabiegom z lubością poddajesz. Jeżeli sprzęt, który w USA w detalu można wyjąć za 400 USD (model 83) u nas sprzedaje się po 5200 zł - to jest to granda i rozbój w biały dzień. Albo tak zwane "zyski niegodziwe" (David Ricardo, żaden Marks). 13 zł da dolara, przy dzisiejszym kursie 2.87 - uważasz że jest w porządku? W wielu krajach za takie lichwiarskie marże stosowana jest progresja podatkowa. 450 zł narzutu? Jak to wyliczyłeś? Mnie uczyli zupełnie innej matematyki. Tej wywodzącej się od Euklidesa.

Bobcat, jesteś niemożliwy. :) Albo czytasz nieuważnie... ;)

Zwróć tylko uwagę na to, których modeli ceny porównujesz... ;) Wtedy dolar nie wyjdzie po 13 PLN... :D

BDP-80 - 289 USD

BDP-83 - 499 USD

BDP-83 SE - 899 USD

W Cinematic'u za 5200 PLN jest BDP-83 SE.

Co należy doliczyć do ceny z USA już wyżej było wspomniane:

koszt przesyłki (niemały)

22% VAT

14 % cła

przedłużenie gwarancji do dwóch lat

moduł region free

montaż modułu region free

Jak dla mnie EOT, szkoda bitów na serwerze... :D

==> Wiatrak

Zgoda. Pomieszałem modele. Więc liczymy dla BDP-83SE:

(899 USD + 110 USD koszty wysyłki z Twojego postu)= 1009.5 USD

1089.5 USD x 1.14 (cło)x 1.22 (VAT) x 2.87 (kurs z dziś) = 4030 zł

4030 zł + 250 zł (płytka zone free, cena proponowana przez Ciebie) = 4280 zł.

A chcą to sprzedawać za 5200 zł. 980 zł marży na jednej sztuce. Nie 450 zł jak byłeś łaskaw sugerować. Też uważasz to za zyski godziwe? W USA 23% zysku przedsiębiorca uznał by za cud i łaskę Opatrzności. A urząd skarbowy i (bardzo tam potężne) organizacje ochrony konsumentów - za wielki przekręt. Zresztą na tamtejszym rynku nikt nie jest na tyle bezczelny, aby próbować realizować taką stopę zysku.

Masz rację: nie ma sensu na ten temat kontynuować duskusję. Ewidentnie trzymasz stronę zdzierców i wyrdwigroszy. Masz sklep ze sprzetem A/V i Twoje wypowiedzi podyktowane są interesem własnym?

Oki. Niech będzie. Trzymam stronę wydrwigroszy. :)

Mam propozycję. Jak ktoś sprowadzi wzmiankowany odtwarzacz z wszelkimi dodatkami, via któryś z europejskich krajów, niech przedstawi rachunek w ZŁOTYCH POLSKICH. Wtedy pogadamy... ;)

Te same polskie marynowane, firmowe borowiki kosztuja w USA $10.- za sloik, a w MAKRO wychodzi PLN 9.- To faktycznie skandal! Podobnie jednak jak z powyzszym marynatem, gdyby tego grzyba sprzedawano w amerykanskim detalu za rownowartosc PLN 7.- to analogicznie przy sprzedazy OPPO w nizszej cenie niz ta w USA, Polacy nadal kupia produktu niewiele wiecej, lub podejrzliwie skorzystaliby z importu z USA lamentujac o teori spiskowej muchomora.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.