Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, dla mnie kolumny w cenie Harpi raczej byłyby tymi ostatnimi :-)

A porównywałeś swoje Minas Anor do kolumn Harpii, które są w ich cenie?

A porównywałeś swoje Minas Anor do kolumn Harpii, które są w ich cenie?

Nie miałem możliwości porównywać bezpośrednio, czy nawet w jednym czasie. Wątek dotyczy Harpii więc nie chcę zaśmiecać wątku, bo miałem styczność z jednymi i drugimi, jednak nie da się tych doświadczeń porównać. Przynajmniej dla mnie.

Harpie cenię za Marcusy i Dobermany i moje MA mógłbym zamienić właśnie na te.

Wątek dotyczy Harpii więc nie chcę zaśmiecać wątku

Pisanie o porównaniu Harpii do innych kolumn nie jest zaśmiecaniem wątku - przynajmniej w tym klubie, nikt za to tu bana nie dostanie. Pisanie o porównaniach kolumn Harpii do innych jest wręcz jak najbardziej pożądane i na temat jeśli merytorycznie.

miałem styczność z jednymi i drugimi, jednak nie da się tych doświadczeń porównać. Przynajmniej dla mnie.

Harpie cenię za Marcusy i Dobermany i moje MA mógłbym zamienić właśnie na te.

Marcusy, choć zauważalnie lepsze od Amstaff Mini/Fresco grają dźwiękiem w bardzo zbliżonych kanwach i w tej samej szkole dźwięku i konsekwencji. Poczytaj tu w tym klubie o doświadczeniach po przesiadce z Amstaff na Marcus. Dlatego właśnie zachęcam do bezpośredniego porównania w Twoim domu i systemie Minasów i Fresco - bo być może już te mogą się okazać, że będą dla Ciebie tymi ostatnimi. Są także w tej chwili używane Marcusy na giełdzie hifi.pl, więc jest szansa zamienić Minasy bez większego spinania finansowego na cenione przez Ciebie Marcusy. Powiedziało się A to nie trudno w tej sytuacji powiedzieć B...

Pisanie o porównaniu Harpii do innych kolumn nie jest zaśmiecaniem wątku - przynajmniej w tym klubie, nikt za to tu bana nie dostanie. Pisanie o porównaniach kolumn Harpii do innych jest wręcz jak najbardziej pożądane i na temat jeśli merytorycznie.

Marcusy, choć zauważalnie lepsze od Amstaff Mini/Fresco grają dźwiękiem w bardzo zbliżonych kanwach i w tej samej szkole dźwięku i konsekwencji. Poczytaj tu w tym klubie o doświadczeniach po przesiadce z Amstaff na Marcus. Dlatego właśnie zachęcam do bezpośredniego porównania w Twoim domu i systemie Minasów i Fresco - bo być może już te mogą się okazać, że będą dla Ciebie tymi ostatnimi. Są także w tej chwili używane Marcusy na giełdzie hifi.pl, więc jest szansa zamienić Minasy bez większego spinania finansowego na cenione przez Ciebie Marcusy. Powiedziało się A to nie trudno w tej sytuacji powiedzieć B...

Dzieki za radę. Marcusy nie raz pojawialy sie na gieldzie. Moze pojawia sie tez w momencie kiedy bede chcial zmienic kolumny.

Marcusy nie raz pojawialy sie na gieldzie. Moze pojawia sie tez w momencie kiedy bede chcial zmienic kolumny.

W ciągu ostatnich 3-4 lat pojawiły się 2 razy. Edytowane przez dzett
  • 3 tygodnie później...

TYTUŁEM WSTĘPU

Witajcie,

wiecie, może dlaczego administracja usuwa niewygodne wpisy i banuje użytkowników którzy piszą prawdę? Myślałem, że forum jest od tego żeby sobie pomagać, doradzać i dzielić się informacjami, a tu wychodzi na to, że są równi i równiejsi. Może trzeba olać to forum skoro moderacja jest stronnicza.

Z góry zastrzegam, że niniejszy podsumowujący post nie dotyczy to oceny produktów Harpia Acoustics (wiele osób jest zadowolonych z tych kolumn i o to chodzi), ale postępowania właściciela firmy, które pozostawia wiele do życzenia. Postępowanie to oraz protesty nieuczciwie potraktowanych konsumentów były niezasadnie przez długi czas ignorowane, usuwane lub ukrywane na forum na skutek działań pewnego moderatora. W związku z ostatnimi pozytywnymi zmianami na forum i będąc lojalnymi userami, powinniśmy uczciwie podnieść tę sprawę, aby każdy potencjalny kupujący nowe produkty Harpia Acoustics był świadomy na jakie ryzyka się pisze, w tym na potencjalne sprawy sądowe. Informacje te powinny być zamieszczone na ogólnym forum widocznym dla wszystkich, a nie ukrywane na Bocznicy zamkniętej dla osób postronnych. Informacje te powinny przede wszystkim pomóc przed podjęciem ostatecznej decyzji o zakupie, a szczególnie np. wpłacie kaucji.

W związku z powyższym zamieszczam niniejszy post z krótkim podsumowaniem, po lekturze którego każdy może wyrobić sobie własne zdanie, tym razem oficjalnie, bez konieczności usuwania postów i banów. Na wypadek takiej propozycji, obecną moderację proszę, aby nie usuwała niniejszego posta – ma on na celu podsumowanie dotychczasowej sytuacji i stoi na straży ochrony konsumentów, jak i kolegów z forum.

Poniżej niektóre tematy na AS dotyczące Harpia Acoustics pokazujące metodykę działania tej firmy (w treści wątków o wiele więcej zaskakujących informacji z pierwszych rąk):

Klub Harpia usuwanie postów i banowanie użytkowników.

http://www.audiostereo.pl/klub-harpia-usuwanie-postow-i-banowanie-uzytkownikow_124928.html

Ostrzegam

http://www.audiostereo.pl/ostrzegam-(...........)_123553.html/page__hl__harpia#entry3639881

Co się dzieje z Harpia Acoustic ?

http://www.audiostereo.pl/co-sie-dzieje-z-harpia-acoustic_37442.html

Na zakończenie, pozdrowienia dla tych szczęśliwych i zadowolonych użytkowników kolumn H.A.

Edytowane przez vlado
określenie nieuprawnione

Z góry zastrzegam, że niniejszy podsumowujący post nie dotyczy to oceny produktów Harpia Acoustics

Można zapytać, co kolegę tak nagle zabolało, skoro ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje z jakimś "podsumowaniem", nie dotyczącym za bardzo kolumn Harpia Acoustics, które są tematem tego wątku (klubu)? Może kolega coś powiedzieć na temat kolumn? Te są bardzo ciekawe, oferują nieprzeciętnie dużo jak na ich ramy cenowe i w zasadzie to mnie interesuje. Ewentualnie można porozmawiać o konstruktorach, ale bardziej interesująca od złośliwości będzie rozmowa o ich podejściu do konstruowania, zasad i teorii, którymi się kierują przy projektowaniu kolumn. Historie, które kolega podsumowuje nadają się do innych wątków, które jak kolega zauważył nadal istnieją i można je poczytać. Natomiast nie widzę powodu, by śmiecić takimi prywatnymi podsumowaniami w tym wątku, bo odbieram to jako zwykłe uprawianie hejtu.

Klub Harpia usuwanie postów i banowanie użytkowników.

Tak dla ciekawostki dodam, że są na tym forum kluby miłośników polskich kolumn, w których się banuje bez powodu i to jeszcze partiami zbiorowymi. To dopiero ciekawe przypadki socjologiczne i demonstracja nie siły a raczej jej braku czy bezradności.

Tak na poważnie i na koniec proponuję się zdystansować i przemyśleć kilka mądrych zdań, które wypowiedziała pewna postać z pewnego filmu:

"The world ain't all sunshine and rainbows.

It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are... ...it will beat you to your knees and keep you there if you let it.

You, me or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit.

It's about how hard you can get hit... ...and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward.

That's how winning is done!"

Można zapytać, co kolegę tak nagle zabolało, skoro ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje z jakimś "podsumowaniem", nie dotyczącym za bardzo kolumn Harpia Acoustics, które są tematem tego wątku (klubu)?

To prawda post kolegi SVART-a jest trochę z "gruchy" , ale to nieprawda, że nie dotyczy kolumn HA. Kupując jakikolwiek produkt liczy się także podejście do klienta, obsługa po sprzedażowa, serwis itp. Tak nie jest? Dla wielu osób wydanie kilku tysięcy na kolumny to duży wydatek więc takie aspekty są ważne. Może w wątku klubowym jest to niepotrzebne, ale przypomnę, że nawet w założonym temacie z linku podanym przez SVART-a próbowałeś wybielać/tłumaczyć postępowanie konstruktora szukając wyjaśnienia co dla mnie jest niezrozumiałe. Gdyby to nie dotyczyło produktu/producenta, którego lubisz sam byś to piętnował i pisał o tym często. Ale jak widać są wyjątki.

To wszystko nie zmienia faktu, że kolumny (brzmienie) HA mogą mieć swoich zwolenników i fanów. Zaufanie budowane przez lata można szybko stracić i warto o tym pamiętać. Sam kiedyś byłem pokrzywdzony kupując pewien produkt ( nie pisze tu o HA) i mam o tym wyrobione dość stanowcze zdanie. Szczególnie, że mówimy tu o producencie, a nie o jakiś sklepie co sprzedaje dany produkt.

Edytowane przez Silver_85

próbowałeś wybielać/tłumaczyć postępowanie konstruktora szukając wyjaśnienia co dla mnie jest niezrozumiałe

Ej.. Silver, przeczytaj proszę jeszcze raz wszystkie moje wpisy w tamtym wątku, bo mam wrażenie że Twój powyższy wniosek jest troszkę naciągany...?!

Ale cieszę się, że z resztą mojej wcześniejszej wypowiedzi się zgadzasz.

Czy Twoje Canto są dobrze wygrzane? Chciałbyś się spotkać i dokonać bezpośredniego porównania do Graffiti byśmy wspólnie mogli coś rzetelnie napisać w wątku dotyczącym tego porównania?

Edytowane przez pit80

Pit zapoznałem się jeszcze raz z Twoimi wypowiedziami i podtrzymuje swoje zdanie. Brak w nich potępienia, a raczej szukanie okoliczności, które dla mnie nie mają znaczenia. I entuzjazm po załatwieniu sprawy. Nie wiadomo jakby się to potoczyło gdyby nie forum.Nie będę tu cytował Twoich wypowiedzi bo chyba nie ma sensu w tym wątku.

Tak wygrzane. Co do spotkania to można by je zorganizować. Pytanie czy masz czyste intencję? O nich już kiedyś pisałem. Nie planuje na razie zmiany kolumn bo jestem zadowolony (pewnie za jakiś czas przeskoczę na podłogowe bo pracuje nad potomstwem i będzie bezpieczniej:) ) Chętnie bym wypożyczył do siebie do domu na kilku dniowy odsłuch żeby to było wiarygodne porównanie. I od razu zaznaczam, że nie zależy mi na jakiejś konfrontacji. Pytanie czy jest sens jak nie planuje zmian. Chyba żeby mnie zwaliły z nóg.

Ja myślę że właśnie powinno się "publikować" takie ostrzeżenia, dla dobra/wiedzy potencjalnych klientów. Ja gdybym wcześniej miał tą wiedzę nie wchodziłbym w interesy z tym Panem. A tak, nerwy, niepokój, eeee.... szkoda gadać.

Przeczytałem powyższe sześc postów i oczom nie wierzę! Jeszcze nie wykasowane przez moderację? To znaczy, że dopuszczono różne punkty widzenia. Mogę się z nimi zgadzać lub nie, ale jestem za tym, żeby każdy mógł napisać, co myśli.

Coś się zmieniło na plus w podejściu moderacji/administracji? Ktoś coś wie?

Witam

Przeczytałem forum i o ile z początku można było dowiedzieć się wielu interesujących rzeczy oraz poczytać o wrażeniach użytkowników, to od jakiegoś czasu pojawia sie tu polemika około hejtowa.

Tak sie zastanawiam, że jeżeli komuś nie odpowiadają te produkty i ich nie posiada, to w jakim celu swoją energię i czas inwestuje w wyrażanie swoich opinii w tym temacie ? Z mojego punktu widzenia nie wnosi to wartości do dyskusji.

Dzieląc się wrażeniami, ponieważ szukając zmiany z poprzedniego zestawu, słuchałem wielu kolumn i porównywałem np. z gradient 6.0, rożnymi Xavianami, Davone, Dynaudio, KEF, to podejście prezentowania dźwięku w modelu Fresco najbardziej mi przypadł do gustu w tym przedziale cenowym.

Nie miałem okazji posłuchać Studio 16Hz i WIGG Art'ow a słyszałem pozytywne opinie o nich. Bardzo kibicuję naszym polskim produktom.

Pit zapoznałem się jeszcze raz z Twoimi wypowiedziami i podtrzymuje swoje zdanie. Brak w nich potępienia,

No tak, jak można mieć wniosek, że wybielałem jeśli pisałem wprost i to dwukrotnie, że nie popieram tego, co się wówczas działo i nie próbuję wybielać. No ale przecież nikt nie może Tobie zabronić takiego absurdalnego wnioskowania.

a raczej szukanie okoliczności, które dla mnie nie mają znaczenia.

Czyli jakich okoliczności szukałem? Zastanawiałem się jedynie nad wszystkimi okolicznościami, które mogły doprowadzić do tamtej sytuacji, bo tylko wtedy można jakkolwiek oceniać, podczas gdy inni nie znając wszystkich motywów, faktów czy okoliczności, bez zastanowienia próbowali człowieka palić żywcem. Jeśli dla Ciebie przy ocenie jakiejś sytuacji nie mają znaczenia (jak to wyżej zaznaczyłeś) wszystkie inne okoliczności zdarzenia, to ciężko w Twoich wpisach szukać obiektywizmu i można się zastanawiać nad Twoimi intencjami. Podstawą osądzania jest zaznajomienie się ze wszystkimi możliwymi okolicznościami, zwłaszcza gdy robi się to publicznie - wtedy to jest mądrość i obiektywizm. W przeciwnym razie to śmiecenie w wątkach i zwykły hejt i jeszcze raz hejt, a może i dbanie o interesy konkurencji i klaskanie nad potknięciem innych. Nie trudno zauważyć, że największy hejt w tamtym wątku i nie tylko (także w innych klubach) uprawiali(ją) miłośnicy 16Hz, ale do tego to już chyba wszyscy przywykli.

I entuzjazm po załatwieniu sprawy.

Czyżby to była sugestia, że powinienem był płakać z tego powodu? No tak, przecież hejterom nie na rękę jest, gdy sprawa zmierza ku pozytywnemu końcowi. W normalnych ludziach zmierzanie spraw ku pozytywnemu zakończeniu budzi właśnie entuzjazm. Dla hejterów sytuacja jest odwrotna.

Pytanie czy masz czyste intencję? O nich już kiedyś pisałem.

Cóż.. a jakież mogą być intencje w porównywaniu dwóch modeli kolumn podobnego przeznaczenia i w podobnej cenie? Tu dotykamy wręcz fundamentu powstania tego forum czyli pisanie o brzmieniu jednych i drugich w bezpośredniej konfrontacji, wyszczególnienie różnic, podobieństw by mieć autopsyjne podstawy do wymiany opinii z innymi forumowiczami. Dla takich celów właśnie to forum istnieje a nie dla hejtu.

nie zależy mi na jakiejś konfrontacji. Pytanie czy jest sens jak nie planuje zmian. Chyba żeby mnie zwaliły z nóg.

No choć tutaj widać wyraźny obiektywizm :)

Ja myślę że właśnie powinno się "publikować" takie ostrzeżenia

Przecież ostrzeżenia zostały opublikowane, tylko że w odpowiednich ku temu wątkach i zakładkach.

Przeczytałem forum i o ile z początku można było dowiedzieć się wielu interesujących rzeczy oraz poczytać o wrażeniach użytkowników, to od jakiegoś czasu pojawia sie tu polemika około hejtowa.

Tak sie zastanawiam, że jeżeli komuś nie odpowiadają te produkty i ich nie posiada, to w jakim celu swoją energię i czas inwestuje w wyrażanie swoich opinii w tym temacie ? Z mojego punktu widzenia nie wnosi to wartości do dyskusji.

Nie mają, nie mieli, nie widzieli, nie słyszeli ale udzielają się za to szczególnie chętnie. Intencje, jak słusznie zaznaczyłeś, to polemika około hejtowa, klaskanie nad potknięciami i podkładanie nogi konkurencji lub też zwykłe peplanie tu i tam by nabijać liczniki postów.

to podejście prezentowania dźwięku w modelu Fresco najbardziej mi przypadł do gustu w tym przedziale cenowym.

Nie miałem okazji posłuchać Studio 16Hz i WIGG Art'ow a słyszałem pozytywne opinie o nich. Bardzo kibicuję naszym polskim produktom.

Szczerze zatem polecam się zapoznać z modelem konkurencyjnym dla Fresco ze Studio 16Hz czyli Minas Anor. Radzę postawić obok i zweryfikować te zachwyty nad nimi, bo ja do dziś ich nie jestem w stanie pojąć, zwłaszcza w zestawieniu z mottem 16Hz ze strony domowej "Miłość do muzyki i jego jak najwierniejszy przekaz sprawia że chcemy zaprezentować Państwu kolumny które są jak najbliżej artysty który muzykę stworzył". Już w oczy kole sformułowanie "jego najwierniejszy" zamiast "jej najwierniejszy" więc jak tu się spodziewać perfekcjonizmu i detalicznej zgodności brzmienia Minasów z zamysłem tego motta. No ale polecam się przekonać doświadczalnie.

A tak na poważnie to w szukaniu alternatywy dla Fresco zwróciłbym uwagę na przykład na firmę Audio Academy i model Rhea. Pomimo, ze na tych samych midwooferach co Minasy z 16Hz to brzmienie dobitnie odmienne i znacznie bliższe mottu 16Hz niż produkt twórcy motta. Mogę tutaj dodać, że z mojego doświadczenia konstruktorzy Harpia Acoustics i Audio Academy zmierzają jakby z troszkę innych stron (choć niezbyt odległych od siebie) ale obaj konsekwentnie z perfekcjonizmem ku temu samemu, słusznemu celowi.

Edytowane przez pit80

Jeśli dla Ciebie przy ocenie jakiejś sytuacji nie mają znaczenia (jak to wyżej zaznaczyłeś) wszystkie inne okoliczności zdarzenia, to ciężko w Twoich wpisach szukać obiektywizmu i można się zastanawiać nad Twoimi intencjami. Podstawą osądzania jest zaznajomienie się ze wszystkimi możliwymi okolicznościami, zwłaszcza gdy robi się to publicznie - wtedy to jest mądrość i obiektywizm. W przeciwnym razie to śmiecenie w wątkach i zwykły hejt i jeszcze raz hejt, a może i dbanie o interesy konkurencji i klaskanie nad potknięciem innych.

Pit tu nie chodzi o jakąś sytuację tylko o przywłaszczenie czyjejś kasy. To dla mnie zmienia postać rzeczy. Dla Ciebie to jest hejt dla mnie nie bo nie ma w tym nieprawdy. Gdyby to Ciebie dotyczyło to byś inaczej pisał. Jak to świadczy o firmie, która sprzedaje dobra luksusowe za 10,20 czy 30k i nie ma, żeby oddać 4k? A wszyscy piszą, że to uznany i szanowany producent. We mnie to wzbudza zaniepokojenie szczególnie że to nie jest jedyna taka sytuacja co można było przeczytać w tym wątku (pomijam już to co sam słyszałem zanim jeszcze wypłynął ten wątek). Nawet wystarczyło pójść do banku i wziąć pożyczkę i oddać kasę. Nawet ja "szary Kowalski" mam taką zdolność kredytowa. Pisanie przez Ciebie, że ta sprawa za bardzo nie dotyczy kolumn HA jest dla mnie absurdalne. Gdyby to dotyczyło jakiegoś salonu, który sprzedaje HA to rozumiem. Tu producent nie byłby winien, ale jest inaczej. To, że mam aktualnie kolumny S16Hz nie ma znaczenia. Chodzi tu o podejście do biznesu. W biznesie tak już jest, że 10 zadowolonych klientów, którzy polecają dadzą jednego dodatkowego, a jeden niezadowolony odbierze dziesięciu. I nie chodzi tu o brzmienie. To jest kwestia gustu i wielu jeszcze innych czynników. Sam czasem się spierałem w klubie AA , ale tam to były sprawy innego kalibru. Z tego co wiem AA ma dobre podejście do swoich klientów.

A co do hejtownia to Ty też nie jesteś tu aniołkiem. Lubisz czasem wbić szpilkę. Choć hejterem bym Cię nie nazwał. Myślę Pit że nie mam sensu ciągnąć tego tematu za długo. Jak moderacja uzna, że moje wpisy są nie na temat w tym wątku to można je usunąć. Płakał nie będę.

Muszę dopisać jedną rzecz (sprostowanie) bo zostałem pouczony na priv i mogę mieć kłopoty :) Podobno nie przywłaszczenie, a "opóźnienie". Nie jest prawnikiem więc nie znam tego żargonu.

Nie mogę edytować swojego powyższego postu.

Pit tu nie chodzi o jakąś sytuację tylko o przywłaszczenie czyjejś kasy. To dla mnie zmienia postać rzeczy. Dla Ciebie to jest hejt dla mnie nie bo nie ma w tym nieprawdy. Gdyby to Ciebie dotyczyło to byś inaczej pisał.

Po pierwsze nie było żadnego przywłaszczenia tylko spore opóźnienie ze zwrotem kaucji (dłużnik przecież nigdy nie wypierał się tego że musi oddać, tylko potrzebuje więcej czasu). Więc proszę nie pisz nieprawdy zwłaszcza w wątku, który tego nie dotyczy bo właśnie uprawiasz hejt.

Silver, to o tym właśnie ciągle piszę i tam pisałem. Należy zapoznać się ze wszystkimi możliwymi okolicznościami dotyczącymi sprawy przed próbą publicznego osądzania i podpalania żywcem. Zwłoka ze zwrotem kaucji to właśnie jedna sprawa, jakaś sprawa spośród wielu innych, które w życiu mogą pójść nie tak. Nie pisz także, że jeśli to by dotyczyło mnie to inaczej bym pisał. To przecież jest oczywiste, że nie wiem jak bym się zachował, gdybym znalazł się w okolicznościach i sytuacji w jakiej znalazła się osoba zwlekająca ze zwrotem kaucji z prostego powodu: nie wiem jakie to były okoliczności! Dlatego nie oceniałem i nie podobało mi się ignoranckie podejście całej masy hejterów, którzy również tych okoliczności nie znają. Nadal nie znam tych okoliczności (i niekoniecznie chcę je poznać) dlatego nadal nie oceniam. Podejrzewam, że nie były jakieś tam błahe sprawy (typu wziąć pożyczkę czy nie wziąć) skoro do tego doszło, zwłaszcza w firmie, gdzie obraca się drogimi dobrami. Sytuacje życiowe potrafią być naprawdę różne i potrafią zmuszać do różnych zachowań, czasami trzeba wybrać mniejsze zło... Niektórzy się wieszają czy spadają do rynsztoku... Kwestia tego czy ktoś się z tego podniesie i wyjdzie na prostą, zwłaszcza że ostatnie opinie użytkowników na temat współpracy z Harpia Acoustics są bardzo pozytywne.

Ty, Silver, proszę zdaj sobie sprawę, że tak naprawdę każdy z nas i Ty także nie wiesz, co byś zrobił będąc wówczas w skórze osoby przetrzymującego kaucję (nie znając tych pozostałych okoliczności, które bierzesz za nieistotne). Więc proszę nie przeinaczaj faktów typu przywłaszczenie oraz nie hejtuj tu więcej w taki sposób, gdyż spośród aktywnych miłośników 16Hz akurat Ciebie jako jednego z niewielu i Twoje podejście do różnych spraw najbardziej szanuję.

Muszę dopisać jedną rzecz (sprostowanie) bo zostałem pouczony na priv i mogę mieć kłopoty :) Podobno nie przywłaszczenie, a "opóźnienie". Nie jest prawnikiem więc nie znam tego żargonu.

Nie mogę edytować swojego powyższego postu.

O widzę, ze ktoś mnie ubiegł, a pisząc powyższe nie widziałem Twojego sprostowania. Mimo wszystko to nie jest żargon i każde określenie ma swoją precyzyjną definicję. Edytowane przez pit80
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Aluminiowe SB Acoustics pokazały się na średnicy? Jak porównanie do wcześniejszego Founteka?

To bardzo zbliżonej klasy przetworniki.

Z Fountekem był taki problem, że zrobili bardzo zaawansowany przetwornik o wysokiej jakości.

Niestety sprzedawali go ZA TANIO :)

Jak się zorientowali to zamiast podnieść cenę zmienili konstrukcję na znacznie uboższą.

W nowej wersji nie nadawał się do naszego projektu.

Został więc zastąpiony SB Acoustics.

W ogóle, kolumna Nimbus jest bardzo sprytnie pomyślanym projektem, unikalnym w światowej skali.

Na nowej stronie internetowej klient będzie dowolnie mógł sam kolumnę "zaprojektować"

Dostępne będą cztery głośniki basowe, trzy średniotonowe i trzy wysokotonówki.

Wszystko do siebie doskonale pasuje.

Według własnych upodobań będzie można stworzyć kolumny od papierowych przetworników o sporej skuteczności, przez twarde membrany do mocnych tranzystorów po bardzo sprawną (91dB) kolumnę z zamkniętą obudową.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Rozumiem, że każda z możliwości ma inną zwrotnicę?

Oczywiście.

To jest jakby w "komplecie".

Do wybranych głośników dostosowana jest odpowiednia zwrotnica i ustawiony wzajemny poziom i podział.

To słowo nijak pasuje do minionego wydarzenia

Defraudacja, malwersacja, sprzeniewierzenie – przestępstwo polegające na nielegalnym przywłaszczeniu sobie cudzej własności lub zatrzymaniu powierzonego mienia, wykorzystanie powierzonych pieniędzy lub majątku niezgodnie z przeznaczeniem, na niewłaściwy cel, najczęściej dla osobistej korzyści.

wikipedia.pl

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Są na wyspach szczęśliwi Polacy.

Mogą robić rzeczy wielkie.

Ale to stan umysłu :)

https://www.youtube.com/watch?v=Z7hGo9X5cI8

Edytowane przez HarpiaAcoustics

To słowo nijak pasuje do minionego wydarzenia

Zenek, korzystając z okazji Twojego postu. Czy koszty sądowe również zostały zwrócone, bo wspominałeś o nich swego czasu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.