Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem ze cena jest przybliżona I nigdy nie pisałem że za 2 płytki 80 zł Chyba ruskie .Płytki będą pierwsza klasa Z cynowanie hal. soldermaska czerwona itd. Za jakość trzeba zapłacić .Cena na pewno będzie niższa ale niedużo .Jak zamówię ze 20 końcówek i 10 preampuw to na pewno cena spadnie .Moze być tak że cena za komplet będzie oscylowała wokół 140zł Nie liczę wysyłek .Chcesz ZEPHYR to przejmij ode mnie prowadzenie tego projektu i zobaczymy co ty zrobisz?

Taki wzór poszedł do produkcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No Paweł w końcu jesteś mówisz że za 1000 to ogarnie Powiedz mi gdzie zamówić dobre trafo Żeby miało takie napięcia jak podałeś Czy lepiej dać dwa osobne .Teraz tak mam .Tylko napięcia trochę są inne.

>kogutaudio

W środku widzę jedna trafo do dwóch kanałów zarówno do do drivera końcówki mocy, jak i do stopnia końcowego. Jest 2x 50V i 2x60V oraz pojedyńcze 12V. No chyba, że coś pokręciłem.

Jest jeszcze jedno małe chyba dla przedwzmacniaczy. Niestety napięć wyjściowych tego małego nie znam.

Accuphase właśnie tak ma w orginale. Nawet odczep pomocniczy 12V.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

żółwik, 26 Maj 2010, 20:45

>Czy to 12V wykorzystywane jest w orginalnym Accu do logiki (przekaźniki, potem stab -> 5V), bo

>chyba na przedwzmacniacze za mało ?

Dokładnie tak. Do logiki i podświetlenia wskaźników.

Transformator wygląda tak.

Wersja audio z full ekranowaniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ze zdjęc nie wynika, że jest tak duży. Jesteście pewni, że w oryginale ma 800VA. Niby im więcej tym lepiej, ale upakować w obudowie też trzeba. Zresztą pod takiego toroida trzeba by zrobić soft start, bo 10A bezpieczniki w instalacji raczej napewno będzie wybijało

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Przecież widać, ze to toroid, faktycznie mały się wydaje, ale pewnie na zdjęciu.

W orginale jest chyba EI w "pancernej" puszce odpowiednio tłumiącej pola magnetyczne.

Zaletą jest, że toroid ma jednak dużo mniejsze sianie.

Wy o trafach a ja płytkę już prawie mam zrobioną ma wymiary 80mm/115mm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odnośnie trafa to chodziło mi oczywiście o oryginał.

Toroid faktycznie mniej sieje, ale tylko na boki, natomiast wytwarza bardzo silne pole w pionie. Jest szybkim transformatorem, ale przenosi wszystko co pojawia się na pierwotnym, na wtórne. Do wzmacniaczy chyba jedno z lepszych rozwiązań.

Natomiast EI gra spokojniej. Bardziej sieje, ale równomiernie. Poza tym wstępnie filtruje zakłócenia z sieci.

Nie wiadomo na co postawili konstruktorzy

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

przypadkowo rzuciłem okiem i jestem pełen podziwu dla kolegów. super ze coś konstruktywnego się w reszcie dzieje. czy przewidujecie fulla klona wraz z kompletnym pre z barwą i zasilaniem? Jeśli tak to chetnie sie dopisze jesli wolno. A z elementami to zemdleję :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.