Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga na HiLife-Broker !!!

Marek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę wtopiłeś. Na przyszłość przy okazji zakupów przez www warto przede wszystkim sprawdzić co to jest za strona:

nslookup www.hilife-broker.com

Non-authoritative answer:

www.hilife-broker.com canonical name = hilife-broker.com.

Name: hilife-broker.com

Address: 89.44.47.169

---------------------

lub

host www.hilife-broker.com

www.hilife-broker.com is an alias for hilife-broker.com.

hilife-broker.com has address 89.44.47.169

hilife-broker.com mail is handled by 0 hilife-broker.com.

A potem jak już masz IP skorzystać z RIPE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak widzisz w opisie:

"country: ro"

to od razu możesz dać sobie spokój.

Nie ochroni Cię to przed każdym oszustem, ale czasem może pomóc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mrok, 20 Kwi 2010, 09:42

>Jak widzisz w opisie:

>

>"country: ro">>>

Panowie nie róbmy z Rumunii siedliska zła. Nie wiem kto z Was tam był w ostatnim czasie ale zapewniam, że kopara by wam opadła. Wielu anglików czy "zachodnioeuropejczyków" wiedząc, że handluje z Polakami odpuszcza sobie interes. Miejcie to na uwadze i nie przesadzajcie.

To był tylko pech. Gdyby serwer był na Węgrzech czy w Niemczech byłoby wszystko OK?

Ktoś dobrze zwrócił uwagę na drewniany język prezentowany na tej stronie.

I tego przede wszystkim trzeba było się wystrzegać a nie "ru"..

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ja chciałbym zwrócić uwagę wszystkim złotoustym na fakt iż kiedy się już "wie" to i szukać jest dużo łatwiej.

Przypominam też o tym, że gdyby w grę wchodziły mniejsze kwoty, lub wypowiadający się tutaj mieli dostęp do większej ilości gotówki (niektórzy zapewne mają ale nie wszyscy), mogłoby być więcej pokrzywdzonych.

("Ja nigdy bym się tak nie dał!!!!")

wątek ten został założony chyba po to, aby ostrzec kolejnych ewentualnych chętnych.....

czy ktoś może sprawdzł, czy ta strona jest nadal na tym samym serwerze?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Treść umowy:

Print Contract

SALE CONTRACT

Personal Details

Shipping address:

Buyer:

Full Name:

Address:

Seller:

Company: HiLife Broker KFT.

Address: Rákóczi út 11, Budapest, 1088, Hungary

Phone/Fax: +36 (1) 577-7234

Website: www.HiLife-Broker.com

Email address: [email protected]

Product(s) Description

Manufacturer: Bowers & Wilkins

Model: 801D

Condition: 9/10 (mint)

Price: 5,200.00 USD

Comments: Original manuals, accessories and packages

Shipping Fees: 0.00 USD

Total Price: 5,200.00 USD

Payment Terms

1. The buyer must pay the total amount of 5,200.00 USD to HiLife Broker KFT. (www.hilife-broker.com) in order to purchase the

product(s) listed above. The payment must be completed using BANK WIRE/TELEGRAPHIC TRANSFER to the company bank account.

2. The transfer fees will be paid by the buyer.

3. The buyer will have to confirm the payment as described below.

Bank name: Erste Bank Nyrt.

Account Holder: HiLife Broker KFT.

Account number: 11600006-00000000-40466655

IBAN: HU 93 11600006 00000000 40466655

SWIFT: GIBA HU HB

Bank Address: Népfüdro ut 24-26, 1138 Budapest, Hungary

HiLife-Broker.com Billing Dpt. Fax #: +36 (1) 577 7234

In order to confirm the payment the buyer has to send us by fax/email a signed copy of this contract and a copy of the bank

wire transfer receipt.

Shipping Terms

1. HiLife Broker KFT. (www.hilife-broker.com) will ship the product(s) described in this contract to the buyer in maximum 48 hours

after the payment is cleared by the bank;

2. The shipping fees will be paid by the seller (HiLife Broker KFT.);

3. The seller must release to the buyer the Shipping Tracking Number in maximum 24 hours after the product(s) were shipped;

4. The seller must pay for the full insurance of the package during transit;

5. The seller is responsible for any damages appeared during shipping;

6. The seller will ship the products with one of these carriers: UPS or DHL;

7. The shipping time may take no longer than 5 days.

Refund Policy

1. HiLife Broker KFT. offers a 21 days period in which the buyer may ask for a full refund.

2. The refund will be granted only in case of damages appeared during transit or if the products are not received as described in

this contract.

3. In case of a refund the seller will pay for shipping the product(s) back to the company store. The fees will be added on the total

amount of the refund.

4. Product(s) must be returned in the original package, including all accessories and manuals.

Both parties have approved the terms and condition of this sale contract.

Buyer's name:

Buyer's Signature: ____________________

06.04.2010

HiLife Broker KFT.

Billing Dpt.

Myślę, że wątek jest potrzebny. Szkoda że Mirek wcześniej o tym nie napisał - wtopiła by jedna osoba mniej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

czasem można jednak trafić sensownie - ja kupiłem Lebena 600 z Chorwacji, ale najpierw poprosiłem o skan dowodu osobistego, przetrzepałem internet znajdując informacje o tym człowieku wskazujące na realne powiązania ze światem hi-fi i to w wydaniu profesjonalnego handlu...i dopiero wtedy zdecydowałem się posłac kasę do Chorwacji, a Leben szedł do mnie 1.5 tygodnia kurierem aż zaczałem wierzyć że też to przekret - na cle stał ze 3 dni, z Chorwacji do UE nie tak łatwo przesyłać itd.

a propos osoba sprzedająca BATa z Hiszpanii też przesłała mi skan dowodu i nie wygląda to na przekręt..

Skan dowodu to mało. Moim zdaniem, najbezpieczniej jest jednak zawsze kupować od człowieka z wysokim ratingiem i/lub prosić o przesłanie jakiegoś nietypowego zdjęcia (np. z butem na obudowie).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, dobry patent z tym zdjęciem. Z dowodem również.

Wątek jest na pewno potrzebny i chwała autorowi, że ostrzega innych.

Ja jednak b. autorowi dopinguję i byłbym wdzięczny za info o postępach w dochodzeniu, tzn. czy polska policja w ogóle zamierza się tym zająć i co robi w sprawie.

Powodzenia, trzymamy kciuki!

Powrót po dłuższej przerwie...

Panowie,

patent ze zdjęciem jest bardzo dobry. Osoba, która nie ma nic do ukrycia zrobi takie zdjęcie i prześle bez problemu.

Ja również ostatnio miałem problemy z zakupem przedwzmacniacza w Austrii, facet podawał się nawet za oficjalnego dystrybutora EMM Labs'a. George Monofar bo tak się nazywał jednak nie zrobił wałka bo wysłałem mu do domu kolegę, który pracuje w Wiedniu i okazało się, że nie można nawet zobaczyć urządzenia bo ma spakowane w samochodzie. Był to ewidentny przekręt.

Zasada jest jedna, jeżeli cokolwiek wyda ci się podejrzane, dziwne lub nie takie jak powinno, natychmiast przerwij transakcję. Fundamentalnym posunięciem jest poproszenie o numery seryjne, od tego się zaczyna chociaż i to nie zawsze pomaga.

Temat ze smiesznego,poprzez bardzo gorzki-zrobil sie ciekawy.

Rowniez utwierdzilem sie w trzech przyslowiach,ktore ponoc sa madroscia narodow,bo

1]Nie badz chamie chytry

2]Chytry traci dwa razy

3]Polak madry po szkodzie

Nie zrozumiem tego nigdy-jak mozna na slepo [wirtualnie]nie widzac towaru,ani nie znajac osoby ot tak

sobie wplacic mu na konto kilka tysiecy dolarow??

Ten wegierski oszust oglaszal sie kilkakrotnie pod zmienionym nazwiskiem-chcial sprzedawac okazyjnie

glownie produkty mcintosha-dwoch moich kolegow juz chcialo po pieknie prowadzonej korespondencji juz

wysylac pieniadze.Skonczylo sie w obu przypadkach na butelce finladii-i rozum im sie wreszcie

rozjasnil.W ciemno kupilbym tylko Yakina do 1500zl-majac nadzieje ze do mnie nie trafi-pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Rozmawiałem z jednym z dystrybutorów, i tylko on zna kolejne 6 osób z PL które wtopiły: AN DAC 5, MC501, Nautilusy 802D, Krell 700, Wilsony 8 itd

Polski naród jednak ciemny.

Elberoth

mnie jeszcze zastanawia jak mozna bedac ciemniakiem dojsc do pieniedzy pozwalajacych na kupno takich klockow:) to tak jak czytam niekiedy ogloszenia samochodow na allegro, jakies cls-y czy eski od pierwszych wlascicieli , a w opisie po 5-10 błedów ortograficznych, niektore slowa zupelnie fonetycznie napisane:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Proste, wyjechac na troche za granice.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

To jest akurat proste: bo z nich taki pierwszy właściciel, jak ze mnie baletmistrz. 95% 'pierwszych właścicieli' na Otomoto i Allegro, to de facto handlarze lub pierwsi właściciele w Polsce (a że przed nim było jeszcze 3 Niemców ... to już inna historia).

Tak samo z 'bezwypadkami'. Dzwonię kiedyś do jakiegoś typa z ogłoszenia i pytam - 'rozumiem że auto bezwypadkowe, tak jak napisane w ogłoszeniu'. A facet na to: no, jeżeli o mnie chodzi to tak. Czyli auto mogło mieć 5 różnych dzwonów, ale ponieważ nie były za kadencji sprzedawcy, to wg. niego kwalifikują się jako 'bezwypadkowe'.

ROTFL :-))))))))))))

to to ja wiem, ja czytalem od prawdziwych pierwszych wlascicieli, w polskim 'salunie kupywane', juz nie przesadzaj Elb:) taki naiwny to ja nie jestem i wiem co oznacza 'pierwszy wlasciciel' w jezyku allegro:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Elberoth, 20 Maj 2010, 15:05

>Rozmawiałem z jednym z dystrybutorów, i tylko on zna kolejne 6 osób z PL które wtopiły: AN DAC 5,

>MC501, Nautilusy 802D, Krell 700, Wilsony 8 itd

>Polski naród jednak ciemny.

Dobrze, że Ty oświetlasz trochę te ciemności :)

Ludzie w innych krajach nie dają się nabierać, to oczywiste.

A może ciemni to Ci co płacą olbrzymie kwoty za hi-hi-endowy sprzęt ? Co ty na to ? Za podstawki pod kable ? ;) To jest dopiero ciemnota :))

rendez vous,

miałem różne podstawki pod kable i ciemnotą by było twierdzić, że nie działają, niektóre coś poprawiają a inne coś pogarszają.

Co do HiLife-Broker to okazuje się, że znam człowieka, który kupił od nich również monobloki ML33 za jedyne $13000. Po wpłacie napisali na swojej stronie "sold" co miało utwierdzić kupującego, że wszystko OK.

Nic nie dostał do dziś. Tak jest karana chytrość i brak doświadczenia. Osobiście uprzedzałem, że w tej cenie nie da rady czegoś takiego sprowadzić ale wizja zaoszczędzenia $6000 odebrała rozum. Wystarczyło sprawdzić ceny po ile na Audiogon'ie były takie rzeczy sprzedawane i już widać, że wałek.

Moim skromnym zdaniem dobrze, że czasami tak się dzieje, niech to będzie na przestrogę dla wielu mądrych którzy chcą kupić taniej niż na Audiogon'ie bo mają taki dojścia.

Mirek Potempski, 22 Maj 2010, 10:47

>miałem różne podstawki pod kable i ciemnotą by było twierdzić, że nie działają, niektóre coś

>poprawiają a inne coś pogarszają.

Drewniane czynią średnicę nieco suchą, drewniane lakierowane - nieco ją wygładzają.

Kopczas, 22 Maj 2010, 11:17

>a jeśli mam drewnianą lakierowaną podłogę to jak powinno być??

Myślę, że kable możesz poprowadzić po podłodze. Mam tylko jedną wątpliwość - czy średnica nie zejdzie wtedy zbyt nisko?

>Tak jest karana chytrość i brak doświadczenia. Osobiście uprzedzałem, że w

>tej cenie nie da rady czegoś takiego sprowadzić ale wizja zaoszczędzenia $6000 odebrała rozum.

Taka prawda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.