Skocz do zawartości
IGNORED

Kto w Polsce ma pojęcie o kablach audio?

marianek

Rekomendowane odpowiedzi

O kablach audio napisano chyba wszystko poza jednym-dlaczego (z naukowego punktu widzenia) jedne graja inaczej np. głosniej od drugich?To co pisza producenci drogich kabli jest kosmiczą brednią,np.audionova twierdzi,ze produkuje kable z BEZTLENOWEJ MIEDZi 8N-99,999999 !Zadzwoniłem ,zeby sie dowiedziec jak mierza ta czystosc i okazało sie ,ze to tajemnica.Stwierdziłem wtedy,ze nie da sie zmierzyc takiej czystosci-na to padła odpowiedz-MOZE SIE NIE DA,ALE MY TAK DOBRZE OCZYSZCZAMY MIEDZ,ZE NA PEWNO MA 8N !!! Tu dochodzimy do sedna problemu kabli,ze w Polsce chyba nikt nie wie co to jest monokrystaliczna miedz beztlenowa 8N-moze ktos wie lub zna kogos co zna sie w tym temacie ?

Tu znajdziesz jesli zapomniałeś ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

marianek, 28 Kwi 2010, 17:53

>Zadzwoniłem

>,zeby sie dowiedziec jak mierza ta czystosc i okazało sie ,ze to tajemnica.Stwierdziłem wtedy,ze nie

>da sie zmierzyc takiej czystosci-na to padła odpowiedz-MOZE SIE NIE DA,ALE MY TAK DOBRZE OCZYSZCZAMY

Poniżej masz odpowiedź, bo w mądrości ludowej jest siła zaklęta i z upływem wieków zmieniają się tylko akcesoria nie ludzie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na 29 wpisow zaden nie dotyczył mojego wątku.Zastanawiam sie dlaczego na forum o audio pisza ludzie nie majacy nic ciekawego do powiedzenia i zaczynaja pisac jakies brednie.Czy to forum dotyczy audio ? Mnie interesuje temat kabli a jak kogos to tez interesuje to prosze o merytoryczne odpowiedzi.

Gość rochu

(Konto usunięte)

marianek, 28 Kwi 2010, 18:56

>Na 29 wpisow zaden nie dotyczył mojego wątku.Zastanawiam sie dlaczego na forum o audio pisza ludzie

>nie majacy nic ciekawego do powiedzenia i zaczynaja pisac jakies brednie.

Zapytaj może tych, którzy kilka lat temu podjęli decyzję o wypier... sporej ilości wartościowych ludzi z tego forum, a tylko dla tego że głośno protestowali wobec akcji sprzedaży forum przez Lukara.

Ta akcja spowodowała zniechęcenie wielu osób, które zaprzestały aktywności na tym forum.

Efekt był łatwy do przewidzenia - nieudana wymiana pokoleniowa i gówanżeria na AS oraz nuda i wegetacja na audiohobby.

marianek - jesli chcesz czegos o kableach po elektroda albo fora techniczne naukowe itp tam szukaj specjalistow tutaj sa tzw sluchajacy a wiec osoby zazwyczaj nie majace pojecia o kablach (i dlatego kupuja za taka kase kable)

czapek86

28 Kwi 2010, 20:14

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 65 / 25 / 0 a co to ma za znaczenie kto to oczyszcza i gdzie jak podpinasz do sprzętu i gra fajnie to po co sie zagłębiać, może lepiej nie wiedzieć i nie zawracać sobie tym głowy.

po tym wpisie nie dziwie sie reakcji na moj post... gdyz prezentujesz to o czym pisalem w poscie w 100% - widac po wpisie

ps. czy naprawde lubiosz wydac 600zl za kawalek kabla ktory w ogole nie wiesz czy nie jest tym samym co jakikolwiek drut tylko sprzedawanym przez firme audio?

Nie wiem co to za drut ale słysze jak gra i jeśli kabel za 50zł zagrałby lepiej od takiego za 500 to chyba normalne ze kupiłbym za 50. Nie obchodzi mnie to z czego to jest zrobione w przeciwieństwie do ciebie, i tym właśnie sie różnimy.

>MOZE SIE NIE DA,ALE MY TAK DOBRZE OCZYSZCZAMY MIEDZ,ZE NA PEWNO MA 8N !!!

na 100% ta miedz jest po lampizacji! wiadomo gdzie! jakby co to walic na PW!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Po co robi tyle huku głuchy futu, gdy mowa jest o własciwosciach audiodrutu...trututututu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Użytkownicy+

Słuchałem kiedyś MIT-a za 12 koła

A Audioquest za 5-stów do mnie woła:

Wypierdziel tego MIT-ola.

Więc się pytam mocium panie,

Co to jest za zapytanie:

Że kabelek byle drogi,

Audiofil zaprasza w swoje progi ?

Wymień lampy, dobierz kablelki,

a będziesz słyszał wszystkie trelki.

Prawda taka audiofilska,

system gra a nie kabliska.

Roberto ;-)

Ps. Bardziej bliska niż kabliska, jest mi brandy Pliska.

>Kto w Polsce ma pojęcie o kablach audio?

Jak to kto? Marianek!!

>O kablach audio napisano chyba wszystko poza jednym-dlaczego (z naukowego punktu widzenia) jedne

>graja inaczej np. głosniej od drugich?

A grają? A o ile głośniej? Kable wzmacniające?

To jakaś bzdura - nikt nie będzie zawracał sobie nią głowy, tym bardziej poważny naukowiec (bo niepoważnych jest większość).

>To co pisza producenci drogich kabli jest kosmiczą

>brednią,np.audionova twierdzi,ze produkuje kable z BEZTLENOWEJ MIEDZi 8N-99,999999 !

Hahah, i co z tego, przecież wystarczy je wystawić na chwilę na działanie powietrza albo wziąć w rękę, a od razu straci swoją czystość! Przecież ich odpowiedzialność za słowo jest żadna. Mogą pisać co chcą...

>Zadzwoniłem

>,zeby sie dowiedziec jak mierza ta czystosc i okazało sie ,ze to tajemnica.Stwierdziłem wtedy,ze nie

>da sie zmierzyc takiej czystosci-na to padła odpowiedz-MOZE SIE NIE DA,ALE MY TAK DOBRZE OCZYSZCZAMY

>MIEDZ,ZE NA PEWNO MA 8N !!! Tu dochodzimy do sedna problemu kabli,ze

Nie mierzą. Oni wypisują... oto i cała tajemnica!

>w Polsce chyba nikt nie wie co

>to jest monokrystaliczna miedz beztlenowa 8N-moze ktos wie lub zna kogos co zna sie w tym temacie ?

Nie rozumiesz trzech prostych słów:

- miedź

- beztlenowa

- monokrystaliczna

ani razem, ani osobno?

Ja znam kogoś, "co się zna w tym temacie", ale wiesz, tajemnica... ]:->

"""

Słuchałem kiedyś MIT-a za 12 koła

A Audioquest za 5-stów do mnie woła:

Wypierdziel tego MIT-ola.

Więc się pytam mocium panie,

Co to jest za zapytanie:

Że kabelek byle drogi,

Audiofil zaprasza w swoje progi ?

Wymień lampy, dobierz kablelki,

a będziesz słyszał wszystkie trelki.

Prawda taka audiofilska,

system gra a nie kabliska.

Roberto ;-)

Ps. Bardziej bliska niż kabliska, jest mi brandy Pliska.

"""

a dla pozostalych rymujacych graja kable :D:D:D:D:D:D

i pamietajcie na tego kto nie slyszy roznicy nie mozecie mowic gluchy gdyz taka osoba prawdopodobnie ma lepszy sluch od was wszystkich - poniewaz prowidlowy dzwink kobla to po prostu "ni grojocy kpbel:D:D:D""

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.