Skocz do zawartości
IGNORED

DLACZEGO CHINSKIE WZMAKI SA TAKIE DOBRE

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

jakoś mało tu o xindaku a mają sporą ofertę;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

futu

dopytujesz się o opinie, o dźwięk, w porównaniu ...

przecież chinol to pierwszy wzmak lampowy po przesiadce z trana za tysiaka to co Ci maja napisać

nawet kapcie nie pomogą

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

stary audiofil, 3 Maj 2010, 22:56

>caleb66

>Napisz cos na temat-albo do watku-klub accuphase prosze-tu sie marnujesz!!!

a czy ktos tu pisze na temat

Czym różni się polska galerianka od chińskiej galerianki?

polska galerianka mówi

"kup mi spodnie, a zrobię ci loda"

chińska galerianka mówi

"kup mi loda, a zrobię ci yaquina"

Przypomne, ze aby jakis wzmacniacz ocenic powinno sie go wlaczyc w system tzw. referencyjny i zapewnic mu mozliwie najlepsze warunki pracy. Inaczej wiekszosc opinii tu zamiaszczanych jest bez wiekszego znaczenia. Ponadto odsluchujacy powinien miec duze doswiadczenie z muzyka na zywo, aby moc prawidlowo ocenic.

Jednak po przeczytaniu wiekszosci powyzszych wpisow wnioskuje, ze malo kogo interesuje tutaj audio. :)

Do Starego Audiofila nie chce mi się pisać jak gra,brzmi Yaqin B 100 -dość o tym się rozpisywałem -uważam ,że to świetny wzmacniacz jak chcesz,to przyjedź ze swoim wzmacniaczem do mnie, posłuchasz ,porównasz i sam się przekonasz jak gra-dodam tylko ,,ze Luxman L 505 zagrał znacznie gorzej od Yaqina B 100-jedynie co powinno się w tym wzmacniaczu ztunningować ,to:

1. wstawić włącznik do załączania nap.anodowego

2.wymienić lampy sterujące

3.wstawić srebrne okablowanie

4.wstawić osobny transformator do żarzenia lamp i tym samym zmniejszyć nap.żarzenia i to w zasadzie wszystko dla tych ,którzy chcą troszkę jeszcze poprawić ten wzmacniacz można wstawić markowe kondesatory polipropylenowe ,lepsze diody prostownicze-cześć,piotrek

Piotr

i jeszcze jedno nie polecam,wręcz odradzam wszystkim zainteresowanym tunning wzmacniaczy lampowych w Sonusoliva-żle to robią i wyciągają straszną kasę-nie potrafili się uporać z brumieniem Yaqina,muszę im podesłać książke pana Andrzeja Zawady "Lampy"i niech się trochę dokształcą zanim będą tunningować ludziom wzmacniacze

Piotr

każdy wzmacniacz można tuninngować .Dlaczego firma Helion z WArszawy tunninguje markowe kompakty i kolumny-niech każdy sobie sam odpowie na to pytanie-odsyłam do magazynu HI-FI,AUDIO

Piotr

23031970

Bede musial sie wybrac do Ciebie-tylko w celach poznawczych tego chinczyka po tjuningu.........

.........wiec jednak kilka przeszczepow potrzebuje-bez tego sie nie da-tak myslalem.

Nawet wiem,ze za duzo sreberka to tez niedobrze-probowalem to wiem.

Czy ten Twoj system gra high-endowo,a jak gra tak to TY tylko tak twierdzisz,czy sa tez inni

swiadkowie tego dobrego grania w Twoim systemie??

23031970

chlopie nie wiesz co piszesz,tzn.w SonusOliva zle robia i wyciagaja kase-otoz piszesz-a wiesz o czym?

Piszesz w liczbie mnogiej,a jest to jednoosobowa firma-chyba wiesz tylko z opowiesci.

Zobacz ALLEGRO NR1014644900-jest tam tjuningowany Yakin 300B przez wlasnie SONUSOLIVE.

Kup sobie go bo Twojego Yanka po prostu rozjedzie-coz wybaczam to przez zmeczenie.

Porozmawiaj z wlascicielem to sie upewnisz-najlepiej kup-tylko nie pisz tego o czym nie wiesz.

wiem ,co piszę bo zanim zapoznałem się z techniką lampową,to pojechałem do Sonusoliva ze swoim Yaqinem B 100 - firma znajduje się na strychu starego domu,trzeba uważać na podłogę ponieważ jest w niej dziura zakryta starą wykładziną dywanową,sam omal w nią nie wpadłem i mój kolega.Sprzęt "referencyjny",to 2 stare wzmacniacze BIS 105(po tunningu -oczywiście) podłączone do autorskich kolumn P.Andrzeja Witka(tak się nazywa właściciel)skądinąd sympatyczny człowiek. - Stary Audiofilu czy mam ci podać jeszcze jakieś szczegóły? -nie oceniaj ludzi przez pryzmat swojej osoby-bo to krzywdzące ,niesprawiedliwe i głupie

Piotr

widziałem i słyszałem i co z tego.Nie uwiodły mnie te konstrukcje ,są co najwyżej tylko lub aż dobre,nic nad to .A jeśli się mylę, może źle słyszę lub byłem zmęczony,to czemu Sonusoliva zajmuje się tunningiem wzmacniaczy a nie produkuje własnych wzmacniaczy ,które by zdeklasowały Accuphase,Lebena,Manleya ,itd.itp.Poszukaj sobie innego interlokutora na pozostałą część nocy-dobranoc

Piotr

23031970, 4 Maj 2010, 01:46

jestem bardzo ciekaw co takiego zobaczyłeś w panu Piwowarczyku a czego brakuje panu Witkowi, że amplifona słuchasz z przyjemnością a oliwię odbierasz jako poprawny standard; coś ta opinia o dźwięku wydaje się nieadekwatna do wartości produktów obu panów

nie jest przypadkiem obarczona efektem kontaktu osobistego?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.