Skocz do zawartości
IGNORED

Klub sympatyków marek Electrocompaniet i Abrahamsen

Rekomendowane odpowiedzi

No tak , to zawsze można zrobić i być może tak będzie najlepiej, ale...

Dam zarobić dobremu fachowcowi, ale wolałbym uniknąć pośredników.

Edytowane przez papaja

Dzięki niedźwiedź :)

Jak nie będzie wyjścia to trzeba będzie się wybrać na Wawel :)

Andrzej

Mam jeszcze namiar z hi fi clubu na serwisanta mcintosha, moze i robi dla nich EC. W stolicy. Jak bedziesz zainteresowany do dawaj na priv.

Mam jeszcze namiar z hi fi clubu na serwisanta mcintosha, moze i robi dla nich EC. W stolicy. Jak bedziesz zainteresowany do dawaj na priv.

Czy to aby nie ten sam serwisant co w Krakowie ? ;)

Dzięki niedźwiedź :)

Jak nie będzie wyjścia to trzeba będzie się wybrać na Wawel :)

Andrzej

mozna zadzwonic i wyslac sprzet, ew. ten czlowiek (zapomnialem imienia/nazwiska) bywa w Warszawie i sam moze odebrac i odwiezc sprzet (przynajmniej tak bylo w moim przypadku).

Jeśli to człowiek z Krakowa i bywa w Warszawie, to najlepiej się umówić i przekazać sprzęt.

Teraz trochę nie pora na wycieczkę do miasta Kraka :)

Co innego wiosną.

Dziękuję wszystkim serdecznie za okazaną pomoc.

Pozdrawiam Andrzej

Witam serdecznie wszystkich pasjonatow dzwieku.

Zamierzam kupic koncowki aw220 i zastanawiam sie czy hagel p4a bedzie z nimi dobrze wspolpracowal,moze ktos z panstwa mi podpowie . Kolumny harbeth shl5.

Pozdrawiam

Edytowane przez palkap

zawsze lepiej jak jest wiecej

86 dB to malo ale przy wydajnosci pradowej jednej niezmostkowanej 220tce nie braknie oddechu

kolega popedzal Proac Response 2.5 ktore maja 86dB i bylo wystarczajaco.

poza tym trudno zdobyc dwie identyczne 220tki

cenowo wychodzi to malo atrakcyjnie - w tej cenie juz lepiej poszukac 250tki

to kwestia gustu oczywiscie bo kazda z koncowke zagra nieco inaczej

moim zdaniem lampy zawsze dodadza barwy ale vincent moze nie byc najlepszym tego przykladem

na cos sie trzeba jednak w zyciu zdecydowac

ec (nawet220tka) gra cieplo wiec z heglem sie powinna zgrac. vincenta nie sluchalem ale ilosc lamp na pokladzie cenowo przeraza

• 3 tygodnie później...

Zacne urządzenie, możesz wrzucić foty ? Sprzedany ?

Ja do swojego zestawu dorzuciłem lampy i nie spodziewałem się takiego spektaklu, spektaklu na miarę super brzmienia i prawdziwej muzykalności godnej grania na żywo.

bede mial wkrotce do sprzedania dacka abrahamsena V6

kompet - karton, papiery. byl w serwisie u producenta w okolicy wakacji bo szlag trafil wejscie optyczne. usterka usunieta w ramach gwarancji. sa tez na to papiery

moge za niewielka doplata dostraczyc na trasie legnica-rzeszow

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich,

mam pytanie do właścicieli EMC-1 i EMC-1 UP, dotyczące zasilacza w tym CD.

Otóż na wszystkich dostępnych zdjęciach, które widziałem w necie, na głównej płytce zasilającej( ta z lewej strony, patrząc od przodu CD), jest na końcu transformator toroidalny.

U mnie nie ma toroida, a są dwa płaskie transformatory, w kolorze niebieskim. Niebieska plastikowa obudowa. Nieduże, płaskie, obok siebie.

Zastanawia mnie ta różnica w zastosowanym transformatorze.

Drugi transformator, który znajduje się tuż za sekcją napędu jest już toroidem.

Być może mój klocek jest z tej najstarszej , pierwszej wersji?

Nie wygląda to jakby był grzebany, tylko że tak było od początku.

Wie ktoś coś na ten temat?

Dzięki Mateuszek :)

Mówisz nowszej?

Hm, a to ciekawe, bo właśnie wydaje mi się, że kwestia tego leciutkiego buczenia, które nie przeszkadza w odbiorze muzyki w ogóle, ale z bliska to słychać, szczególnie wieczorem czy w nocy, to jest właśnie wina tych kondów.

Tak to poprawili mówisz?

To nieźle.

Chyba nasmaruję do nich maila ze zdjęciem tego środka,żeby odpowiedzieli czy tak ma być.

Przeszukałem net, ale nie znalazłem takiego środka.

No cóż, trzeba działać.

A mam jeszcze pytanie do Ciebie, bo czytałem, że wg. Ciebie DAC Elekro zagrał lepiej niż to co siedzi w EMC-1 UP.

Tak wyraźna byłą różnica?

O ile wiem to jest starsza wersja.

Stwierdzam to po numerze seryjnym. Mam Electro z późniejszym numerem i mam toroidy tak jak opisał to w poście papaja

http://www.mrelektronik.pl/047.pdf

Dziękuję Lord_Vader, dokładnie takie niebieskie jak ze zdjęcia numer 4.

Czyli generalnie wszystko ok, ale to leciutkie buczenie chyba właśnie stąd się wydobywa.

Nie przeszkadza w słuchaniu, ale denerwuje,że w ogóle jest w tej klasie sprzętu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.