Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

on był rzekomym informatorem

Akurat nie,...rzekomym i informatorem. W sumie mozna było w ciemno załozyć, że to napiszesz.

A wszystkiemu i tak winny nieudolny rząd Tuska ;-).

Oczywiście, skoro tak piszesz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Fakt, nie jestem tak pogrubiony głupotą jak towarzysze w Twojej biedzie.

Stało się, stało...teraz nikt nie kupi od nas drugiego tupolewa nawet Bimbasa z czarnego lądu.ani Pietia Dupcew z Pierdzistanu. Czas posadzić Tuskoidów za niegospodarność..

Dlaczego ten wpis wylądował w tym watku?

I ważniejsze- dlaczego PO lekceważy tak opiniotwórczy portal jakim jest audiostereo a zwłaszcza Bocznica???

Czas wziąć kable w spracowane od przekładania sprzętu dłonie, wyjść na ulice i pokazać siłę audiofilskiej społeczności!

Jestem Europejczykiem.

""Szefie, pan prezydent kiedyś doprowadzi do tragedii, zginie wielu niewinnych ludzi" - miał zeznawać Janicki. - Zapytałem go, odpowiedział mi: "Szefie, jak zwykle burdel, nikt nic nie wie, programy swoje, a realizacja swoje. Jeżeli pan może, to niech mnie pan więcej nie wysyła. Może jestem za stary, może się do tego nie nadaję"."

No tak. już w czasie śledztwa w miarę jak pojawiało się coraz więcej informacji fachowcy dziwili się, że do katastrofy nie doszło wcześniej.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Katastrofy były, są i będą.

Problem w tym, że akurat ta dotyczyła VIPów RP, i że późniejsze działania rządu były co najmniej dziwne.

I na gruncie takich działań, zaczęły rodzić się teorie spiskowe.

W sumie to od czasów stalinowskich w Polsce się niewiele zmieniło. Wtedy też maszyny w fabrykach psuli sabotażyści. Same przecież się psuć nie mogły, bo samo nic się nie dzieje.

... Holendrzy, z którymi rozmawiałem o katastrofie smoleńskiej, dziwią się jak mogło dojść do takiego wypadku. Podobnie Włosi, Rumuni i Francuzi, z którymi rozmawiałem. Uważają, podobnie jak wielu Polaków, że hipoteza zamachu powinna być badana jako jedna z głównych przyczyn katastrofy. To jest zwykłe założenie, biorąc pod uwagę rangę samolotu oraz fakt, że takie samoloty z reguły nie spadają przez przypadek. A polska klasa rządząca uważa, że można badać wszystkie hipotezy, tylko nie zamach. Dlaczego?

Jak można odrzucić hipotezę zamachu, kiedy w Polsce wciąż nie ma wraku Tu-154M? Dlaczego samolot nie został poskładany, a wrak pocięto i umyto? Po zamachu nad Lockerbie poskładano wrak samolotu, mimo że był podzielony na tysiące kawałeczków w promilu kilkudziesięciu kilometrów. Dlaczego tak długo niszczał leżąc pod gołym niebem? Dlaczego strona polska nie dość skutecznie upomina się o zwrot wraku? Tylko dlatego, że mamy oczywisty lęk przed taką ewentualną prawdą, mamy uciekać od jej dochodzenia?

Zamach to nie jest od razu film sensacyjny i wojna. Nie bójmy się hipotezy o zamachu na życie prezydenta Kaczyńskiego. W Polsce próbuje się narzucić myślenie, że każdy kto pomyśli, że w Smoleńsku doszło do zamachu, musi być oszołomem. A jeśli ktoś powie głośno, że prezydent Kaczyński mógł zostać zamordowany, to na pewno jest wariatem. Ja tego nie rozumiem....

calosc tutaj wywiad z Holenderskim rezyserem. Jak widac mozna kulturalnie i spokojnie dyskutowac o rzeczach ktore bardzo dziela polakow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Teorie spiskowe siedziały w PiSSmańskich umysłach od zawsze.

Tego nie wiem, nie jestem członkiem, ani nawet zwolennikiem tej partii.

Ludzie po prostu są ludźmi, i różnią się poglądami.

Co nie znaczy, żeby tych, o innych poglądach niż mój, zwymyślać.

Dlaczego tak długo niszczał leżąc pod gołym niebem? Dlaczego strona polska nie dość skutecznie upomina się o zwrot wraku

To w zasadzie jedyny, i główny powód, aby snuć domysły o zamachu.

Reszta niedopełnień rządu, przybliża tylko hipotezę zamachu.

Rząd popełnił jeden zasadniczy, i kardynalny błąd.

Nie oddał sprawy wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej komisji międzynarodowej, zwłaszcza że jesteśmy członkiem NATO.

Nie wiem, jak w obliczu przepisów międzynarodowych sprawa wygląda, ale w mojej ocenie ten lot był lotem wojskowym.

Samolot wojskowy, piloci statku powietrznego wojskowi.

A że załoga cywilna ? to bez znaczenia.

Tego nie wiem, nie jestem członkiem, ani nawet zwolennikiem tej partii.

Ludzie po prostu są ludźmi, i różnią się poglądami.

Co nie znaczy, żeby tych, o innych poglądach niż mój, zwymyślać.

Dlaczego zaraz zwymyślać? Ja stwierdzam fakty.

Jestem Europejczykiem.

Trzymajmy poziom ...

Dobre sobie, nie zapominaj, że piszesz te słowa do zweryfikowanego kłamcy i manipulanta.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Dobre sobie, nie zapominaj, że piszesz te słowa do zweryfikowanego kłamcy i manipulatora.

Poszedł stąd won kłamca, sekciarz i obrońca pedofilów. Musisz smrodzić we wszystkich możliwych wątkach?

Jestem Europejczykiem.

Taka tragedia jak katastrofa smoleńska okazała się brutalną cezurą która wymusiła zajęcie konkretnego stanowiska. I tak wyszło kto kim jest a kto nie w lotniczym światku. Lanserzy, pseudoeksperci, dyspozycyjni eksperci z wylataną ilością okrągłego zera godzin, zleceniobiorcy ... itp

Kpt Więckowski zniknął z TVN-u jak tylko powiedział coś co nie spodobało się mocodawcom pytającego dziennikarza. O Gruszczyku nawet nie warto wspominać. Szkoda nerwów.

Obecny KBWL po pozbyciu się jedynego winnego czyli Klicha - w osobie przewodniczącego pokazał swoje prawdziwe oblicze. Wg Laska Komisja ma np. zdjęcia - ba nawet w wysokiej rozdzielczości ale ... w Raporcie zabrakło na nie miejsca. Może z powodu praw autorskich ? :)) W samym Raporcie nie ma ani jednej ekspertyzy podpisanej z imienia i nazwiska. Za to kilkadziesiąt stron poświęcono rzekomemu brakowi uprawnień pierwszego pi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.