Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Oraz zorzy polarnej i promieniowania kosmicznego.

...a może Elvis Presley brał w tym udział?przemuś co myślisz o tym?jest to możliwe....albo zapytamy księdza od egzorcyzmófffffffffffffffff

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

logiczne myślenie to walenie po brzozach metalową rurką Panie netboy a że popierasz takich ludzi znaczy że podobne myślenie u ciebie jeśli tak można nazwać tą czynność

żeby nie było że nie mam poczucia humoru :))))))))

Zgadza się. Pytanie czy śledztwo komisji było gruntowne, wyjaśniło bezsprzecznie przyczynę katastrofy? Czy komisja badała i wykluczyła

inne możliwe przyczyny tej tragedii np.udział osób trzecich?

W raporcie jest wszystko pięknie opisane. Nie pozostawia żadnych wątpliwości jeśli chodzi o przyczynę. To na prawdę robili fachowcy, a nie politycy. Ludzie ze światka lotniczego, którzy od lat badają różne wypadki i incydenty. To nie są ludzie Tuska, byli długo przed Tuskiem i będą długo po nim. Tak jak już kiedyś pisałem - Miller to tylko twarz tej komisji.

Areo a Ty uważasz, że przyczyna jest znana? Nie tylko to zaniedbano, jeszcze raz powtarzam nie zabezpieczono rejestratorów z pseudo wierzy kontroli ani nie wiadomo co się stało z kontrolerami...

Przyczyna jest znana. Na co Ci rejestratory z wieży? Dokładnie wiadomo co mówili kontrolerzy w korespondencji z samolotem, bo to jest zapisane na pokładowych rejestratorach, przy których odtwarzaniu byli polscy przedstawiciele, a potem wielokrotnie badano zapisy w naszych instytutach. Z tego co twierdzą w filmie, na który się powołujesz to te wieżowe rejestratory to zwykły zapis video z pomieszczenia, na którym co najwyżej zobaczysz czy kontroler podczas korespondencji drapał się po jajach czy nie.

z pseudo wierzy kontroli

To wieża była "pseudo" i mimo wszystko, bez widoczności i z mobilnym osprzętem oświetleniowym podjęli próbę podejścia i lądowania ??? Na co liczyli ? Tym samolotem musieli "zarządzać" jacyś niepokorni amatorzy bez wyobraźni.

Udział Elvisa jest praktycznie pewny...

A może Antoni jest przebranym Elvisem ? ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

drogi Panie moderatorze mam nadzieję, że tak samo reaguję Pan na ataki na moją osobę i zwraca uwagę innym użytkownikom forum gdy np piszą że mam się pier... rurkami w głowę, i innymi inwektywami których już mi się nie chce szukać zgodnie z pkt regulaminu forum a także na psoty i grafiki z ukrzyżowanym na samolocie Chrystusem co być może wyczerpuje znamiona przestępstwa z art 196KK

Ja ci wyjaśnię - po to, żeby stado baranów biegało w kółko i głośno beczało -----odpowiedź jednego z userów na moje grzeczne zapytanie

Ot i właśnie. I biega. I beczy ------docinka kolejnego

skoro ktoś do mnie i innym zwraca się tak Panie Moderatorze to ja tylko odpisałem czytajcie barany i tyle

tak Lech była pseudoairporttower-smolensk-0.jpg

Przemcio najpierw w co drugim zdaniu pisze o waleniu sie rurką po głowie żeby za chwilę poskarżyć się moderacji. Może rzeczywiście spróbował?

Jestem Europejczykiem.

jaruś to był twój sposób, sam pytałeś czy próbowałem walnąć rurką w brzozę, więc ja pytałem czy ty to zrobiłeś i czy rurka się złamała a ty zrobiłeś półbeczkę ale wiem po tych eksperymentach kłopoty z pamięcią ;)

terror zainteresuj się dziewczynami ;) ja nie miałem zamiaru cię oczarować nie te preferencje;) szukaj gdzie indziej :P

jaruś to był twój sposób, sam pytałeś czy próbowałem walnąć rurką w brzozę, więc ja pytałem czy ty to zrobiłeś i czy rurka się złamała a ty zrobiłeś półbeczkę ale wiem po tych eksperymentach kłopoty z pamięcią ;)

terror zainteresuj się dziewczynami ;) ja nie miałem zamiaru cię oczarować nie te preferencje;) szukaj gdzie indziej :P

ale żeby od razu do modów łazić?..widać piaskownica Ci nie obca ;-p

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

tak Lech była pseudo

No całkiem ładna wieża ;-). To tam pchał się Pan Prezydent ze swoją świtą nie mając widoczności ? Dla mnie to szok !

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

drogi Panie moderatorze mam nadzieję, że tak samo reaguję Pan na ataki na moją osobę i zwraca uwagę innym użytkownikom forum gdy np piszą że mam się pier... rurkami w głowę, i innymi inwektywami których już mi się nie chce szukać zgodnie z pkt regulaminu forum a także na psoty i grafiki z ukrzyżowanym na samolocie Chrystusem co być może wyczerpuje znamiona przestępstwa z art 196KK

.....

Ależ bardzo chętnie zareagujemy, jeśli tylko otrzymamy we właściwej formie, przewidzianej regulaminem, zgłoszenie postu do moderacji i z rozsądnym uzasadnieniem. Dokładnie tak jak się to odbyło w tym przypadku.

Ale, Drogi Kolego Przemku_s, nie oczekuj że moderacja z wypiekami na twarzy będzie śledzić z własnej woli, post po poście, tak zatrollowane offtopowe wątki, kompletnie pozbawione jakiegokolwiek merytorycznego sensu. W których jedyną myślą przewodnią jest wzajemne klepanie w kółko postów w stylu udowadniającym jeden drugiemu, kto jest jakoby mądrzejszy. I tak w przez 10 tysięcy postów, w kółko to samo.

A już szczególnie bezsensowne i offtopowe wątki, z punktu widzenia forum audio. A jak byś zapomniał, Audiostereo jest przede wszystkim forum o tematyce audio. I w działach merytorycznych mamy dość roboty i nimi zajmujemy się w pierwszej kolejności. Warto więc przywrócić sobie właściwe proporcje i punkt widzenia na to czym jest forum o tematyce audio. Bo widać niektórym kompletnie te proporcje wywróciły się do góry nogami i stanęły na głowie.

Panie Sławku ale ma Pan rację jest to forum o tematyce audio ale jednak istnieje takie coś jak bocznica. Napisałem w ten sposób gdyż ktoś też mnie tak określił mimo iż zapytałem grzecznie ale cóż. Nie mam zamiaru pokazywać postów moderatorom bo nie jest to moim zadaniem lecz jak sam Pan widzi ten mój wpis, za który dostałem ostrzeżenie był konsekwencją wpisów innych użytkowników. Faktem też jest ogólnie przyjęte także na innych forach, że na ŚP prezydenta można było pisać przeróżne inwektywy których nie chcę tu już wymieniać i takie posty były tolerowane a np krytyka działań obecnego rządu, posunięć gospodarczych nie była tolerowana i takie posty mody usuwały( nie mówię o tym forum) a internet fakt ma być ostoją wolności słowa a nie wyzywaniem kogoś.

Jeśli jednak uważa Pan, że temat jest szkodliwy to niestety ale trzeba by takie całkowicie usuwać lub od razu zamykać.

Ja pytałem, czy próbowałeś walnąć metalową rurką w brzoze i było to pytanie jak najbardziej na serio ponieważ większość ludzi tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wytrzymałe jest żywe drzewo. Część przeprowadza crash-testy samochodem i ich wyniku niestety nie jest już w stanie poznać. Bo drzewo ledwie nadgryzione a z samochodu miazga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9051-0-15261900-1398292573_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Chyba rzeczywiście szkoda czasu. Ale fotki ładne. Używając słownictwa smoleńszczaków "samochód rozpadł się na tysiące kawałków".

Jestem Europejczykiem.

samochód osobowy o masie ok1,5 tony do tego z prędkością ok 100km/h uderzył w pień drzewa porównuje do samolotu ważącego ok 90ton lecącego z prędkością 250km/h zahaczającego o konar na wysokości ok 5 do 7 metrów bo tak podawała komisyja i mak oczywiście moje najszczersze gratulacje !!!! :)))))))

634877032457985471.jpg

tak wygląda jaruś drzewostan w zetknięciu z samolotem ale sekta g..... prawdy i nienawiści tego nie zrozumie

article_large.jpg

a tu delikatna konstrukcja samolotu uderzająca w drzewo z prędkością ok 100 km/h, czyżby mocniejsza od TU154???

Ślepy jesteś przemuś??? Przecież ten samolot ma skrzydło urwane u nasady.

Strasznie ch...y ten twój przykład.

No i drzewo jeszcze bardziej pancerne od brzozy bo wytrzymało.

Jestem Europejczykiem.

tak wygląda jaruś drzewostan w zetknięciu z samolotem

dobrze pokazać jeszcze jak wygląda samolot po takim spotkaniu którego szczątki już tu pozbierali,

dobry przykład bo analogiczny to IŁ62M w kabatach, też wleciał w drzewostan, wleciał płasko jak u ruskich. Samolot pociął drzewostan, ale drzewostan nie odpuścił i pociął jego i to na jeszcze drobniejsze kawałki niż Tu154, ale Tu to podobno przerobiony bombowiec według niektórych specjalistów więc pewnie drzewom się nie kłania.

No chyba że nad kabatami też była bomba!

jak ktoś chce zobaczyć jeszcze dezitegracje struktur białkowych typu urwaną rączka itp to więcej zdjęć tutaj

Ukryta Zawartość

post-14814-0-37859200-1398390872_thumb.jpg

post-14814-0-58439300-1398390876_thumb.jpg

post-14814-0-89925700-1398390879_thumb.jpg

post-14814-0-24990700-1398390884_thumb.jpg

post-14814-0-74791500-1398390886_thumb.jpg

post-14814-0-90984800-1398390889_thumb.jpg

post-14814-0-90996700-1398390892_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do samolotu ważącego ok 90ton lecącego z prędkością 250km/h

To niech Kolega przyłoży tą siłę 90 Ton do krawędzi natarcia skrzydła (poziomo oczywiście), w miejscu w którym "natarła" na to skrzydło brzoza to zobaczy Kolega co się stanie. Nie musi Kolega uwzględniać prędkości, która w takim przypadku daje jeszcze ogromny współczynnik dynamiczny do tej siły. Te 90T to by było oddziaływanie statyczne. Dynamiczne jest dużo większe. I niech Kolega pamięta że skrzydło ma za zadanie przenosić zupełnie inne siły niż te które tam wystąpiły. Takie przyłożenie nawet dużo mniejszej siły (poziomej) np. zderzenie z ptakiem może stanowić śmiertelne zagrożenie dla pasażerów i załogi. Zależy od niekorzystnych zbiegów okoliczności.

tak wygląda jaruś drzewostan w zetknięciu z samolotem ale sekta g..... prawdy i nienawiści tego nie zrozumie

Ten samolot "kładł" las a nie "wycinał". I to jeszcze w kontrolowanym lądowaniu awaryjnym. Trzeba rozumieć różnicę. Każda katastrofa jest inna. Dziwne historie często się zdarzają np tylny strzelec angielskiego bombowca z II wojny, który "wysiadł" bez spadochronu z palącego się samolotu z wysokości ~10 tyś stóp i przeżył. To jest zbieg wyjątkowych okoliczności. W przypadku Smoleńska ten zbieg wyjątkowych okoliczności przyjazny dla pasażerów i załogi dotyczył tylko wcześniej lądującego Jaka a Tupolewa już nie.

Tu 154 też uderzył w brzozę na dużej wysokości więc porównanie uderzenia auta w pień jest nienormalne

co do lasu kabackiego to nim się rozpadł to wyciął właśnie sporo tego lasu a nie kładł go bo szorował kadłubem po ziemi i zostawił spory ślad wytracając prędkość a nie tak jak TU nie zrobił na podmokłym torfie prawie żadnej ryski ( pancerny torf )

w lesie kabackim o tyle była inna sytuacja, że IŁ szorował po drzewostanie ścinając pnie drzew i tak się rozpadł jak TU zahaczając o grubszą gałąź brzozy, no sorry Panowie, nie tędy droga, ja mogę dać przykład gdzie F15 w wyniku kolizji stracił całe skrzydło i doleciał na lotnisko lądując ale to sie ma tak do tego wypadku jak uderzenie auta w brzoze

jaruś co do twojego przykładu to nie ma inwektywu, który by dostatecznie określił jego wartość jako podobieństw co do uderzenia auta w pień brzozy i zahaczenia samolotu o gałąź, mój jest tylko ch...wy ale to i tak lepsze :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.