Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu kilkudziesieciu naukowcow nie zwiazanych z komisja Macierewicza wyraznie wskazuje inne od oficjalnych wyniki badan i symulacji? Kazdy to oszolom?

Każdy z nich to oszołom chcący coś ugrać .

.

Drugim ciosem, a w zasadzie kopniakiem, było ścięcie „pancernej brzozy”, jak dotąd kluczowego dowodu w sprawie, a w zasadzie matki wszystkich dowodów. Czymże bowiem jest katastrofa smoleńska i „wsie pagibli” bez pancernej brzozy? Dlaczego to biedne, schorowane drzewko nagle, po blisko 3 latach komuś zaczęło przeszkadzać? To wiedzą tylko sami sprawcy tego haniebnego czynu. Polska prokuratura powinna też dopytać towarzyszy z Moskwy, dlaczego pozbawili śledztwo tak ważnego dowodu? A może brzoza pojechała na badania laboratoryjne razem z zebranymi przez Polaków próbkami?

Myślę, że pan pułkownik Szeląg powinien czym prędzej tę sprawę wyjaśnić opinii publicznej.

Obawiam się, że o próbkach z wraku możemy jedynie pomarzyć.

Co do k... nedzy masz problemy z czytaniem?

Zaloz sobie watek naukowe wyjasnienie rzeczy oczywistej i tam prostuj mnie takimi txt.

Przeczytaj tytul watku 4x w tym dwa razy od tyl i zakoduj sobie : TEMAT JEST O TEORIACH SPISKOWYCH

Dla niektórych katastrofa smoleńska komunikacyjna też jest teorią spiskową .

znowu pojebało 747 , wkleja jakieś pierdoły , komentarze i swoją panienkę .

Kto następny?

ixsik

CZY WY SOBIE MYŚLICIE, ŻE MOŻNA TAK BEZKARNIE OBRAŻAĆ INTELIGENCJE KATOLICKO????

DOBRZE POJECHALI LEWACKIEJ SZMACIE, A CO HEHEHE:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

, a to dobre , fajny film i ta cała ferajda , normalni obrońcy krzyża .

Ukryta Zawartość

" ... Kiedy przetopią wrak ? Przecież już niewiele brakuje ! ... "

" ... I co wtedy przebada nasza Jajcarska Prokuratura ? ... "

" ... Milczałam - a i tak mnie ścięli - Brzoza. ... "

" ... I PO BULU. ... "

Kiedy prawda na temat wydarzeń 10 / 04 wreszcie trafi do Polaków - zobaczą jak nieistotny był temat - Pancernej Brzozy - która mimo zaklinań jest - niewinna.

Andrzej Kostewicz kłamał, że jest apolityczny i nie jest zwolennikiem żadnej partii politycznej. Tworząc taką prowokację i ogłaszając swoją rzekomą apolityczność powinien wpierw wykasować informacje na swoim facebooku, które pokazują, że jest zwykłym kłamcą i prowokatorem. Biorąc pod uwagę liczbę kłamstw i podłości wobec ofiar tragedii smoleńskiej postąpił bym z nim tak samo.

Tego tekstu by nie było gdyby autor na spotkaniu był ucziciwy. Fakt, że Andrzej Kostewicz zataił swoje sympatie polityczne (lokalne gazety piszę wprost o działaczach Ruchu Palikota) oznacza, że chodziło mu o prowokację i manipulację, które trzeba ukazywać.

Widzę że zaczyna kilku panom brakować argumentów ?

Tak. Mnie już ręce opadaja. Jak juz pisałem dawno temu straciłem ochotę do dyskusji bo co się przyjrzę jakimś tzw. "argumentom" czy tzw. "dowodom" to okazują się dęte jak odpustowy balonik.

Popatrzyłem na listę tych niby "tajemniczych" śmierci. Drugi po Zielonce prof. Grocholewski. Niby co ma wspólnego za Smoleńskiem, ale dobra, niech będzie.

No to do patrzę do google i co znajduję? Facet zmarł na raka na którego juz wcześniej chorował. Taaaa...

No i co mam więcej napisać?

Jestem Europejczykiem.

20 min po publikacji tego tekstu Andrzej Kostewicz wykasował ze swego profilu fakt, że jest sympatykiem Ruchu Palikota.

Niestety dla niego mam kilka PrintScreen

Przykład usunięcia faktu sympatyzowania z Ruchem Palikota jest kolejnym dowodem na manipulacyjne i zakłamane działania Andrzeja Kostewicza, sympatyka Ruchu Palikota z Czeladzi.

Swoją drogą szybcy są....

Czy mama Andrzeja Kostewicza pójdzie w ślady syna i wykasuje teraz cytat z Jerzego Urbana aby zatrzeć ślady? Proszę nie zapominać o technologii PrintScreen....

Technologii PrintScreen używała brzoza i mgła, gdy ją dmuchano sztucznie przy pomocy kłamiących potem ust... Te wasze brednie o zamachu świadczą o upadku polskiej psychiatrii. I to jest prawdziwy problem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Późnym wieczorem w Radiu TOK FM gościł Cezary Gmyz. Były telefony z pytaniami od słuchaczy. - Sprawa jest poważna, nie można jej potraktować w sposób zdawkowy. Nigdzie nie znalazłem stężenia tego domniemanego trotylu. Szukałem w internecie i nigdzie nie znalazłem... - tak rozmowę zaczął jeden z nich, dr inż. Grzegorz Szewczyk.

Na pytanie Szewczyka Gmyz odpowiedział: - Z informacji, które ja dostałem, stężenie było różne, od ilości mniej niż śladowych - jak mówi jeden z moich informatorów - poprzez ilości śladowe, aż do informacji, że... Tu słuchacz wtrącił: - Zaraz, czy to były ppm-y, czy to były dziesiątki ppm-ów czy setki? - Wie pan, ja nie operuję w tych kategoriach... - zagubił się Gmyz. - Ppm-y to parts per million - uściślił słuchacz. - Muszę powiedzieć, że mnie pan tutaj zagiął - przyznał Gmyz.

- I tu dochodzimy do zasadniczej rzeczy. Ja rozumiem, pan i pan prowadzący jesteście humanistami, ale jest też podejście techniczne (...). Od trzydziestu lat zajmuję się analizą instrumentalną wszystkich związków, w tym również związków wysokoenergetycznych. (...) Ja się na tym znam. Analiza instrumentalna jest zawsze analizą "about", niedokładną. Końcowa analiza to analiza laboratoryjna - mówił dr Szewczyk. I dodał, że na konferencji prokurator Szeląg nie mógł wykluczyć, że na wraku były związki wysokoenergetyczne, bo nie było jeszcze właśnie analizy laboratoryjnej.

- W dodatku wiele związków ma wspólne półprodukty. To znaczy, że mogą się rozpadać do wspólnych półproduktów. Są też inne produkty rozpadu trotylu po wybuchu i inne w wyniku rozpadu naturalnego. I nikt nie powiedział, czy to, co zaobserwowano, to są produkty rozpadu po wybuchu, czy naturalnego - podkreślał słuchacz. - Nie możemy tego rozpatrywać bez osadzenia w warunkach technicznych. Nie wolno tego robić! - zakończył Szewczyk."

Tu redaktor Gmyz przyznaje, że nie do końca wie o czy napisał, ale zaraz odzyskuje rezon:

"(...) - Usłyszałem szereg rzeczy bardzo mądrych - stwierdził. - Ale jeśli ja bym moim czytelnikom opowiadał o ppm-ach i używał takiego języka, to musiałbym się przenieść do jakiegoś pisma naukowego. Staram się przekładać wszystko na język zrozumiały czytelnikom - powiedział dziennikarz."

Co można napisać o czymś w sposób zrozumiały, skoro samemu sie tego nie rozumie? Uważam, że... nic! Tu miał być wyłącznie efekt. Gawiedzi można wcisnąć wszystko.

(cytaty za: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12859447,Radiosluchacz_inzynier_zagial_Gmyza___Dobrze__ale.html)

20 min po publikacji tego tekstu Andrzej Kostewicz wykasował ze swego profilu fakt, że jest sympatykiem Ruchu Palikota.

Niestety dla niego mam kilka PrintScreen

Przykład usunięcia faktu sympatyzowania z Ruchem Palikota jest kolejnym dowodem na manipulacyjne i zakłamane działania Andrzeja Kostewicza, sympatyka Ruchu Palikota z Czeladzi.

Niestety twoje wpisy coraz bardziej przypominają działania człowieka chorego.

Piszesz w kółko to samo, w przypadkowych tematach i w dodatku bez sensu. Pytanie tylko dlaczego? Lżej ci sie od tego robi?

Jestem Europejczykiem.

Kiedy przetopią wrak ? Przecież już niewiele brakuje ! ...

Nikt nie będzie przetapiał , Ty wiesz ile " świętych relikwii " można z niego zrobić . Niezły biznes .

I to jest prawdziwy problem.

Problem jest i dotyczy obu stron. Zapominasz też, że psyhiatrzy też maja różne opinie.

Gdyby zrobili badania to niekoniecznie by wyszło jak sobie życzysz.

Brednie (czy też nie brednie) o zamachu wynikają nie tylko z zacietrzewienia jednej ze stron ale przedewszystkim z braku normalnej pracy rządu w tej sprawie, błedów (lub zamierzeń) w polityce informacyjnej, w spolegliwości wobec Rosji, w arogancji rządu, w całkowitej porażce jeśli chodzi o sumienność, profesjonalizm zaraz po katastrofie, w podgrzewaniu atmosfery (na równi z drugą stroną).

Być może właśnie chodzi o to aby dużo mówiono o zamachu i by mówili Ci co mówią aby właśnie nigdy teoria zamachu ani na chwilę nie mógła być wiarygodna...i tutataj komuś się póki co udaje.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

CZY WY SOBIE MYŚLICIE, ŻE MOŻNA TAK BEZKARNIE OBRAŻAĆ INTELIGENCJE KATOLICKO????

DOBRZE POJECHALI LEWACKIEJ SZMACIE, A CO HEHEHE:

Ukryta Zawartość

Palikociarstwo to najgorsza odmiana lewactwa.

I tak miał marny komuszy prowokatorek zakichane szczęście, że go Pan Antoni uratował przed słusznym gniewem.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Tak. Mnie już ręce opadaja. Jak juz pisałem dawno temu straciłem ochotę do dyskusji bo co się przyjrzę jakimś tzw. "argumentom" czy tzw. "dowodom" to okazują się dęte jak odpustowy balonik.

Jak będziesz chodził tylko po odpustach, to możliwe że i Twój balonik pęknie ;-)

Nie ma co się Panowie napinać, przecież podtytuł tematu to - teorie spiskowe.

Gdy jedną z nich zaprezentowałem, przeszła bez echa.

A możliwe, że wszystko zaczęło się dużo wcześniej ...

Z wielkim entuzjazmem zacytuję opinię jednego z userów z innego portalu internetowego, dodając nieco własnej myśli do tego wpisu, gdyż uważam że, opinia ta jest najbliższa prawdy.

I nie jest to "bajka" zaczynająca się od słów - Za siedmioma górami, ale ...

Pan Waldek "wynegocjował" nam ceny gazu od Rosjan na poziomie 500USD/1000m3.

Najwyższe w regionie !!!

Tymczasem w USA, w wyniku wzrostu wydobycia gazu łupkowego, ceny gazu spadły do 75 USD/ 1000m3.

Eksport gazu jest podstawą budżetu Rosji, w tym budżetu oligarchów gazowych związanych z Putinem i KGB.

GAZPROM eksportuje do Europy około 150 mld m3 gazu rocznie.

Zakładając, że w wyniku wydobycia gazu łupkowego w Polsce cena gazu w regionie spadłaby tylko o 100 USD na każde 1000 m3, a eksport GAZPROMU spadłby o 10% w wyniku zmniejszenia zakupów przez Polskę i ewentualnego eksportu gazu polskiego do dotychczasowych odbiorców GAZPROM`u, to KGB/GAZPROM/Rosja straciliby rocznie: (150 mld m3 * 100 USD / 1000 m3) + (10%*150 mld m3 * 300 USD/1000m3) = 19,5 MILIARDÓW USD. ROCZNIE.

Jak widać Polska gazu łupkowego jeszcze nie wydobywa, co nie znaczy że na polski gaz nie ma chętnych.

A za gaz rosyjski płacimy najwięcej w Europie.

Zarówno firmy amerykańskie jak i rosyjskie są zainteresowane inwestycjami u nas, ale tylko z jednego powodu.

Aby później móc współdecydować o cenach tego gazu - polskiego gazu.

Gra, jak można przypuszczać, toczy się zatem o olbrzymie pieniądze, a 96 ofiar katastrofy smoleńskiej i późniejsi seryjni samobójcy mogą być tylko skutkiem tych rozgrywek.

Rozgrywka gazowa toczy sie od dawna i jak na razie jesteśmy w niej pionkami. Faza "gazociągowa" została przez Rosję wygrana przy pomocy Włoch i Niemiec, nie mielismy to nic do gadania.

Gaz łupkowy to wielka niewiadoma ale jakoś nie widze, żeby zniknięcie Lecha mialo tu coś zmienić. Jakby chcieli kogoć stuknąć to Jarka bo przeciez wszyscy wiedzieli że Lech jest przez niego sterowany. Dla mnie nie trzyma sie kupy. Co innego gdyby np. Jarek miał lecieć ale w ostatniej chwili zrezygnował.

Jak sie taki makiawelizm Ruskim przypisuje to nie można za chwilę traktować jak idiotów. Chociaż troche logiki please!

P.S.

Widzę że z listy samobojców zniknął doktor który się zapił i biskup który w ogóle tam nie pasował. Za to pojawił sie naukowiec ktory zmarł na raka. Proponuję dodać jeszcze kilka ofiar malarii.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Nie wspomniałem we wcześniejszym wpisie o teorii spiskowej związanej z WSI - choć to tylko również teoria spiskowa.

Jak uważacie, na czym robi się największe pieniądze ?

Proponuję dodać jeszcze kilka ofiar

Myślę, że się jeszcze doczekasz...nie jednej.

Myślę, że się jeszcze doczekasz...nie jednej.

O, proszę - Putin terroryzuje Kraków:

Ukryta Zawartość

Zastanawiająca jest opieszałość policji. Pewnie uganiają się za staruszkami karmiącymi gołębie.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Smierci:

Grzegorz Michniewicz, Dyrektor Generalny Kancelarii Premiera Donalda Tuska i jego Szefa Kancelarii Tajnej, zmarł nagle, tajemniczo (podobno popełniając samobójstwo) w dniu powrotu Tupolewa 101 z remontu w Rosji

Biskup Mieczysław Cieślar- Duchowny zginął w godzinach nocnych w wypadku samochodowym - odebrał SMS-a o rozbiciu samolotu od ks.Adama Pilcha, że przeżyli - zginął w Smoleńsku. Bp Cieślar był przewodniczącym Kolegium Komisji Historycznej w sprawie inwigilacji luteran przez SB (sprawa Zwierzchnika Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego bp Janusza Jaguckiego)

Krzysztof Knyż, operator Faktów-nie żyje, pracował z W. Baterem... śmierć operatora nieomal przemilczana. Czy Knyż sfilmował te 3 karetki, które odjechały z miejsca katastrofy o których mówią świadkowie?

Prof. Marek Dulinicz szef grupy archeologów która miała wyjechać do Smoleńska- zginał w wypadku samochodowym.

Dr Dariusz Ratajczak, doktor historii na Uniwersytecie w Opolu, szykanowany za pracę naukową o ludziach kwestionujących Zbrodnię Oświęcimską, popełnił samobójstwo i 2 tyg. po śmierci, zaklinowany między fotelem kierowcy, a tylną kanapą, sam zajechał na parking supermarketu. Czym się ostatnio zajmował?

Muś...............

Ale ja nie mieszkam w Wolsce tylko w Polsce, u nas już nie ma ZOMO

Zmieniły sie tylko 4 litery I ino D U P A jest teraz, a i oczywiście WOLNOŚĆ SŁOWA - jest, będzie i....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.