Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Wasza cudowna wiara w raporty genialnie pomoże ..

Myślisz że wiara w "ekspertów" Antoniego, tych od parówek i puszek po napojach, jest bardziej prawidłowa ?

Otwarte drzwi przeszkadzaja w lądowaniu?

Pilotom cywilnym tak. Zwłaszcza przy próbie lądowania we mgle i tylu wodzach na pokładzie, którzy wszystko wiedzą najlepiej i wierzą że polski pilot potrafi wylądować na drzwiach od stodoły i jeszcze do tego procedury, nawet te w ich kompetencjach cywilnych, mają w dupie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Przeciąg?

Tak, przeciąg ;-).

Idąc tokiem waszego rozumowania zakladam że okna też maja być zamkniętę ?.

Rączunie opadają .

Nie, okna powinny być otwarte każdy pilot o tym wie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

a jakby lecieli ostrożnie, powolutku i niziutko to by się nic nie stało

Jak by lecieli ostrożnie to nie podjęli by w ogóle próby lądowania w takich warunkach na tak wyposażonym lotnisku. Katastrofy/"zamachu" by nie było.

Idąc tokiem waszego rozumowania zakladam że okna też maja być zamkniętę ?.

Poziom twoich pytań świadczy o totalnym dyletanctwie. Totalnym.

Szkoda czasu na dyskusję, bo jeżeli nawet czegoś się tu dowiesz, to nic nie zrozumiesz. Bieda umysłowa aż piszczy.

Rączunie opadają.

Jestem Europejczykiem.

osobiście podziwiam Waszą wytrwałość,

stawiam, że user dulon udaje "mało rozgarniętego"

innej opcji nie biorę pod uwagę ;-p

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

osobiście podziwiam Waszą wytrwałość,

stawiam, że user dulon udaje "mało rozgarniętego"

innej opcji nie biorę pod uwagę ;-p

jeśli tak to ma wrodzony talent ;-)

wpisz sobie sterylność kokpitu w wyszukiwarkę i przestań zadawać durne pytania

.

Wpisałem , przeczytałem .

Jakos nic tam nie ma o tym że drzwi MUSZĄĄ byc zakniete.

Może tak jakieś miłe przeprosiny?

Oj Sorki . Zapomniałem żeś kolejnym fachowcem.

Nie da się zachować "sterylności kokpitu" przy otwartych drzwiach. Proces lądowania wymaga od załogi maksymalnego skupienia nawet w łatwych warunkach. Nikt i nic nie może przeszkadzać. Nawet Zwierzchnik Sił Zbrojnych. Decyzje należą tylko i wyłącznie do dowódcy załogi pokładowej. W kokpicie ma on (dowódca załogi) władzę nawet nad pasażerem generałem. Nie musi go słuchać a nawet nie powinien, zwłaszcza jak namawia do złego.

Przewinac do 2:30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

.

Oj Sorki . Zapomniałem żeś kolejnym fachowcem.

"Zgodnie z wymogami ICAO każdy samolot rejsowy poniżej wysokości 10 000 stóp (FL100) musi zachować tzw. kokpit sterylny, czyli nikt poza pilotami nie może w nim przebywać, nawet pozostali członkowie załogi (stewardessa, steward). Dopiero po przekroczeniu tej wysokości piloci mogą wpuścić innych członków załogi do kokpitu"

Ukryta Zawartość

1. pozbawiony drobnoustrojów; jałowy, wyjałowiony;

2. pozbawiony wad i zniekształceń;

3. nieskazitelnie czysty;

4. niepodlegający wpływom zewnętrznym

zwróć uwage na pkt4

Ukryta Zawartość

[

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

A za co? Że nie potrafisz dostrzec prostych zależności przyczynowo-skutkowych? To chyba nie moja wina? Pomijam, że to nie ja pisałem o zamykaniu drzwi.

Przewinac do 2:30

Okropny bełkot fanów PiS.

Zwłaszcza pana redaktora (tego po prawej).

Rozumiem że katastrofa w Smoleńsku nastąpiła na skutek zniszczenia jakiegoś dokumentu ?

Dlaczego nie porozmawiali o "PULL UP" ?

Oj Lechu.

Piotr Wronski - byly SBek.

Ten drugi redaktor to "krytyka liberalna" przeciez to gazeta pro PO/Nowoczesna. Wiec jaki on fan PIS'u. (ten po prawej)

Podpada mi to juz u Ciebie pod histerie.

Dalem nie po to by mowic o zniszczonym dokumencie, a o tym ze cale to sledztwo zostalo zle przeprowadzone, tak jak mowi red. Gadowski.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ten drugi redaktor to "krytyka liberalna" przeciez to gazeta pro PO/Nowoczesna. Wiec jaki on fan PIS'u. (ten po prawej)

Dlaczego nie porozmawiali o "PULL UP" ? Kto kazał załodze ignorować komunikat z którego fragment zacytowałem ? Myślisz że ten zniszczony papierek by na to odpowiedział ? Przecież ci co naciskali na załogę byli obecni na pokładzie. Po nich papierki nie zostały.

Podpada mi to juz u Ciebie pod histerie

Histeria to cecha PiS i ich fanów. Popatrz na ilość propagandowych materiałów wklejanych przez fanów tej partii.

Dalem nie po to by mowic o zniszczonym dokumencie, a o tym ze cale to sledztwo zostalo zle przeprowadzone, tak jak mowi red. Gadowski

Dlatego dyskusje omijają wielkim kręgiem temat "PULL UP" ?

W PiS pewnie takich byłych SB-ków znajdzie się więcej. Są cenni bo wiedzą na czym polega prowokacja i odwracanie kota ogonem.

Gość

(Konto usunięte)

Na Pudelku szukałeś?

Loty oznaczone statusem HEAD (lot do Smoleńska miał taki status) w lotnictwie Sił Zbrojnych RP odbywają się zgodnie z „Instrukcją organizacji lotów oznaczonych statusem HEAD w lotnictwie Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej”. W Instrukcji tej jak byk jest napisane:

podczas wykonywania czynności na pokładzie statku powietrzne-

go w trakcie lotu:

a) utrzymywać drzwi od kokpitu (jeżeli statek powietrzny jest

wyposażony) – w pozycji ZAMKNIĘTE – od rozpoczęcia ko-

łowania aż do zatrzymania statku powietrznego na stoisku;

b) okresowo składać meldunki o przebiegu lotu do DSO COP

z wykorzystaniem łączności radiowej i satelitarnej*, zgodnie

z § 8 ust. 3–5;

c) zabraniać wstępu do kokpitu osobom nieuprawnionym;

d) w przypadku niezastosowania się pasażerów do poleceń do-

wódcy statku powietrznego podczas lotu, gdy zagraża to bez-

pieczeństwu załogi, statku powietrznego lub pozostałych pa-

sażerów, poinformować dysponenta statku powietrznego oraz

pasażerów i lądować na najbliższym dogodnym lotnisku, po

czym złożyć meldunek do DSO COP w celu przekazania in-

formacji do BOR, CZK MON oraz realizatorowi lotu;

e) zezwalać na otwarcie drzwi kokpitu oraz wejście szefa pokła-

du lub innej osoby z załogi tylko w sytuacjach tego wymaga-

jących (np. pogorszenie się stanu zdrowia pasażerów, sytuacja

szczególna na pokładzie statku powietrznego).

Oj Lechu.

Podpada mi to juz u Ciebie pod histerie.

Dalem nie po to by mowic o zniszczonym dokumencie, a o tym ze cale to sledztwo zostalo zle przeprowadzone, tak jak mowi red. Gadowski.

ale proszę napisz, co to ma wspólnego z bezpośrednią przyczyną?

proszę tylko o tą odpowiedź?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

W jaki sposób przeszkadzaja ?

Przeciąg?

Nie wiem jak kierowca bombowca...

... ale jak prowadzę samochód to mi ględząca Żona przeszkadza...

Ale jak już mówiłem, samochód ma mniej stopni swobody, trzeba tu być skupionym; samochody lecące w przeciwną stronę mijają nas o metr...

W powietrzu to pewnie można browary sączyć a kierownicę trzymać stopą...

Samolot ma w ogóle kierownicę?

Chyba nie rozumiesz.

Ja pytałem czy zamknięte , czy otwarte drzwi od kabiny maja - że tak napiszę - techniczny wpływ na działanie samolotu.

A tutaj madrale mi wypisuja kocopoły.Swiadczy to chyba o braku myślenia , albo o zaślepieniu jedyna -swoja wersja

] Może niechaj mamusi zapytaja co to znaczy - zamknięte drzwi.

ale proszę napisz, co to ma wspólnego z bezpośrednią przyczyną?

proszę tylko o tą odpowiedź?

Nie znamy przyczyny, sledztwo zostalo:

a) upolitycznione do partii ktora rzadzi.

b) wpierw przyjelismy 10 minut po katastrofie wersje rosyjska i to do dzis podtrzymujemy.

Z tego powodu prokuratora sie osmieszyla i zdyskredytowala. Zas na narodzie jest ogromne brzmienie, ktore ta katastrofa tylko wyciagnela na powierzchnie.

Do dzis nie porownalismy wersji rosyjskiej ktora utrzymujemy oficjalnie z innymi raportami sluzb specjalnych z innych krajow, gdzie te kraje taka wiedze maja, w tym zdjecia satelitarne.

Do dzis nie porownalismy wersji rosyjskiej ktora utrzymujemy oficjalnie z innymi raportami sluzb specjalnych z innych krajow, gdzie te kraje taka wiedze maja, w tym zdjecia satelitarne.

No to słabych mamy sojuszników w tym NATO

Ponoć fachowiec, bez politycznych powiazań A może?

No to słabych mamy sojuszników w tym NATO

.

Słabi to sa Polscy politycy.

Buraki powinni sadzić , nie rządzic ludżmi

Chyba nie rozumiesz.

Ja pytałem czy zamknięte , czy otwarte drzwi od kabiny maja - że tak napiszę - techniczny wpływ na działanie samolotu.

Technicznego wpływu na działanie samolotu nie mają i jest on kompletne tu nieistotny, bo mają wpływ na czynnik ludzki, a ten jest znacznie częstszą przyczyną katastrof niż sprawy techniczne.

Otwarte drzwi do sali operacyjnej w czasie operacji też nie mają raczej wpływu na techniczną pracę operatora ale, że pacjent potem zejdzie na sepsę z tego powodu to prawie pewne

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.