Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile - Łódź - wątek klubowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja może trochę inaczej zacznę. Szukam sali prób dla zespołu Łódź i okolice. Wiem że chłopaki nie mieliby nic przeciwko aby urządzić salę że tak powiem po audiofilsku i dzielić się tym dobrem ze zgrają słuchaczy. Może ktoś coś gdzieś wie. Najchętniej południe Łodzi, ale każda propozycja będzie rozważona. Taka sytuacja. Oczywiście odpłatnie w granicach rozsądku. Pozdrawiam.

• 4 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

Tak, ale w zasadzie ten wątek jest martwy. Jakiekolwiek oficjalne spotkania publiczne organizuje chyba w zasadzie tylko Q21, ale informują o nich na swoim FB lub WWW.

• 1 rok później...

Dzięki za pozdrowienia, które odwzajemniam. Pędzimy wszyscy na jednym, ale dużym wózku zwanym Ziemia i chwilowo spotkania towarzyskie są najmniejszym problemem.

• 1 miesiąc później...
W dniu 7.04.2020 o 17:55, szy_a napisał:

chyba nie funkcjonuje ale zajrzałem ? - pozdrowionka pozdro da Łodziaków i okolicznych

Łódzki klub to prawdziwy underground.

?

Pozdrawiam.

I hard core.

• 2 tygodnie później...

Siemka Łódź!!

Jestem z LDZ!!

Mam problem z  CD. Laser czyta bez problemu odsłuch jest spoko.

Ale problem pojawia sie przy wsuwaniu szuflady od CD ma problem z tym,zeby szuflada sie wsunela z płytą.

Mechanizm szuflady jest na pasku.

CD Goldenote Koala.

Potrzebuje pomocy!

Pozdro ŁDZ!!

Resized_20200519_185052.jpeg

Cd idzie jutro do OTJ serwis na przegląd i zweryfikowanie jaki problem sie pojawił.W rozmowie z Panem z OTJ widac,ze zna temat i wie o co kaman?dam znac po przeglądzie.

pozdrawiam

Z działu "drobne".

?

Poszukuję ochotnika oblatywacza ECC82, chętnego do porównań lamp. Będę miał próbki inżynieryjne ? a nie mam jak takich lamp odsłuchać.

Gwarantuję mocny towar.

?

Edytowane przez qqrydza
  • 2 tygodnie później...

Siema

Odebralem dzis CD z przeglądu z serwisu OTJ. Sprzet dziala tak jak powinien!!

Serwisant ma dużą wiedze!!i umiejętności!!!

Polecam serwis OTJ!!

Pozdro

• 4 miesiące później...

Witam, mam do was pytanie czy jest ktoś z łódzkiego kto posiada infinity kappa 8.x i nie byłby dla niego problemem krótki odsłuch z moim wzmacniaczem?

• 10 miesięcy później...

6189 to jest 12AU7.

Napisz Adam jaki limit jest na lampy/lampę. Jedna ma być czy dwie?

Jakie lampy masz teraz?

Zawsze możesz zatelefonować, znasz numer.

Pozdrawiam.

M.

limit? Najmniej i fajnie 😉 .... wiem, że sie nie da!

Na razie nie jestem w fazie docelowego sprzetu, wiec nie mam zamiaru walić kasy, chodzi o obecną produkcje .

Na razie mam EH 12ax7 gold - właśnie grzeje i coś co kupiłem dawno temu i nie pamietam chyba tung-sol - nie mają oznaczeń na bańce a pudełeczka cholera wyrzuciłem 😞 .

EH są na razie surowe ale dynamiczne, na tung sol (wszystko z lampyelektronowe) jest bardziej aksamitnie w całym zakresie. EH grają dopiero ze 4 godziny.

W starsze wersje na razie nie wejde.

Edytowane przez szy_a

mdavis (forumowicz) poleca PSVANE ART 12AX7S. Ktoś podpowiadał, że z nowych to bardziej Genalex Gold Lion 12AX7.

W podobnej cenie to coś starego (nowego) dam do posłuchania i porównasz.

Edytowane przez qqrydza
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Cześć ponownie.

🙂

Ostatnio mam fazę na dziwne inicjatywy.

https://www.facebook.com/marcin.kobierzycki.77

Jest miejsce na sprzęt i kilkanaście osób a i kapela na próbę może wpaść.

Możemy nawet zorganizować jakiś koncert w plenerze.

Klub Lokatora.

😄

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza
  • 3 miesiące później...

Witam Serdecznie (z miasta Łodzi się pochodzi) jakoś do tej pory nie zauważyłem klubu lokalnego.

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

• 3 tygodnie później...

Jest ktoś w Łodzi kto ma zasilacz 9 lub 12 V Farada lub HDplex na LT3045 i chciałby porównać z SPS-em SOTM-a ?

Ew jacyś posiadacze liniówek do NUC 19V ?

Poważnie? Byłoby to niczym test przerzutek Force i Ultegra na "jakichś" rowerach, na "jakiejś" trasie zrobiony przez filatelistów.

Może dlatego kluby live umierają? Przekładanie kabli i wypinanie powyższych urządzeń, kiedy nie jesteśmy w stanie poznać 10% światowego dziedzictwa muzycznego, wydaje się hmm... nawet nie potrafię tego nazwać, aby nie obrazić. 

Mam głód spotkań, ostatnie jednak mocno ostudziły mój zapał. Muzyka schodziła na plan dalszy. Puszczane jakieś bzdety podsunięte przez spotifaja albo innego samograja, ludowe pieśni z Chin albo bliżej nie znany pop bez śladu refleksji w celu błyśnięcia dyskusyjnymi możliwościami sprzętu było dołujące 😕  

Jeżeli lubisz muzykę klasyczną, dobry jazz, muzykę filmową, jeżeli coś Cię zafascynowało w brzmieniu, interpretacji lub realizacji - byłby to niezły początek do dyskursu. 

colega

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.