Skocz do zawartości
IGNORED

Na jakim sprzęcie sie zawiedliście?

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Może być, u mnie bardzo pomógł dywan, tzw. włochacz.

Dzisiaj wieczorem dowiem się co warte są Alteci 604C Duplex.Mam duże nadzieje.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

dbx

19 Maj 2010, 09:19

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1384 / 470 / 0

tak na szybko:

cd Pioneer PD-S 9700 ... bardzo słaby dźwięk, ze słabą stereofonią

AKAI CD-79 ... jeden z najgorszych jakie grały, może po lampizacji była by poprawa

Marantz cd 7300 ... płasko. sucho, kto wpadł na pomysł by coś takiego sprzewdawać ?

krell KAV-400xi... nie wiadomo dlaczego o nim w ogóle się mówi, drogi, grający tylko poprawnie

krell KAV 300i ... bardzo awaryjny

Pioneer A-07 ... tylko ładnie wygląda

Amplifon WT30 II ... w jego cenie są lepiej grające tranzystory

Akurat te klocki znam i moge sie o nich wypowiedziec. Po 1 nie ma czegos takiego jak Pioneer PD-S 9700. Czy dzwiek slaby? Znam dziesiatki konfiguracji w ktorych sie sprawdzil i stereofonii nie mozna bylo niczego zarzucic. Akai CD 79 do lampizacji? Ten cdek ma wielki potencjal. Mase niedorobek producenta ktore mozna poprawic w latwy sposob. Juz fabrycznie gra bardzo dobrze. Wiem znam mialem i zlego slowa nie powiem. Marantz CD 7300 - krotko mowiac zgoda. Bardzo kiepskie CD. Krella KAV 300i stawiam wyzej niz 400xi. W swojej cenie to urzadzenie bardzo dobre ale niekoniecznie nalezy je laczyc z suchymi agresywnymi kolumnami. Pioneer A 07 - patrzac na wzmaki Pioneera jest moze nawet wiecej niz ok. Generalnie uczciwa srednia klasa bez ochow i achow. Amplifona polubilem od razu. Ciekaw jestem jakie to tranzystory w jego cenie graja lepiej?

Jak wiec widac co kraj to obyczaj. Kazdemu podoba sie cos innego. Kazdy ma inne warunki odsluchowe i inna percepcje dzwieku. Temat jest wiec chybiony w samym zalozeniu. Chyba ze ktos doda: w moich warunkach w mojej konfiguracji i moim zdaniem.

Mrok, 19 Maj 2010, 10:57

>H/K HD970

>CA 640C

>CA 640C V2

>

>H/K-------------sensowny_dźwięk-------------CA

>

>lub inaczej

>

>kotara-------------sensowny_dźwięk-------------fruwające_sztylety

>

>Nowe CA ponoć dobre. Nie oceniam, nie słucham, omijam.

Mrok, Twój post wpisuje się chyba w kanwę, o której pisali niektórzy koledzy, że ocena zależy od własnych gustów, akustyki, systemu.

Dlaczego tak uważam? Ponieważ przedstawiasz H/K jako ekstremum w opozycji do CA. U siebie, na tym samym systemie porównywałem kawałek po kawałku DVD 22 HK z CA 640C (ta sama płyta, Clapton Unplugged + inne) i różnice były niewielkie, a już na pewno nie było to granie 'za kotarą' vs. 'fruwające sztylety'.

Nie wiem z czego wynika ta rozbieżność ocen, ale obecnie słucham ciągle na 640C (kolumny Castle Harlech) i żadnej ostrości ani sztyletów nie doświadczam. Napisz więc może z jakimi kolumnami, bo to powie coś więcej, bo potępianie tego CA w czambuł wypacza obraz.

Żeby była jasność: nie handluje CA ani HK, nie bronię ich też jako super klocków, etc. tylko mam po prostu odmienne wrażenia. I tyle.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

To chyba normalne, że nie wszystkie wątki są dla wszystkich, nie rozumiem tylko skąd ten wewnętrzny przymus wpisywania się w wątkach, które kogoś nie interesują lub są jego zdaniem bez sensu. Takie wątki po prostu się omija / olewa ciepłym moczem, czego życzę Wam i sobie.

Ps. Oczywistym jest, że chodzi o konkretne konfiguracje, a od indywidualnych upodobań chyba nie da się uciec w żadnym wątku, w tym i w tym.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Integry Maca,wszystkie miałem i wszystkie skutecznie wyleczyły mnie z entry level tej firmy.Były to:Ma 6850,6500,6900,2275,oraz pre 45.Ścierwa 6300 nie zabrałbym nawet do garażu.Są to moje doświadczenia,w moim torze,z moimi kolumnami i w moim pokoju.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

BlueMax, 19 Maj 2010, 16:49

>To chyba normalne, że nie wszystkie wątki są dla wszystkich, nie rozumiem tylko skąd ten wewnętrzny

>przymus wpisywania się w wątkach, które kogoś nie interesują lub są jego zdaniem bez sensu. Takie

>wątki po prostu się omija / olewa ciepłym moczem, czego życzę Wam i sobie.

>

>Ps. Oczywistym jest, że chodzi o konkretne konfiguracje, a od indywidualnych upodobań chyba nie da

>się uciec w żadnym wątku, w tym i w tym.

Bo widzisz BlueMax,tzw "starszyźnie" forumowej i "naczelnemu wodzowi"rochowi wydaje się,że to jego prywatny folwark,którym steruje ręcznie jak łukaszenka Białorusią.Wszelkie próby niesubordynacji,są momentalnie karane besztaniem maluczkich.O Chinach też zawzięcie dyskutował,choć nigdy tam nie był,ot taki forumowy folklor.

P

Moje typowania:

Cedeki:

CEC TL51Z Mk II - i temu podobneCECE 5100etc zgadzam się- porażka na całej linii.

Sony CDP-XA5ES ..super maszyna ale bez duszy...późniejszy CDP-XA50Es był cudny...musieli coś schrzanić:)

Accuphase DP-67..firma winna w ogóle się nie przyznawać do tego klocka szczególnie w świetle wcześniejszego DP-65..zajebizcie udanego, wręcz bajecznego.

Denon DCD-1560...ich niewypał..suchoty i tańczące żyletki..wyższy DCD2560 się udał ponad miarę.

Sony CDP-X202ES dźwięk nawet daje radę ale mechanika..takie coś w seri ES??

Wzmaki:

Luxman L-2...narody klękajcie!

Yamaha AX870...buuuuuuumbruuumbuuummsruum...ale jak ktos kocha zwał niekontrolowanego basu..

Sony TA-F530ES, 570ES,670ES,TA-FA3ES....ojojoj nie wyszły im słabo wydajne pradowo.

Denon PMA920,925r,500V,700V,1060,860...wielka pała za łatwopalnosc szczególnie gdy podłacza sie do karty dzwiekowej kompa..wzbudzają sie i ida z dymem.

Diora WS-442...przykład jak można było udusić fajną konstrukcję..wystarczyło dodac przycisk direct i po dwa tranki w koncówce mocy..oraz sensowne zabezpieczenia..do dzis wielu by miało.

dd6, 19 Maj 2010, 12:49

>Najbardziej się zawiodłem na ... akustyce pomieszczenia.

Właściwie mógłbym zacytować cały wpis kolegi, dodając jeszcze że bez posłuchania sprzętu w swoim pomieszczeniu również można się nieźle zdziwić i na nim przejechać, a tymczasem w zupełnie innych warunkach zagra on bajecznie (szczególnie tyczy się to kolumn głośnikowych) :]

I love the sound of crashing guitars

Ja zawiodłem się na NAD 372,kosztował dwa razy tyle ,co 320 a poza większą mocą niczym więcej się nie różnił.Zawiodłem się również na Luxman L 505 na szczęście go nie kupiłem

Piotr

Stempur - miałeś na myśli pewnie S390. A dla mnie ten CD zagrał rewelacyjnie.

Piotrek 608 - Sony CDP 202ES - nie mam żadnych zastrzeżeń do mechaniki. Cicha, szybka, precyzyjna.

Co do Accuphase DP-67 - potwierdzam: sabotaż w firmie.

Dla potwierdzenia wcześniejszych opinii, dany sprzęt powinien mieć więcej zbieżnych ocen.

Inaczej subiektywnie się robi.

Dlatego piszmy ....

Dear77, 19 Maj 2010, 19:24

he he

zaden watek nie przebije takiego , co ja mowie nawet nie dorowna , takiemu o biadoleniu i narzekaniu

wiadomo nie od dzis , ze najlatwiej obrzucic blotem

Nigdy nie słuchałem Accuphase DP-67. jednak przeczytałem w tym wątku dezaprobatę dla tego klocka napisaną przez zacnych forumowiczów. Również kiedyś tam czytałem opinię/test w/w klocka uczyniony przez pana Wojtka P. Opinię drastycznie odmienną.

Ja nie podważam żadnej z nich. Jednak wspominam o tym dlatego, że jak zostało wspomniane wcześniej może być ona zupełnie rozbieżna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a ja zawiodlem sie na akustyce pomieszczenia myslac -im wieksze tym lepiej ;)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

I na amplitunerze do kina domowego myslac im drozszy tym lepszy w stereo

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

@stempur

w odwecie za biadolenie

moze nie sluchalem za wiele systemow

ale za to sluchalem troche muzyki na zywo

nigdy nie slyszalem lepszej magii , drajwu , jedrnosci , miesistosci i neutralnosci w srednicy

oraz muzykalnosci

od zestawu naim-harbeth

natomiast wielkim rozczarowaniem dla mnie byla muzyka z lampizatora z calym sytemem mu towarzyszacym

czyli szerokopasmowymi glosnikami brakowalo tutaj tego wszystkiego co mial zestaw naim - harbet

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Narzekanie na klocki, które się miało kiedyś tam i z ulgą sprzedało ?? Założenie absurdalne, a wątek ma charakter raczej wspominkowy. Obrzucanie błotem klocków ? Tu już nie nadążam, bo tego z kolei wyrażenia używam wyłącznie mówiąc o ludziach. No chyba że chodzi o obrzucanie fizyczne, ale chyba nie ;-)

Ampli kina SONY STR-DE598 nie spodziewałem się wybitnego dźwięku ale nie było nawet poprawnie (myślę o kinie bo o stereo to nie wspominam), totalna beznadzieja miałem 5mc. odsprzedałem ze stratą ale najważniejsze iż się pozbyłem.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

To już nie można napisać o sprzęcie, na który się wydało własną ciężko zarobioną kasę, a on s... nie chciał zagrać ?? Oczywiście w danej konfiguracji, akustyce i wbrew wszelkim indywidualnym upodobaniom :-)

sennheiser hd500 - takie zle, ze wolalem je przeznaczyc na czesci niz sprzedac. (nie zyczylbym ich nikomu)

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

moj pierwszy prawdziwy wzmak Technisa SU-A700MK3 to był dramat..w jednym akcie!

Potwierdzam opinie Piotrka608 nt Accuphase DP-67...trzy pary kolumn, dwa wzmaki a porażka ta sama..nie wiem jak szanowny redaktor tak go ocenił..może pogoda lepsza:)

michał stabro

No nie wiem, no. Nic na to nie poradzę. Może cholera ja mam taki gust, że te Naimy grają mi tak jakoś mało angażująco, z dystanesem, zachowawczo...?

Pozdrawiam Stempur

BlueMax, 19 Maj 2010, 20:45

>To już nie można napisać o sprzęcie, na który się wydało własną ciężko zarobioną kasę, a on s...

>nie chciał zagrać ?? Oczywiście w danej konfiguracji, akustyce i wbrew wszelkim indywidualnym

>upodobaniom :-)

mozna , ale co z tego wynika

nic !

za duzo zmiennych czesto nieswiadomie pomijanych w czasie odsluchow

brak zaplecza sprzetowego powoduje , ze z takich opinii

mozemy najwyzej domyslac sie jakie preferencje ma piszacy

nic wiecej , a napewno nie wiecej niz ze "slawnych gazetek audiofilskich"

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.