Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, kostropaty napisał:

czytając to:

"Woda to nie jest żywioł kotów. Przegrzanie ciała to wyjątkowa sytuacja. Ale można kupić i na próbę do wiaderka."

można się pomylić 😉 

No jak sam wkładasz kota to tak. A co? Musisz go chłodzić? Może taki pies na baby ten kot?

2 minuty temu, kostropaty napisał:

to to fakt, jest trochę fleja i nie zawsze się umyje po robocie, tu pan władza ma absolutną rację :) 

Ja nie władza, to jakaś pomyłka chyba. Mam nadzieję że nie wylewa z tego powodu krokodylich łez.

1 minutę temu, kostropaty napisał:

a gdzież Pan andrusa zacytował, bo nie zauważyłem? :) 

Nie trzeba Pan, wystarczy "kolega". Niezauważalność to zjawisko które bywa fascynujące, nie może takim pozostać?

trochę znam twórczość andrusa i jakoś nie wyłapałem analogii...

natomiast mój bareja, rzucony jeden do jeden, nie został mimo wszystko rozpoznany 😉 

Może faktycznie, było to tylko inspirowane Andrusem, którego wczoraj oglądałem chwilę.

"Tak ogólnie to był słaby, chorowity i nie wielki
Ale straszny pies na baby zwłaszcza na XL'ki"

Mieliśmy Tygrysa Rafowego, ale warto pamiętać o psie na baby, babie na psy. Jest też wilk morski, as przestworzy. Na pewno po angielsku są już takie nazwy zegarków.

2 godziny temu, romeksz napisał:

I bez nurkowej otoczki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak przy okazji. Jabłko zgłasza upadki samo, czy też potrzebuje telefonu?

Raczej samo.

Sir Isaac Newton nie miał telefonu a jakoś zauważył upadek jabłka.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

A Rutkowski na komunii syna mnie rozczarował.

1/ Submariner nie jest szczerozłoty, ma tylko złote środkowe ogniwa bransolety.

2/ Chyba pożyczony - zobaczcie jak mu luźno zwisa.

66409c95203bd_o_xlarge.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To jest właściwy zegarek dla dedektywa Rutkowskiego. Dobre pół kilo złota 😄 - każdy Cygan dałby się pokroić. 🙂 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

56 minut temu, Adalbert95 napisał:

Musimy (nawet w kontekście zegarkowym) zajmować się takimi pojebami jak ten tam?

Temat "zegarki sławnych ludzi" często już tu gościł. A dedektyw Rutkowski jest znany z tego że jest znany! 🙂

Ok. Niech będzie. Ale na przyszłość proszę zaoszczędź nam konterfektów jego fizjonomii, bo jak się na to to patrzy, to przynajmniej mię, mdli.

W dniu 7.05.2024 o 11:27, il Dottore napisał:

Nowość Tag Heuer - reedycja plastikowych zegarków F1 z 1986. Tym razem obudowy stalowe i cena absolutnie niedorzeczna. F1 z 1986 były taniutkie gdyż miały konkurować ze Swatchem.

IMO brzydki design i rozmiar dla dziewczyn - 35mm. Jestem na nie.

Ukryta Zawartość

TAG-Heuer-Kith-Formula-1-1500x1500.jpg

KithxTAG_F1-1021216.jpg?ixlib=rails-1.1.

Żaden to Tag tylko jakis gaciowy "Kif". Słabe to trochę. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Jak zaczyna się robić ciepło, nabieram nieuleczalnej skłonności do jasnych tarcz, nie bacząc na to, że są na ogół mniej czytelne. Zanabyłem zatem takie Seiko. Przy obecnych cenach to tanizna, ale ma wskaźnik rezerwy chodu, wypukły szafir, no i fantastyczną fakturę tarczy. 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, twonk napisał:

Jak zaczyna się robić ciepło, nabieram nieuleczalnej skłonności do jasnych tarcz, nie bacząc na to, że są na ogół mniej czytelne. Zanabyłem zatem takie Seiko. Przy obecnych cenach to tanizna, ale ma wskaźnik rezerwy chodu, wypukły szafir, no i fantastyczną fakturę tarczy. 🙂

Ukryta Zawartość

Presage zawsze na propsie. Wczoraj byłem na zakupach to oglądałem Seiko. Poszli w górę z cenami. Ich diver w automacie kosztuje tyle co chrono F1 od TAG Heuera.

A co do białych tarcz - mój stary ma 80 lat, nosi F. Constanta Classic z białą tarczą i srebrnymi indeksami i nie narzeka na czytelność. Za nic nie daje się namówić na zmianę. 😄

No ja mu się w sumie nie dziwię, bo jakość tej podstawowej serii FC obecnie bardzo spadła. Dawniej to było naprawdę przyjemnie i z pietyzmem wykonane, a teraz to jakaś masakra, przy czym cena oczywiście znacznie wzrosła.

Tu stara seria - patrzcie jak bransoleta zrobiona.

Frederique-Constant-Classics-Gents-FC-30

A tu nowa:

FC-303SS5B6B_800x.jpg?v=1573825793

Plecki starej serii były wykonane tak - można było sobie podziwiać werk ETA i pozłacany rotor. I była jakość i cieszyło to oko:

518OaUPnUgL.jpg

A teraz jest tak: 😞

189079.webp

I tak - nie mylicie się. Dawniej był waterproof 100m teraz jest 50m.

I komu to przeszkadzało?

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.