Skocz do zawartości
IGNORED

EUROWIZJA - prestiż, szmira czy może ...

gelson

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Normalnie szok, iż ludzie przeżywają szok. Przecież muzyka pop/rock od zawsze karmi się przekraczaniem estetycznych barier i uderza co rusz wizualnym szok gromem w przeciętnego "szaraczka". Moim zdaniem dużo bardziej kontrowersyjny był np. wygląd Freddiego Mercury na koncertach w latach 70, o teledysku do utworu "I Want to Break Free" z '84 nie wspominając. I co? Grupa Queen od kilkudziesięciu lat należy do najpopularniejszych na świecie, także w Polsce.

Mimo wiadomych fanaberii Mercurego.

Należę do fanów Queen (to moja pierwsza i być może największa miłość muzyczna), a mimo to trans-przebieranki wokalisty nigdy się mi nie podobały i zdecydowanie wolałem słuchać "kontrowersyjne" kawałki, niż je oglądać.

W przypadku panego Kiełbasianego zaobserwowałem u siebie rzecz autozaskakującą - "kupuję" panego jako całość, samą piosenkę, świetny głos i wygląd sceniczny, który wydał się mi bardzo ESTETYCZNY. I na tym polega największy szok. Gdyby odebrać z wizualizacji panego kiełbasianego brodę, otrzymujemy niezwykle piękną (oczywiście napudrowaną, wyszminkowaną, wystylizowaną) kobietę, coś w rodzaju wyszczuplonej wersji Kim Kardashian.

Naprawdę 1000 razy wolę oglądać w tv przebranego panego Kiełbasego, niż dajmy na to nieprzebranych Ryszarda Kalisza i Karola Karskiego. A mimo to nie postuluję o zakazie pokazywania owych panów, bo budzą mój odruch wymiotny. Może tak wszyscy w zaciszu gdzieś wyrzygajmy się po stokroć, może nas to oczyści, odnowi moralnie i weselej spojrzymy na świat.

konchita_kielbasa.jpg

Dziwadło, które opisujesz i twój opis są po prostu chore.

Chodzi mi dokładnie o te słowa- pełne demagogii i obłudny : - I co z tego? A jak Polka z połową piersi na wierzchu udaje, że poddaje się czynności seksualnej, to was nie uraża? - odpowiadał mu Marek Siwiec.

Jestem pewien, że przyjął jedynie takie stanowisko, aby wyłącznie dokopać swoim adwersarzom z prawicy. Tamci byli szybsi i nie mógł im przyznać racji. Przecież wybory za pasem. Gdyby był fair odniósłby się do oszustwa z głosowaniem a nie pitolił farmazonów, że mu te cycki tak nagle przeszkadzają. Poza tym o jakich czynnościach seksualnych bredził? Ja tam takiego nic nie widziałem. Wszystko musi mu się kojarzyć z seksem? Jeśli tak, to jego problem. Nie wie matoł jak drzewniej masło było wyrabiane?

Następny z fobią na Siwca?

Nie widzę żadnego uzasadnienia dla twojej interpretacji jego wypowiedzi. Poza tym nie czepiał się występu naszej ekipy tylko podał ich jako przykład skrzywionego spojrzenia naszych prawaków.

Najpierw dziadekwlodek, teraz Ty...

Chyba dziś niskie ciśnienie i ciężko się myśli ;-).

Jestem Europejczykiem.

Mnie to już nic chyba nie zaskoczy ani nie zbulwersuje.Chłop z brodą (bo to jednak nie była baba) w sukni to jak baba w spodniach:) Na co dzień można oglądać facetów w czarnych sukienkach i mało komu przychodzi do głowy, aby nazwać to zboczeniem, chociaż nie powiem, aby było to normalne:)))

Mnie to już nic chyba nie zaskoczy ani nie zbulwersuje.Chłop z brodą (bo to jednak nie była baba) w sukni to jak baba w spodniach:) Na co dzień można oglądać facetów w czarnych sukienkach i mało komu przychodzi do głowy, aby nazwać to zboczeniem, chociaż nie powiem, aby było to normalne:)))

Trafione!!! Kolejeczka.

2450908-2048390431-easy_.gif

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mędzisz dziadekwłodek jak stara baba. Albo jak komuch nawrócony na bogoojczyżniane hasła.

Jak widzę stwierdzenie Siwca odnosi sie również do Ciebie co jest o tyle zabawne, że wszyscy od dawna wiedzą, że masz nieuleczalną fobię na jego punkcie.

Jeżeli Siwiec to twój autorytet - to gratuluję.

Nie wiem po co ta cała zadyma z tą Eurowizją?Przecież to szmira i tyle.O czym tu dyskutować?O wygranej w konkursie muzycznym powinny decydować walory muzyczne.To chyba oczywiste?Jeśli tak się nie stało to trudno.Ja tego nie widziałem to i nie wypowiadam się na temat samego konkursu.Tak głosowali zwykli ludzie.Tylko,że nasza prawica chce zrobić z tego temat kampanii wyborczej.A to jest wyjątkowo głupie!

Tak głosowali zwykli ludzie.

Masz rację tylko co to za argument?

Zwykli ludzie na wiele rzeczy głosują.

Mogą przegłosować też, że Wojciech to ryba, Prezes żaba, a dzień jest w nocy.

Prawica może tobie pomóc i to skrytykować bo jak byś się czuł przegłosowanym jako ryba?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W tym przypadku prawica ma identyczne poglądy jak Rosja,zakazano tam transmisji,zwycięzcę potępiono.

Czy jesteśmy świadkami historycznego zbliżenia naszej prawicy z rosyjskimi politykami?

W temacie UE poglądy mają szalenie bliskie.

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Również ode mnie kolejka, prost!

I tym samym doszliśmy do konkluzji, że demokracja jest do bani (to ta systemowa Pani, co do glorii i chwały doprowadziła Adolfa i Conchitę). Cała nadzieja w Korwinie królu, co nadjedzie na nieskalanym koniu i zrobi porządek z faszystami i gajowymi malucha.

Co do podobieństwa polskiej prawicy i Putina... Cóż, jestem zdania, że w tej kwestii warto zrobić tymczasowy sojusz "prawiczków" z "tęczówkami" do czasu wyplenienia bolszewizmu.

Link ku chwale ciekawostki -->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie wiem po co ta cała zadyma z tą Eurowizją?Przecież to szmira i tyle.O czym tu dyskutować?O wygranej w konkursie muzycznym powinny decydować walory muzyczne.To chyba oczywiste?Jeśli tak się nie stało to trudno.Ja tego nie widziałem to i nie wypowiadam się na temat samego konkursu.Tak głosowali zwykli ludzie.Tylko,że nasza prawica chce zrobić z tego temat kampanii wyborczej.A to jest wyjątkowo głupie!

Oczywiście, że wszystko jest wyjątkowo głupie. Do dego zwykli ludzie sa wyjatkowo ogłupiani. Przez system POlityczny.

Potrafią tylko bezmyślnie głosować i mechanicznie testy rozwiązywać. No i bezrefleksyjnie gapić się w swoje LED-y.

Dla ciebie i POdobnych żaden to problem. Przecież o to w tym wszystkim chodzi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

shane63, zaskakujesz, gibajek.

Pierwsze zestawienie od razu miałem przed oczami i większość z tych, co dziwoląga widziała.

Ale jest podobny też do:

talib.jpg

Ostatnio na Onecie jakaś nagonka była na znane aktorki, które nie golą nóg i pod pachami...

Pokazywali fotki.

W pracy jeden z moich kolegów określił to jako obrzydliwość...

Mnie zastanawia, czy nie bardziej obrzydliwe jest aby kobieta miała nie ogoloną twarz.

Przecież nogi i pachy można zakryć...

Ale co tam, niektórzy faceci przepadają za facetami, a inni jacyś faceci to i kobietom twarz każą zasłaniać...

Świat okazuje się coraz bardziej pojebany...

Tylko dlaczego to pojebanie przenosić na grunt UE...?

Bo to nie jest normalne. Ale nie podskoczysz. Mają giwery...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawiasem mówiąc, Jezus też był w swoim czasie uważany za dziwoląga.

Wróćmy jednakże do Eurowizji (chociaż w sumie czemu się nie nazywa Euroaudio, przecież muzyka jest tu najważniejsza, nie?) - oprócz Conchity i Donatana, miałem jeszcze dwóch innych faworytów, reprezentacje Szwajcarii oraz Islandii. Zajęły miejsca gdzieś w środku stawki, podobnie jak nasi. Można tą środkową trójcę określić mianem "wesołość, satyra, parodystyczny eklektyzm". Tymczasem na pierwszych trzech miejscach otrzymaliśmy przekaz typu "protest song (Austria), liryczna pieśń refleksyjna (Holandia), nastrojowa ballada pop (Szwecja)". Dodając jeszcze czwarte miejsce w postaci dramatycznej ballady z Armenii, można zauważyć pewną tendencję w preferencjach jury - przekaz poważny miał więcej poważania niż ten "lżejszy" gatunkowo.

Towarzysze pogrobowcy PRLu i koledzy ędecy.Oczywiście,że był to wygłup i jako taki miał prawo zaistnieć.Ludzie to poparli z różnych powodów i motywacji.Może dla jaj,a może im się podobało( nie oglądałem to nie wiem co to było).Mają do tego prawo a poza tym w masie głosują najczęściej na szmirę.Moje pytanie do prawiczków jest po co to nagłaśniać i robić z tego sprawę polityczną?Gdy to nie ma nic wspólnego z polityką.

Ja oczywiście wiem.Chodzi o insynuowanie,że taka jak p.Wurst jest cała unia,że to sodomia i gomoria,upadek Rzymu itd.To są po raz kolejny wyraząne przez prawiczków fobie antyunijne.A gdy brak racjonalnych argumentów to się wyciąga....Kiełbasę!Wyborczą?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Towarzysze pogrobowcy PRLu i koledzy ędecy.Oczywiście,że był to wygłup i jako taki miał prawo zaistnieć.Ludzie to poparli z różnych powodów i motywacji.Może dla jaj,a może im się podobało( nie oglądałem to nie wiem co to było).Mają do tego prawo a poza tym w masie głosują najczęściej na szmirę.Moje pytanie do prawiczków jest po co to nagłaśniać i robić z tego sprawę polityczną?Gdy to nie ma nic wspólnego z polityką.

Ja oczywiście wiem.Chodzi o insynuowanie,że taka jak p.Wurst jest cała unia,że to sodomia i gomoria,upadek Rzymu itd.To są po raz kolejny wyraząne przez prawiczków fobie antyunijne.A gdy brak racjonalnych argumentów to się wyciąga....Kiełbasę!Wyborczą?

Udowodnij, że cała unia taka nie jest. To jest jeden z największych przekrętów w dziejach ludzkości = fałszywe idee i prawdziwy pieniądz.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Udowodnij, że taka jest. Ja tego jakoś nie widzę. Wokół mnie mieszkają i pracują normalni ludzie.

Adwokacie diabła, rozglądnij się wokoło, dowody lezą na ulicy. Jest ich tyle, co modnej obecnie, kostki brukowej.

A w ogóle doceń mądrość wojciech-a iwaszczukiewicz-a - niech napisze coś od siebie.

Wojciech lubi baby z brodami i facetów bez.

W związku z wiekiem tolerancji i powszechnego wsioryba czuję się szykanowany jako zwolennik całkowicie ogolonych tu i ówdzie rudych 20-tek płci żeńskiej.

Adwokacie diabła, rozglądnij się wokoło, dowody lezą na ulicy. Jest ich tyle, co modnej obecnie, kostki brukowej.

No ale pokaż mi dokładnie gdzie, bo tu gdzie mieszkam tego nie widać a teoretycznie powinno być widać wyjątkowo dokładnie. Może tylko w niektórych, zbyt ciasnych umysłach jest tak bardzo źle.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No ale pokaż mi dokładnie gdzie, bo tu gdzie mieszkam tego nie widać a teoretycznie powinno być widać wyjątkowo dokładnie. Może tylko w niektórych, zbyt ciasnych umysłach jest tak bardzo źle.

Szukaj dalej. Tylko przed temu rozszerz przynajmniej horyzonty myślowe.

No ale pokaż mi dokładnie gdzie, bo tu gdzie mieszkam tego nie widać

Widzisz problem polega na tym, że nawet nie zauważyłeś odkąd zamieszkałeś w getcie normalności zwanej dzisiaj gnuśnym ciemnogrodem.

Postęp dzisiejszej cywilizacji masz podawany tylko z okazji festeurowizji czy występów Grodzkiej w parlamencie.

Traktuj to jako cukierek na odległość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.