Skocz do zawartości
IGNORED

EUROWIZJA - prestiż, szmira czy może ...

gelson

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisy mogą być nawet obrażliwe dla "wykonawców".

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Moim skromnym zdaniem - przegląd piosenki beznadziejnej.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

Ja co roku z osłupieniem witam wiadomość że właśnie się zbliża, że jest...

Oglądałem chyba jeden raz, jak byłem nastolatkiem.

Potem już jedynie byłem zaskakiwany w telewizji czy radiu prezentacją polskiej piosenki-kandydatki i utworu który wygrał.

Nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi, żadna z usłyszanych przeze mnie piosenek nie nadawała się kompletnie do niczego...

Czy Unia Europejska daje na to pieniądze? Bo kto niby topiłby miliony rok w rok?

Zwłaszcza, że jest to jednak robione z przepychem.

Zastanawiam się, jaki cel temu przyświeca.

Mam mieszane uczucia. Jakis recenzent norweski powiedzial, ze konkurs w 2011 bedzie z pewnoscia lepszy no bo gorzej juz byc nie moze (!). Szczytowym nocnikiem (pelnym) byly jego zdaniem skrzydla 3 przedstawicielek Bialorusi, ktore spelnialy role wzmocnienia ostatniego refrenu bialoruskiej piosenki. Faktycznie, zlote i srebrne skrzydla motyle robily wrazenie blyskotkami i konstrukcja bedaca ostatnim krzykiem inzynierii bialoruskiej.

Tak na serio to konkurs zdominowaly rytmy disco (jakies 50%) przy czym wiekszosc tych piosenek byla co najwyzej przecietna. Kolejny nurt to folk-disco z elementami ludowymi (Grecja). Dalej mielismy hard-rock dla ubogich (np. Turcja) i piesn tradycyjna - grube panie z Irlandii czy Islandii. Wiekszosci piosenkarzy towarzyszyly pokazy gimnastyczne, orgia swiatel czy dymki a wiatr wial praktycznie w twarze wszystkich wykonawcow dajac slynny efekt Titanica.

Wygrala moim zdaniem najlepsza piosenka, naprawde klasowa kompozycja wykonana przez sympatyczna amatorke lat 19, ktora zapomniala sie przebrac w stroj kosmonautki i uczesac z dodatkiem cekinow, zlotej lamety i waty swietlistej. I to wlasnie swiadczy o niskim poziomie tego konkursu skoro wygrywa takie nic ;)

Pocieszajace jest moze, ze jedyny przedstawiciel nurtu poet-song-writer, chlopiec z Belgii, takze zaszedl wyjatkowo wysoko mimo, ze spiewal kopie dokonan Prefab Sprout.

W sumie warto bylo ogladac bo jedna z konferansjerek byla seksowna no i patrzac na te 25 kawalkow naprawde nie wiadomo bylo ktory moze wygrac.

pzdrw

soso

wojciech iwaszczukiewicz, 29 Maj 2010, 22:22

>Oczywiście,że jest to szmira ale przecież to właśnie szmira sprzedaje się najlepiej.

Pan się myli. Ludzie "lubiejom" posłuchać fajnej, melodyjnej piosenki. Może nie za skomplikowanej ale żeby choć refren wpadający w ucho był. A tam nic, dosłownie nic! Nie ma ani jednej udanej melodii! Straszliwie nieudane smędzenia albo pokrzykiwania bez sensu.

To już prędzej grzebiąc w kasetach disco-polo znajdzie się coś całkiem fajnego i przy tym nawet niespecjalnie obciachowego niż w Ojrowizji!

• Redaktorzy

"Jakis recenzent norweski powiedzial, ze konkurs w 2011 bedzie z pewnoscia lepszy no bo gorzej juz byc nie moze"

O ile wiem, takie opinie wyrażane są co roku. Trudno uwierzyć, że na festiwalu Eurowizji zaistniała kiedyś ABBA...

jozwa maryn, 30 Maj 2010, 18:20

>Trudno uwierzyć, że na festiwalu Eurowizji zaistniała

>kiedyś ABBA...

Wowczas Europa byla o jakies 30 krajow mniejsza ;) Latwiej mieli :)

pzdrw

soso

A gdzie nasze gwiazdki?czyzby nasi muzycy znali sie tylko na jazzowym pitoleniu?-Co nie jest zle ,biorac pod uwage moj gust muzyczny.Zabraklo "artystow"w stylu zajebistego wisniewskiego?

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

soso

No nie!Pamiętasz jak grali i co?W tamtych czasach ABBA to było coś!Istnieli wszędzie,na każdych dyskotekach i listach przebojów...i łatwiej wcale nie mieli.

• 3 lata później...
  • Administratorzy

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Kobieta z brodą oraz rusek z Taganrogu udający Polaka i muzyka to niewątpliwie największe odkrycia tegorocznego konkursu.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Przecież Euorowizja to nie innego niż europejski odpowiednik festiwalu w Kobylnicy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Opowiedziałbym wam kawał z brodą ale był już w tv.

Dobre! Ale panowie niektorzy tutaj krytykuja Grammy's. Obejrzalem ta polska propozycje i musze powiedziec ze szczena mi opadla. 'Zenada' to za malo powiedziane.

Coś straciłem

Nic.

europejski

Może teraz ci, co narzekali na jakość z innego zakątka świata, docenią wreszcie wartość, którą przedstawiam publikując drogę artystyczną osoby która reprezentuje sobą najwyższy światowy poziom.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Obejrzalem ta polska propozycje i musze powiedziec ze szczena mi opadla. 'Zenada' to za malo powiedziane.

Kolejny "oświecony" i "kulturalny" "europejczyk" z kompleksem się wpisał..

Czesi juz dawno zlali tę wiejsko europejską agitkę festiwalową. Dobrze że nic na niej nie wygrywają polscy wykonawcy, bo dopiero wtedy byłby obciach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.