Skocz do zawartości
IGNORED

Chiński High-End Shanling

max-bit

Rekomendowane odpowiedzi

To spotkanie odbyło się u mnie w domu.Partnerowal Krell kav300i oraz Studio16Hz Aries(układ dwudrożny na SS Iluminator).Ayon to lepsze żródło,ale różnica nie odpowiada cenie.Bardzo go chciałem kupić,ale nie potrafiłem się z nim zaprzyjażnić.Skończyło się zzakupum Krella 280cd.

Próbowałem znaleźć w sieci informacje na temat pana Richarda Tana i jego odtwarzacza Turtle ale na nic nie trafiłem. Jeśli mogę poprosić o jakąś podpowiedź;-)

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

-> berberys; xniwax

Miałem okazję słuchać AMR CD-77. Szczerze mówiąc mnie nie zachwycił.

Oto kawałek recenzji:

"kiedy porównany AMR-a z każdym innym odtwarzaczem z podobnego zakresu cenowego, to okaże się, że CD-77 przekazuje muzykę, nie tyle ją uspokajając, co właściwie separując poszczególne dźwięki o zróżnicowanej naturze dynamicznej, tak aby cały strumień informacji trafił do naszych uszu w możliwie najwierniejszej, homogenicznej i najczystszej postaci. "

bla, bla ale tak naprawdę to brakuje mu dynamiki i tyle. Recenzent też to słyszał ale zamiast uwierzyć w pierwsze wrażenie, że "uspokaja" to ze względu na prestiż marki (i cenę) to napisał co wypada.

Owszem przekaz jest aksamitny czyli "analogowy" ale niestety nudny. Nie wzbudza większych emocji.

Takie mam wrażenie po przesłuchaniu całego systemu ( z AMR-77). Może to wina wzmacniacza a nie CD. Tak czy siak cały system jest "uspokajający". To nie moja bajka.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Redaktorzy

"Próbowałem znaleźć w sieci informacje na temat pana Richarda Tana i jego odtwarzacza Turtle ale na nic nie trafiłem. Jeśli mogę poprosić o jakąś podpowiedź;-)"

Richard pokazał go bodaj 2 lata temu w Monachium. Brand nazywa sie Harmondio. R.T. to właściciel firmy Fotopub, importującej do Polski chiński lampowy sprzęt stereo.

• Redaktorzy

"Czy jest jakiś producent, który połączył TDA1541A z lampą? "

Zanden robi również taki odtwarzacz. Ale cena jest zbójecka.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pierwsze moje skojarzenie było zatem dobre, jednak wydawało mi się zbyt proste. Miałem przyjemność poznać pana Tanga na imprezach AS, zapoznać się trochę z jego systemami i nieco dłużej zagościć w jego lampowo-analogowym pokoju. Mój bardzo dobry kolega kupował nawet, trochę pod moją sugestią ostatni bodaj egzemplarz TA-35. Wiedziałem, że pan Tang jest lub był zaangażowany w projekt Egovox ale, że stworzył projekt odtwarzacza o tym nie wiedziałem.

Ciekawe czy jest to projekt odtwarzacza zintegrowanego czy też dzielonego i czy jest konstrukcją oryginalną czy tylko modyfikacją. Zwłaszcza rozwiązanie DAC może być interesujące jeśli zastosował TDA1541A w jakiejś oryginalnej aplikacji. Niestety link nie chce działać.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Gość AdamWysokinski

(Konto usunięte)

>"Czy jest jakiś producent, który połączył TDA1541A z lampą? "

>

>Zanden robi również taki odtwarzacz. Ale cena jest zbójecka.

Mhdt (http://dhost.info/mhdtlab/) także, cena daleka od zbójeckiej.

• Redaktorzy

OK, po oczyszczeniu z nawiasów działa. Ciekawy sprzęt i faktycznie niedrogi, a przy tym nie fabryka w Chinach tylko manufaktura na Tajwanie.

Witam,

W zeszłym roku u tego handlarza zamawiałem kabelki głośnikowe. Trwało to dużo dłużej niż na początku mi obiecywał. Kontakt mailowy był średni ale w końcu kabelki przyszły. Ale ze względu na te trudności postanowiłem nic u niego nie zamawiać. Także koniec końców Chinahiend wywwiązał się. Ale nie polecałbym go.

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Witam,

jesli masz na mysli te firme

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Leung Lilina to nie slyszalem o zadnym takim przypadku a zamawiam u niego od paru lat ! Wada jest czas dostawy powyzej 65 dni i nie odpisywanie na emaile

Ale towar zawsze pierwsza klasa.

pozdrawiam

Rafal

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Panowie, z nieba mi spadliście :P Otóż też jestem posiadaczem Teac'a CD-Z500 (szampańskiego :) ), tylko pojawił się problem. Chyba z laserem, bo przeskakuje podczas odtwarzania. Nie znam się na szczegółach technicznych, stąd moja prośba: czy ktoś mógłby mi napisać, co to za laser i czy można go jeszcze dostać? Jeśli tak, to za ile? Gdzie w Warszawie mógłbym naprawić ten odtwarzacz?

Będę BARDZO wdzięczny za odpowiedzi!!!

Dziękuję za odpowiedź. Czy przeskakiwanie może być spowodowane czymś jeszcze? Może kwestia niewłaściwego osadzenia lasera albo jakiś mechanizm nie do końca czysty?

I jeszcze pozostaje kwestia ceny i serwisu... Znalazłem na Allegro jakiś laser kss210 "b" za 30 zł, ale nie wiem, czy to właściwy. Są jakieś inne tzn. lepsze i droższe, czy ta cena za laser jest adekwatna?

Właśnie zdjąłem pokrywę i jak wiedziałem, gdzie szukać, od razu namierzyłem symbol lasera - kss210b. Czyli to się zgadza. Pozostałe cyfry to chyba numer seryjny...

Czy minimalne luzy tacki (boczne, widać je np. podczas zamykania tacki) mogą powodować przeskakiwanie, czy jednak za przeskakiwanie odpowiedzialny jest laser?

P.S. Wiem, że ciężko tak coś diagnozować na odległość, dlatego jestem tym bardziej wdzięczny za wszelaką pomoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.