Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC uzywany w cenie okolo 1000 zl ?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Cła nie mieli prawa Ci dowalić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PS.

Poza tym warto zrezygnować z obsługi celnej i zająć się tym samemu. Opłaty za obsługę celną przez kurierów są drogie, a samemu można załatwić wszystko w tydzień (bez napinki, zwykła procedura). No chyba, że bardzo się nam spieszy.

System gra dobrze, albo nie....

Tak, ale jeśli sprowadzasz przez np. DHL a nie upoważnisz ich do obsługi celnej to mają taki wspaniały cennik opłat dodatkowych i wilczaja Ci każdy dzień (w którym samemu załatwiasz sprawy w UC)jako niezamierzone opóźnienie w odprawie celnej - za odpowiednia opłatą...bo przeciez magazynują Twój towar nie ze swojej winy. Jakos tak jest w ich regulaminie.

pegal, 16 Sie 2010, 09:56

>Podobno nie ma znaczenia czy "gift" ale ma znaczenie, żeby zadeklarowana wartość była niższa niż 20

>Euro (czy tam przelicznik w dolcach).

Oczywiście masz rację, kluczowa jest wartość towaru.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No więc chyba zależy od kuriera > i od tego jaką umowę ma dany kurier ze sklepem <. Bo są i za darmo, np. jak się weźmie za pewną kwotę. Ja zagraniczne miałem UPS - darmo z mousera (pow 150 eur), USPS/Pocztex (własne załatwianie), EMS/Pocztex własne załatwianie. Nigdy nic za to nie zapłaciłem. A kolega przy 40euro, 270PLN to sporo zapłacił. Na pewno za obsługę.

System gra dobrze, albo nie....

Za obsługę 70 zł reszta to cło i VAT. Ale nie od 40 dolców bo się bez bicia przyznałem jaka jest rzeczywista wartość. Moze i sie sfrajerowałem ale nie chcialem mieć jakiś nieprzyjemnosci, że coś zatajam - to był mój pierwszy raz ;-)

pegal

Czyli cytując Klasyka - cnotę straciłeś, rubla nie zarobiłeś ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Na przesyłce z Matrix mini-i Chińczyk napisał "hobby-kit, gift" i zaklererował wartość 30 USD. Paczkę odebrałem w okienku pocztowym - bez żadnych dodatkowych dopłat.

Przy zamawianiu innych towarów z Chin, Japonii, Korei i z USA - różnie bywało, ale ogólnie i tak bardziej opłaca się zapłacić należne cło niż zbyt dużą marżę handlową w PL ;)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Elberoth napisał:

soundchaser, 13 Sie 2010, 13:50

>A co sądzicie o Cambridge Audio DAC3?

>

>

Ukryta Zawartość

To jest dopiero rekord w trzymaniu wartości przez urządzenie ! Kupił za 800zł nowy, po czym sprzedał 10-lat później za ... złotówkę mniej, ha ha.

Ten przetwornik nigdy nie był zbyt dobry. A mając 10 lat na karku, wyobrażam sobie że byle chiński dac za 200zł zjada go na śniadanie. Nie mówiąc już o V-DACu, który kosztuje tyle samo. Ktoś wlazł na niezłą minę :-)

Ufff... Przyznam się szczerze, że to ja kupiłem ten przetwornik, a pytanie zamieściłem jak jeszcze był "w drodze" do mnie. Trochę nogi mi się ugięły, jak przeczytałem co piszesz, bo słyszałem wiele dobrego o tym przetworniku, a jakiś tańszy chiński testowałem wcześniej i nie byłem zadowolony z jakości (rozmulał tylko dźwięk).

Z lekkim niepokojem przystąpiłem więc do odsłuchu po podłączeniu Cambridge Audio DAC3, ale na szczęście nie miałeś racji. Przetwornik jest moim zdaniem znakomity i oferuje dużo lepsze brzmienie we wszystkich jego aspektach. Odtwarzam z CD Rotel 02 interkonektem Nemesis Audio Project poprzez DAC-a bezpośrednio do aktywnych monitorów studyjnych Yamaha HS80M kablami z wtykami XLR.

Pozdrawiam, Marek.

Ukryta Zawartość

Jak to mówią - good for you :-)

Violet

Czy mógłbyś sprawdzić jak się sprawuje jako DAC + PREAMP? Planuję sterować nim końcówkę na TA 3020 (tripath). Nie moglem znaleść w sieci info na temat pracy preampa w tym Dacu.

Dzięki

Michał

Imax, 19 Sie 2010, 14:49

OK, napiszę jak już dotrę do tej funkcji Matrix'a. Na razie dostarcza on mi tak wiele pozytywnych wrażeń jako DAC, że do kolejnych jego zastosowań trudno mi się "dobrać". Dziś wieczorem planuję testować go jako wzmacniacz słuchawkowy - wstępne odsłuchy są bardzo obiecujące.

Shanling DAC 50

Ukryta Zawartość

Śliczny, ciekawe jak gra.

Ukryta Zawartość

Beresford plus mod u Grado Fana.

Zapytaj go ile weźmie za mod SIII a ile za "concept DAC".

To ostatnie to przeróbka totalna, ale nie wiem czy on to wykonuje seryjnie...

Jancio

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

Wracając do cła i VAT to zawsze płaciłem od całości czyli wartości towaru i przesyłki.

Zdarzało się natomiast że od tego samego towaru i wartości naliczano różne kwoty należności.

do wartości celnej 100 USD (towar+transport) pocztext przywozi paczkę jak krajową, pod nogi

ale miałem, że mundry angol, mimo że prosiłem by wysłał pocztą królewską, wysłał swoim kurierem i paczka mu wracała z Polski cwaj mal (bo jego kurier woził zawsze pod Toruń a tam clili tylko dla firm)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

Panda wzmak słuchawkowy

Ukryta Zawartość

krakers09, 26 Sie 2010, 14:36

Niech Kolega zajrzy tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>W końcu przyjechał do mnie TubeMagic D1. Państwo skasowało co swoje (ech... przez to zakup wcale

>nie jest taki okazyjny i tani :-) Wkrótce będę miał szansę na porównianie Beres vs V-DAC vs

>TubeMagic. Do tego ostatniego przygotowałem sobie "kit" tuningowy czyli lampkę NOS GE 5670 i OPAMP-y

>LM4562. Zobaczymy jak się mają te trzy do siebie. Brakuje mi tylko jednego....CZASU !!!!! Nie wiem

>kiedy sie za to zabiorę..Ale napiszę na pewno.>>

Na razie posłuchałem na słuchaweczkach. Jest całkiem całkiem, szczegółowo i analitycznie ale wszystko poukładane i nic się nie wyrywa przed szereg. Bas jest tam gdzie być powinien, nie jest rozlazły i męczący. Dodatkowo zrobiłem sobie "kondycjoner" (przeróbka listwy zasilajacej plus filtr Schaffnera). W DAC-u wymieniłem lampę oraz OPAMP-y. W weekend zbiorę sie aby posłuchać juz całego systemu czyli transport+DAC+lampka+kolumny zasilane z filtra. Wtedy napiszę więcej. Na pewno odniose się do Beresforda i VDAC-a.

Zestaw: Transpost SBT + DAC + Yaqin + monitory.

Jakie monitory do Yaqina 10L - kumpel słucha mocnej muzy np. TOOL, Porcupine Tree, Judas Priest.

I czy wogole Yagin 10L się sprawdzi z taką muzą.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.