Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2010

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Raysonic-CD-128-Innenansicht-r937x602-C-6521d01d-25130411.jpg

Raysonic-CD-128-Fernbedienung-r937x883-C-89c858c2-25130414.jpg

Ayon-CD-1-Innen-r937x786-C-70836510-25030894.jpg

Ayon-CD-1-Fernbedienung--r895x1000-C-2e09295c-25030897.jpg

Zdjęcia pochodzą z magazynu Stereoplay, gdzie porównywali oba urządzenia.

"Podobieństwo Ayon i Raysonic wynika z tego że obudowy dla tych firm z początku robiła ta sama fabryka w Chinach, teraz Ayon sam już produkuje obudowy." Falek77, rozumiem że Ayon albo wykorzystał gotowy projekt, bo chyba ostro by protestowali, jeśli z ich designu obudowy miałaby korzystać inna firma. Jak widać nie tylko obudowy są podobne, ale również płytki drukowane i piloty. Nie mam nic przeciwko Ayonowi, ale powinien zdecydowanie informować gdzie produkuje swoje urządzenia. Tak samo jak opakowanie Shanlinga jako MBL'a czy Oppo jako Lexiconna.

Przypatrz się dokładnie to zobaczysz wiele różnic, to całkiem inne konstrukcje a że na tych samych płytkach to tylko potwierdza to co mówiłem że Ayon do CD1,2,3 zamawiał płytki drukowane w chinach. znajz podobieństwo w nowych konstrukcjach Ayona CD1s,2s,5s.

Przypatrz się dokładnie to zobaczysz wiele różnic, to całkiem inne konstrukcje a że na tych samych płytkach to tylko potwierdza to co mówiłem że Ayon do CD1,2,3 zamawiał płytki drukowane w chinach. znajz podobieństwo w nowych konstrukcjach Ayona CD1s,2s,5s.

Jakbyś się czuł, jeśli zamawiasz obudowy, piloty oraz płytki drukowane, najpewniej już obsadzone w fabryce, nawet w Chinach, a inna marka na rynku ma już identyczne produkty?

a) siedzisz cicho, bo kupujesz tani, ładnie wyglądający oem

b) jeśli to Twój design, pozywasz fabrykę i drugiego producenta

c) zmieniasz układy, wygląd urządzeń i zmieniasz fabrykę

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Podróbka?? Raczej całkiem inny głośnik o podobnej koncepcji.

A tu cytuje;

Według polskich przepisów podróbka to towar, który nielegalnie został oznaczony znakiem towarowym zarejestrowanym przez inną firmę. Swoim wyglądem i funkcjami podróbka ma jak najbardziej przypominać oryginalny produkt, tak aby konsument w czasie zakupów jak i później nie zorientował się, że ma do czynienia z nieoryginalnym towarem. Podróbki są zdecydowanie tańsze od swoich wzorów, ponieważ ich producenci nie muszą sami opracowywać kosztownych technologii i najczęściej oszczędzają na jakości i bezpieczeństwie produktu.

Natomiast produkt podobny to towar, który swoim wyglądem przypomina towar markowy, ale jednak różni się od niego drobnymi szczegółami. Najczęściej kopiowany jest wygląd opakowania i kształt produktu. Dodatkowo tworzy się nazwy, które mają swoim brzmieniem przypominać oryginalne. Niestety podobny wygląd towaru najczęściej nie idzie w parze z podobną jakością.

A przy zdjęciach powinno być; znajdź 800 różnic. Pozostawiam bez komentarza.

Panie sprzedawco mistrali niech Pan nie brnie,to co zrobili Chińczycy w tej kwestii jest tak kurjozalne,że aż żałosne.Ponieważ Bowers już wcześnie pozywał inne firmy za tweeter on the top, co w przypadku tej żenady jest pomijalne, teraz pogoni Chiniolom naprawdę kota.Niech pan nie snuje opowieści o 800-set szczegółach bo pomyślę,że się pan nawdychał gazu rozweselającego-szkoda gadać.

P

Jakbyś się czuł, jeśli zamawiasz obudowy, piloty oraz płytki drukowane, najpewniej już obsadzone w fabryce, nawet w Chinach, a inna marka na rynku ma już identyczne produkty?

a) siedzisz cicho, bo kupujesz tani, ładnie wyglądający oem

b) jeśli to Twój design, pozywasz fabrykę i drugiego producenta

c) zmieniasz układy, wygląd urządzeń i zmieniasz fabrykę

Ja osobiście nie wiem co bym zrobił bo nie jestem producentem ani nim nie będę ale co ma piernik do wiatraka czy jeśli Ayon z początku korzystał z usług innego podwykonawcy to teraz nie może już sam produkować tych elementów dla własnej potrzeby? I tak jak już pisałem CD1s,2s,5s to całkiem inne konstrukcje niż poprzednie, jak wypuszczą następne ulepszone wersje to dalej będziesz twierdził że to tylko dla tego że pierwsze były po części produkowane gdzie indziej i w innej fabryce z której prawdopodobnie korzysta też firma Raysonic?

Panie sprzedawco mistrali niech Pan nie brnie,to co zrobili Chińczycy w tej kwestii jest tak kurjozalne,że aż żałosne.Ponieważ Bowers już wcześnie pozywał inne firmy za tweeter on the top, co w przypadku tej żenady jest pomijalne, teraz pogoni Chiniolom naprawdę kota.Niech pan nie snuje opowieści o 800-set szczegółach bo pomyślę,że się pan nawdychał gazu rozweselającego-szkoda gadać.

P

*Kuriozalna to jest Pana wypowiedź.

*Skoro pozywał to ile razy wygrał i w jakich warunkach oraz przeciwko jakim firmom, konkrety Panie, konkrety ???

*Jeśli 800 różnic to za dużo, proszę wymienić choć 20, jeśli jest Pan takim znawcą produktów Mistral.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie podniesie, Panu ciśnienia, bo bym sobie nie darował. ;)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

*Skoro pozywał to ile razy wygrał i w jakich warunkach oraz przeciwko jakim firmom, konkrety Panie, konkrety ???

*Jeśli 800 różnic to za dużo, proszę wymienić choć 20, jeśli jest Pan takim znawcą produktów Mistral.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź nie podniesie, Panu ciśnienia, bo bym sobie nie darował. ;)

Panie Nowak,proszę niechże się Pan przestanie ośmieszać.Jeśli Bowersowi będzie zależeć to wygra to byle prawniczyna z City a to,że Pan nie wie,że w przeszłości Bowers takie sprawy zakładał nienajlepiej o Panu wykonując rzeczoną profesję świadczy.Do odgadywania iluśtam szczegółów proszę zatrudnic rodzinę a najlepiej "przyjaciół" z Worthing.

P

Prawda jest teraz taka, ze prawie kazdy chinski producent kogoś kopiuje. Ciężko jest zastrzec coś takiego jak wizerunek graficzny produktu, co skośnoocy bezceremonialnie wykorzystują.

Żałosne jest natomiast jeżeli za produkt ze skopiowanym wizerunkiem (czy to zwał podróbą czy oryginalną chińską kopią) zaczynają żądać pieniędzy zbliżonych rzędem wielkości do oryginału.

Moim zdaniem to po prostu o zupełnym braku własnego pomysłu na produkt i będzie dyskredytujące dla większości poważnych klientów. Nabywców dla takich produktów można szukać w gronie dorastającej młodzieży, ale to nie jest chyba grupa docelowa produktu za 14 tysięcy złotych. Pisanie "znajdź 800 szczegółów" jest po prostu żenujące, ale widać nie wszyscy rozumieją zasady PR-u, że oczywiste ułomności produktu należy raczej przemilczeć niż ośmieszać się próbując kreować je na zalety.

A wracając do AS ma ktoś może nieco więcej zdjęć w dobrej rozdzielczości poszczególnych pokoi ?

Ładne wizualnie ustroje akustyczne stały w pokoju, gdzie grały końcówki Halcro (w sposob niestety mało pociągający), wie może ktoś kto jest ich producentem ?

Mi te ustroje przypadły bardzo do gustu.

Sam myśle czy takich kilka sobie nie sprawić. (O ile cena nie zaporowa)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Panie Nowak,proszę niechże się Pan przestanie ośmieszać.Jeśli Bowersowi będzie zależeć to wygra to byle prawniczyna z City a to,że Pan nie wie,że w przeszłości Bowers takie sprawy zakładał nienajlepiej o Panu wykonując rzeczoną profesję świadczy.Do odgadywania iluśtam szczegółów proszę zatrudnic rodzinę a najlepiej "przyjaciół" z Worthing.

P

Panie Skurzewski oczekuje od Pana konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie.

Po wtóre, Pan mnie nie tykaj, bom starszy i więcej nie chwaląc się w tej branży siedzę widać z tego.

B&W sprzedawałem, tak mniemam w czasach, gdy zapewne Pan nawet, nie myślał o stereo, więc co do ośmieszania, mam inne zdanie. Dopóki nie odpowiesz Pan na moje pytania konkretnie z adekwatnymi przykładami, to uważam żeś Pan w błędzie a i innych na tym forum w błąd wprowadzasz. Bowers wytaczał sprawy owszem ale o zawłaszczenie technologii, do niczego innego nie miał prawa. Ale może się mylę.

Zacytowałem wcześniej definicje wyrobów podrabianych a i podobnych. I sądzę że można wysnuć z tego jakieś wnioski na przyszłość.

Brałem udział w 2 takich sprawach z racji wykonywanego zawodu.

Wygląda to tak: jeśli towar sprzedawany jest łudząco podobny i może wprowadzić w błąd kupującego oraz działać na szkodę firmy, sprawa kończy się wyrokiem. Wyrok zwyczajowy, czyli: w ciągu danego okresu usunięcie całości towaru z rynku , utylizacja wszystkich materiałów reklamowych itp oraz gratyfikacja finansowa za wyrządzone szkody (tutaj zależy od jakości adwokatów, muszą udowodnić szkodę).

Generalnie bawią się w to koncerny bo mają adwokatów "na stanie", procesy ciągną się w Polsce latami a korzyść w tym wypadku z tego mała.

Oczywiście o ile chciało by się Bowersowi w to bawić (a pewnie ma to w dupie).

Więc nie ma o co kopii kruszyć.

Słucham tylko muzyki.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Panie Skurzewski oczekuje od Pana konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie.

Po wtóre, Pan mnie nie tykaj, bom starszy i więcej nie chwaląc się w tej branży siedzę widać z tego.

B&W sprzedawałem, tak mniemam w czasach, gdy zapewne Pan nawet, nie myślał o stereo, więc co do ośmieszania, mam inne zdanie. Dopóki nie odpowiesz Pan na moje pytania konkretnie z adekwatnymi przykładami, to uważam żeś Pan w błędzie a i innych na tym forum w błąd wprowadzasz. Bowers wytaczał sprawy owszem ale o zawłaszczenie technologii, do niczego innego nie miał prawa. Ale może się mylę.

Zacytowałem wcześniej definicje wyrobów podrabianych a i podobnych. I sądzę że można wysnuć z tego jakieś wnioski na przyszłość.

Mam wrażenie,graniczące z pewnościa,że usiłujesz udowodnić,że świat jest głupi i mniej wie od Ciebie tylko dlatego,że jesteś starszy.Zakładam taki wariant pod warunkiem ,że masz wiecej niż 50 lat.Ma się to nijak do bzdur,które z uporem maniaka tu promujesz ale co tam,dziś każdy ma prawo do wypisywania takich bzdur jak ochoćby tych o 800-set różnych szczegółach miedzy mistralami a B&W.Handlujesz takim adidasem z czterema paskami dorabiając do tego ideologie innego spojrzenia na rzeczywistość i udajesz ,że wszystko jest ok.Bowers w przeszłości prowadził sądowy spór ze swoim brytyjskim konkurentem właśnie o tweeter on the top-poszukaj z którym Panie oświecony dystrybutorze,bo jeśli powołujesz się na kombatancki staż w sprzedawaniu Bowersa,to musiałeś kiedyś pracować w Hornie a wtedy to się działo.W tej dyskusji (mistral to odmienne spojrzenie bla,bla,bla)jesteś tak samo wiarygodny jak wtedy,kiedy usiłowałeś promować produkty Polpaku udając głupa,że jesteś zadowolonym klientem.

P

Ciekawe co niektórzy by tutaj pisali, gdyby na rynku pojawiła się np. firma Zephir (żeby nie pomylić broń boże z Mistralem) oferująca systemy Axe (bow ma większy zasięg, ale jest mniej praktyczny) i wprowadziła na rynek serie kolumny Paradym i elektronikę Antom. :)

"Firma nie jest nowa, powstała w Kanadzie w roku 1985, projektowała dla wielu innych producentów. Po pięciu latach dynamicznego rozwoju, udało im się wyprodukować radiobudzik. Już w roku 1990 firma została przekształcona w Tom Audio Design Services, świadcząc usługi projektowania radiobudzików. W 2000 roku, spółka podjęła decyzję o umieszczeniu procesu produkcyjnego w Chinach pod ścisłą kontrolą inżynierów kanadyjskich. W 2002 roku została założona firma Tom Audio Design & Services (Shenzhen) Co. Ltd. stanowiąca bazę produkcyjną TADS w Chinach.

Dzięki perfekcyjnej kooperacji wybitnych kanadyjskich i chińskich projektantów, inżynierów audio oraz producentów ryżu, a także zaawansowanej najwyższej jakości technologii produkcji, udało się stworzyć radiobudziki klasy high-end, które poziomem brzmienia i jakością wykonania nie mają sobie równych nawet w o wiele wyższych przedziałach cenowych. TADS łączy w sobie zespół zaawansowanych projektantów oraz bogate doświadczenie produkcyjne, co pozwala dostarczać najlepsze radiobudziki dla wielu światowych rynków."

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ciekawe co niektórzy by tutaj pisali, gdyby na rynku pojawiła się np. firma Zephir (żeby nie pomylić broń boże z Mistralem) oferująca systemy Axe (bow ma większy zasięg, ale jest mniej praktyczny) i wprowadziła na rynek serie kolumny Paradym i elektronikę Antom. :)

"Firma nie jest nowa, powstała w Kanadzie w roku 1985, projektowała dla wielu innych producentów. Po pięciu latach dynamicznego rozwoju, udało im się wyprodukować radiobudzik. Już w roku 1990 firma została przekształcona w Tom Audio Design Services, świadcząc usługi projektowania radiobudzików. W 2000 roku, spółka podjęła decyzję o umieszczeniu procesu produkcyjnego w Chinach pod ścisłą kontrolą inżynierów kanadyjskich. W 2002 roku została założona firma Tom Audio Design & Services (Shenzhen) Co. Ltd. stanowiąca bazę produkcyjną TADS w Chinach.

Dzięki perfekcyjnej kooperacji wybitnych kanadyjskich i chińskich projektantów, inżynierów audio oraz producentów ryżu, a także zaawansowanej najwyższej jakości technologii produkcji, udało się stworzyć radiobudziki klasy high-end, które poziomem brzmienia i jakością wykonania nie mają sobie równych nawet w o wiele wyższych przedziałach cenowych. TADS łączy w sobie zespół zaawansowanych projektantów oraz bogate doświadczenie produkcyjne, co pozwala dostarczać najlepsze radiobudziki dla wielu światowych rynków."

Pewnie przytaczałaby te same bzdety- definicje podróbek,tyle że skierowane byłby w drugą stronę.

P

P.S.

tekst niezły:)uważaj bo Cię skośni zwerbują :)

Pozdrawiam

P

Jestem pod wrażeniem tego starszego Pana który tak zaciekle broni firmy Mistral.

Wydaj się słusznym stwierdzenie, że ma pan predyspozycję do zostania wybitnym politykiem.

Kształtowanie wyimaginowanej rzeczywistości na podstawie znikomych argumentów...majstersztyk.

Wybory samorządowe tuż tuż, może jest pan na jakiejś liście?

Mam wrażenie,graniczące z pewnościa,że usiłujesz udowodnić,że świat jest głupi i mniej wie od Ciebie tylko dlatego,że jesteś starszy.Zakładam taki wariant pod warunkiem ,że masz wiecej niż 50 lat.

Może 50 jeszcze nie mam, ponieważ jestem rówieśnikiem B&W Electronic ale w branży co najmniej o kilka jak nie kilkanaście lat więcej niż Pan.

Ma się to nijak do bzdur,które z uporem maniaka tu promujesz ale co tam,dziś każdy ma prawo do wypisywania takich bzdur jak ochoćby tych o 800-set różnych szczegółach miedzy mistralami a B&W.

Mogę sobie pozwolić na takie stwierdzenia, ponieważ gdyby było inaczej, Dystrybutor B&W lub sam przedstawiciel marki, podjąłby automatycznie działania prawne, a tak nie jest i nie będzie ponieważ nie ma powodu, z racji wcześniej opisanych.

Handlujesz takim adidasem z czterema paskami dorabiając do tego ideologie innego spojrzenia na rzeczywistość i udajesz ,że wszystko jest ok.

Jak już wcześniej napisałem, Pan widzi problem, większość w tym Bowers nie, to chyba powinno dać Panu do myślenia.

Bowers w przeszłości prowadził sądowy spór ze swoim brytyjskim konkurentem właśnie o tweeter on the top-poszukaj z którym Panie oświecony dystrybutorze,bo jeśli powołujesz się na kombatancki staż w sprzedawaniu Bowersa,to musiałeś kiedyś pracować w Hornie a wtedy to się działo.

Sprzedawałem B&W już w 1991 roku w zacnym towarzystwie i wcale nie pracowałem u dystrybutora tych głośników, nie musiałem.

Ponieważ technologicznie są to głośniki całkowicie odmienne a zewnętrzne podobieństwa nic nie znaczą. Nie widzę punktów wspólnych, choć przydało by się zacytować werdykt sporu z tamtych lat i wykazać czego dotyczył.

W tej dyskusji (mistral to odmienne spojrzenie bla,bla,bla)jesteś tak samo wiarygodny jak wtedy,kiedy usiłowałeś promować produkty Polpaku udając głupa,że jesteś zadowolonym klientem.

Byłem i na razie jestem, zadowolonym użytkownikiem oraz propagatorem głośników P...... Mogę sobie na to pozwolić Bo posiadam i używam, potrafię wykazać ich zalety i wady w przeciwieństwie do niektórych wirtualnych użytkowników, piszących o rzeczach które widzieli tylko na obrazku.

I na tym kończę te przepychankę bo, konkretów żadnych a tylko zniesmaczenie i obrażenie na świat przez Pana przemawia. Idź Pan do wyborów, może tu Panu się uda coś pożytecznego zrobić. Do zobaczenia za rok na AS ;)

Panowie

Pomyliliście wątek!!!

To jest dyskusja o Audio Show.

Bardzo proszę nie zaśmiecać!

Właśnie nie zaśmiecajmy, poważnego wątku dyskusjami o niepoważnych producentach.

A używając słów przedmówcy i oponenta.

*Mistral nie robi prawie identycznych kolumn zżynając design od Bowers@wilkins* i to powinno zakończyć dyskusje. Występują tylko ogólne podobieństwa w trzech modelach.

Wystawa jak co roku jest tylko wystawą i w takim kontekscie sprawdza się jako święto audiofila . Dla bardziej wytrwałych daje mozliwość znalezienia perełek . Dla innych niestety bądź stety jest okazja do przekonania się że sam sprzęt nie zagra bez dobrej akustyki pokoju , swoją drogą pokoje jak na AS posiada w domach pewnie 90 % społeczeństwa w Polsce :) . Inna sprawą jest że w tym roku ciężej było z posłuchaniem własnej muzyki a nowinki typu granie z laptopa tylko pogrążały dzwiękowo wystawiany sprzęt .

Natomiast jak co roku utwierdziłem się w przeświadczeniu że sprzęt nie jest uniwersalny i należy dobierać sprzęt do własnego pomieszczenia odsłuchowego i preferencji .

Wyróżnienie tegorocznego AS z mojej strony dla Polskiej manufaktury Autotech za Tubowe konstrukcje . Firma dopiero zaczyna a już widać idą dobra drogą . Mimo słabego źródła grało bodajże DVD Yamahy grało oraz nieodpowiedniej kubaury pokoju w niedzięlę ( Sobota była stracona na dostrojenie głośników )grało znakomicie . a w lepszym pomieszczeniu i z lepszym sprzętem towarzyszącym może być tylko lepiej .

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Właśnie nie zaśmiecajmy, poważnego wątku dyskusjami o niepoważnych producentach.

A używając słów przedmówcy i oponenta.

*Mistral nie robi prawie identycznych kolumn zżynając design od Bowers@wilkins* i to powinno zakończyć dyskusje. Występują tylko ogólne podobieństwa w trzech modelach.

No poprostu boki można zrywać.

To juz ostatni mój OT

P

Paweł Skurzewski

proszę poczytaj opinie w tym wątku:

Napisano 06.11.2010 - 20:05

największe zaskoczenie to Mistrale w Sobieskim, które pomyliliśmy z kumplem na pierwszy rzut oka z.. oczywiście B&W :-D 20x tańsze wyglądają identycznie, grają bardzo wspaniale :-)

Napisano 07.11.2010 - 09:56

Jak ktoś wcześniej wspomniał. Zaskoczony byłem Mistralami. Grają co najmniej tak jak wyglądają i za jedyne 13k.

Napisano 08.11.2010 - 18:35

mnie się najbardziej podobały Willsony i AR, byłem w niedzielę i chętnie tam wracałem, miło zaskoczyły mnie mistrale,chociaż ten dudniący bas, nie wiem czy to wina pomieszczenia czy kolumn.

Nie rozumiem obiekcji. Może to początek końca chorych marż rzekomo europejskich firm tłukących sprzęt w chinach?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł Skurzewski

proszę poczytaj opinie w tym wątku:

Nie rozumiem obiekcji. Może to początek końca chorych marż rzekomo europejskich firm tłukących sprzęt w chinach?

W ogóle nie odnoszę się do dzwięku,nie słyszałem nie zabieram głosu.Mój sprzeciw budzi jedynie podrobienie formy,oraz idiotyczna polemika dotycząca 800-set szczegółów,a także udawanie że nic się nie stało.

pozdrawiam

P

Paweł Skurzewski

Daj spokój, z kilometra widać, że "starszy pan" handluje tymi głośnikami.

Przy zerowych argumentach powinno być po sprawie. Ale jak ci za to płacą to brniesz.

Są jeszcze kwestie i możliwości chorobowe, ale nie posądzam.

W ogóle nie odnoszę się do dzwięku,nie słyszałem nie zabieram głosu.Mój sprzeciw budzi jedynie podrobienie formy,oraz idiotyczna polemika dotycząca 800-set szczegółów,a także udawanie że nic się nie stało.

pozdrawiam

P

tradycyjnie dla siebie wpierw robisz zadymę by później

- "To już ostatni mój OT" - przynajmniej bądź fair w stosunku do siebie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel,

Zwróć uwagę że Paweł pisał o kolumnach Mistrala prezentowanych na AS, czyli akurat offtopiciem to nie jest. Tym bardziej, że wystawa się już skończyła, a cały wątek teraz to już tylko powystawowe refleksje. ;)

Tak dla rozluźnienia.

Wg mnie ten AudioShow był bardziej udany niż poprzedni.

Przynajmniej 10-15 systemów wywarło na mnie dobre/duże wrażenie,

w poprzedniej edycji było ich zaledwie kilka.

Tłok był tylko w kilku pokojach, nie wiem, z czego to wynika -

wydaje mi się, że w ubiegłym roku było pod tym względem znacznie

gorzej...

Jedna uwaga organizacyjna - po wyjściu z wystawy, mimo, że wykupiony

był karnet na 2 dni, nie mozna było wejść ponownie, jeśli nie miało

się jakiejś pieczątki... To był AudioShow, czy dyskoteka disco polo?

Zresztą o pieczątce nikt "na bramce" nie wspominał przy wychodzeniu

z budynku.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

tradycyjnie dla siebie wpierw robisz zadymę by później

- "To już ostatni mój OT" - przynajmniej bądź fair w stosunku do siebie

mamel,żadna zadyma gdyby dystrybutor w tym wypadku Ireneusz Nowak,napisał:mamy w sprzedaży świetne kolumny,dizajn został bezczelnie zerżniety z 800-setek Bowersa ale kosztują ułamek jego ceny a na dodatek bronią się dzwiękiem,nikt nie miałby pytań.W innym razie pozostaje bredzenie o innowacjach i braku podobieństwa,szczególnie to ostatnie jest bezczelne.

P

mamel,żadna zadyma gdyby dystrybutor w tym wypadku Ireneusz Nowak,napisał:mamy w sprzedaży świetne kolumny,

Ależ ja nie musiałem tego pisać, skoro firma w której pracuje, wystawia dany przedmiot dyskusji to jest to chyba oczywiste. I proszę mnie nie utożsamiać z firmą w której pracuje. Wypowiadam własne indywidualne zdanie i ja nie mam w sprzedaży nic, oprócz paru przedmiotów na allegro.

dizajn został bezczelnie zerżniety z 800-setek Bowersa ale kosztują ułamek jego ceny a na dodatek bronią się dzwiękiem,nikt nie miałby pytań.

Mnie nie wypada pisać o dźwięku, zwłaszcza rzeczy sprzedawanych przez firme w której pracuje. Poza tym jak ktoś tu napisał wcześniej jestem starszym panem, z dużą dozą dystansu do Waszych zachwytów, nad czymkolwiek. Wygląd podobny o niczym nie świadczy, liczy się efekt końcowy.

Głośniki mają grac wiernie !!

W innym razie pozostaje bredzenie o innowacjach i braku podobieństwa,szczególnie to ostatnie jest bezczelne.

Coś gdzieś pisałem o jakichś innowacjach ??? Przedmiotowe głośniki po prostu są dobrze zestrojone i tyle, choć słuchając kilku poważnych konstruktorów na wystawie, można by było jeszcze je dźwiękowo poprawić. Starszy Pan pozdrawia wszystkich serdecznie.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.