Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest SKY

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj jest wszystko wyjaśnione

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

->mar.s

Piny we wtyczkach różnią się kolorem dlatego, że ten nowy nie zdążył się utlenić i nie jest powycierany, a Twój oryginalny już to zrobił.

Ukryta Zawartość

Piny we wtyczkach różnią się kolorem dlatego, że ten nowy nie zdążył się utlenić i nie jest powycierany, a Twój oryginalny już to zrobił.

Obecny właściciel twierdzi że kupił kabel od Pana który użytkował go przez ostatnie 3 czy 4 lata, więc chyba by się zdążył utlenić,tymbardziej że orginał (z tego co kojaże ) ma podobny staż ,ale to pytanie do Brodacza.
  • 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ???

mi to nnie wygląda na oryginał

Ukryta Zawartość

Potrząsnąć - jak grzechocze, to jest to oryginał. Nic prostszego.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Trudno trząchać na odległość, jak i usłyszeć trząchanie kablem przez sprzedającego :). O kabelki pytałem tylko z ciekawości, bo jeśli to jest podróba to sprzedający jedzie po bandzie z ceną.

Trzeba zatem zadać to pytanie sprzedającemu. Jeżeli odpowie twierdząco, a kabel nie będzie grzechotał - będzie to podstawa do zwrotu towaru.

A jeżeli będzie kręcił - to wiadomo, że coś jest nie halo.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja bym się tak tego grzechotania nie imał. Nie kazdy SKY imho koniecznie musi zagrzechotac, wystarczy, ze kabel kiedys byl troche pozginany

i wewnątrz przewodniki tak się ułoza, ze oprą się o scianki teflonowej rurki w ktorej się znajdują - nie będzie luzu ani grzechotania :)

A na moje oko ten przewod z aukcji wyglada na oryginał, ew. bardzo ladna podróbke... niestety dopiero na zywo da sie stwierdzic na 100%.

Cena jednak wskazuje na podrobę - albo bardzo kruchą kondycję finansową sprzedawcy ;)

pzdr

Nie ma szans aby nie grzechotal - musiałbyś go 'zlamac'. Piszę to jako osoba która miała SZEŚĆ oryginalnych Skyów, w rożnych kombinacjach długości i terminacji. Moim zdaniem - jak nie grzechocze, to jest podróbka i kropka.

Nie będę się spierał, ale jak podłączałęm mojego SKY nie zauważyłem zeby grzechotal, a teraz nie chce mi się go odłączać by sprawdzic.

I jest on oryginalny, stąd moja wątpliwość czy każdy SKY musi grzechotac. Poza tym było kilka wesji SKY-a, dodatkowo różnie może sie zachowywać RCA i XLR.

pzdr

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Trzeba by go na calej jego dlugosci zgdniesc tak aby sie splaszczyl aby nie grzechotal.

Lepiej od potrzasania uzyskuje sie odglos grzechotania jak sie w niego popuka np.palcem.

Kabel ze zdjecia przypomina mi podrobke cena w sumie tez :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) żeby nie było wątpliwości z kim macie do czynienia panowie, prawdopodobieństwo podróby ogromne :-)

Ukryta Zawartość

Faktycznie, wtyki wygladaja subtelnie inaczej niz powinny ;) takze od strony bolca/gniazd.

Ta na allegro maja jakies dodatkowe przetloczenie w miejscu, gdzie niebieska tuleja laczy sie ze srebrnym kolnierzem ekranu.

pzdr

Gość brodacz

(Konto usunięte)

A to ja znam wlasciciela tych podrob.

Wkrecal mi ze to moje sa podroby po tescie ktory przedstawilem na forum i podwazal moje wnioski.

Bardzo nieladnie Daniel !!!!!!

Teraz juz wiem czemu Ci nie gral ten SKY!!!!

Bardzo prosze tez bardziej doswiadczonych kolegow o wyjasnienia gdyz mi sie to w glowie nie miesci.

Sprzedawca podaje link do YouTube aby posluchac kabla .

JAK SIE ODSLUCHUJE SPRZET PRZEZ YOUTUBE?????

slvn - ja tez na to grzechotanie nie zwróciłem uwagi. Sprawdziłem dopiero jak pomysł podrzucił kolega brodacz. Pomysł prosty i 100% skuteczny.

• 2 miesiące później...

Dziękuję kolegom za bardzo rzeczowe i wyczerpujące potraktowanie tematu. Mój wcześniejszy kontakt z "AQ sky" skończył się stwierdzeniem ot jeszcze jeden dobry kabel ale szału nie ma no i na pewno nie za te pieniądze. Wskazówki zaczerpnięte z dyskusji zachęciły mnie do drugiego podejścia - okazało się, że po zdobyciu oryginału szał jest i to wart dużych pieniędzy (dużych nie znaczy od razu, że jest wart szalonej ceny sklepowej).

Na marginesie pragnę dodać, że podróba z którą miałem do czynienia była pięknie opakowana i miała sklepowe papiery. Oryginał to kabel co najmniej z trzeciej ręki bez pudełka , bez woreczka i bez papierów ale za to grzechocze przy potrząsaniu i naprawdę pięknie gra.

Na marginesie pragnę dodać, że podróba z którą miałem do czynienia była pięknie opakowana i miała sklepowe papiery.

Bo tyle są warte sklepowe papiery.

Na fakturze nie ma numerów seryjnych (dotyczy to nie tylko kabli, ale i sprzętu w ogóle). Łatwo sobie wyobrazić sytuację, że ktoś kto kupił np. dwa kable - jeden 'z papierami' a drugi bez, robi ksero tej faktury, i oryginalny sprzedaje z kserokopią, a podrobiony - z oryginałem faktury.

Niestety to jest Polska rzeczywistość, o czym kolega MaBi mógł się przekonać osobiście.

Gość brodacz

(Konto usunięte)

SKY w Tophifi po 4000 zl. do wyczerpania zapasow.

Wchodzi nowy SKY ktory bedzie mial identyczna konstrukcje lecz inne wtyki i bedzie kosztowal tyle ile wczesniej przed obnizka czyli ok 8450 zl.

Najlepsza czas aby kupic nowke w cenie uzywki :).

• 4 tygodnie później...

Ciężko porównywać srebrne AN i Audioquesty - to są dwa rózne światy i doświadczenia.

Dla mnie AN-VX i Kondo-LP to są najlepsze kable jakie kiedykolwiek zrobiono. (warunek - muszą być nie naruszone, nie poprzekręcane, a to niestety kupując z drugiej ręki w 90% występuje... konieczne jest przeterminowanie takiego kabla u specjalisty znającego temat!!!, najlepiej na silver bullety i póżniej ostrożne przełączanie.

ABs czy możesz polecić jakiegoś takigo specjalistę? Najlepiej w okolicach Torunia.

SKY w Tophifi po 4000 zl. do wyczerpania zapasow.

Wchodzi nowy SKY ktory bedzie mial identyczna konstrukcje lecz inne wtyki i bedzie kosztowal tyle ile wczesniej przed obnizka czyli ok 8450 zl.

Najlepsza czas aby kupic nowke w cenie uzywki :).

To chyba odcinek 0.5m, bo w Niemczech AQ Sky 1m kosztuje w detalu 2900 euro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem sieciówki i IC. IC to bardzo fajny, rzetelny kabel z osiągami korespondującymi z ceną. Topowy Siltech zapewne jeszcze lepszy, ale też 3x droższy.

Sieciówki w moim systemie się natomiast nie sprawdziły. Były zbyt ciemne.

Głośnikowych nie próbowałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.