Skocz do zawartości
IGNORED

antelope zodiac +

wist

Rekomendowane odpowiedzi

W jezyku periodykow audio to sie wcale nie nazywa przekupstwo, to po pierwsze, po drugie, nie jest ono raczej gigantyczne, a po trzecie, kiedys i Ty sie byc moze dorobisz takiego statusu, ze nie bedziesz musial odsylac testowanych klockow, masz w sobie duzy potencjal ;')) Stryjecki zdaje sie ze na lamach swego periodyku apelowal i zawiadamial jak to go dystrybutorzy molestuja i szantazuja reklamami, czyniac brzydkie naciski o to, jakie oceny byc maja, to tak apropo roznych zrodel owych wielkich tajemnic Templariuszy, o nieskalany grzechem Violecie ;')

ps. Dobrze ze sobie poradziles z Holdegronem bo to spoko gosc, a na malo wyluzowanego to Ty mi wowczas wygladales, dlatego tak mi to zapadlo w pamieci.

Pastwa,

a skąd Ty czerpiesz wiedzę o takim gigantycznym przekupstwie w UK? Może to już czas zawiadomić Kolego odpowiednie służby? Np. taki brytyjski odpowiednik polskiego CBA lub NIK?

A z Holdegronem to sobie już poradziłem. Będzie niebawem opis - na luzie :)

Natomiast wracając do tematu głównego, jakby ktoś nie czytał opisu Antelope Zodiac + na High Fidelity:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pastwa,

a skąd Ty czerpiesz wiedzę o takim gigantycznym przekupstwie w UK? Może to już czas zawiadomić Kolego odpowiednie służby? Np. taki brytyjski odpowiednik polskiego CBA lub NIK?

A z Holdegronem to sobie już poradziłem. Będzie niebawem opis - na luzie :)

Natomiast wracając do tematu głównego, jakby ktoś nie czytał opisu Antelope Zodiac + na High Fidelity:

Ukryta Zawartość

taka sobie ta recka nic z niej nie wynika ,wszystko to bylo juz w necie , Antelope mialem i troche inaczej bym sie odniosl do zodiaca ,no ale coz guru to guru

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ależ drogi Pastwo, jak powszechnie wiadomo - najlepszy DAC to Audiolab M-DAC:

Ukryta Zawartość

Nie piszę tego postu ze złośliwości, a jedynie z wzajemności, bo to co Ty opisujesz, to pewnie niezależne i prawdziwe, a to co inni - to przekupstwo i żadna prawda. He, he...

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ja bym to inaczej ujal, nawet nie pisal bym o innych, zwyczajnie jesli juz mowa o Tobie, szanownym recenzencie, to wedle mojego gustu przesadnie slodzisz, troche jak dziewczyny w 3 klasie podstawowki (dopiero pozniej czlowiek, uczy sie zaciekawiac trescia) co kaligrafuja zdania na piatke nie baczac na zawartosc, zawsze wiec jest ladnie, duzo znaczkow i zawijaskow, jakies ptaszki i koniczynki, rozne kolory mazakow (kolorowo!) ;'))

Co do samego Audiolaba, ja nie jestem jakims fanem tej marki ani ich urzadzen, co powinienes wiedziec skoro juz mnie cytujesz w tej relacji:

Ukryta Zawartość

Pokaz mi jakis swoj wpis gdzie sie nie rozplywasz nad testowanym sprzetem (widzisz, nieomylnos/omylnosc to dwie rozne sprawy i ja nic o nich nie wspominam, kazdy ma prawo do wlasnego zdania), chetnie poczekam i poczytam ;')

Ukryta Zawartość

Od siebie dodam, że na mnie Antelope Zodiac + (i w moim systemie) zrobił jak najlepsze wrażenie. Słuchałem go zarówno na stockowym zasilaczu, jak i na zasilaczu Tomanek. Poza tym słuchałem podstawowego Zodiaca i Golda też.

Wymień choć jedno urządzenie, które nie zrobiło na Tobie "jak najlepszego wrażenia" i nie było "wybitne w swojej klasie cenowej"

Swoją ścieżką to dla mnie fenomen, że hobbystycznie dobijasz się do drzwi dystrybutorów prosząc o możliwość przetestowania czegoś z ich oferty, żeby tylko móc to opisać na swoim "niezależnym" audioblogu.

Mczaj, już tu jest. Brakuje jeszcze Zyzia :)))

Ach ten Audiolab, taka dobra to maszyna...

Dla zainteresowanych.

W majowym Hi-Fi Choice obszerny test Antelope Zodiac + zakończony oceną "wybór redakcji".

Violet przeoczył recenzję wersji Gold w Audio-Video, więc pozwolę sobie na trochę tendencyjną kompilację wybranych jej fragmentów. Poniższe dotyczy brzmienia bez zasilacza, w której to wersji przetwornik kosztuje ponad 12 000 zł.

"Zodiak brzmi łagodnie, uspokojając nie tylko wyższe rejestry, lecz także dynamikę i bas.(...) Przyjemnie ale z niedostatkiem pazura.(...) Brzmienie zdecydowanie traciło na namacalności i jakości wysokich tonów. Zaczynały się one nieciekawie sklejać ze średnicą, co prowadziło do wyraźnego pogorszenia klarowności przekazu oraz rozdzielczości detali. Ze zwykłym zasilaczem cierpiał także bas oraz ogólna ekspresja: dźwięk był zgaszony, na tle Meintenera MA-1 wręcz usypiający i "budżetowy". (...) Nie byłem zachwycony nasyceniem harmonicznymi, dźwięk wydawał się niezbyt ekspresyjny, wyraźnie zaokrąglony w górze pasma(...)."

A tu w wersji z zasilaczem, której koszt to ponad 14 000 zł.:

"Poprawa była słyszalna, choć nieco mniejsza niż się spodziewałem (...). Barwy wciąż pozostawały umiarkowanie nasycone. Zodiak nie wciąga w odsłuch tak bardzo jak np. Naim ND5 XS."

Szkoda że nie załączono ... pomiarów. Wszak wiadomo że są gusta i guściki, a w niektórych kręgach PlayStation 1 jest chwalony pod niebiosa (aczkolwiek są tacy co po nim jadą bez ogródek).

Czytałem dziś recenzję pana Kulpy Zodiac Gold wraz z zasilaczem Volticus w czerwcowym Audio Video. Opis dość stonowany, bez entuzjazmu - można rzec. Niemniej jednak autor bardzo chwali wejście USB, które moim zdaniem aż tak dobre nie jest, bo to raczej pięta Achlillesowa Zodiaców uwzględniając w to fakt, że wejście USB to ...mini USB, więc wpiąć tam porządny, solidny kabel USB nie sposób. W mojej ocenie, Gold + Volticus gra o niebo lepiej z wejść cyfrowych S/PDIF - super to brzmi np. z serwerem muzycznym Olive HD06. Ale to rzecz gustu, a ja, podkreślam, nie jestem też specjalnym entuzjastą computer-audio...

• Redaktorzy

Violet - nie dramatyzuj - audiofilskich przewodów mini USB jest już trochę na rynku i można coś wybrać pod własne gusta.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Violet - nie dramatyzuj - audiofilskich przewodów mini USB jest już trochę na rynku i można coś wybrać pod własne gusta.

Wireworld ma Starlight, Silver Starlight i Platinum Starlight. Są wersje USB i mini USB.

Poza tym Audioquest ma kilka modeli.

Dzięki za podpowiedź. Spróbuję w takim razie któryś nich, za przeproszeniem, wsadzić do Antylopy :)

• Redaktorzy

W swojej recce 192ki podałem kilka modeli:

z oferty Wireworlda( Ultraviolet, Starlight, Silver Starlight i Platinum Starlight ), Furutecha (GT-2), Kimbera (Mini Bus Cu i Ag)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Violet-akurat napisales wszystko odwrotnie o Zodiaku Gold+Voltikus,on tylko i wylacznie jest dobry po USB, z wejść cyfrowych S/PDIF gra slabo,tak ze wybacz, ale chyba wszystko miales zle podlaczone, albo twoje pliki sa do d...Jezeli chodzi o kabel w nim zastosowany (mini) to jest bardzo wysokiej jakosci i szukanie innych jest strata czasu.

p. Kulpa podszedł bez entuzjazmu do Zodiaca po odsłuchu Meitnera, który nie dość, że circa 2 x droższy to jeszcze akurat autorowi recenzji nadzwyczajnie przypadł do gustu. Wszystko zalezy więc od punktu odniesienia.

Trudno zrzucać "winę" za słabą reckę na to kiedy i po czym coś było testowane.

Odniesienie do Meitnera pojawia się raz, pojawia się też odniesienie do tańszego Naima.

Po prostu, z recki płynie wniosek, że urządzenie jest raczej mocno średnie, szczególnie pod względem barwy i dynamiki. Najzwyczajniej się redaktorowi Kulpie nie spodobało i nie ściemniał, tylko to napisał, choć można się domyśleć, że nieoficjalnie wyraziłby się o wiele dosadniej o jakości tego DACa ...

Nie dopuszczasz widzę możliwości, że ktoś może po prostu uważać tego Zodiaka za przeciętne urządzenie i do tego ma czelność to napisać w periodyku audio.

Informację, że w tekście było również odniesienie do tańszego Naima puszczasz mimo uszu...

Wszystkie osoby które znam a które miały u siebie Zodiaca zgodnie uważają, że to co najwyżej bardzo przeciętne urządzenie.

Nie jest jakieś bardzo złe ale na pewno nie jest w niczym wyjątkowe ani wybitne. Do High End daleka droga.

Ależ ja wszystko dopuszczam :-) Golda znam i z Volticusem uważam za dobre urządzenie, a z Filipem Kulpą o tymże Goldzie rozmawiałem - i po prostu wiem, pod jak dużym jest wrażeniem Meitnera :-) No i chyba trudno zaprzeczyć, że każdy człowiek, z recenzentami włącznie, ma własne preferencje, które zawsze wpływają na ocenę każdego urządzenia (w mniejszym lub większym stopniu oczywiście). Nie mówię, że preferencje przesłaniają obiektywizm, ale na urządzenie, które trafia w gust patrzy się po prostu łaskawszym okiem (uchem) i tyle.

Sly30, nie mam w tym żadnego interesu, by chwalić Zodiaki, ale zwróć proszę uwagę, że trudno kupić porównywalnie dobry dźwiękowo sprzęt (i dość wielofunkcyjny) w takiej cenie ile one kosztują. Piszesz, że to nie high-end - OK, ale za high-end trzeba zapłacić o wiele więcej.

Mi Antelope Zodiac + bardzo przypadł do gustu. Fajnie gra jak na urządzenie PRO zastosowane w domowym audio, choć nie sądzę, żeby każdemu jego dźwięk musiał się podobać w 100% :)

Sly30, nie mam w tym żadnego interesu, by chwalić Zodiaki, ale zwróć proszę uwagę, że trudno kupić porównywalnie dobry dźwiękowo sprzęt (i dość wielofunkcyjny) w takiej cenie ile one kosztują. Piszesz, że to nie high-end - OK, ale za high-end trzeba zapłacić o wiele więcej.

Mi Antelope Zodiac + bardzo przypadł do gustu. Fajnie gra jak na urządzenie PRO zastosowane w domowym audio, choć nie sądzę, żeby każdemu jego dźwięk musiał się podobać w 100% :)

A to masz rację że nie każdemu musi sie podobać.

Pewnie trzeba by go porównać z tym nowym Arcam-em, NAD-em i Sim Moon 380D. Znając troche Sim Audio i bardzo dobrą serie Moon to ich najnowszy DAC 380D za ok 16000zł czyli nie wiele droższy niż Zodiac z Volticusem zapędzi Zodiaca w kąt.

Niebawem mają być w Polsce. Miało to w dystrybucji Audioforte i to jest fajna ekipa ale teraz na nieszczęście zarówno dla Sim Audio jak i dla klienteli w Polsce dystrybucję przejął Audio Klan.

A to rzeczywiście nieszczęście, że dystrybucję Sim Audio (Moon) przejął Audio Klan... Bardzo lubię sprzęty Moon, a do Audio Klanu mam kilka poważnych zastrzeżeń, niestety.

Zdemaskowałeś mnie, bystrzak z Ciebie.

A wracając do "szkodliwości" audioklanu, to widzę, że: CA drożeje niebotycznie, NADy drożeją że hej, Roksan z serii na serię 10% dokłada, Creek tak samo, Primare - a jakże.

A Rotel i Yamaha stoją w miejscu.

Więc pytam - czy to zła polityka z punktu widzenia klienta?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.