Skocz do zawartości
IGNORED

Czarna lista sprzedawców z allegro/ebay

thrak

Rekomendowane odpowiedzi

Przez ponad piętnaście lat byłem, jestem i zapewne już będę zwolennikiem zakupów w komisach, na placach i giełdach. Na Allegro dosłownie kilkanaście płyt kupiłem ale dzisiaj dostałem z liścia od sprzedawcy Vinylowy_raj gdzie stan opisywany jako super i doskonały z rajem miał bardzo mało wspólnego. Może i dobrze bo grzebanie, szukanie i oglądanie bezcenne;)

Na początku tego wątku jest ostrzeżenie przed Vinylowy_raj i innymi klonami tej grupy złomiarzy winylowego szrotu, opisywanego w/g nich jako doskonały a nadaje się na śmietnik. Za reklamację płyty/neutrala/negatywa dostaniesz bana na aukcje i w odwecie negatyw :-) Ci ludzie to koszmarny prymityw. Niestety jesteś kolejnym który dal się nabrać na ich opisy...

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Hm, być może miałem szczęście.

szkoda, że allegro nie daje możliwości wrócenia do zakupów sprzed pół roku, bym sprawdził jeszcze raz jak się miały opisy do stanu faktycznego.

Na początku tego wątku jest ostrzeżenie przed Vinylowy_raj i innymi klonami tej grupy złomiarzy winylowego szrotu

Czytałem, widziałem ale uważam że o takim dziadostwie trzeba mówić. Wystawiłem im Neutrala z opisem co tak naprawdę myślę a mi się dostał Negatyw i gadka o braku kultury ;)

Omijam z daleka i vinylowy raj i vinylowe delicje.Eksperci od krzywych płyt które w razie reklamacji:stały na słońcu na poczcie-to latem,albo stały na poczcie przy kaloryferze-to zimą...Zawsze winny jest ktoś inny.Też dostałem bana,choć nie ośmielili się dać negatywa.Mam dobrego prawnika i trochę ich postraszył.Wniosek:kupować na e-bay.Tam nigdy nie miałem wpadki.

nie ma natomiast żadnego problemu z janusz58041 z Olsztyna

nawet jeśli z płytką jest coś nie ok, reklamacja zawsze jest załatwiana pozytywnie

tyle że ostatnio repertuar jest cieniutki

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Potwierdzam, zawsze solidnie spakowane, i szybka wysyłka

kupiłem u niego już sporo płyt z których jestem zadowolony i cena też dobra

i faktycznie coś cienko ostatnio :\

janusz jest ok, ceny niskie, szybka wysyłka, na repertuar czasem trzeba poczekać:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Panowie wątek o oszustach a Wy tu o uczciwych :-) nie zaśmiecamy :-D dawać tu same kanalie winylowe :-P

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tytule wielkimi literami stoi MINT, w opisie dowiaduję się, że płyta jest tak zjechana/uszkodzona iż muszę sobie odpuścić jeden kawałek i zacząć słuchanie od drugiego. Bardzo pomocna porada dla nabywcy :)

PARANOJA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na tej aukcji płyta jak byk jest jest VG/EX, chyba że sprzedający poprawił opis.

Uppps ... w tytule rzeczywiście wołami MINT ale ... to jest marketing, he, he ... alegrowy

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Panowie-

nie chcę marudzić ,ale proszę o wytłumaczenie

płyta uszkodzona nie do słuchania i jej stan określony jako vg/exc

czy do jakieś specjalnej szkoły muszę kończyć żeby nadawać na tej samej fali?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Panowie-

Panowie-

Fubb, to jest płyta dla labelologów habilitowanych, a nie dla tych co chcą słuchać muzyki.

Pozdro,

Yul

• 2 tygodnie później...

Czytałem, widziałem ale uważam że o takim dziadostwie trzeba mówić. Wystawiłem im Neutrala z opisem co tak naprawdę myślę a mi się dostał Negatyw i gadka o braku kultury ;)

Rzeczywiście vinylowy_raj to kompletny szrot, sam się na to właśnie nabrałem i sam jestem sobie winien, trzeba było czytać ten wątek.

Bardzo prymitywni, pozbawieni elementarnej etyki i kultury ludzie, sprzedający wyłącznie mocno zużyte płyty. Trzeba ich omijać z daleka.

Jedyne co możecie zrobić teraz po kontakcie z tymi oszustami, to dać im negatywa nie bacząc na odwet który jest zawsze w przypadku jakiejkolwiek reklamacji u nich. Takich złodziei należy tępić i przestrzegać przed nimi innych winylowych wariatów.

Z ciekawości wysłałem do vinylowy_raj poniższy mail. Niestety bez odzewu, co mnie w sumie nie dziwi, ale i potwierdza nierzetelność i zapewne nieuczciwość sprzedawcy. Zresztą, ostatnio dostają same neutrale (połowa ostatnich wystawionych komentarzy), ale psubraty w odwecie i zemście wystawiają negatywy (ja bym się swoją drogą ich negatywa nie bał). Potwierdza się teza: omijać i ostrzegać innych, a w razie czego nie bać się wystawiać negatywów!

"Witam,

Jestem zainteresowany kupnem płyt, ale kiedy patrzę na komentarze (oraz inne opinie w sieci), jestem delikatnie przerażony ilością niezadowolonych kupujacych i jak widac zaniżaniem stanu Lp. Do tego widze, ze niesłusznie automatycznie wystawiacie Państwo negatywy nawet za wystawienie neutrala, kiedy klient mial prawdopodobnie racje co do stanu płyt - ilośc komentarzy i uwag w tym zakresie o czymś świadczy. Ciekawe tez jest kazdokrotne zarzucanych braku kultury kupującym.

Wracając do tematu, chciałbym miec pewność co do kupionych płyt, stad mam pytanie, jaka mam gwarancje, ze stan płyty jest zgodnie z opisem EX i w razie czego jakie są zasady zwrotu płyt i zapłaty? Nie interesuje mnie winylowy szrot, dlatego pytam - i proszę tego nie mylić z brakiem kultury, a raczej ustaleniem pewnych zasad i wyeliminowanie niejasności przed zakupem oraz wystawianiem negatywnych komentarzy.

Z góry dziękuje za odpowiedz i profesjonalne do niej podejscie."

Z ciekawości wysłałem do vinylowy_raj poniższy mail. Niestety bez odzewu, co mnie w sumie nie dziwi, ale i potwierdza nierzetelność i zapewne nieuczciwość sprzedawcy. Zresztą, ostatnio dostają same neutrale (połowa ostatnich wystawionych komentarzy), ale psubraty w odwecie i zemście wystawiają negatywy (ja bym się swoją drogą ich negatywa nie bał). Potwierdza się teza: omijać i ostrzegać innych, a w razie czego nie bać się wystawiać negatywów!

"Witam,

Jestem zainteresowany kupnem płyt, ale kiedy patrzę na komentarze (oraz inne opinie w sieci), jestem delikatnie przerażony ilością niezadowolonych kupujacych i jak widac zaniżaniem stanu Lp. Do tego widze, ze niesłusznie automatycznie wystawiacie Państwo negatywy nawet za wystawienie neutrala, kiedy klient mial prawdopodobnie racje co do stanu płyt - ilośc komentarzy i uwag w tym zakresie o czymś świadczy. Ciekawe tez jest kazdokrotne zarzucanych braku kultury kupującym.

Wracając do tematu, chciałbym miec pewność co do kupionych płyt, stad mam pytanie, jaka mam gwarancje, ze stan płyty jest zgodnie z opisem EX i w razie czego jakie są zasady zwrotu płyt i zapłaty? Nie interesuje mnie winylowy szrot, dlatego pytam - i proszę tego nie mylić z brakiem kultury, a raczej ustaleniem pewnych zasad i wyeliminowanie niejasności przed zakupem oraz wystawianiem negatywnych komentarzy.

Z góry dziękuje za odpowiedz i profesjonalne do niej podejscie."

Hehe i za takie bezczelne i chamskie zachowanie masz już bana w raju szrotu winylowego :-) ci z negami są wrzucani od razu na czarną listę żeby więcej nie zawracali du..y panom sprzedawcom.

Thrak Attak, Panie! Jakie bezczelne i chamskie?! Zaprawdę prawdę napisałem im deko zawoalowaną : ) A i w nosie mam ich czarną listę, z zapewne wszystkimi pokrzywdzonymi przez nierzetelne i nieuczciwie postępowanie vinylowy_raj

Tak, na 99,99% vinylowy_raj = vinylowe_delicje czyli winylowe_szroty z Łodzi sprzedawane na allegro

Wystarczy spojrzeć na wygląd stron, opis strony o mnie itp. i nie można mieć żadnych złudzeń.

Oczywiście ze to oni, vinylowy raj, vinylowe delicje, piece of vinyl jak mi się kiedyś chciało to zrobiłem mały research i znalazłem jakieś info, że to antykwariat gdzieś tam, który ma kilka nicków na allegrze. Nie mam przeciwko antykwariatom ale te buraki to zaprzeczenie jakichkolwiek reguł handlu na poziomie cywilizowanym :-D straszne prostactwo i nastawieni na jednorazowe wyrwanie kasy od otumanionego ich wprowadzającymi w błąd opisami płyt kupującego.

• 2 tygodnie później...

Witam

Zakup na alledrogo - "cezaryad"

Kupiłem od w.w sprzedawcy 2 płyty floydów.

"A nice pair" , oraz "Wish... " niemiecki 1st press.

Według opisów miały być excellent. Nie były, Para to taki : - bdb a Wish bdb. i na dodatek nie 1st press.

Opakowanie było po 1st pressie ale płyta po 2. z takimi technikami się jeszcze nie spotkałem.

Gdyby nie Pink Floyd Archives bym teraz opowiadał bzdury, że mam kolejnego 1st presse floydów.

Sprzedawca oczywiście udaje, że nie wie o co chodzi, i jak to w ogóle możliwe, on taka dostał itp.

Reklamacja zgłoszona, zwrot należnosci już na końcie - ale tylko za Parę, płyta czeka na Cezarego do odbioru w Poznaniu.

Stradoom - dostałem nie tą płytę, którą zamawiałem. Na mail z propozycją korzystnego dla nich i polubownego załatwienia sprawy nie miałem żadnej odpowiedzi. Poszedł negatyw.

jednak warto czytać komentarze sprzedających, ten człowiek ma ok 130 negatywów i wynika z ich lektury, że nie przejmuje się tym zbytnio.

co ciekawe - ma też kilkadziesiąt negatywów jako kupujący. poziom jego odpowiedzi jest "jednolity" ...

warto też nie bacząc na odwet pisać prawdę i dawać negatywy.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wracając do vinylowego raju, piszecie, że jest dużo uwag, że ludzie mają wątpliwości i co ja paczę?

Ja paczę, że opchnęli ponad 10 tys płyt i mają z tego 13 negatywów,a neutrali 21 :)

Acz ostatnio im jakość pada bo na 42 sprzedane w ostatnim miesiącu mają 5 neutrali

W każdym razie ocena sprzedaży dwa 4,9 i dwa 5,0. Jak na masowe reklamacje nieźle, przyznacie?

Z tego co widzę w otwarty konflikt wszedł z nimi ostatnio tylko ryszard_pp i zarobił 3 negatywy. Zaznaczył jednocześnie, że zauważa spadek jakości.

W sumie możemy zrobić parę zakupów i nieco surowiej ocenić niezgodność, pewnie jakby się nagle z 10 osób znalazło odważnych to kto wie?

Ale chyba jak już lubicie pisać mejle to lepiej do dyrekcji Allegro, że skoro przelew za płyty dotarł przez PayU to z automatu pownienien należeć się pozytyw, a nie jakieś zemsty sprzedawcy.

skoro przelew za płyty dotarł przez PayU to z automatu pownienien należeć się pozytyw, a nie jakieś zemsty sprzedawcy.

Fajny pomysł, ale to by się sprawdziło tylko przy założeniu, że kupujący zawsze ma pretensje uzasadnione. A tak nie musi być. Nie ma chyba lekarstwa na odwetowe negatywy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.