Skocz do zawartości
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW SŁUCHAWEK

Gość nudel1306

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze jedna kwestia do klubowiczów:

Gdzie można nabyć (zrobić) fajny, prosty stojak (drewno/metal) na 2 pary słuchawek ?

Taka np. drewniana, prostokątna podstawka, pionowa, stalowa noga na brzegu podstawki, przechodząca w ramię na 2 pary słuchawek.

Taki jakby ceownik z długą nogą i takim ramieniem.

Wiem, że tego typu rzeczy trudno znaleźć lub namierzyć, ale może ktoś, gdzieś, coś ...

P.S. Albo może ktoś zna fachurę mającego możliwość tak wygiąć sklejkę ?

post-31299-0-18559500-1345904608_thumb.jpeg

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

No to świetnie, że to firmowy produkt, bo ja myślałem cały czas, że to Twoje.

Jaka firma to robi i jak się z nimi skontaktować, żeby o fajnej cenie pogadać?

I gdzie mają jakąś stronkę, bo nigdzie nie mogę znaleźć, żeby modele obejrzeć, parametry i ceny porównać itp?

Podaj(cie) jakieś namiary Panowie, będę wdzięczny :)

Violet, ten podwójny Wooaudio to faktycznie niezły stojaczek.

Dzięki za namiary, 200pln na stojak to ciut niekoniecznie ;)

Chociaż, jeśli nie znajdę nic godnego uwagi, to może się skuszę.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

No to świetnie, że to firmowy produkt, bo ja myślałem cały czas, że to Twoje.

Moje, bo firma moja. Ear Stream się nazywa. Pewnie w najbliższy poniedziałek strona www trafi już na docelowy adres z roboczego. Siedzę właśnie od paru godzin w panelu CMS i głowa mi już pęka. 1-go września będzie więcej wiadomo... niż z mojej ciągnącej się tutaj od dawna paplaniny. ;)

Czyli stronka w końcu jest :)

Tylko gdzie są ceny wzmacniaczy słuchawkowych, bo nie mogłem znaleźć ?

Skoro nie ma oficjalnych, to czy ceny są uzgadniane, czy są jakieś wyjściowe, "katalogowe"?

P.S. W przekierowanym artykule Violeta wyczytałem jednak, że są to "konstrukcje typu DIY"...

P.S. 2. Ten Sonic Pearl prezentuje się lepiej niż wcześniejsze konstrukcje. Jaka cena "katalogowa" ?

I jak z wypożyczeniem na odsłuch ?

Edytowane przez whiter1

Faktycznie, znalazłem.

Za 5900pln to ten Sonic Pearl musi cuda czynić. Chętnie bym go posłuchał nie wpłacając tej kwoty jako kaucji. Jak i gdzie to zrobić ?

(oczywiście poza wyjazdem do Krakowa)

Test wzmaka majkela:

http://highfidelity.pl/@main-1404&lang=

Ładna obudowa, środek głównie pająk, miejscami elementy na uniwersalnych płytkach.

michelangelo.

nie mogłeś przygotować profesjonalnych płytek drukowanych?

Test wzmaka majkela:

http://highfidelity.pl/@main-1404&lang=

Ładna obudowa, środek głównie pająk, miejscami elementy na uniwersalnych płytkach.

Wszystkie płytki są uniwersalne, i jest to celowe działanie mające na celu zrealizowanie idei point-to-point. Elementy przewlekane są w taki sposób, żeby ich wyprowadzenia "spotykały się" w tym samym padzie. Szyny zasilania są podparte gołym drutem 100% oblanym cyną, czyli de facto nic nie płynie przez ścieżki. Przy zakupie Sonic Pearl załączam do instrukcji artykuł z założeniami technicznymi, co, jak i dlaczego

nie mogłeś przygotować profesjonalnych płytek drukowanych?

W tym produkcie nie ma dla nich miejsca. To jest część idei. Zauważ, że wokół elementów wzmacniających jest zrealizowany montaż przestrzenny, znacznie skracający efektywne długości połączeń. To jest ważne przy elementach wzmacniających o paśmie 30MHz przy zaaplikowanym wzmocnieniu. Mam nadzieję, iż poniższa zakładka pozwoli wyjaśnić także inne wątpliwości.

http://earstream.eu/page/69/Pytania/l

Edytowane przez michelangelo

Bardzo przyjemna strona: http://earstream.eu/

Profesjonalna.

Pozwalam sobie umieścić link do mojego spojrzenia na słuchawki magnetoelektryczne HiFiMan HE-500 wraz ze wzmacniaczem HiFiMan EF5 + zasilacz DY-1. Jestem pod dużym wrażeniem!

http://stereoikolorowo.blogspot.com/2012/09/suchawki-hifiman-he-500.html

Najbardziej w linku podoba mi się widok na morze nic tylko pozazdrościć

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam

Czy koledzy mogliby mi podpowiedzieć jakie słuchawki będą grały podobnie do Grado Sr 60i, ale będą bardziej mobilne?

Aktualnie poszukuję słuchawek do telefonu i z Grado gra idealnie, ale te słuchawki raczej się nie nadają do odsłuchów w poza domem.

Najlepiej gdyby były nauszne, ostatecznie douszne, żadnych dokanałowch. Cena do 400 zł.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Less is More

Mam Sennheisery PX100-II i Grado jak dla mnie grają o wiele lepiej. PX grają bardziej dołem, nawet trochę za bardzo, nie wiem czy PX200 będą pod tym względem lepsze. W Grado całe pasmo jest bardziej zrównoważone, dźwięk jest bardziej otwarty. Myślałem o iGrado, ale trochę odstrasza mnie ten pałąk na szyję :/

Less is More

Podobnie jak Michelangelo polecam.

I ciut ponad budżet - AKG K 142 HD. Dla mnie rewelacja.

Obawiam się, że mój telefon będzie miał problem żeby napędzić te AKG :/

A czy ktoś zna jakieś opinie na temat słuchawek Beyerdynamic DTX 300p i 501p?

W necie znalazłem tylko jedną recenzje 300p, a bardziej interesują mnie te drugie.

Less is More

• 3 tygodnie później...
Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Co tak tu cicho?

No wlasnie... Sennheiser wprowadzil do sprzedazy wlasne dedykowane wzmacniacze sluchawkowe jeden z DAC-iem, a drugi bez przetwornika HDVD 800 i HDVA 600. Recenzji tego sprzetu na razie nie doszukalem sie, w pobliskich sklepach tez narazie tego nie ma... Jestem ciekaw jak to by zagralo z topowymi HD 800? Przydaly by sie jakies fotki ''bebechow'' tego wzmaka. Panowie jakby ktos z Was znalazl cos o tych konstrukcjach w necie to wklejac smialo.

post-25103-0-08217900-1349101600_thumb.jpg

post-25103-0-67615300-1349101612_thumb.jpg

Edytowane przez nudel1306

A mnie interesuje opinia Tych co mieli okazję słuchać, posiadać wzmacniacz Beyerdynamic A 1. Czy to dobry sprzęt za 3500 PLN? Mam zamiar do niego podłączyć DT 770 Pro 250 OHM.

Panowie, orientujecie się, czy jakiś sklep wypożycza słuchawki do odsłuchu za kaucją? Znalazłem tylko audiomagic.pl, ale tam wybór ogranicza się w moim przypadku tylko do jednej pary słuchawek (HiFiMan HE-300).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.