Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągle zastanawiam się, którą generacje SB wybrać. Podstawowe pytanie, co gdy podepnę pod Touch-a duży dysk typu 1Tb, będzie to znośnie śmigać? Domyślam się ze szybkosc nie powala, ale mam nadzieje ze przerzucanie kolejnego utworu nie będzie trwało 30 sekund :D?

Tutaj lista przetestowanych peryferii po USB które zadziałały z SBT. Jak widać nie wszystkie działały więc problem może być niebanalny, ale pod koniec tabeli są dyski 1TB które działały OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a czy ktos testowal SBT na tym dysku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy beda dzialac bez problemu na urzadzeniu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

no szkoda nawet zawracac sobie glowe tymi punktami, niestety chociaz kazdy z nas wie ze bylo by to przydatne... ja nie sluchalem SBT ale stawiam ze zagra jak budzetowy cd i porownanie mozna miec do najnizszych modeli slawnych cd i tyle a to jest BARDZO slabo biorac pod uwage ile trzeba wydac a jaki sprzet uzywany (cd) mozna miec w swojej cenie

No dobrze za te pieniądze możesz mieć fajnego cd playera ale dalej będziesz żonglował cdkami. Idea SBT sprowadza się do odtwarzania plików, w tym również gęstych - jeśli dysponujesz muzyką w takim formacie np. FLAC, masz bibliotekę plików to nie widze innego rozwiązania poza komputerem.

SBT jest super transportem i pod dobrym DACiem pokazuje co potrafi. Oczywiście sumaryczny koszt SBT + DAC jest wyższy niż koszt niezłego CDka to co otrzymujesz w zamian jest warte tych pieniędzy.

ok kupilem SBT a tym samym postawilem pierwszy krok w kiedunku likwidacji cd i przejscia na platforme cyfrowa teraz czeka mnie troche wydatykow i roboty zeby uzyskac odpowiednia funkcjonalnosc i odpowiednio wysokiej jakosci dzwiek

nastepny krok: dyzk okolo 750GB jak na razie jestem za WD gdyz nigdy nie mialem z nimi problemow w PC

i mam pytanie: czy ktos uzywa SBT z dyskami WD czy dzialaja wam prawidlowo? jakie pojemnosci macie?

pytanie do uzytkownikow SBT:

czy udalo sie komus z was uruchomic odczyt plikow APE? jak to zrobiliscie?

czy udalo wam sie odczytac pliki w calosci w ktorych bvyla cala plyta - a wiec album zgrany do pliku flac lub ape? jak to zrobiliscie?

bo mi to nie dziala

Ja mam takie coś:

Ukryta Zawartość

Nie potrzebuje zewnętrzengo zasilania.

Co do dużych plików - jak mam w tym samym folderze co plik z muzyką plik .cue to dzieli mi plik z muzyką na utwory.

Ukryta Zawartość

Saico - to powiedz jak to zrobiles ze odczytuje Ci flac z cue bo mi tylko poczatek a pozniej sa jakies bledy,

mozesz wstawic przykladowy cue jaki ci obsluguje (z pliku flac lub ape ktory dziala?

Ściągnij sobie w sekundę jakikolwiek programik, który dzieli plik cue (np. stąd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), a następnie otwórz za jego pomocą ten plik. Jest to banalnie proste. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Banalnie, no nie wiem - strona niedostepna :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

program sprawdzalem dziala wiec ok flac zalatwiony, thx, jeszcze jakbyscie mi doradzili jak sobie poradzic z appe (bez rozkodowywania na wav) zeby odtwarzalo w SBT jest to mozliwe?

Może lepiej przekonwertować pliki do .wav?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no jesli nic nie da sie zrobic to pozostaje przekonwertowac do wav, chyba ape nie odtwarza

ale wiadomo moze sa jakies nakladki aktualizacje na ape wiec dlatego pytam

Generalnie, żeby nie mieć problemów z odtwarzaniem muzyki ja używam dwu formatów - bezstratnie FLAC, stratnie OGG. I gra muzyka. Jeżeli potrzebuję skonwertować, używam odpowiednio skonfigurowanego foobar2000.

Adams32 - konwersja czy wypakowanie na wav to nie problem, chodzi tylko ze ja nie chce przekonwertowywac bo zawsze moze to sie odbic na jakosci (nie musi ale moze) wiec chcialem miec po prostu oryginalne wersje - tutaj mowa o czyms co z sieci pobralem w ape przykladowo z pozostalymi nie ma problemu, wiec pozostaje ape przerabiac na wave a jesli sam bede konwertowal z cd to albo flac albo wave

antymalkontent, 29 Lip 2010, 11:19

>Adams32 - konwersja czy wypakowanie na wav to nie problem, chodzi tylko ze ja nie chce

>przekonwertowywac bo zawsze moze to sie odbic na jakosci (nie musi ale moze)

anty- ani nie musi ani nie może. Choćbyś przekonwertował dziesiątki, setki czy tysiące razy pomiędzy formatami bezstratnymi, nie utracisz nic na jakości. Musiałbyś mieć strasznie zepsutego kompa, ale na takim nie mógłbys normalnie pracować.

no ok wiec na razie ape na wave jak sie zapelni dysk to sie pokompresuje a moze nie trzeba bedzie,

tylko bez daca ten SBT to nie jest zbyt ciekawe dzwiekowo urzadzenie i blado wypada w porownaniu z moim cd, wiec dopiero po zmianie daca bede mogl sluchac zamiast cd a teraz dalej glownie cd, tylko nei wiem jaki dac wybrac bo na allegro sama slabizna ostatnio

Cala zabawa zaczyna sie jak mamay ipoda z zainstalowanym programikiem Ipeng

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Adams32 - napisze za pare dni bo za krotko go mam zeby juz teraz pisac, po takim krotkim uzytkowaniu moge napisac ze jesli chodzi o dostep do muzyki wygode to jest jak na razie najlepiej z wszystkich urzadzen jakie mialem a wiec dvd z mp3 z usb tel z wm odtwarzajacy flac ape komputer to wszystko nie spelnia zadania SBT tak mozna prawie cala muzyke zgromadzic zarowno w wav flac jak i mp3 co tez jest plusem bo dzisiaj posluchalem starszych tanecznych nagran z mp3 i fajne emocje a wiec dalo sie zapomniej o wadach formatu ze wzgledu na muzyke, a dawno mi sie to nie zdarzalo praktycznie zrezygnowalem calkowicie z mp3 i jeszcze ta mozliwosc posluchania przetestowania muzyki i usuniecia albo zakupu gdy sie spodoba

z dysku czyta w miare przyzwoicie tylko na poczatku muli - po wlaczeniu 1 raz pozniej jak juz zbuforuje to czyta plynnie, a dzieki temu ze urzadzenie jest wlaczone caly czas przechodzi tylko w stan uspienia zalaczanie muzyki jest szybkie co tez jest plusem, ale tak jak mowilem za krotko uzywalem zeby napisac ze jest dobry czy zly albo co warto by zmienic a co zostawic itd

a wiec podsumowujac funkcjonalnie jest dobrze

dzwiekowo - za kilka dni napisze - ale juz moge powiedziec ze jesli ktos ma w domu cd powyzej 2000-2500 zl (cena nowego oczywiscie) i chce zeby to bylo glowne zrodlo to dac jest konieczny w przypadku przejscia z budzetowego cd juz nie gdyz mozna zastapic tym urzadzeniem budzetowe cd bez pogorszenia jakosci

wiecej o dzwieku za kilka dni jak poslucham dluzej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.