Skocz do zawartości
IGNORED

Wyższe ale niemłode odtwarzacze Marantza

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Uzywam CD94(zwykle TDA1541+CDM1) modyfikowany przez Gregaudio.Gladkie,plynne,analogowe brzmienie o pieknych barwach,dla mnie miod.Nawet niemodyfikowany CD94, podlaczony po cd/sacd Sony klasy QS, brzmial o wiele przyjemniej.

Pouchatek>

Nie robilem zdjec - bo poza styroflexami w czarnej otulinie niczym sie nie rózni.

A trafko - chodzilo o dodatkowy transformator z 230V->100V (japonce maja gdzes okolo 100V w sieci...)

Powodzenia.

BTW Twoj nowy CD ma PCM 1702 - czy oversampling jednak zrobil na Tobie lepsze wrażenie ( z powodu domyslam się większej ilości rozpoznawalnych szczegółów) ? Od czasu do czasu zmianiam sobie DACi :

pomiędzy NOS (AN DAC, 1543) o voersapling (CD z PCM 1704, PCM 1738) i słyszę mocne strony obu ale nie mogę wewnętrznie w 100% oddać palmy pierwszeństwa jednej z tych technologi (pewnie ze wzglkędu na różne implementacje)

>ryszard - nie wiem :) CD1 ma co prawda cztery BB 1702, ale dalibog nic mnie to nie obchodzi :))) Tak naprawde to szukalem wzmaka - mocnego i przejrzystego, a ze czlowiek mial i CD do sprzedazy - zostal u mnie komplet. CD1 faktycznie jest super szczegolowy i absolutnie nie gubi sie w gestej klasyce, co minimalnie dzieje sie z CD80, ale to dopiero wyszlo przy bezposrednim porownaniu.

Ciagle mysle, ze moj Cd80 jest za to bardziej muzykalny, ale cos za cos....

>enzo krajanie - jak to mam opisac? nie jest to wielka przestrzen (CD1 ma to wyraznie lepiej), ale wszystko sie miesci i jest dobrze rozpoznawalne. Silna strona tego CD to barwa instrumentow - fortepian brzmi jak fortepian, itd... pozdrawiam wszystkich wroclawian a w tym Bartka! :)

>>Puchatek

Dziekuje za pozdrowenia ;-)

Chodzi mi o to jak sytuuje sie I plan: na lini kolumn, za nia, czy moze jest wypchniety? Bo moj philips ma tendencje do grania raczej do tylu, tzn. I plan jest mniej wiecej na lini kolumn i scena budowana jest w glab a np. cd960 gra ciut bardziej do przodu...

pzdr.

enzo - w klasyce scena budowana w glab z linii miedzy glosnikami - nic tu sie nie wysuwa do przodu. Czyli zaden fortpian nie zajmuje miejsca w pierwszym miejscu wsrod widzow :))) tak ma byc!

w jazzie z wokalem - czesto wokalist(k)a wchodzi na pokoj i sobie spiewa. o ile tak zostala nagrana - np. Jopek. Diana Krall siedzi razem z fortepianem na scenie....P. Barber czy Cassandra tez. Tylko ta nasza kochana AMJ tak do przodu, do przodu :))))

P

• 1 miesiąc później...

No, to jakby ktoś chciał się pokusić o nabycie specjalnej wersji CD-11, to proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

witam

szybkie pytanie mam dotyczace tylko posrednio marantzem

a moze nie tylko

moze ktos z Was spotkal sie z cd philips 850

strasznie malo tego w necie?

jak ma sie do 880?

• 1 miesiąc później...

Wczoraj miałem chyba dużego farta.

Ukryta Zawartość

Taka okazja ze az podejrzane :)

Jak przyjdzie to przeslucham, porownam z NAD 522 i sprobuje porownac. Nie wiem tylko czy na moim sprzecie beda wyczowalne roznice źródła.

W przyszlosci chcialbym do niego dokupic jakis DAC a narazie zobaczymy jak gra fabryczny TDA1541.

Ukryta Zawartość

Ostatnio Marantz 50 poszedl na allegro za 180 pln, z pilotem, wygladal naprawde bardzo dobrze, czyzby ceny zaczely troche przypominac bardziej normalne???nieee, chyba nie jest to mozliwe;)))))

Spoko spoko, pochwalimy i skocza do gory ;)

Ja swoj kupilem przez kup teraz. Pamietam ze jakos kolo grudnia postawilem na ten sam model 350zł i mnie przelicytowali. Ceny wzmacniaczy Marantz tez spadaja. Oby tak dalej.

4kowal, 28 Kwi 2006, 13:00

>Spoko spoko, pochwalimy i skocza do gory ;)

>Ja swoj kupilem przez kup teraz. Pamietam ze jakos kolo grudnia postawilem na ten sam model 350zł i

>mnie przelicytowali. Ceny wzmacniaczy Marantz tez spadaja. Oby tak dalej.

ten 50 o ktorym mowilem poszedl za tyle przez licytacje wiec jeszcze lepiej, cholercia przegapilem licytacje...a mozna bylo na nim zarobic;)))

• 4 miesiące później...

Marantz CD7 do kupienia za 2k

Ukryta Zawartość

i CD11

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam F.

jeszcze zdjątka

Ukryta Zawartość

post-5823-100006781 1170299440_thumb.JPG

post-5823-100006782 1170299439_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam F.

Znam kogoś w W-wie kto prawdopodobnie będzie chciał sprzedać CD-80 w naprawdę super stanie.

Jeśli są chętni to skontaktuję z odpowiednią osobą. Z tego co wiem, to myśli o 1500 PLN ale ja nie chcę za niego mówić ani tym bardziej negocjować. Najlepiej załatwiac to osobiście.

W razie czego info u mnie na PW.

peperoni.

Dodam fotki CD14 ostatniego z solidnych marantzów O przodu,środek i z tyłu niekiedy mnie ludki o to cudo pytają

Ukryta Zawartość

post-798-100006404 1170300042_thumb.jpg

post-798-100006405 1170300040_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gram na tym cd-ku i b.mi odpowiada.Zbudowany perfekcyjnie,tylko transport trochę odstaje klasowo,choć u mnie zachowuje się bezawaryjnie.Myslę,ze do 5tys. nie ma konkurencji mimo swego podeszłego wieku:)

Jozwa Maryn.Cd12 transport i dac jest dostepny na sprzedaz na tej stronce www.adverts.hififorsale.com/vardet.asp .cena to 1395funtow.Jesli zrobiono ich 200 to ten musi byc jednym z nich:-).Warto za taka cene go kupic?moze sie skusze jesli tak i wypozycze do testu:-)

• 1 miesiąc później...

a ten warto?

Ukryta Zawartość

albo ten?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

200 zrobiono zdaje się wersji SE, standardowej było więcej. Ale nie wiem, na czym polegała różnica. Podstawowego widziałam za 1200, spróbuj zbić cenę.Jeśli mieszkasz w Peterborough, to jest tam taki sklep Trading Station, ale oni są drodzy. Za to czasem mają sporo fajnych rzeczy.

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie , co jest wart CD-7 Marantza ?

Swego czasu to było bardzo drogie topowe źródło.

Może ktoś słuchał ? Jaki poziom obecnie reprezentuje CD-7 ,do czego go porównać ?

Przyznam się nigdy nie przepadałem za Marantzem, ale tych najwyższych nie słuchałem ;-)

Jest na Ebayu za 1500 funtow i na razie nie ma chętnych ,ale jest to dla mnie nieznany klocek.

Szukam jakiejś alternatywy dla Accu 65 i cena tego CD Marantza 07 jest dość rozsądna.

-> Gutek

Jak juz napisalem, IMO bylby dobry jako drugie zrodlo w Twoim systemie. Charakter wg mnie bardziej podobny do DP-75V, ale chyba DP-75V to troche wyzsza klasa...

Kiedys w PL CD-7 kosztowal 20 kzl, ale to byl 1999 rok.

Pozdr.

-> Gutek

Nie ma sensu wydawac 1500 GBP w ciemno, chyba ze latwo urzadzenie odsprzedac bez straty. Niestety nie znam juz nikogo, kto ma ten CD :-( A 1500 GBP to dla czlowieka pracujacego normalnie, czyli tak jak wiekszosc forumowiczow, to duzo godzin pracy...dlatego na Twoim miejscu bym sie wstrzymal.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.