Skocz do zawartości
IGNORED

recenzje prasy audiofilskiej

troy

Rekomendowane odpowiedzi

stefanB, 23 Lut 2006, 07:57

>Chłopy, ja bym tę gazetę chętnie przeczytał, ale nijak w nią nie wszedłem.

>Na objazd większego terenu nie mam czasu.

>Czyżbym miał poznać tylko poezję naczelnego, zresztą fatalną?

Nie wierze!

Chyba nie myślałeś, że ja to napisałem!

>Pozdrowienia i wyrazy wiary w nowy tytuł.

NIE MAM NIC WSPÓLNEGO Z OSOBĄ POD NICKIEM "Magazyn Stereo"

jestem "namelessclub" a na potrzeby tego wątku (w początkowym czasie) "Magazyn audio"

• 3 tygodnie później...

Witam

Połowa marca nadchodzi wielkimi krokami, czy nadchodzi również nowy Magazyn? Co będzie w numerze, kiedy premiera, stron tyle samo, czy dystrybucja znów ograniczona do wybranych salonów Kolportera? Ot, kilka takich pytań.

Pozdrawiam Stempur

stempur, 14 Mar 2006, 10:59

>Witam

>Połowa marca nadchodzi wielkimi krokami, czy nadchodzi również nowy Magazyn?

Może nie wielkimi krokami, ale zbliża się.

>Co będzie w numerze,

Zestawy głośnikowe.

>kiedy premiera, stron tyle samo,

Stron niewiele więcej.

>czy dystrybucja znów ograniczona do wybranych salonów Kolportera?

Tak, jedyny plus to to, że następny numer będzie w tych samych punktach sprzedaży co poprzedni.

>Ot, kilka takich pytań.

>Pozdrawiam Stempur

Pozdrawiam

stempur, 14 Mar 2006, 11:55

>Witam

>A kiedy premiera?

Premiera jedna była, wys(ta)r(...)czy.

> 16 - tego mogę biec na Centralny?

Nie ma potrzeby biegać, wiosna nadejdzie i pewnie będzie coś bliżej wiedziała.

>Pozdrawiam Stempur

Pozdrawiam

• Redaktorzy

namelessclub - wiosna zarówno astronomiczna jak i kalendarzowa nadejdzie w przeciągu tygodnia, domyślam się,że drugi nr. niekoniecznie?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 3 tygodnie później...

Witam

A więc mamy nie tylko wiosnę ale już kwiecień nawet nadszedł. Czy nadszedł już też nowy "Magazyn Stereo"? Jak rozumiem będzie to numer drugi, marcowy, co się w kwietniu ukazał?

Pozdrawiam Stempur

Ja już nawet nie szukam. Starałem się znaleźć pierwszy nr, ale w końcu dałem spokój. Nie będę się uganiał za pismem widmem kiedy są inne bezproblemowo dostępne. Macie na razie jednego klienta mniej :)

PMD, 6 Kwi 2006, 21:36

>Ja już nawet nie szukam. Starałem się znaleźć pierwszy nr, ale w końcu dałem spokój. Nie będę się

>uganiał za pismem widmem kiedy są inne bezproblemowo dostępne. Macie na razie jednego klienta mniej

>:)

PMD - Magazyn jest dostępny w następujących miastach (cyfra oznacza ilość punktów sprzedaży w danym regionie):

Białystok 21

Bielsko Biała 24

Bydgoszcz 27

Częstochowa 4

Gdańsk 36

Katowice 54

Kielce 22

Koszalin 11

Kraków 38

Lublin 41

Łódź 35

Olsztyn 18

Opole 11

Poznań 39

Radom 6

Rzeszów 21

Szczecin 17

Warszawa 113

Wrocław 29

Zielona Góra 18

U mnie w Radomiu jest widze całe 6, Kolporterów mnóstwo, nawet tych do których się wchodzi, praktycznie na każdej ulicy. Jeżeli masz możliwość podania ulicy chętnie kupię, jeśli nie zajrzę na farta do dwóch trzech oddziałów.

Ulic nie znam, jedynym ułatwieniem jest to, że punkty znajdują się w dużych centrach handlowych. Numer trzeci będzie również dostępny w Salonach Audio.

• 4 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Witam, miałem już tego nickname'u nie używać ale ...

Dla zainteresowanych - (prawie) wszystkie recenzje które dotychczas ukazały się w druku na łamach Magazynu Stereo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 5 lat później...
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kupiłem dziś "Magazyn Stereo" w Empiku. Wróciłem do domu i zabrałem się za lekturę.

Po pierwsze, czytam we wstępniaku, że zmienili adres www. OK, tak bywa, ale na starym adresie pozycjonuje swoją stronę jakiś pośrednik nieruchomości. To pierwszy, ale poważny błąd biznesowy. Domenę z której rezygnujemy trzeba trzymać jeszcze przynajmniej przez rok i umieścić tam informację o zmianie adresu oraz link do nowego. Wyobraźmy sobie producenta alb do pierwszej komunii, któremu na starym adresie umieszcza stronę producent strojów erotycznych. (A ponadto w profilu na forum AS firma ma stary adres.)

Pomyślałem jednak, że od razu tę prenumeratę zamówię, w ramach wspierania polskiego biznesu. Jeśłi to mała firma, to nie dziwię się, że nie ma płatności kartą lub innych na stronie, bo to kosztuje. Ale formularz www do zamawiania prenumeraty to można zrobić w czasie, gdy się poranna kawa parzy. Nie ma. Trzeba wysłać maila, wysłałem, ciekawe, czy dostanę odpowiedź. To był grzech drugi.

Zacząłem czytać. Trochę szkoda, że w środku czarno-biało. Ale to jestem w stanie zrozumieć i mam nadzieję, że stopniowo będzie się pojawiało więcej stron kolorowych, jeśli zwiększy się nakład i tym samym opłacalność przedsięwzięcia. Faktycznie czasopismo składa się z samych recenzji. To dobrze i źle. Dobrze, bo ludzie szukają czegoś na temat różnych urządzeń. Źle, bo przydałby się choć jeden artykuł wiodący. Trudno mi tak na poczekaniu wymyślić temat dla takiego artykułu, ale na pewno by się dało...

W recenzjach brakuje mi cen, a przynajmniej widełek: sprzęt X można kupić od ... do ... Niektóre są trochę zdawkowe. Ale w porównaniu do pełnych zachwytu "sponsorowanych" recenzji w innych pismach, mam wrażenie, że nie podlizują się nikomu. To duży plus, bo przestałem kupować (bez wymieniania tytułów) pewne miesięczniki, bo przypominają one kolorowe magazyny dla gospodyń domowych - dużo ładnych obrazków i same banały.

To dla "Magazynu Stereo" plus.

Drugim plusem jest to, że w recenzjach jest sprzęt nie tylko nieosiągalny dla większości miłośników audio, ale także tańszy. Mam nadzieję, ze kolejne numery dostanę już do domu i będą coraz lepsze.

Ze swej strony mogę sugerować, że targetem pisma powinni być zwykli miłośnicy audio, audiofili hajendowych można pominąć. Oni już mają kilka pism na dostatecznie luksusowym papierze wydawanych i z przewagą obrazków.

Pomimo uwag trzymam kciuki i chciałbym, aby ta inicjatywa się udała.

Tak informacyjnie, recenzje w następnym numerze to m.in.:

4 pary słuchawek (Creative, Sound Blaster, Gear4)

ustroje do i'Poda (Sonoro, Gear4), bezprzewodowy Exposure do i'Poda,

Okablowanie "Grajkable" nr 2, system Marantza (wzm + cd), kolumny Dali

55" LCD Toshiby, zestaw KD Taga z ciekawostek kolumny Audioplan i inne.

Tak spokojnie, wakacyjnie.

Absolutnie popieram! Pismo audio które nie podlizuje się nikomu to powiew świeżości na zatęchłym rynku prasy hi-fi.

Ale... Wybaczcie mi kochani, żeby to miało sens, to trzeba recenzować sprzęt grający a nie rzeczy typu Gear4, czy DrDre... jakieś Senki, AKG, Grado... takie klimaty, skoro jesteśmy już przy słuchawkach.

Dobre wzmaki słuchawkowe i tanie... pełno tego! A przy okazji promować polskie! Choćby wynalazki mojego przyjaciela ;) Michelangelo z Krakowa... czemu nie wziąć jego słuchawkowca do recenzji? Na pewno nie odmówi.

Tak to powinno się odbywać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.