Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz CD: co wybrać żeby nie żałować?

marteo1981

Rekomendowane odpowiedzi

witam kolegów!od dłuższego czasu borykam się z wyborem cd!czytam opinie kolegów (tych fachowców jak i mniej fachowców), głowa już mnie boli od tego a rozwiązania brak!wiem że dobrze przed kupnem posłuchać!ale od kogo to wszystko wypożyczyć?w grę wchodzi tylko używany cd, powiedzmy do 1000-1200 zeta więc wybór jakiś jest!opinie o różnych cd są skrajne!chcę kupić coś solidnego , a więc coś co siłą rzeczy będzie miało więcej jak 10 lat!mam na uwadze takie maszynki jak cdp-x555ES, 505 ES, ale tu cholernie boję się o laser (jest też 555ES + nówka laser to za ponad 550 euro i tu pytam czy warto dać tyle kapusty?), dalej myślę o dcd 3000 lub dcd 1650( w miarę tani laser) czy ostatecznie dac p. Stelmacha + jakiś tanszy cd( co warto kupić jako transport do 300zł?)tak więc problem jest , pomysłu nima , a słuchać się chce!jeśli to pomoże to wzmaka mam audiolaba 8000s, skrzynie na M18WH + D25Ag.Chętnie czekam propozycję dla przychylnych osób które są z okolic Rybnika, Gliwic a mają cd które wymieniłem i chciałyby wypożyczyć do odsłuchów, pozdrawiam marteo

DCD-3000 i spokoj na kilka lat.

Ostatnio byl za 1200:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tym ze chyba DAC zagral by lepiej wedlug niektorych na forum, tego to nie wiem.

Ukryta Zawartość

?👈

pytałem o niego, poszedł ale nie wiem czy za 1200 czy coś taniej!szczerze to tym modelem najbardziej się interesuję( dostępność lasera), ale niekoniecznie to musi być ten, zapraszam do dalszej dyskusji

Odtwarzacz CD, aby nadawał się do odsłuchu muzyki musi być zasilany czystym prądem.Sony i Denon stosują scalone stabilizatory, które degradują dżwięk.

pytałem o niego, poszedł ale nie wiem czy za 1200 czy coś taniej!szczerze to tym modelem najbardziej się interesuję( dostępność lasera), ale niekoniecznie to musi być ten, zapraszam do dalszej dyskusji

To byl prawie ze flagowy model w tamtych latach wiec nie wiem co innego bys mogl kupic? Chyba ze cos nowszego i tym samym drozszego.

?👈

Odtwarzacz CD, aby nadawał się do odsłuchu muzyki musi być zasilany czystym prądem.Sony i Denon stosują scalone stabilizatory, które degradują dżwięk.

to jakie odtwarzacze polecasz, pewnie nie za 1200 zł?!

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

odpowiadam na zdanie zawarte w watku,tzn.co wybrac ,żeby nie załować..........

mądrą,młodą ,piękną,zdrową,bogatą,kochającą dziewczynę.....za żonę-wtedy nie ma żalu)))

Poczekaj chwilę, za jakiś czas tanio kupisz sobie do kompletu audiolaby 8200 z drugiej reki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

A tak na poważnie - szukaj innego audiolaba - starsze wersje, lub creeka. Z mojego może skromnego osłuchania wynika, że mają podobną, niedrażniącą sygnaturę.

Ukryta Zawartość

witam kolegów!od dłuższego czasu borykam się z wyborem cd!czytam opinie kolegów (tych fachowców jak i mniej fachowców), głowa już mnie boli od tego a rozwiązania brak!wiem że dobrze przed kupnem posłuchać!ale od kogo to wszystko wypożyczyć?w grę wchodzi tylko używany cd, powiedzmy do 1000-1200 zeta więc wybór jakiś jest!opinie o różnych cd są skrajne!chcę kupić coś solidnego , a więc coś co siłą rzeczy będzie miało więcej jak 10 lat!mam na uwadze takie maszynki jak cdp-x555ES, 505 ES, ale tu cholernie boję się o laser (jest też 555ES + nówka laser to za ponad 550 euro i tu pytam czy warto dać tyle kapusty?), dalej myślę o dcd 3000 lub dcd 1650( w miarę tani laser) czy ostatecznie dac p. Stelmacha + jakiś tanszy cd( co warto kupić jako transport do 300zł?)tak więc problem jest , pomysłu nima , a słuchać się chce!jeśli to pomoże to wzmaka mam audiolaba 8000s, skrzynie na M18WH + D25Ag.Chętnie czekam propozycję dla przychylnych osób które są z okolic Rybnika, Gliwic a mają cd które wymieniłem i chciałyby wypożyczyć do odsłuchów, pozdrawiam marteo

Może poszukasz audiolaba 8000cd. Będzie pasował z wyglądu do wzmacniacza a i za cenę jaką go można dzisiaj dostać to bdb propozycja.

Czy urządzenia młodsze niż 10 lat nie są solidne ?! Moja propozycja to Musical Fidelity 3.2 CD. Bardzo ciekawy odtwarzacz w cenie około 1500, ale jak dobrze poszukasz to może trafisz taniej. To tak trochę naciągając budżet. Taniej to zdecydowanie CA 640.

odpowiadam na zdanie zawarte w watku,tzn.co wybrac ,żeby nie załować..........

mądrą,młodą ,piękną,zdrową,bogatą,kochającą dziewczynę.....za żonę-wtedy nie ma żalu)))

haha:) sama prawda

jeśli już mowa o MF to czy ktoś zna to ten model, Musical Fidelity Elektra E60???

oraz to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z czystym sumieniem za taką kasę polecam, nie jest tak wiekowy jak te proponowane powyżej, a można go nabyć czasem za tak niską cenę, że naprawdę warto. No i co najważniejsze całkiem nieźle gra i można go stjuningować!

Nie kupujcie droga młodzieży wynalazków. Sprzęt kupuje się od koncernów a nie od detalistów garażowych, które nie maja dostępu ani do technologii ani do podzespołów, o wyższych kosztach produkcji nie wspomnę bo to oczywista rzecz.

Nie kupujcie droga młodzieży wynalazków. Sprzęt kupuje się od koncernów a nie od detalistów garażowych, które nie maja dostępu ani do technologii ani do podzespołów, o wyższych kosztach produkcji nie wspomnę bo to oczywista rzecz.

które cd konkretnie masz na myśli?trochę nie czaję

uczciwie brzmiące odtwarzacze za rozsądną cenę: rotel rcd 971, 991, meridian 506, zlampizowane cdeki -najczęściej wybierane modele to takie z łatwo dostępnym i tanim laserem. Nie polecam cambodży, nie modyfikowanych marantzów itp...

To jaki model polecasz bez scalonych stabilizatorów ?

uczciwie brzmiące odtwarzacze za rozsądną cenę: rotel rcd 971, 991, meridian 506, zlampizowane cdeki -najczęściej wybierane modele to takie z łatwo dostępnym i tanim laserem. Nie polecam cambodży, nie modyfikowanych marantzów itp...

przemo a miałeś może możliwość porównania np. 971 z jakimś lampizowanym cdkiem?napewno różnice są?

po przeczytaniu paru wątków oraz opinie mój wybór padł (czy słusznie?) na dwa playery :dcd 3000 oraz rcd 991!myślę żę to w tych modelach znajdę to czego szukam!jeszcze pytanko?piszę się że rotel ma dźwięk robiony , bardziej nadający sie do rocka, słucham też takich kawałkow ale od elektroniki nie stronie więc czy ten rotel odnajdzie sie w tym rodzaju muzyki?ijak mają sie 4 przetworniki PCM denona do dwóch Rotela?

po przeczytaniu paru wątków oraz opinie mój wybór padł (czy słusznie?) na dwa playery :dcd 3000 oraz rcd 991!myślę żę to w tych modelach znajdę to czego szukam!jeszcze pytanko?piszę się że rotel ma dźwięk robiony , bardziej nadający sie do rocka, słucham też takich kawałkow ale od elektroniki nie stronie więc czy ten rotel odnajdzie sie w tym rodzaju muzyki?ijak mają sie 4 przetworniki PCM denona do dwóch Rotela?

Tyle tylko, że 991 to odejście od sygnatury dźwięku, którą wymieniłeś i inne granie niż np 971. W tym drugim jest pazur, ten pierwszy bardziej misiowaty, spokojny dźwięk.

Tyle tylko, że 991 to odejście od sygnatury dźwięku, którą wymieniłeś i inne granie niż np 971. W tym drugim jest pazur, ten pierwszy bardziej misiowaty, spokojny dźwięk.

a jak może wypaść 991 w stosunku do dcd 3000?porównywałeś może?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.