Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, misiek x napisał:

Kurcze, Marantz 😉

A nie 😝. Marantz gra tylko w KD. W stereo jeszcze taniej - Rega Brio 🙂. No i głównie chodziło o to że dodałem suba 🙂.

Edytowane przez seba3002

Może ktoś wie...czy wewnętrzne okablowanie w scm 20sl to solid core czy plecionka? Jaką średnice w mm kwadratowych mają wewnętrzne przewody? Czy gniazda głośnikowe w scm 20sl są z miedzi? czy z mosiądzu? i skąd te informacje? 

Edytowane przez Mario3456

Przeprowadziłem eksperyment. Powyciągałem w scm 19 tylnie gniazda głośnikowe, czyli zrobiłem scm 19 z basem reflexem:)

To co po chwili usłyszałem uświadomiło mi jaki jest potencjał w tych głośnikach. Kolumny stoją po 100cm od ścian. Pokój 22 metry, a kolumny trzęsą całym pokojem, jakbym miał 2 subwoofery, co za basior! 🙂 

Zależy jaki 🙂 Niektóre mogą spowolnić i ocieplić brzmienie, inne nie muszą. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

25 minut temu, Q21 napisał:

Zależy jaki 🙂 Niektóre mogą spowolnić i ocieplić brzmienie, inne nie muszą. 

To jakie to są te, które nie muszą ? 🙂 

Edytowane przez chcheckitout
W dniu 28.10.2024 o 12:30, chcheckitout napisał:

Słuchajcie, noszę się z zamiarem kupienia lampowego przedwzmacniacza do moich aktywnych 40. Nie zamuli to systemu ? 

Ypsilon pst100 MK2 🙂

obiektywnie o audio

@flood2 zapraszam do kontaktu 🙂 Przygotujemy fajną wycenę, może będzie to lepsza opcja niż polowanie na używane sprzęty 😉 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 3 tygodnie później...
W dniu 28.10.2024 o 12:30, chcheckitout napisał:

Słuchajcie, noszę się z zamiarem kupienia lampowego przedwzmacniacza do moich aktywnych 40. Nie zamuli to systemu ? 

Wszystko zależy od tego jaki pre masz obecnie, jakiego efektu oczekujesz i rzecz jasna jaki preamp lampowy wybierzesz. Mam kilka sprawdzonych opcji z których większość nie zamula dźwięku który oferują aktywne SCM40. Dodatkowo sama wymiana lamp może znacznie zmienić charakter takiego preampu.

W dniu 20.11.2024 o 10:13, Planeta Dźwięku napisał:

Wszystko zależy od tego jaki pre masz obecnie, jakiego efektu oczekujesz i rzecz jasna jaki preamp lampowy wybierzesz. Mam kilka sprawdzonych opcji z których większość nie zamula dźwięku który oferują aktywne SCM40. Dodatkowo sama wymiana lamp może znacznie zmienić charakter takiego preampu.

Używam CDA2 

48 minut temu, chcheckitout napisał:

Używam CDA2 

Powyżej widzę właściwe pytanie, mianowicie czego dokładnie brakuj Ci w aktualnym połączeniu?

Pewnie tego czegoś nieuchwytnego jak zawsze 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

W dniu 21.11.2024 o 17:04, Planeta Dźwięku napisał:

Powyżej widzę właściwe pytanie, mianowicie czego dokładnie brakuj Ci w aktualnym połączeniu?

Brakuje mi przedwzmacniacza, DAC i CD 🙂 będę miał same kolumny, bo z synem robię sprzętowe roszady 

W dniu 23.11.2024 o 14:01, chcheckitout napisał:

Brakuje mi przedwzmacniacza, DAC i CD 🙂 będę miał same kolumny, bo z synem robię sprzętowe roszady 

Rozumiem że pozbywasz się elektroniki i widze co Ci potrzeba, ale dobrze jak byś napisał, czego w brzmieniu brakowało Ci w aktualnym połączeniu kolumn z CDA2? Napisałem do Ciebie wiadomość, wydaje mi się że będzie łatwiej się porozumieć.

ATC SCM40 w przepięknym, wiśniowym wybarwieniu zachwycają oczy!

Klasyczna, trójdrożna konstrukcja, waga aż 31 kg i oczywiście genialne, naturalne brzmienie ze świetnym detalem, sceną oraz ujmującą, lekko ocieploną średnicą. Wymagają przy tym dobrego wzmacniacza, ale zdecydowanie się odwdzięczą.

Sprawdź je na własne uszy w naszym salonie, gdzie są dostępne do odsłuchu na bieżąco 🙂 Zapraszamy!

Ofertę możecie sprawdzić TUTAJ. 

VZQxypR.jpeg

nD0ukyq.jpegsy9NIDB.jpeg2dmYXEM.jpeg

Edytowane przez Q21

Mam pytanie do osób, którzy mają komplet ATC- kolumny + elektronikę- jaki interkonekt xlr polecacie? Muzyka głównie rockowa. 

Edytowane przez flood2
Zmiana pytania
6 godzin temu, flood2 napisał:

Mam pytanie do osób, którzy mają komplet ATC- kolumny + elektronikę- jaki interkonekt xlr polecacie? Muzyka głównie rockowa. 

Osobiście twierdzę, że do tego trzeba podejśc stricte indywidualnie. Jaki dokładnie system posiadasz, mogę doradzić w tym temacie?

Edytowane przez Planeta Dźwięku
12 godzin temu, flood2 napisał:

Słuchałem połączenia całości ATC i mnie jakoś nie porwał taki zestaw, głośniki gościły u mnie kilka lat ale na komplet producenta się nie zdecydowałem, zdecydowanie lepsze połączenie osiągnąłem z Pathosem logosem MKII lub Nu Vistą, ale ja słucham innej muzyki..... choć jak się nad tym tematem głębiej zastanowić to Końcówka mocy Atc + 40 lub 20 i do rocka będzie ta lala, ściana dzwieku gwarantowana 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

20 godzin temu, PanAntoni napisał:

mnie jakoś nie porwał taki zestaw

Dokladnie.Ten dzwiek trzeba zrozumiec.W tym zestawie blachy nie lśnią,za to maja swoja barwe,ciezar i dynamike.Cos co znam z koncertow na zywo.Prawda tez jest to,ze tego zestawu trzeba sluchac glosniej.

Moje doświadczenia z musical fidelity są bardzo negatywne. Natomiast komplet ATC z podstawowym inerkonektem za parę złotych o wiele bardziej mi się podoba niż zestaw naima z bardzo dobrym interkonektem i z zasilaczami, który miałem. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.