Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

KOledzy mam pytanie. Czy 7tyś za atc scm 19 to dobra cena?

KOlumny od gościa co je kupił, ale tylko wyciągnął z pudełka dla sprawdzenia.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

jak dla mnie warto. A granie moze nie kazdemu sie spodobac na poczatku.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

ATC to czyste, sterylne granie... nawet suche

przekonałem sie juz ze to nie dla mnie granie aczkolwiek jest to wysoki poziom wykonania, jakości... to taka szkoła neutralności do bólu... aż do przesady ze tak powiem

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

ATC to czyste, sterylne granie... nawet suche

przekonałem sie juz ze to nie dla mnie granie aczkolwiek jest to wysoki poziom wykonania, jakości... to taka szkoła neutralności do bólu... aż do przesady ze tak powiem

Chłopie to klub tutaj kazdy lubi brzmienie tych kolumn ,kolega się pytał czy warto za tą cenę a nie czy warte jak grają .masz prawo nie lubiec ale wpis bezsensu jak dla mnie ,To jak bym w klubie monitor audio napisał że kolumny zbytnio metaliczne i nie dla mnie -to mija się z celem

:)

Chłopie to klub tutaj kazdy lubi brzmienie tych kolumn ,kolega się pytał czy warto za tą cenę a nie czy warte jak grają .masz prawo nie lubiec ale wpis bezsensu jak dla mnie ,To jak bym w klubie monitor audio napisał że kolumny zbytnio metaliczne i nie dla mnie -to mija się z celem

Tylko spójrz kto jest założycielem tego szacownego Klubu..... myślę, że mam prawo do takiej swojej własnej i przemyślanej oceny

Pozdrawiam

Tylko spójrz kto jest założycielem tego szacownego Klubu..... myślę, że mam prawo do takiej swojej własnej i przemyślanej oceny

Pozdrawiam

Wiec co sie stalo ze 3 lata temu tak zachwalales kolumny atc że zalozyles klub a teraz juz nie ?? Doświadczenie zdobyte przez te lata ?? Wiadomo ze masz prawo do własnej opini jak najbardziej ale kolega pytał o cenę .Z tego co zrozumiałem to wie jak 19 grają .sam posiadam 11 ale wiem że to nie idealne kolumny ale lubię je

:)

Jak miło w Waszym klubie.

Pytałem o cenę, bo 10tyś za nie bym nie zapłacił, ale 7tys jest już kuszącą propozycją.

Jak grają to wiem.

W sumie do świąt jeszcze kawałek czasu więc przeanalizuję ten zakup .

Dzieki

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Wiec co sie stalo ze 3 lata temu tak zachwalales kolumny atc że zalozyles klub a teraz juz nie ?? Doświadczenie zdobyte przez te lata ?? Wiadomo ze masz prawo do własnej opini jak najbardziej ale kolega pytał o cenę .Z tego co zrozumiałem to wie jak 19 grają .sam posiadam 11 ale wiem że to nie idealne kolumny ale lubię je

po prostu po pewnym czasie nabiera się osłuchania... wówczas byłem zachwycony - teraz czar prysnął niestety....

jest teraz taki wybór,co nie znaczy że ATC należy skreślać....

Dokładnie tak, a przypomnijmy, że Sławek miał wersję absolutnie premium (ze scan speakiem z "cyckiem", top jeżeli chodzi o tweetery, inne granie niż "bieda" tweeter z serii SCM). W audio nie ma reguł.

- de gustibus non es disputantum

Ja uważam, że to "lubienie" neutralnego, wiernego sposobu prezentacji ATC, ich szczegółowości, braku podbarwień jest pochodną osłuchania.

Bo nie ma tu "robienia" dźwięku,

Sławek widocznie lubi zupełnie inny sposób prezentacji, ot co.

"Tynk pożera dźwięk" 747

• 4 tygodnie później...

Ktos cos wspominal ze zakupil ATC wzmacniacz.

Jak tam po dluzszym odsluchu ?

Faktycznie warto ?

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Po dłuższym odsłuchu stwierdzam brakuje mi jakieś małej magicznej otoczki...sterylny wzmak i analityczne kolumny to jednak nie dla mnie. Tym razem jednak zmieniam kolumny na jakieś cieplejsze podłogowe, zatrzymuje asa w rękawie czyli atc sia 150 bo ten piec pociągnie wszystko,no może prawie wszystko

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

W sumie nie, nawet nie za bardzo wiem na co patrzeć..może dynki albo coś z kefa seria R aczkolwiek nic pewnego ale chciałbym uzyskać dynamiczny i muzykalny system jednocześnie tylko nie wiem czy za te pieniądze da się tak zrobić, ewentualnie pójdę w caspiana i jakieś łatwiejsze kolumny.

Edytowane przez hydrogen

Ja po nowym roku tez zaczynam poszukiwania optymalnych kolumn dla mnie i tez cos po cieplejszej stronie.Bynajmniej nic co ostre.

Pozdr.

Sorki klubowicze ATC za maly zament.

Zycze Wesolych Swiat.

Edytowane przez TOMEK75
  • 2 tygodnie później...

Cześć.

Posiadam nowe 7-mki ( wcześniej miałem 7 z serii classic i entry, 40 i 19-tki). Gra to z Cyrusem 8a. Dźwięk po tygodniu wygrzewania bajecznie muzykalny z piękną górą - najlepsza jaką z ATC słyszałem. W serii Entry wyczuwalna była czasami twardość - zmatowienie w górze pasma. Tu nie ma nawet śladu , brzmienie niezwykle płynne i gładkie. Wokale brzmią jeszcze lepiej bez śladu sybilantów. Są też trochę cięższe. Chyba maja większy magnez. I faktycznie u mnie w 20 m2 grają nawet potężniej od starszej wersji.

Na żywo prezentują się lepiej niż na zdjęciach - żonie bardziej się podobają.

Maskownice choć nie powinny mieć wpływu na brzmienie to jednak mają i to spory. Gdy je pierwszy raz zdjąłem to prawie mi szczęka opadła.

pozdrawiam i życzę wszystkim przyjemnych odsłuchów w 2014 roku.

czyli mozna powiedziec, ze w nowych atc jest tak zwane powietrze w gorze czy wiecej detali?

Tak połączenie bi-wire jest wyraźnie lepsze. Zwiększa się precyzja rozmieszenia instrumentów w przestrzeni oraz konturowość basu. Ogólnie zdecydowanie warto.

Ogólnie to nie polecam, na moje ucho wszystkie pasma są wyraźnie podbite co przekłamuje charakter atc.

Witam was.

Dzisiaj bede testowal ATC 11 z monoblokami Classe, dam znac jak to gralo.

Wczoraj kolega przywiozl Wadie cdplayer, i atc zagraly dwa razy lepiej, kotara sciagnieta z kolumn, cos pieknego, a to tylko sam transport.

Edytowane przez anxion

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.