Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

niestety piłka nożna ma tak wysoki obecnie prestiż że wiekszość innych sportów niewiele przy niej znaczy - na prosty dowód niech wystarczą zarobki i ogólnie $$$ jakie się w tym sporcie przelewają

A co ta mistrzyni ma powiedzieć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

takich mistrzów mamy niestety wielu - sam trenowałem wioślarstwo i podziękowałem za wyjazd na obóz kadrowy ponieważ wiedziałem że nie ma co na to życia tracić ( trenowałem sobie i startowałem tylko w krajowych zawodach ) - trzeba mieć farta aby w Polsce sport dał jakikolwiek sukces w życiu w przeliczeniu na pln

Docenić w naszych sercach możemy i powinniśmy.

Inna kwestia to jak docenia wynik sportowy państwo, jak lobbują media.

Polskie media to totalne dno w zakresie lobbingu sportu!

Padło tu, że piłkarze nożni osiągnęli 8 pozycję w Europie i to znakomicie.

Przypominam, że w zakresie pozycjonowania wg. szerokiego zakresu działalności i wyników (gospodarka, szkolnictwo, opieka...) państwo polskie pozycjonowane jest na pozycji 6-7. Jeśliby dodać do tego sport (w LA w europie realnie od zawsze byliśmy w pierwszej piątce ale powiem bezczelnie, ze obecny wynik plasuje nas na pozycji pierwszej) to pozycja Polski w Europie to jakieś 4-6.

Piłkarze nożni nie osiągnęli przeciętnej jaka wynika z potencjału Polski w Europie...

Oczywiście należy się cieszyć, że aspirują wreszcie wyżej a nie są kelnerami...

Niech ktoś kto się nie zna nie zabiera głosu ( większość to "lepszą" piłkę zna tylko z telewizji ). Ci według was "kopacze" to naprawdę niesamowici sportowcy i nie są tacy ciency sportowo jak się komuś wydaje. Mam okazje grać z chłopakami którzy mają przeszłość większą albo mniejszą piłkarską i nawet tacy "kopacze" to sportowo żyletki ( mimo że już teraz daleko od formy ). Piłka nożna jest często bardziej wymagająca fizycznie od lekkejatletyki ponieważ konkurencja trwa 2x45 min albo i dłużej, a do tego też trzeba oprócz zapier******* myśleć i mieć jakąś technike. Takie wiosła przy piłce to był banał ( chociaż nie powiem że zarzynka nieziemska ) i konkurencja o niebo mniejsza ( w piłkę każdy kopie i jak ktoś jest naprawdę dobry to próbuje szczęścia w klubach ) a dzięki temu też o sukces łatwiej.

Nie o tym mówimy.

Ale i tu przesadzasz.

W piłkę grałem na poziomie trampkarzy takiego klubu Arkonia Szczecin.

Grywałem w reprezentacji szkół; podstawowa, średnia...

W siatkówkę grałem na poziomie reprezentacji szkoły średniej.

Obecnie pogrywamy sobie halowo w obie dyscypliny.

W nogę w HALP`ie nawet tzrymaliśmy się w środku tabeli a grywają tam jak wiesz również byli zawodnicy.

W nogę możesz wejść grać po wcześniejszej rozgrzewce.

W siatkę musisz mieć przygotowanie atletyczne bo zdechniesz i pozrywasz mięśnie. No chyba, że stoisz na boisku.

Nie warto porównywać dyscyplin.

Nie dezawuujemy dyscypliny.

Zwracamy uwagę na paranoję mediów i łykanie tego przez kibiców.

Piłka nożna jest często bardziej wymagająca fizycznie od lekkejatletyki ponieważ konkurencja trwa 2x45 min albo i dłużej, a do tego też trzeba oprócz zapier******* myśleć i mieć jakąś technike.

10km amator przebiega w 45minut.

Piłkarz ma na to 2 razy więcej czasu.

Zobacz w ile zawodowiec przebiega ten dystans...

A tą technikę to gdzie widziałeś? Jak zawodnikowi odskakuje piłka na 5m, albo jak nie może podać celnie na 20m. Na treningu i w reklamach owszem widziałem technikę naszych asów. Ale i ja zrobię kilkadziesiąt kapek...

to jest jeszcze latwiejsze niż technika wioślarska ( która jest dość trudna wbrew pozorom ponieważ pływać na jedynce z idealnym balansem i luzem potrafią tylko bardzo dobrzy z trenujących - mi to zajeło ponad 3 lata )

technika w lekkiej atletyce i owszem jest ale to szkoda prównywać nawet do gier zespołowych jak koszykówka, piłka nożna czy hokej dla przykładu - żeby nie być gołosłownym to jestem z Sanoka - hokej "liznołem", w kosza grałem w średniej do czasu aż nie poszły mi kostki, piłkę trenowałem chwilę w podstawówce, jezdziłem prawie 2 sezony na panczenach i był epizod z boksem :D - na studiach wiosłowałem dla Pwr - wygraliśmy AMP ( finał cieliśmy się z Bydgoszczą której cała osada to był człon kadry - w tamtym czasie nasza kadra wygrywała dużo na świecie ), wygraliśmy mistrzostwo Polski szkół wyższych i startowaliśmy na pucharze świata jako akademicka reprezentacja Polski ( nic nie znaczący występ ale zawsze :D )

to że piłkarz przebiega dany dystans nic nie mówi i nic nie znaczy bo więszość z nich biega pewnie koło 30min/10km a do tego na 100 mają koło 11s i tym robią te kilometry ( u mnie w klubie wioślarskim były 2 osoby które wiem na 100% że schodziły poniżej 30min/10km - 40min/10km to my na treningu przed siłownią biegaliśmy w zimie )

W ogóle dziwi mnie to deprecjonowanie innych dyscyplin sportu, każda ma swoją specyfikę - to banał, ale taka jest prawda.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość

(Konto usunięte)

@piter, krótki przykład. Mogę się z tobą założyć o co chcesz (wirtualnie ;-)), że piłka trafisz do bramki z 11 metrów a o tyczce nie skoczysz nawet 2 metrów. ..tyle z mojej strony na temat sportowej "techniki".

A co to za dyscyplina sportu, w której wystarczy trafić do bramki z 11 metrów?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Od kiedy piłka nożna polega na trafieniu do bramki z 11 metrów? Wymyślasz jakąś nową dyscyplinę?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Gość

(Konto usunięte)

Nigdy nie slyszales o rzucie karnym?

PS. Glownym zadaniem zawodnikow pilki noznej jest pokonanie przeciwnika trafiajac do jego bramki pilka, z dowolnego miejsca na boisku, wiec skoncz moze z ta demagogia... Przekonywanie innych o tym jaka to skomplikowana dyscyplina i ze inne sa dziecinnie proste graniczy z glupota.

PS. Wystarczy posłuchać i porownac sobie poziom wypowiedzi "geniuszy" pilkarskich z wypowiedziami lekkoatletow. Pytam się jak ci "geniusze" ogarniaja ten ogrom wiedzy?

Edytowane przez Gość

Ach... Idź na całość i zaproponuj dla porównania wyrzut z autu.

Achievement unlocked!

• 2 tygodnie później...

Ale jaja patrzcie na to , mecz finałowy i taki numer

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie.

Wystarczy popatrzyć na 1 ligę nie mówiąc o niższych klasach...

Nawet w Ekstraklasie dochodzi do nieprawdopodobnych sytuacji.

Jakoś nikt nie zwraca uwagi na jakiej wodzie dziewczyna próbuje kopnąć. Noga postawna była w poślizgu...

Przypominam, że jak Lewandowski zrobił pamiętnego kiksa na ME to tłumaczono tu nierówną murawą... ;-)

Przypominam, że jak Lewandowski zrobił pamiętnego kiksa na ME to tłumaczono tu nierówną murawą... ;-)

Ja słyszałem,że zbyt zielony kolor murawy był.

No i nie zdążył opanować dyspozycji....na czas.

Dojszła dopiero po meczu.........psia mać.

• 3 tygodnie później...

Dziwna polityka personalna Legii

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

;-)

Widziałem facetów nie strzelających w lepszych warunkach bramki. Przynajmniej strzelali na suchej nawierzchni...

Pastwicie się nad biedną dziewczyną;) Tu,jak mówią-najlepszy piłkarz w historii i jego 150-tki,bo niektóre to wstyd setkami nazwać;) Milik tak nie potrafi;)

l'enfant sauvage

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Kazachstan - Polska (do przerwy) 0:2.Lepszy wynik niż gra. Dziurawa obrona. Dalej słaba skuteczność Milika. Ten ostatni pierwszy do wymiany po 60 minucie. Zawodzi również Krychowiak.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.