Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając na chwilkę do ręcznej. Jest tam jeden przepis, a właściwie procedura(?), tak głupi, że aż boli. Chodzi o prawidłowe zdobycie bramki pomimo faulowania ze strony broniącego.

Wtedy sędziowie karzą strzelca bramki i jego drużynę...anulując bramkę, ale za to przyznając ..."aż" rzut wolny...🤣 

17 godzin temu, Bukaj napisał:

No, ale tak szczerze, zaliczylibyście tego karnego dla Polski? 

Jak można tak skakać, i tyle razy się zatrzymywać przed oddaniem strzału?

jasne ze tak. Goltogol

Teraz, Szkice napisał:

jasne ze tak. Goltogol

Jakby tak szczelał murzynm z francji to bym nie zlaioczył 

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

No tak...w hokeju na lodzie jeszcze inaczej wygląda karny. Zawodnik właściwie może z krążkiem wjechać do bramki. 😉

i co bardzo cieakwe liczy sie czas gry - nie spacerowanie .

Godzinę temu, iro III napisał:

Wracając na chwilkę do ręcznej. Jest tam jeden przepis, a właściwie procedura(?), tak głupi, że aż boli. Chodzi o prawidłowe zdobycie bramki pomimo faulowania ze strony broniącego.

Wtedy sędziowie karzą strzelca bramki i jego drużynę...anulując bramkę, ale za to przyznając ..."aż" rzut wolny...🤣 

W szczypiorniaku jest cała masa durnych przepisów, które pozwalają sędziom na dowolną interpretację. Dotyczy to np. sytuacji był faul, czy nie. Stąd tyle wydrukowanych meczów, jak ostatni ćwierćfinał Industrii z Magdeburgiem.

40 minut temu, dulon184 napisał:

i co bardzo cieakwe liczy sie czas gry - nie spacerowanie .

O to to!

W piłce kopanej widziałbym to jako 2x30 minut czystej gry. 

Ależ by się wtedy wyżelowane tatuaże pomęczyły 😁

Gdyby mieli grać 5 godzin+ jak tenisiści i bez szansy "ukrycia" się za plecami kolegi z drużyny, pomarliby na tej murawie 😁

4 godziny temu, Szkice napisał:

jasne ze tak. Goltogol

Jakby tak szczelał murzynm z francji to bym nie zlaioczył 

Bez sensu. Zawsze wszędzie musi pchać się ten lewy. Sam widzi, że mu nie wychodzi, a wszędzie włazi... 

Niech odda kapitańską opaskę Zielińskiemu i zakończy reprezentacyjną kariere.

Reprezentacja się odblokuje nie będzie czuła presji lewego. 

Tak w ogóle to wolałabym, żeby Grosicki jeszcze sobie w reprze pograł zamiast niego. Zawsze daje maksa z siebie. Zostawia serducho. Nie ważne czy gra 30 czy 5 min. 

Tak samo zawsze było z Błaszczykowskim

Edytowane przez Bukaj
20 godzin temu, YunnanTEA napisał:

I do tego, jego pajacowanie na boisku...

Bo Lewandowski w tym momencie to juz bardziej celebryta niz piłkarz... tez mnie to pajacowanie zirytowało niemiłosiernie. Zamiast strzelic normalnie, to musi odstawic show. Mam nadzieję, ze jego kariera w kadrze szybko się zakończy i zrobi miejsce dla kogoś utalentowanego, dla którego priorytetem jest gra w piłkę, a nie liczba wyswietlen na tik toczku.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

1 minutę temu, costa brava napisał:

Nasza druga reprezentacja 

Drużyna aby wygrać, oprócz umiejętności i trenera, musi jeszcze posiadać to coś, to co powoduje że schodzi z boiska jako zwycięzca.

47 minut temu, Bukaj napisał:

Bez sensu. Zawsze wszędzie musi pchać się ten lewy. Sam widzi, że mu nie wychodzi, a wszędzie włazi... 

Niech odda kapitańską opaskę Zielińskiemu i zakończy reprezentacyjną kariere.

Reprezentacja się odblokuje nie będzie czuła presji lewego. 

Tak w ogóle to wolałabym, żeby Grosicki jeszcze sobie w reprze pograł zamiast niego. Zawsze daje maksa z siebie. Zostawia serducho. Nie ważne czy gra 30 czy 5 min. 

Tak samo zawsze było z Błaszczykowskim

Jaka presja Lewego? 

19 minut temu, Szkice napisał:

Jaka presja Lewego? 

Piłkarze czują ta presję bo gra Lewandowski. Nie ma wcale swobody grania, luzu. Piłkarze są spięci,bo na boisku jest on. Macha rękoma, krzyczy itd. Gdy nie gra, widać wtedy, że każdy chcę się pokazać z jak najlepszej strony. Przy Lewym tego nie ma. Nie zauważyłeś tego? Tak się dzieję już od dłuższego czasu.

55 minut temu, 747 napisał:

Drużyna aby wygrać, oprócz umiejętności i trenera, musi jeszcze posiadać to coś, to co powoduje że schodzi z boiska jako zwycięzca.

Ale uwaga,  nasza trzecia reprezentacja, Gruzja, prowadzi 🙂

22 minuty temu, Bukaj napisał:

Piłkarze czują ta presję bo gra Lewandowski. Nie ma wcale swobody grania, luzu. Piłkarze są spięci,bo na boisku jest on. Macha rękoma, krzyczy itd. Gdy nie gra, widać wtedy, że każdy chcę się pokazać z jak najlepszej strony. Przy Lewym tego nie ma. Nie zauważyłeś tego? Tak się dzieję już od dłuższego czasu.

Trochę tak jest. Lewy deprumuje, za bardzo gestykuluje i pokazuje. Ale ale ale

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

27 minut temu, Less napisał:

Ale są chyba bardziej francuscy niż Oli był polski.

No tak jeden Oli vs 20 ludzi z Afryki 

Gruzja z awansem!

1 godzinę temu, costa brava napisał:

Ale uwaga,  nasza trzecia reprezentacja, Gruzja, prowadzi 🙂

Dobrze im idzie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tych frajerów nalezy zwolnić.
Jak graja w swoich druzynach za granicą,to króle strzelców.
Jak zakładają koszulke z orłem,to wszystko zapominają.

Konflikt interesów widoczny gołym okiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 godzin temu, 747 napisał:

Okazało się że nie tylko nasi piłkarze odpadli z turnieju.

Kibicu niedzielny, w różnych dyscyplinach sportowych, nie tylko w piłce pokopanej, zawsze jest tak, że w fazie play off w 1/8F gra 16 zespołów/zawodników, skoro turniej zaczęło 24 drużyny, musiało oprócz Polaków odpaść jeszcze 7 zespołów, wyobraź sobie.

...jeśli pomogłem, nie musisz dziękować.

10 godzin temu, 747 napisał:

Łał!

"To coś" to co?

Ujawnisz nam amatorom to coś?

Od wróża masz jakiś cynk?

... może koszulki mieli pozakładane "niekierunkowo"?

.

5 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Już gdzieś to wytłumaczenie widziałem, ale powtórzę bo jest zayebiście trafne -

w swoich drużynach klubowych grają prywatnie, w reprezentacji na NFZ. 🤣

7 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Topowych graczy mamy trzech

Króla strzelców mamy tylko jednego

Grających regularnie w pierwszych składach można policzyć na palcach jednej ręki

Reszta, cóż, spełniają rolę tzw. "rotacyjnych"

Występ na ME taki sobie, ale widać postęp w stosunku do poprzednich miesięcy

W fazie grupowej zaskakujące wyniki , sensacje. Każdy może wygrać z każdym ( oprócz naszych ). Ale teraz żarty się kończą i okaże się kto ile jest wart.

Godzinę temu, frank1 napisał:

Topowych graczy mamy trzech

Króla strzelców mamy tylko jednego

Grających regularnie w pierwszych składach można policzyć na palcach jednej ręki

Reszta, cóż, spełniają rolę tzw. "rotacyjnych"

Występ na ME taki sobie, ale widać postęp w stosunku do poprzednich miesięcy

Romanczuk i Salamon grają w Ekstraklasie a zobaczcie jak oni w reprze wyglądają

Kiepsko wyglądają . Salamon onegdaj grał w Milanie. I co z tego. Kiwior ostatnio regularnie grał w Arsenalu a w narodowej jak nowicjusz. Nie wiem czy to nie jest jakiś problem mentalny.

4 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kiepsko wyglądają . Salamon onegdaj grał w Milanie. I co z tego. Kiwior ostatnio regularnie grał w Arsenalu a w narodowej jak nowicjusz. Nie wiem czy to nie jest jakiś problem mentalny.

Kiepsko? Właśnie oni grali najlepiej. Romanczuk lepszy od Modera, a Salamon od Dawidowicza. 

W ostatnim meczu Kiwior beznadzieja. Wcale nie było tego widać, że gra w Arsenalu

Potrzebują pewniaka, solidnego silnego obrońcę jakim był Glik. Wtedy boki obrony grają dobrze. Podobało mi sie jak gral Bereszynski swego czasu.

W dniu 26.06.2024 o 20:05, brewka87 napisał:

Bo Lewandowski w tym momencie to juz bardziej celebryta niz piłkarz... tez mnie to pajacowanie zirytowało niemiłosiernie. Zamiast strzelic normalnie, to musi odstawic show. Mam nadzieję, ze jego kariera w kadrze szybko się zakończy i zrobi miejsce dla kogoś utalentowanego, dla którego priorytetem jest gra w piłkę, a nie liczba wyswietlen na tik toczku.

Typowy hejter. Najwybitniejszy gracz w historii polskiej piłki nożnej, ale zawsze jest okazja by mu dokopać. Tak samo jak kiedyś podobni hejterzy nazywali go "drewniakiem".
A karne to on strzela w ten sposób od lat, a nie tylko w tym meczu.

Słowacja nie wykorzystała ogromnej szansy na dowiezienie wyniku 1:0. Piękna bramka wyrównująca Anglika w doliczonym czasie gry. Teraz to już wszystko możliwe.

5 minut temu, soundchaser napisał:

Typowy hejter.

Haha 🤣 jako kibic mam prawo wyrazić opinie na temat jegomoscia Lewandowskiego.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Najwybitniejszy gracz w historii polskiej piłki nożnej, ale zawsze jest okazja by mu dokopać.

Szkoda tylko, ze te wybitne zdolnosci umie pokazać w obcych klubach, a jak przychodzi co do czego w reprezentacji narodowej, to gra na pol gwizdka i gwiazdorzy. 

Z resztą to jego gwiazdorzenie jest wysmiewane powszechnie. Nie jest to tylko moje zdanie. 

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.