Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, adamek_68 napisał:

A moim zdaniem ( tak mi się wydaje ) użyty materiał w gniazdku wpływa na brzmienie. gniazdo jest pokryte rodem.

Zawsze nalezy kierowac sie wlasnym sluchem a teoretykow mozna albo uswiadamiac albo ignorowac. Ewentualnie mozna podsypac troche do pieca zeby poprawic sobie humor ?

Gość JanF

(Konto usunięte)
Godzinę temu, adamek_68 napisał:

A moim zdaniem ( tak mi się wydaje ) użyty materiał w gniazdku wpływa na brzmienie. gniazdo jest pokryte rodem.

Tia ... wszyscy mają wszystko pokryte rodem, bo wpływa dobrze na brzmienie ...  

Godzinę temu, JanF napisał:

Tia ... wszyscy mają wszystko pokryte rodem, bo wpływa dobrze na brzmienie ...  

Tak się składa, że gniazdo Oyaide jest pokryte rodem i to wpływa na inne brzmienie. Czy lepsze ? wszystko zależy od systemu i upodobań. Mnie akurat takie odpowiada...

A czy wszyscy wszystko mają pokryte rodem, nie wiem... ja mam.

10 godzin temu, adamek_68 napisał:

Tak się składa, że gniazdo Oyaide jest pokryte rodem i to wpływa na inne brzmienie. Czy lepsze ? wszystko zależy od systemu i upodobań. Mnie akurat takie odpowiada...

A czy wszyscy wszystko mają pokryte rodem, nie wiem... ja mam.

Dobrze kombinujesz ale pomijasz jedna ważna rzecz. Też jakiś czas grałem bez gniazdka kable prosto do kabli i też podłączenie gniazdka (najtańszy furutech dużo słabszy od oyaide) odkupiło dźwięk ale to nie jest tylko przez materiały użyte w gniazdku ale najważniejsze przez materiały użyte do łączenia kabli. Czym laczyles kable że ściany do kabli audio? Nie ma na rynku kostek z czystej miedzi occ, u mnie to była listwa z mosiądzu co w bardzo ujemny sposób wpływało na dźwięk, kiedy użyłeś porządnego miedzianego gniazda wszystko się odkupiło tak jak u mnie. 

12 godzin temu, McGyver napisał:

A pisał? 

Pisał oto cytat recenzji :

Mogłaby to być na przykład interaktywna wystawa. Budynek MPTI przypomina zresztą statek kosmiczny czy bazę księżycową. Surowe, betonowe ściany sąsiadują z dużymi powierzchniami szklanymi, a całość ma być przenicowana najnowszymi technologiami.

16 godzin temu, arturpj napisał:

To się popisales teraz... Masz w ogóle mature?

Chcesz mnie obrazić czy mom inteligencje ? zastanów się dwa razy co i do kogo piszesz ! bo jak na razie to bym mógł takowe pytanie zadać w odwrotna stronę !

9 minut temu, Pszczyna napisał:

przenicowana

"spruć i odwrócić jakąś garderobę na lewą stronę i uszyć ją na nowo"

nie cytuj recenzenta, który jest debilem

19 minut temu, Pszczyna napisał:

Chcesz mnie obrazić czy mom inteligencje

99,9% ludzi kojarzy szklane domy z  Żeromskim a nie Lemem

16 godzin temu, MariuszZ. napisał:

...przewody zasilające mają tyle wspólnego z barwą dźwięku co Słońce z blaskiem Księżyca. Bez Słońca nie będzie blasku. Bez kabli nie będzie dźwięku. Doszukiwanie się w tych przewodach odpowiedzialności za barwę głosu czy instrumentu w nagraniu to jak obarczanie odpowiedzialnością Słońca za kształt rogala, wypukłości nowiu czy odcień blasku pełni Księżyca. 

Ładnie to ująłeś, ale pewnie nie czytałeś o dobroczynnym wpływie bezpieczników.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

99,9% ludzi kojarzy szklane domy z  Żeromskim a nie Lemem

Aż tyle to nie.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

35 minut temu, Pszczyna napisał:

Pisał oto cytat recenzji :

Mogłaby to być na przykład interaktywna wystawa. Budynek MPTI przypomina zresztą statek kosmiczny czy bazę księżycową. Surowe, betonowe ściany sąsiadują z dużymi powierzchniami szklanymi, a całość ma być przenicowana najnowszymi technologiami.

Chcesz mnie obrazić czy mom inteligencje ? zastanów się dwa razy co i do kogo piszesz ! bo jak na razie to bym mógł takowe pytanie zadać w odwrotna stronę !

A słyszałeś, że przed wykrzyknikiem i znakiem zapytania nie wstawia się spacji? Jaka inteligencję? Bredzisz chlopie, brak Ci elementarnej wiedzy poziomu maturalnego. Lem nie pisał o domach tylko budynkach z dużą ilością szkła, które już istniały na świecie w czasie pisania więc gdzie tu SF? Zresztą u Żeromskiego to też nie było SF, gdybyś zdał maturę to byś wiedział.

Edytowane przez arturpj

Jeżeli Stanisław Herman Lem  nie był pisarzem science fiction! to mi zobrazowało wszystko o twej osobie . 

Zastosuję radę jaką mnie wpojono ,,zignoruj, pozostaw bez odpowiedzi,wręcz przemilcz wówczas sam się zagryzie w sobie ''

2 godziny temu, Pszczyna napisał:

Jeżeli Stanisław Herman Lem  nie był pisarzem science fiction! to mi zobrazowało wszystko o twej osobie . 

Zastosuję radę jaką mnie wpojono ,,zignoruj, pozostaw bez odpowiedzi,wręcz przemilcz wówczas sam się zagryzie w sobie ''

Ty masz problemy z interpretacją najprostszych wypowiedzi. Nikt nie napisał że Lem nie był pisarzem SF tylko że jego "budynki z dużą ilością szkła" nie były konstruktem SF. Nie może być fikcją coś co istnieje w trakcie jej powstawania. Teraz to już się obawiam nie tyle o mature co podstawówkę... Pozdrawiam

5 godzin temu, mgrkleszcz napisał:

Ładnie to ująłeś, ale pewnie nie czytałeś o dobroczynnym wpływie bezpieczników.

Czytałem. Zabezpieczają przed skutkami porażenia prądem elektrycznym, obwód elektryczny przed uszkodzeniem w przypadku "skoku" wartości napięcia/prądu. Tyle dobroczynności ?

Kiedy myślę sobie ze juz nic mnie na tym forum nie zaskoczy, to jednak drodzy koledzy w temacie sieciowek potrafią pier***ic o literaturze. 

Mega. Ręce same składają się do oklasków. 

Audiostereo przestało być forum dyskusyjnym w temacie audio. Aktualnie to miejsce przepychanek i to jeszcze nie w temacie. 

Edytowane przez szczypior88
29 minut temu, szczypior88 napisał:

Aktualnie to miejsce przepychanek i to jeszcze nie w temacie. 

Bo w dobie pejs-zbuka każdy chce coś napisać i niestety nie każdy jest skażony inteligencją i wyobraźnią. Ale trzeba to szanować. Przynajmniej jest potrzeba. A potrzeba jest matką wynalazków. Miejmy nadzieję, że choć jeden będzie do wykorzystania ?

2 godziny temu, szczypior88 napisał:

Audiostereo przestało być forum dyskusyjnym w temacie audio.

Spoko, trzeba tylko oddzielić ziarno od plew..

P.S. Jak tam dh labs, zasila coś..?

Edytowane przez Cezary_58669
22 godziny temu, MariuszZ. napisał:

Czytałem. Zabezpieczają przed skutkami porażenia prądem elektrycznym, obwód elektryczny przed uszkodzeniem w przypadku "skoku" wartości napięcia/prądu. Tylebezpieczniki potrafią

Bezpieczniki potrafią też wpłynąć na brzmienie ?

Edytowane przez adamek_68
33 minuty temu, adamek_68 napisał:

Uwazaj bo zaraz ci dorobia zolte papiery ?

Mnie zastanawia co albo kto potrafi wplynac na oczytanego sceptyka ?

35 minut temu, CEzAR21 napisał:

Uwazaj bo zaraz ci dorobia zolte papiery ?

Domyślam się, że niektórzy

dorobią mi żółte papiery... ?

ale wiem co usłyszałem na własne uszy i też są tacy którzy przyznają mi rację ?

3 godziny temu, adamek_68 napisał:

Oczywiście. Jak się "przepali" to w taki sposób wpłynie na brzmienie, że nie będzie słychać żadnych dźwięków ?

17 minut temu, MariuszZ. napisał:

Oczywiście. Jak się "przepali" to w taki sposób wpłynie na brzmienie, że nie będzie słychać żadnych dźwięków ?

Mądrego zawsze dobrze posłuchać... :)

14 godzin temu, CEzAR21 napisał:

Fakty i dowody bez bzdetów, a ten wątek to aż się prosi o techniczne wyjaśnienie ?

50 minut temu, malikali napisał:

Fakty i dowody bez bzdetów, a ten wątek to aż się prosi o techniczne wyjaśnienie ?

Racja odsluch jest niemiarodajny lepiej poczytac a jeszcze lepiej to zmierzyc czy gra czy nie gra ?

44 minuty temu, CEzAR21 napisał:

Racja odsluch jest niemiarodajny lepiej poczytac a jeszcze lepiej to zmierzyc czy gra czy nie gra ?

Odsłuch jest niemiarodajny, choć system służy do słuchania muzyki. Już proponowałem - skoro słuchanie muzyki jest bez sensu dla niektórych osób w celu określenia brzmienia to proponuje zacząć ją "oglądać" i skończyć krucjatę.

1 godzinę temu, malikali napisał:

Fakty i dowody kończą się na tym, że nic nie gra i nawet jeżeli pomiary pokazują różnicę to na niesłyszalnym poziomie i zatoczymy koło ? Pytanie po co? Chcesz oglądać wykresy to oglądaj. Ja słucham muzyki, pomiary mogą mi posłużyć do wyciągania wniosków apropo poprawności technicznej, a nie w celu oceny brzmienia czy jest ono inne czy nie. Do tego mam uszy i swój własny czas. Poza tym osoby z autorytetem dla "mierzących" brzmienie jak "Reduktor Szumu" ma problem z poprawnym podłączeniem sprzętu pomiarowego o czym nawet został poinformowany, co zostało już wspomniane.. no i co z tego. Temat nie mający końca, ale cały czas są tacy co próbują, często sami stosując abstrakcyjne pojęcia z poza technicznego języka, co wykazałem kilkanaście postów temu.

Edytowane przez Adam_85

Nie miarodajny - z definicji słowa - nie daje żadnej miary. Ale, jest najważniejszy i kluczowy.

Coś może ładnie lub źle grać niezależnie od zmierzonego THD czy innych pojedynczych parametrów..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

59 minut temu, Adam_85 napisał:

Odsłuch jest niemiarodajny, choć system służy do słuchania muzyki. Już proponowałem - skoro słuchanie muzyki jest bez sensu dla niektórych osób w celu określenia brzmienia to proponuje zacząć ją "oglądać" i skończyć krucjatę.

50 minut temu, rafa napisał:

Nie miarodajny - z definicji słowa - nie daje żadnej miary. Ale, jest najważniejszy i kluczowy.

Coś może ładnie lub źle grać niezależnie od zmierzonego THD czy innych pojedynczych parametrów..

No nareszcie ile można czekać :)

W dniu 28.10.2019 o 08:45, CEzAR21 napisał:

Może być dowodem w ślepej próbie, tylko bez patrzenia nie gra nikomu, więc co zrobić ?

• Pokaż nowe odpowiedzi