Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Nasze urządzenia ....

....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-34863-0-24570900-1352736495_thumb.jpg

post-34863-0-15968800-1352736536_thumb.jpg

post-34863-0-53715200-1352736610_thumb.jpg

post-34863-0-56109300-1352736633_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo się cieszę, że w tym roku było lepiej niż w latach poprzednich.

Czy mogę wiedzieć kto wziął ustroje ode mnie do domu, może się jeszcze przydadzą za rok. Może na następną wystawę zrobić jakieś pułapki w narożniki bo dużo osób się zapowiadało a później podwinęli ogon.

Bardzo się cieszę, że w tym roku było lepiej niż w latach poprzednich.

Czy mogę wiedzieć kto wziął ustroje ode mnie do domu, może się jeszcze przydadzą za rok. Może na następną wystawę zrobić jakieś pułapki w narożniki bo dużo osób się zapowiadało a później podwinęli ogon.

Jeżeli masz na myśli te żółte z to są u nas w dobrych rękach i nie będzie problemu żeby w przyszłym roku powróciły na AS 2013 do pokoju audiostereo. Bo my będziemy. Ale jeżeli potrzebujesz je wcześniej to daj znać na PW to coś będziemy myśleć.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Cóż tu pisać - dla mnie było zaje....iście

Troszkę zdjęć - system w pokoju piątek godzina 12.00 - "słyszę ciszę"

No, ale powoli pokój zaczął się zapełniać

Ukryta Zawartość

post-9598-0-66721300-1352743079_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i dalej

No i nasza Rada w akcji

Widać, że lekko nie było

Ukryta Zawartość

post-9598-0-11248200-1352743214_thumb.jpg

post-9598-0-09300700-1352743253_thumb.jpg

post-9598-0-43125800-1352743304_thumb.jpg

post-9598-0-06964000-1352743718_thumb.jpg

post-9598-0-04070000-1352743760_thumb.jpg

post-9598-0-57755800-1352743788_thumb.jpg

post-9598-0-35757000-1352743825_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cięzko wybrać kiedy urządzeń dużo, a przerwy na przełączanie sprzętu trochę przydługie, ale w końcu było już wiadomo, bardzo późno właściwie nad ranem. Zresztą po minach chyba widać

Ukryta Zawartość

post-9598-0-76623900-1352745483_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiedziałem że lekko nie będzie, ale że całą noc spędzicie - fiu fiu... Dobra robota, warto było.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Za moje wpisy nocne wszystkich Przepraszam, najbardziej Jazwę Przepraszam!,...świetny gramofon, trochę byłem wściekły, że mnie tam nie było, ale wysłuchałem dzisiaj audycji Piotra Metz,a,.... też nie był zadowolony.

Czas na odprężenie w Harendzie . Krótko byłem, ale co nieco fotek jest

.... wiem to ostatnie kompletnie nie wyszło, ale taką buźkę żal nie dołączyć

Ukryta Zawartość

post-9598-0-43400300-1352749423_thumb.jpg

post-9598-0-70614200-1352749465_thumb.jpg

post-9598-0-49470100-1352749675_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlatego uważam że gdybyśmy mieli większe pomieszczenie - oklaski od odwiedzających nie byłyby żadną przesadą.

większe pomieszczenie na tych pięterkach sprawy nie załatwi

można było uzyskać znacznie wiecej, był potencjał i sprzętowy i ludzki (:D)

niestety weryfikacja przebiegała w tradycyjnej nam formie, powstania listopadowego

nie da się w forumowym wątku dokonać konstruktywnych ustaleń, to nie jest forma do przyjęcia gdy temat wymaga sporej wiedzy merytorycznej od wszystkich członków kolegium

i zachowania właściwych reżimów postępowania

stać nas było na znacznie więcej, niestety sama determinacja paltona i mysioperza nie zastąpi podstawowych, obowiązujących podczas weryfikacji zasad

a pierwszy warunek - sprzęt do prezentacji powinien być ukończony i wygrzany przynajmniej miesiąc przed wystawą

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A tak na marginesie, slyszeliscie ten dzwiek z Avalonow ktore byly napedzane jakims tam wzmakiem i DAC-em MSB. Dzwiek calosciowo bardzo przecietny tym bardziej ze za ogromne pieniadze. Ale pewne aspekty srodka i gory byly absolutnie wybitne, moim zdaniem to zasluga przetwornika MSB. Uwazam ze MSB wprowadza swiat dzwieku cyfrowego na nowy poziom jest to poczatek tego ze bedzie jednak mozna przeskoczyc tasme matke i czarna plyte. Gora i srodek byla pelna blasku powietrza i takiego gorzkiego charakteru prawdy przekazu ( nie bylo to uladzone i zaokraglone jak z dobrego CD) ale mialo to cos, jak media analogowe. To chyba poczatek konca analoga.

Pozdrawiam StasioP

młody wieszcz, dorośnie -:))

byle tylko nie zmuszali nas do porównywania napędów swoich laptopów jako transportów :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

to może powtórzymy Maleńczuka, zapomniałem zapuścić chłopakom na AS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />byle tylko nie zmuszali nas do porównywania napędów swoich laptopów jako transportów :) <br />

A co myslisz ze nie slychac roznic pomiedzy komputerami, napedami RAM-ami zasilaniem i twardymi dykami, kablami USB, zegarami? ;)

<br />StasioP jak zauwazyłem uwielbiał wygłaszac monologi w tym stylu :) <br />

To nie jest monolog ale dyskusja wiec kazdy moze ja podjac, wlasnie po to tutaj piszemy ;) I nie wiem wlasnie czy zauwazyles piszac to co napisales sam wyglaszasz monolog ;)

a pierwszy warunek - sprzęt do prezentacji powinien być ukończony i wygrzany przynajmniej miesiąc przed wystawą

Jedynie Chuck Norris doprowadza projekt DIY do samego końca. I nie musi wygrzewać, bo sprzęt nigdy nie stygnie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Dopiero teraz mam chwilę spokoju aby dokonać jakiegoś dłuższego wpisu.

Przede wszystkim dziękuję wszystkim za świetną zabawę przez te 3 dni jakie spędziliśmy razem. Wśród konstruktorów panowała świetna atmosfera, w końcu mogłem porozmawiać z Wami na żywo. Uważam, że odwaliliśmy kawał dobrej roboty i było naprawdę dobrze.

Z całej wystawy może ze 2-3 systemy podobały mi się bardziej (przepaści nie było), ale wszystkie one grały w zdecydowanie większych pomieszczeniach. I w sumie pomieszczenie to jedyny aspekt do jakiego bym się doczepił także przyłączam się do sugestii poprzedników co do wynajęcia większego w przyszłym roku.

Chciałbym także zdementować wcześniejsze przypuszczenia, jak i pojawiające się sugestie co do krzywdzącej metody wyboru sprzętu, czy jakichkolwiek prób ustawiania wyników eliminacji. Chyba wszyscy (łącznie z osobami nie wchodzącymi w skład "rady") byli jednogłośni i nie było problemu z wyborem sprzętu. Nikt nie miał parcia na swój sprzęt, a zasady były jasne dla wszystkich.

Ja osobiście nie zauważyłem większych różnic pomiędzy wzmacniaczami które gały, łącznie z OTLem. :) DACi grały wszystkie na wysokim poziomie, ale tutaj były różnice w szkole dźwięku. Kolumny podobały mi się zarówno Ricka, jak i Jarokara. Reprezentowały inną szkołę dźwięku, ale obydwie mi odpowiadały.

Nie sposób chyba o wszystkim napisać, najwyżej jak mi się przypomni to jeszcze coś skrobnę.

;-)

większe pomieszczenie na tych pięterkach sprawy nie załatwi

można było uzyskać znacznie wiecej, był potencjał i sprzętowy i ludzki (:D)

Tak właśnie słyszałem... otóż sam obiekt jest dość trudny ze względu na fundamenty. Bezwzględnie w przyszłym roku należałoby podkopać obiekt i podłożyć jakiś ustrój bitumiczno pochłaniający. jakąś innowacje.

A tak całkiem serio toż to przecież tylko hotel. Tam się śpi, miło spędza czas nie spiąć (jak ktoś lubi w hotelach) bądź tez jest się na przymusowej służbowej delegacji. Z kolei gdyby zorganizować taki odsłuch w komorze bezechowej to też było by źle bo głowa po godzinie boli (i to bez dodatkowych atrakcji)

Odsuwając żarty na bok mnie się podobało ze Wam się podobało. Takie spotkania to i tak większy FUN jak meritum. Oczywiście zawsze można powiedzieć ze to nieprofesjonalne podejście (moje rzecz jasna) ale przecież wiadomo ze każdy krytyk wystawowy ma z góry najlepszy możliwy sprzęt i wymarzone warunki akustyczne. Oglądam na zdjeciach Cira ...Oj mój Jezusieńku jaki Ten nasz kolega grzeczny, jaki ułożony, jaki uśmiechnięty.... aniołek normalnie. Cir co Cie tak rozanieliło? Czybyś wyrwał coś w promocji po wystawie...może kolumny? ( nie diy oczywiście, ..)

a gdzie spontan... gdzie energia improwizacji..tak sie rodzą legendy.....albo umierają

A co myślisz ze nie słychać różnic pomiedzy komputerami, napedami RAM-ami zasilaniem i twardymi dykami, kablami USB, zegarami? ;)

słychać. kiedyś ..tuz po premierze nowego formatu hdd napisałem ze to inny poziom niż dotychczasowy a inni domalowali kółka przy moim nicku... 10 lat temu jak mówiłem ze stary już ale poczciwy lynx2 gra lepiej wetknięty do kompa jak audiofilskie zegarynki za n-tysi tez mi malowali kółka. na koniec dodam ze zwieńczyć takie audio należy aktywnymi kolumnami i jest dobrze. jest jednak pewien warunek. taki tor musi być w pełni zbalansowany. jakikolwiek kit po drodze i po zabawie. aleee od tego jest audio zabawa żeby się mylić a potem cieszyć ze sie człowiek pomylił. Gorzej z innymi co to nie uznają innej racji jak swoja.... tacy trochę muszą niestety cierpieć....choćby mieli racje.. taki krzyż.

To nie jest monolog ale dyskusja wiec kazdy moze ja podjac, wlasnie po to tutaj piszemy ;) I nie wiem wlasnie czy zauwazyles piszac to co napisales sam wyglaszasz monolog ;)

mało pompatycznie...

Z całej wystawy może ze 2-3 systemy podobały mi się bardziej (przepaści nie było)

Oj nie wiem..nie wiem... bez przesady trochę skromności..PANOWIE.. ale nie znaczy ze było źle. było dobrze ale inni tez potrafią dobrze.. czasem nawet lepiej (zaplecze, technologia, dostępność materiałów... żadne przeszkody dla diy (: )

Nikt nie miał parcia na swój sprzęt, a zasady były jasne dla wszystkich.

Idee Marksa choć piękne jednak utopijne. Kazdy coś tam w sercu nosi i gdzieś go tam kłuje jak inny sprzęt bryluje.....choćby podświadomie...

byle tylko nie zmuszali nas do porównywania napędów swoich laptopów jako transportów :)

To by było za proste. Będziesz liczył kryształki w procesorze,,,gołym okiem albo okiem uzbrojonym jak wolisz.

Ja osobiście nie zauważyłem większych różnic pomiędzy wzmacniaczami które gały,

dobre, ciekawe o czym to świadczy jeśli można postawić na równi trany, lampy w SE, OTL

to po co komu jakieś Lowthery, 300B, dwie stówki, audiofilski tripath i pozamiatane

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...jak ktos uzywa muzg zamiast ...mozgu...to nie ma sie co dziwic..moglby przynajmniej napisac ze narazie nie odroznia...

Chcialbym, przypomiec i zwrocic uwage ze kable nie lubia byc za bardzo ruszane.Ja zawsze wiem ze zona odkurzala czy koty wariowaly.....

Z tego powodu na takich wystawach nigdy nie bedzie gralo optymalnie....

...jak ktos uzywa muzg zamiast ...mozgu...to nie ma sie co dziwic..moglby przynajmniej napisac ze narazie nie odroznia...

oj darował byś sobie takie wycieczki....tak się składa że Muzg współtworzył dac'a którego można było słuchać w ciągu 2 dni wystawy...

a na takich wystawach nie będzie grało optymalnie z różnych powodów, nie tylko kabli..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.