Skocz do zawartości
IGNORED

nowa plyta Kate Bush

yayacek

Rekomendowane odpowiedzi

jar1

Jesteś w dużym błędzie,nigdy sam głos nie był u Bush "siłą przewodnią".

Kompozycja,aranż,świetne pomysły,niekiedy bardzo nowatorskie,teksty , to jest siła Katarzyny Krzak.

Głos jest tylko jednym ze środków wyrazu,jeśli się tego nie rozumie,lepiej odpuścić słuchanie,albo należy uważniej odrobić lekcje.

Krajowa stronka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

dla fanów mała Kate :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...

Odświeżam wątek.

Pojawiły się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o nowym albumie Kate w tym roku.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Troche osobiscie o mojej milosci do Kate Bush moge powiedziec tyle:

1) chyba nie spotkala sie z wzajemnoscia (nic mi o tym nie wiadomo)

2) (bardziej audio i bardziej technicznie) czailem sie miesiac na 2 pierwsze albumy Pani Kate na winylu

Kupilem przez alledrogo i faktycznie bylo drogo bo okazalo sie ze winyl w stanie bdb dla sprzedawcy to

to dla mnie winyl ktorego wstyd by mi bylo sprzedac

3) Muzyka Pani Kate jest dla mnie czyms co mnie strasznie elektryzuje jest jeszcze kilka takich Pan ktore moja na mnie podobny wplyw

z nowszych odkryc (odkryta ok rok temu przezemnie Mademoiselle KAREN )

z powyzszych przynudnawych powodow i lekko off-topicowych jak widac bede sledzil ten watek.

ps

4) wazny punkt Kate Bush na winylu jest lepsza od Kate Bush na CD. Zapytacie dlaczego?

Zdjecia na rozkladowce sa duzo wieksze.

Pozdrawiam wszystkich lubiacych tworczosc Pani Kate i wszystkich zdegustowanych moim postem

• 2 miesiące później...
Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Pozdrawiam wszystkich lubiacych tworczosc Pani Kate i wszystkich zdegustowanych moim postem

A tam zdegustowanych...

Te wspomnienia zawsze są miłe...

Pozdrawiam również Fanów Kaśki;)

Kaśka vs Joyce

Ukryta Zawartość

Pożyjemy zobaczymy ...

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Ale cisza,chyba nikomu się nie podoba,mowa o wersji reżyserskiej.

A nad grobem - to co wypada? - tylko "cisza"

Co ona do ku$$%%^^&&*((###wy nędzy - nagrała to na kasetowym dyktafonie z podbitym XXXXXX-BASSSSSSSSSSSSSSSEM ?

"loudnes wars" - okazuje się - nie takie znowu tragiczne - może być gorzej - R.I.P.

Spróbuję zapytać tutaj,czy ktoś słuchał Sensual World na vinylu wydany przez Audio Fidelity,bo nie chciałbym w ciemno kupować ,z góry dzięki za podpowiedzi.

Miałem okazje posłuchać winyl ripa tegoż wydania. O dziwo różnica prawie żadna. Od lat czekałem na jakieś dobre (dobrze zremasterowane) wydanie tego, nie bójmy się użyć słowa, arcydzieła. Pierwotne wydanie ma fatalne brzmienie. Nie wiadomo czemu wersja we właśnie wydanym box'ie to ten sam stary crap. Natomiast luzem można kupić chyba pierwszy od ponad dwudziestu lat remaster tej płyty. Tutaj opinia jakiegoś nabywcy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• 3 miesiące później...

Dzisiaj przez przypadek trafiłem - kolejna nowa płyta, tym razem z premierowym materiałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ciekawe co to będzie, Aerialem nie byłem zachwycony, brakowało mi blasku i szlifu jej wcześniejszych rzeczy.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ja kilka dni temu dostałem "mejla" z jej wydawnictwa że zbliża się nowa płyta.Ale po tym co zrobiła na ostatniej płycie tak łatwo nie dam się nabrać-najpierw dobrze posłucham. Generalnie jestem rozczarowany tym jak Kate obecnie śpiewa. W zasadzie ciężko nazwać to śpiewaniem- to walka o utrzymanie się w tonacji utworu ,wibrato w glosie jak u 70 latki.Jest źle bo tego nie da się słuchać.Powalają fałsze w Flower of the mountain. Kaśka nie spiewała wiele,wiele lat -no może przy goleniu-efekt jest taki że śpiewa jak by jej sztuczna szczęka miała za chwile wypaść a ona desperacko przytrzymuje ją wszystkimi znanymi sobie sposobami . Nastepna płytę zaryczy barytonem z wibratem przez tryton. poz miniabyr fan K.B od trzech dekad.-(

...Generalnie jestem rozczarowany tym jak Kate obecnie śpiewa. W zasadzie ciężko nazwać to śpiewaniem- to walka o utrzymanie się w tonacji utworu ,wibrato w glosie jak u 70 latki.Jest źle bo tego nie da się słuchać.Powalają fałsze ...

Niestety wszystko się zgadza. Cóż, wiek ma swoje prawa i z biegiem lat głos się starzeje. Co zrobić.

Jednak nie zmienia to faktu, że w dniu premiery czym prędzej pognam do sklepu by nabyć nową płytę - i nie ważne jaka owa płyta będzie. Może być całkowicie do du..py, ale na półce muszę ją mieć.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Mnie problemy z jej głosem nie przeszkadzają. Uwielbiam ją za kunszt, mistrzostwo jako twórcy. Dla mnie ona jest takim P. Gabrielem w spódnicy. A te jej nowe rzeczy, które nagrała po latach to trochę taka niszowa plumkanina, jak w tej zajawce nowej płyty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aerials - mi się ta płyta podoba, faktycznie ptaszki rządzą ;) ale jest tam 100 innych momentów godnych uwagi. Płyta ładnie też nagrana, nie wiem czemu o tym nie wspomina się.

Jak dla mnie - świetny album i czekam na więcej. Całkowita antyteza syfu i komerchy.

Materiał wymagający skupienia i zrozumienia. Jako podkład pod zmywanie garnków - raczej nie przejdzie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Materiał wymagający skupienia i zrozumienia. Jako podkład pod zmywanie garnków - raczej nie przejdzie.

A to niby dlaczego Mrs Bartolozzi opowiadająca o swoich bojach z pralką i zabłoconą podłogą nie przejdzie przy zmywaniu garnków? :-D

Jeśli chodzi o Kate, to może śpiewać o pralkach, garnkach, recytować liczbę Pi albo książkę telefoniczną... może robić co chce :)

Aerial jest wspaniałym, rewelacyjnym albumem, który sprowadził mnie do pionu po beznadziejnym Red Shoes i w sumie takim sobie Sensual World. A Sky of Honey to koncept jak the Ninth Wave, równie gładko zrealizowany.

Czy muszę dodawać, że ta płyta na CD jest świetnie nagrana?

The Director's Cut nie słuchałem, po Deeper Understanding jestem nastawiony raczej na nie, szczególnie, że to przeróbka właśnie tych jej najsłabszych płyt.

Natomiast jeśli śniegowa płyta będzie choć trochę przypominała Aerial, to jak dla mnie Kate może "fałszować", "walczyć o utrzymanie się w tonacji" i wyprawiać inne cuda. Ja to kupię z przyjemnością.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

No to jest nas dwóch. :)

Upieram się jednak przy słuchaniu z fotela a nie znad zlewozmywaka... ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

O słuchaniu znad zlewozmywaka jest w wątku "czy my jeszcze umiemy słuchać muzyki" ;)

Kaśki trzeba słuchać z szacunkiem...

Gorsza forma wokalna niewiele tu przeszkadza.

Od zawsze fascynowała nas Muzyką.

Niby wychowany na wartościowej i ambitnej muzyce, jak pierwszy raz usłyszałem Kate, otworzyła się przede mną nowa przestrzeń muzyczna. Jest rewelacyjna.

Będę z Nią do końca...

• 4 tygodnie później...

Nowy singiel jest po prostu ŚWIETNY. Refren jest marzycielsko cudowny. Już wiem, że na pewno kupię śniegową płytę. Długość poszczególnych utworów - miód na moje serce :)

Polecam zakup siedmiominutowej (albumowej) wersji z singla.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do przesłuchania. Jak dla mnie - rewelacja.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.