Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dziś robiłem steki

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z tego mięsa rewelacja! kruche soczyste i smaczne , sezonowane mięso bez nie przyjemnego zapachu, z hodowli gdzie nie jest wszystko pędzone i podsypywane, warto porównać , brałem też z tańszego mięsa i jednak sezonowane jest delikatniejsze i bardziej kruche i jak dla mnie smaczniejsze

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

, a ja wczoraj robiłem kiełbasy , tzn . kroiłem , kręciłem , mieszałem mięso . Kiełbasa pieczona i surowa . Mięso ze sklepu po promocji , produkcja mięsa przemysłowa , przed takim mięsem nie uchronisz się , ale kiełbasa o wiele lepsza od kupnej .

  • 1 miesiąc później...

Po dziczyznę…to wystarczy nasłuchiwać policyjnych częstotliwości. Średnio raz w tygodniu leży przy drodze jakaś leśna świnia po spotkaniu z samochodem. Ostatnio ktoś walnął byka.

  • 3 miesiące później...

Unia europejska zaczyna walkę na śmierć i życie z niejadalną żywnością. Zaczyna od trujących nas od kilku tysiącleci wędzeniem wędlin.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I bardzo dobrze, bo "wędzenie" to jeden ze sposobów na zabicie kijowego smaku. Dobre smakuje dobrze bez wędzenia. A Unia Europejska mogła by zacząć walkę od samej siebie - wziąć powróz i powiesić się na krzoku.

Tak w mumii europejskiej wygląda rynek sterowany odgórnie. Najprawdopodobniej chodzi o wykończenie małych zakładów, by spokojnie można było sprzedawać ten syf zafoliowany w marketach.

Duzi producenci pewno to wędzenie robią ze smoły bo jest tania. Cztery podstawowe tanie składniki do produkcji wędlin - woda, sól wypadowa, smoła, padlina. Sory 5 składników. Zapomniałem o farbie. Która farba jest najtańsza w hurcie? Akryl?

Edytowane przez Piotr_1

Czy to oznacza że wędzona szynka jest bardziej szkodliwa od Marlboro? Skoro nie to dlaczego nie zabronią produkcji papierosów?

Piotr_1 czy ty kiedykolwiek zjadłeś choć plasterek szynki z wędzarni?

Czy to oznacza że wędzona szynka jest bardziej szkodliwa od Marlboro? Skoro nie to dlaczego nie zabronią produkcji papierosów?

Piotr_1 czy ty kiedykolwiek zjadłeś choć plasterek szynki z wędzarni?

To oznacza ze korporacje chca monopolu i stopniowo usuwaja konkurencje....

 

Papierosy sa produkowane przez korporacje dlatego nie zabronia

chwilowy brak działalności w audio.

To oznacza ze korporacje chca monopolu i stopniowo usuwaja konkurencje....

Papierosy sa produkowane przez korporacje dlatego nie zabronia

 

Dokładnie tak! Producenci wielkoprzemysłowi od dawna już nie wędzą swoich wyrobów, stosując w zamian spryskiwanie tego shitu, który produkują taką burą cieczą, która nazywa się "aromat dymu wędzarniczego".

Cała akcja jest ustawką na małych, lokalnych producentów wędlin, którzy nie mają się jak bronić, bo skąd wezmą na gigantyczne łapówki?

Przecież wprowadzenie zakazu wędzenia musiało kosztować korporacje miliony!

A kretyni z polskiego rządu udają głupa że nic się nie stało.

Czemu nie protestowali? Bo ktoś im zapłacił!

Popatrzcie na ten bandytyzm!

 

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czy to oznacza że wędzona szynka jest bardziej szkodliwa od Marlboro? Skoro nie to dlaczego nie zabronią produkcji papierosów?

Piotr_1 czy ty kiedykolwiek zjadłeś choć plasterek szynki z wędzarni?

 

Bo szynkę można jeść w miejscach publicznych :) Wydaje mi się że jadłem dobrą szynkę jak byłem mały. A potem zagranicą. Tutaj nie. w Polsce tylko kiełbasę. U nas oszukuje prawie każdy, nawet ten malutki ekologiczny rolniczyna. Dla zasady!

Kiedyś Milicja Obywatelska ścigała nielegalne bimbrownie. Dziś się zamyka Tych co wprowadzają nielegalnie do obrotu wędzonkę. Przykład z mojej okolicy. :)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepsze jest to:

"35-latek został zatrzymany wczoraj. Było to możliwe dzięki wspólnym działaniom detektywów z wydziału kryminalnego kościańskiej policji oraz Powiatowego Inspektoratu Weterynarii."

 

Tymczasem za jakiś czas dowiemy się, że następna firma na "K" maluje spleśniałe mięso i wysyła do sklepów...

I dziesiątki detektywów i szczególnie inspektorów weterynarii i kilku innych instytucji nie pomogą...

Nie zapominajmy też o ORMO! :)

Kto żyw - łapać producentów nielegalnych wędzonek!!! ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kiedyś Milicja Obywatelska ścigała nielegalne bimbrownie. Dziś się zamyka Tych co wprowadzają nielegalnie do obrotu wędzonkę. Przykład z mojej okolicy. :)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Pisze tam, że za sprzedaż NIELEGALNYCH kiełbas i szynek można iść na rok do pierdla. To chyba podobna kara jak za handel heroiną.

Oczywiście za dosypywanie odpadów chemicznych typu sól wypadowa do pseudojedzenia tak srogie kary nie grożą.

TEN KRAJ JEST K*** CHORY!!!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma się co nabijać to było nielegalne, a mogło być równie szkodliwe jak ostatnie unijne decyzje.

 

Sam kupuję pyszne wędlinki u prywatnych wytwórców, którzy maja wszelkie stosowne zezwolenia. Mogę je kupić na targowisku, u wytwórcy - od razu albo po sms-owym zamówieniu. Jakość przednia - palce lizać.

Takze dajmy dzaxzic korporacjom dalej będzie coraz ciekawiej gwalciciele beda wolni a konkurenci zajma ich miejsca w wiezieniu i pozabieraja im majatki

chwilowy brak działalności w audio.

Ponieważ szukajka nie odnajduje wątku o GMO, wklejam tutaj.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Na początek małe oświadczenie. Samo GMO nie wydaje mi się szkodliwe, bardzo do mnie trafił argument jakiegoś naukowca, iż "tradycyjne" metody hodowli roślin (jak najbardziej polegające na modyfikacjach genetycznych) są znacznie bardziej szkodliwe, ponieważ modyfikacje i krzyżówki uzyskuje się poprzez dodawanie trucizn do nasion aby uzyskać pożądany efekt (jak najbardziej genetyczny, mimo afirmowanej "tradycyjności"). GMO w tym przypadku jest znacznie czystsze i zdrowsze.

 

Jednak jak wynika z podlinkowanego wywiadu, GMO jest pośrednio szkodliwe - GMO stosuje się między innymi dla uzyskania odporności na herbicydy czyli trucizny, które to potem pozostają w konsumowanym przez nas produkcie.

 

A to już nie przelewki.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Naprawdę tak sądzisz? Uważasz, że to co jedli nasi ojcowie i matki nie było modyfikowane genetycznie? Cała historia hodowli opiera się na genetycznych modyfikacjach. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Najzdrowsze produkty to nie modyfikowane genetycznie.

Mam wrażenie ze odkrywasz sam siebie.

 

Unia zakaże wędzenia wędlin w Polsce, o tym chyba czytaliście ?

Według mnie jest to bardzo dobra wiadomość dla kupujących i spożywających taką żywność.

Uwędzone kiełbasy i inne przetwory (niepełna ich mięsność) są tylko substytutem mięsa tam zawartego.

Ta żywność jest na tyle "przetworzona", że zwartość mięsa w mięsie jest na poziomie 50/50%.

Przypadek mój i mojej rodziny;

Kupiliśmy na Święta B.N i N.R na tyle wystarczającą ilość żywności, aby nawet "zaplątany gość" znalazł pełny talerz, a i po tych świątecznych exesach pozostało.

Szynka, schab środkowy, karkowy i boczek były pieczone, zwijane przyprawiane leżakowane w zalewach, a reszta wędlin tzw. krojonych ze sklepu dopełniała przysmaki polskiego stołu.

Żona nie była w tym roku zachwycona ilością "wytopionej" wody z wyżej opisanych mięs.

Zauważyła i wzmiankowała, że czymś muszą być szprycowane skoro taka ilość wody "wytrąca się" z właściwej masy mięsa.

cdn.

Edytowane przez stary bej

No to teraz niedlugo kielbaski i szynki Polacy w tylko w Lidlu beda kupowac!!

 

Ale Was wyrolowali ci z EU (glownie Niemcy)

 

Wystarczy zrobic pare glupich przepisow , zniszczyc caly lokalny przemysl wedliniarski , i wszystkich po chamsku zmusic do kupowania niemieckich zasranych produktow.

 

buhaha

Edytowane przez Adam Sikora

Sam kupuję pyszne wędlinki u prywatnych wytwórców, którzy maja wszelkie stosowne zezwolenia. Mogę je kupić na targowisku, u wytwórcy - od razu albo po sms-owym zamówieniu. Jakość przednia - palce lizać.

 

No tak ale we wrześniu to Ci się urwie i będziesz musiał korzystać z usług wędzarniczego podziemia, jeśli nie chcesz jeść chemicznego g*** ze sklepu, albo sam zaczniesz wędzić. To żadna wielka filozofia.

Ja w Polsce mam pięknie wymurowaną wędzarnię i jeśli ktoś się pojawi na mojej posesji by sprawdzać moje "nielegalne" wędliny to będę strzelać do takiego ścierwa!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

 

 

No tak ale we wrześniu to Ci się urwie i będziesz musiał korzystać z usług wędzarniczego podziemia, jeśli nie chcesz jeść chemicznego g*** ze sklepu, albo sam zaczniesz wędzić. To żadna wielka filozofia.

Ja w Polsce mam pięknie wymurowaną wędzarnię i jeśli ktoś się pojawi na mojej posesji by sprawdzać moje "nielegalne" wędliny to będę strzelać do takiego ścierwa!

Strzelac to radze raczej do tych ktorzy dla zysku kupili sobie ta ustawe wiecej pozytku dla potomnych...

chwilowy brak działalności w audio.

Żona nie była w tym roku zachwycona ilością "wytopionej" wody z wyżej opisanych mięs.

Zauważyła i wzmiankowała, że czymś muszą być szprycowane skoro taka ilość wody "wytrąca się" z właściwej masy mięsa.

Kiedyś jak robiło się gulasz lub inny tzw. kociołek to była pychota...

Teraz to wytopi się z mięcha tyle jakiegoś syfu, że nadaje się to do wylania...

 

A dzieje się tak bo markety robią promocję. 1kg w cenie 0.8kg. No to producent dolewa do mięsa 200ml wody.

Ale jak?

Są specjalistyczne chemikalia, pozwalające wiązać wodę w mięsie.

 

I najgorsze są te wysmażające się chemikalia...

 

A Unia czepialstwo powinna zacząć od tych praktyk a nie od wędzenia...

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.