Skocz do zawartości
IGNORED

Która wódka najlepsza?

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zaś Koniaki wszelkie oraz whysky, od zawsze wykręcały gębę. Nazywałem to denaturatami. Widocznie mam słowiańskie gardło i tyle. Z "majonezów" to lubię chyba tylko gin. Burbona nie piłem.

Chociaż muszę przyznać że gdy od jednego profesorka w ramach podziękowania za opiekę w górach, dostałem koniaka za ponoć 600 pln, to przyznam że wchodził lepiej niż byle napoleon. Ale wtedy byłem mocno zmęczony i odwodniony, a w takim stanie wszystko co mokre smakuje lepiej.

Ze swej strony, nie tyle na kaca ile na takie wzmocnienie, polecam visolvit. Taka witaminowa oranżadka w proszku dla dzieci. Gdy np wstawałem rano przepity, a od południa miałem w planie znów imprezę, to 2 saszetki w szklance wody przed baletami, i 2 po, pozwalały odzyskać świeżość. Co ciekawe, tzw plusze zupełnie nie sprawdzały się w tej roli.

• 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Chciałbym przestrzec przed produktem o nazwie "Wiśniówka Cherry Cordial" z Mazowieckiej Wytwórni Wódek i Drożdży POMOS S.A. Józefów k/Błonia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Smakowo określiłbym jako mieszankę wódki (fakt - przyzwoitej, łagodnej) z syropem i to niekoniecznie wiśniowym. Dominujący smak cukru, potem długo nic i dopiero jakiś owoc. Mnie słabo kojarzył się z wiśnią ze względu na kompletny brak posmaku pestki bez czego nie ma żadnej prawdziwej wiśniówki. Dla mnie masakra. W porównaniu z tym Polonaise Cherry czy Polska Wiśniowa to zupełnie inna liga.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Wracając do wiśniówek to najlepsza fabryczna którą piłem była litewska, chyba Stumbras. Ich Krupnikas - co muszę stwierdzić z przykrością - bije nasz na głowę.

Jestem Europejczykiem.

czysty Stumbras również polecam, bo jest z gatunku Kacfree.

Kiedyś był nawet w Leclercu ale zniknął. Trzy dziewiątki zresztą też (Trejos Devynerios) :-(.

Jestem Europejczykiem.

ja ostatnio gin z tonikiem aplikuję z wyciskanym sokiem cytryny

Mój ulubiony drink. Polecam Gin Lubuski. W swojej klasie cenowej nie do pobicia - Seagrams jest słodkawy i cienki w smaku i aromacie.

W wyższej klasie polecam Beefeater Gin i Gordon's.

Jestem Europejczykiem.

Mój ulubiony drink. Polecam Gin Lubuski. W swojej klasie cenowej nie do pobicia - Seagrams jest słodkawy i cienki w smaku i aromacie.

W wyższej klasie polecam Beefeater Gin i Gordon's.

tak to prawda Seagrams jest delikatniejszy ale miałem też wrażenie że mniej palący nie czuć tak spirytu,, lubuski jest bardziej bezpośredni w smaku jak chce się mocniejszego drinka zrobić to lekko palił mnie , akurat kupiłem Seagrams i Lubuskiego i porównuję z tych tańszych :) co do toników obecnie dwa wałkuję kindleya i Schweppes Indian Tonic Water
 , ten drugi mniej słodki i robi bardziej wytrawnego drinka, wolę go pić bez niczego ale do drinków mocniejszych chyba Kindley lepszy, cytryny wyciskam połowę do szklanki czasem dodaję jak mam troszkę limonki, muszę potestować jeszcze gin z wyższej półki z sokami ,, czy to prawda że gin + rosso daje martini? :)

Focal + Naim

Widzę że Kolegę ciągnie w stronę bardziej delikatną. Moje preferencje idę w stronę dry więc preferuję Schweppsa+Lubuski+limonka.

Kiedyś się z tego śmiałem, ale różnica w stosunku do cytryny jest.

Jestem Europejczykiem.

Dżambo - tobie starczy tylko limonka. Bez alkoholu.

Jak przedszkolakowi.

Rozwalasz mnie! Pokażę ten wpis kolegom. Chyba umrą ze śmiechu.

Jestem Europejczykiem.

Raczej Lubuski z Kinleyem i sporo cytrynki. A raczył się ktoś ostatnio ginem z Józefowa? W połowie lat 90 nie ustępował Lubuskiemu, teraz od bardzo dawna się nie spotkałem tym trunkiem.

Temat Gino-podobny:

Widział ktoś w naszych sklepach PIMMS-a?

For beginers:

Pimm's No 1, to likier na bazie ginu, cytryn i chininy z dodatkiem mieszanki ziół o zawartości alkoholu 25% ABV. Proporcje i dokładny skład znany jest prawdopodobnie tylko 6 osobom na świecie. Likier ma kolor mocno zaparzonej herbaty z dodatkiem czerwieni. Jest dobarwiany karmelem. Posiada delikatny posmak owoców cytrusowych i ziół. Cholernie dobra rzecz.

Ja lubie siwuche.Ostanio pilem parkowa ze Stonki fuck, ale kasliwa.Fakt w niemcowni jelcyn 0,7l stoi 5ojro mi smakowala.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja w sierpniu na weselu piłem chyba najlepszy bimber w swoim życiu! na zamówienie robiony ponoć w takich dużych fajnych butelkach lany z korkami na drucikach :)

zero palenia ciężkiego tępego smaku czy drapania wzdrygiwania się etc piło się prawie jak coś szlachetnego :), nawet nie było dużego kaca

jestem pod duuużym wrażeniem tego trunku, wchodził gładziutko był stosunkowo mocny ale bardzo gładki w smaku z taką tajemniczą nutą bimbrową w smaku :)

Focal + Naim

• 1 rok później...

Panowie, kurka, jak Wy te wódki pijecie ?

Spróbowałem polecanego Stumbrasa oraz Chopina i kicha :/

owszem jakiś tam posmak występował, którego nie ma np w zwykłych wódkach typu Wyborowa itp, ale żeby za to przepłacać...

Piłem zimne (ale nie zmrożone).

Stumbras w stosunku do Wyborowej jest "przepłacany" minimalnie. Ja akurat nie czuję w nim chamskiego posmaku właściwego Wyborowej & Co. Jeżeli w tej cenie znasz coś lepszego, proszę o propozycję.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Po prostu spodziewałem się aksamitności, delikatności, a otrzymałem wódkę z jakimś tam posmakiem (spirytus tez niestety było czuć), której nie byłem w stanie wypić ze szklanki jak np whisky. (stumbras jak i chopin czerwony rye)

, a co powiecie o Stumbrasie chlebowym ? Czy to normalne , że wódka nie pachnie wódką , ten smak i zapach to aby czasem nie sztuczny chemicznie ? . Po tej chlebowej jakby zauważyłem większego kaca .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.