Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Modrzew,chyba czegoś nie łapiesz:)

A co tu łapać?Przeczytaj wklejony przez rocha link...facet wyraźnie pisze,że chce pomalować skrzynki nie głośniki.

Taka typowa złośliwość forumowa,zamiast doradzić to lepiej zakpić,ale tu akurat,kpina obraca się przeciw kpiącemu.

Jeden woli córke inny teściowej dziurke.Próba rocha,że niby to o głośniki chodziło nie obudowy...jest w linku,który cytuje.

A więc roszku nie kręć,tylko przyznaj się do błędu.Po męsku.

"Głośnik to głośnik, inaczej mówi się na to - przetwornik."

dobry temat na 10 wpisów - tak trzymać poziom - congratulations

Wejdź do cytowanego przez rocha odnośnika do wątku i sam zobacz co człowiek chce pomalować i o co prosi.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

"ktory pomalowalby i polakierowal moje golosniki.".

Rozumiem, że chłopakowi chodzi o głośniki.

Głośnik to głośnik, inaczej mówi się na to - przetwornik.

Potocznie głośnikiem nazywa się również zespół głośników zamknięty we wspólnej obudowie poprawnie nazywanej kolumną głośnikową. -- Głośnik - Wikipedia PL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to rocha też oburza czy nie?

Ukryta Zawartość

malowac mozna zarowno kolumny jaki i same glosniki

był nawet popularny temat o impregnacji membran głosnikow co miało modyfikować dżwięk

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

malowac mozna zarowno kolumny jaki i same glosniki

był nawet popularny temat o impregnacji membran głosnikow co miało modyfikować dżwięk

Impregnacji membran? Niby czemu to ma sluzyc? Zwiekszona masa elementu rezonujacego raczej nie poprawi dzwieku w zadnym aspekcie. Moim zdaniem to jest dobre w przypadku glosnikow(przetwornikow) w zestawie tesciowej lub tescia... tak chocby z czystej ciekawosci... hehe

Przynajmniej nie podnieca się byle czym jak yamnick. Ten to szybciej banował niż myślał ;-). Kiedyś strasznie mnie wpienił ale teraz myślę sobie -

ban to dobra rzecz. Uczy pokory bo często jest jak każde inne nieszczęście - przypadkowe i bez sensu, bez dania racji, bez możliwości odwołania się, z początku bolesne ale też hartujące ducha i pozwalające zyskać właściwa hierarchię i perspektywę.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No to jak - z tym Paltonem?

Jest-li facetem do pogrążenia, czy moderatorem z wyczuciem?

Swoją opinię przedstawię na końcu.

Znalazłem pretekst, aby wyrazić swoje zatroskanie Twoja przeciągającą się nieobecnością.

Wracając do meritum: wg CBOS-owskiego rankingu zaufania do polityków wygląda to tak: wieczny leader wszelkiej nieufności Jarosław Kaczyński 55 % nieufności, Zbigniew "mniej niż zero" Ziobro 40 % nieufności, no i podmiot Twoich rozważań - Palikot - 39 % nieufności.

A co z Tobą?!

PS. Ten temat założyłem ja, po tym, jak "niesłyszący",7 rozwalili, wątek założony prze Ciebie. PS2. To zakładka Hi-End, kto nie słyszy takich różnic, powinien zmienić zakładkę ... albo sprzęt.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

ale jaja, ale jaja!

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

opisy świadczą, że im więcej szelestów itp. tym lepiej, po kuta komu równowaga tonalna

- wiedzę i zdrowy rozsądek zastępuje parcie na audiofilizm a zachwyty ze skutków mieszania kablami wskazują na brak poznania dźwięku zespołu instrumentów

co nie znaczy, że kabli nie słychać bo każdy element pod napięciem daje swoją sygnaturę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Palton obniżył mi paseczek ostrzeżeń o jedno oczko za co dziękuję! Czuję się wyróżniony, choć polować pod wodą nie umiem :D

>>jar1

Znaczenie słowa ubliżać nabrało dzisiaj nowego znaczenia, Ciekawe, czy na żywo byłby taki mocny, pewnie zachował by się jak ten, wspomniany przez niego Pan C - nie ma o czym gadać, a muzyka stygnie :D

>>mamel

Trzeba zacząć od początku, napisz koledze, co to jest sygnatura, bo może tego też nie wie, ten audiofil :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie zadzierać z racenzentami bo można oberwać:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nowy gadżet na forum czyli poziom reputacji ustalany przez .... no właśnie przez kogo? Punkty za pochodzenie, punkty za przynależność do organizacji, punkty za świadectwo z czerwonym paskiem i takie tam inne. Dobre dobre! Brakuje jeszcze oceny za zachowanie: wzorowe, wyróżniające, dobre, odpowiednie i nieodpowiednie. Czy ktoś wie jaka jest skala ocen? Ja mam 19 i jestem neutralny, ale co niektórzy to idą jak przecinak; dobijają do setki. Oj, będzie nagroda!

Parker's Mood

• Administratorzy

Zgadza się, to liczba plusów przy postach otrzymanych przez danego użytkownika.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Kiedyś na forum przez chwilę dostępne były też minusy. Wyniki nie były zerowane.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Użytkownicy+

Cześć egon, co tam słychać ?

Same plusy - jest paru inteligentnych modów. Jaj dojdą Lukara, to dam na mszę.

Może jakąś małą recenzyjkę skrobniesz ? ;)

• Użytkownicy+

Oj, doszło, doszło... kilka razy miałem obiecane manto :)

Filmowe powiadasz ... To chociaż jakiś muzikal, czy coś :)

Sam mam pomysł, na fotoreportaż z kina. Mam znajomego, właściciela kina. Ma mi dać znać, jak przyjadą spece, od ustawiania dźwięku. Siedzą wtedy kilka godzin w nocy i stroją systemy dolby itp. Może być ciekawie ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.