Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fakt że w podstawówce miałem zupełnie kompetentnego nauczyciela muzyki - potrafił grać na fortepianie jak również śpiewać, jednak gdzieś tak od 5-tej klasy zaśpiewać coś przed klasą to był obciach, w związku z czym nauczyciel przerzucił się na wbijanie nam do głów ile polonezów czy kredensów napisał Chopin.

Ukryta Zawartość

Dla rozluźnienia :

"Radości po 60-ce "

Kiedy ktoś zapyta, jak ja się dziś czuję,

Grzecznie mu odpowiem, że dobrze, dziękuję.

To, że mam artretyzm, to jeszcze nie wszystko,

astma, serce mi dokucza i mówię z zadyszką,

puls słaby, krew moja w cholesterol bogata,

lecz dobrze się czuję, jak na swoje lata.

Bez laseczki teraz chodzić już nie mogę,

choć zawsze wybieram najłatwiejszą drogę.

W nocy, przez bezsenność bardzo się morduję,

ale przyjdzie ranek - znów dobrze się czuję.

Mam zawroty głowy, pamięć figle płata,

lecz dobrze się czuję, jak na swoje lata.

Z wierszyka mojego, ten sens się wywodzi,

że kiedy starość i niemoc przychodzi,

to lepiej się godzić ze strzykaniem kości

i nie opowiadać o swojej starości.

Zaciskając zęby, ze swym losem się pogódź

i wszystkich wokoło, chorobami nie nudź.

Powiadają: "Starość okresem jest złotym",

kiedy spać się kładę, zawsze myślę o tym.

"Uszy" mam w pudełku, "zęby" w wodzie studzę,

"oczy" na stoliku, zanim się obudzę.

Jeszcze przed zaśnięciem, ta myśl mnie nurtuje,

czy to wszystkie części, które się wyjmuje?

Za czasów młodości, mówię bez przesady,

łatwe były biegi, skłony i przysiady.

W średnim wieku, jeszcze tyle sił zostało,

żeby bez zmęczenia, przetańczyć noc całą.

A teraz, na starość, czasy się zmieniły,

spacerkiem do sklepu, a z powrotem - już bez siły.

Dobra rada dla tych, ktorzy się starzeją,

niech zacisną zęby i z życia się śmieją.

Kiedy rano wstaną, i części pozbierają,

niech rubrykę zgonów w prasie przeczytają.

Jeśli ich nazwiska tam nie figurują,

to znaczy, że nadal są zdrowi i dobrze się czują!!!

Piotr

> Rodzina siedzi przy obiedzie. Syn pyta ojca:> -Tato, ile jest rodzajów biustów?> Ojciec, nieco zaskoczony, odpowiada:> -Cóż, właściwie trzy, zależnie od wieku kobiety:> jak ma 20 lat są jak melony,okrągłe i twarde.> Jak ma 30-40 lat są jak gruszki- wciąż ładne, ale nieco...wydłużone,> a po 50-tce są jak cebule...> -Cebule? - dziwi się syn.> -TAK, patrzysz i płaczesz.> Wkurzyło to nieco żonę i córkę, która> zapytała matkę:> - Mamo, a ile jest rodzajów penisów?> Mama uśmiechnęła się i odpowiedziała:> -Też trzy, zależnie od wieku faceta-> u dwudziestolatka jest jak dąb - twardy i potężny.> Jak facet ma 30-40 lat, jest jak brzoza - elastyczny, ale niezawodny.> A po50-tce jest jak choinka na Boże Narodzenie.> -Jak choinka?- dziwi się córka.> -Tak, drzewko jest martwe, a bombki wiszą tylko dla ozdoby..>

?👈

Audio Show 2012 w wykonaniu chińczyków

Rozpoczęty przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , 09.12.2012 18:13

Zostałeś zbanowany w tym temacie. Nie możesz w nim dodawać odpowiedzi.

kto następny?

watek wyłącznie dla najbardziej wyrafinowanych audjofili, only :)

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

No ja też się pytam, kto następny!!???!!!!!?????!!!????

Banowanie, kto ma więcej jadu? No słucham? Teraz wszyscy milczą???!!!????!!!!????

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ahh, no tak.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

porządków świątecznych ciąg dalszy

założony przeze mnie watek o góralskich skrzypcach, Stradivariusie, jplayu i dzieciach neostrady przetrwał w Hi-End 3 godz, przysporzył mi w tym czasie 8 kolejek, po czym został przez paltona wysłany na bocznicę

nadmienię, że wątek założyłem w odpowiedzi na zero wartości wypowiedzi i kompletny brak kontaktu z autorem wątku o tym sofcie

(jedynym konkretnym argumentem Stasiopa w jego wątku jest mój ban)

dziś widzę, że wątek zniknął z bocznicy a ja otrzymałem ostrzeżenie za "ton prześmiewczy"

zgodnym z wewnętrznym poczuciem obowiązku zwalczania wszechobecnej głupoty, ja również podłączę się do świątecznych porządków ...

przeżyłem yamnicka przeżyję i paltona

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Widz, że na Kujawach to normalne, wszystko co Kujawskie gra zawsze wyśmienicie.... Reszta świata jakoś nie ma szczęścia....

Reszta świata nie potrafi zrobić kolumn hi-end za tysiaka. Za to w ostatnim numerze Hi-Fi i muzyka jest recenzja Roberta znaczy chłopak się rozwija i pomimo odwracającego uwagę od słuchania wzoru na meblach da się słuchać i... pisać. Może wspaniałość dźwięku zależy od tego kto słucha.

Ja lubię czytać jak Olka i Robert oraz inni recenzenci rozpływają się bo muszą nad takim łajnem jak opisane kolumnienki castle. Jak ja bym napisał recenzje takiego chłamu to producent zwrócił by to coś z powrotem do Chin i przestał się wydurniać. Jako recenzenci niech porównają ten hi-end za 6kzł z RLS za tą samą cenę.

bum1234 Trolly Christmas :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.