Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  384 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Rekomendowane odpowiedzi

... jeśli jest jeszcze na gwarancji spróbuj zareklamować :) :)

Nie powiem, wejście to Ty masz. A jakie wyczucie.

Pozdrawiam Cię serdecznie

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Nie powiem, wejście to Ty masz. A jakie wyczucie.

Pozdrawiam Cię serdecznie

:)... strasznie poważnie się tu u Was zrobiło

a koniec końców, to tylko zabawa :)

Lubię sobie pogrywać ... 

Mam dwa wzmacniacze Atola in50 i nowy in200 oba (na przemian podłączane tak samo) nic się nie dzieje z zasilaniem .Oba nie " buczą" nie wyrzucają bezpieczników , światło nie mruga więc nie wiem w czym problem.

Pozdrawiam i radzę sprawdźcie sami a klasa wzmacniacza pokarze co i jak

Jaka kara, za co? ;-)

Nikt nikogo karać niema zamiaru ������

To Atoll jako wzmacniacz podłączony do Twojego systemu ma swoją jakość pokazać.

Bez buczenia i wywalania bezpieczników.

Edytowane przez bogus18

Jaka kara, za co? ;-)

Nikt nikogo karać niema zamiaru ������

...

Pokarzę – od “pokarać”, więc kara być musi :-)

Pokaże – od "pokazać"

Napisałeś we wcześniejszym poście "Pozdrawiam i radzę sprawdźcie sami a klasa wzmacniacza pokarze co i jak"

Pozdrawiam

Panowie, oczywistoscia jest, ze w atoll-ach trafa brumily, brumia i beda brumiec, tak samo jak beda wywalaly bezpieczniki, sam dystrybutor w rozmowie telefonicznej mi to powiedzial. Kazal wmowic sobie, ze nic nie brumi i wtedy przestaje to czlowiekowi dokuczac... Oczywistoscia jest rowniez, ze takie wpisy sa bardzo niemile widziane przez osoby zarabiajace na sprzedazy zabawek od atoll-a. Tak samo jak faktem jest ukrywany defekt w odtwarzaczach CD , gdzie po naciisniieciu przycisku play czesc wyswietlacza zaczyna pulsacyjnie przygasac i tej wady nie idzie usunac w serwisie (mozna to migotanie tylko zmniejszyc przez wymyslona nie wiadomo przez kogo modyfikacje odtwarzacza). Tak to wyglada i mam nadzieje, ze nowi nabywcy sprzetu audio od atoll-a, ktorym sprzedawcy beda wpierac, ze te defekty to "mity" po zaobserwowaniu tych przypadlosci u siebie odniosa te klamoty szybciej jak je kupili. Pozdrowienia dla uczciwych sprzedawcow.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Adam masz pełne moje poparcie, bowiem tożsame w tej sprawie jest i moje stanowisko. Niech moc będzie z Tobą.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Miałem kiedyś IN 200 i bardzo dobrze wspominam.

Nie brumił i nic nie wywalał.

Ale faktycznie kilkukrotnie wyświetlacz robił jakieś psikusy z wygaszaniem...

Za to grał bardzo ładnie.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Miałem kiedyś IN 200 i bardzo dobrze wspominam.

Ja też go pozytywnie wspominam, szczególnie w zakresie brzmienia.

Nie brumił i nic nie wywalał.

Niemniej bezpieczniki fiksowały.

Ale faktycznie kilkukrotnie wyświetlacz robił jakieś psikusy z wygaszaniem.

To są fakty nie do obalenia.

Za to grał bardzo ładnie.

Zaiste to trzeba mu oddać.

Edytowane przez piotrella41

Cześć

Od pół roku mam wzmacniacz Atoll IN 200 i kolumny Pylon Audio Diamond 28. Brzmienie IN 200 dużo bardziej mi się podoba niż droższych Hegli, Roteli, Primare, Exposure czy Lyngdorf. Poszukuję od jakiegoś czasu DACa USB do mojego zestawu. Testowałem Hegel HD 12 i HD 25 oraz M2tech Young DSD oraz mój obecny ifi iDAC. Grało to trochę za lekko. Lubię brzmienie dynamiczne, energetyczne z wykopem. W sklepie polecają mi wymianę na AM 200 + ST200. O ile do AM 200 nie mam wątpliwości to do ST200 już trochę tak. Na razie nie mam możliwości odsłuchu. Według recenzji ST200 jako streamer gra gorzej niż po USB. Streamera nie potrzebuje więc płacenie dodatkowo za nieużywany komponent wydaje mi się trochę stratą kasy. Dlatego mam do was kilka pytań :)

1. Czy ST200 rzeczywiście gra gorzej jako streamer?

2. Czy warto kupić ST200 tylko jako DAC USB i pre do AM 200?

3. Może znacie jakieś lepsze PRE + DAC USB do AM 200?

4. Ewentualnie jakaś propozycja DACa USB do IN 200?

Pozdrawiam

Kolejny, ktorego zauroczyla barwa atoll-a a ktorej prozno szukac u konkurencji, mimo iz technicznie konkurencja kladzie atoll-a na lopatki to jak na zlosc muzyki wiecej z atoll-ami i nie pomaga wysoka rozdzielczosc, konturowosc, ultrapoprawne technicznie granie bo muzyka nie wciaga tak jak z atoll-em hah. Pisz do Pantaleona na priva, na pewno cos podpowie.

Kolejny, ktorego zauroczyla barwa atoll-a a ktorej prozno szukac u konkurencji, mimo iz technicznie konkurencja kladzie atoll-a na lopatki to jak na zlosc muzyki wiecej z atoll-ami i nie pomaga wysoka rozdzielczosc, konturowosc, ultrapoprawne technicznie granie bo muzyka nie wciaga tak jak z atoll-em hah. Pisz do Pantaleona na priva, na pewno cos podpowie.

Dokładnie. Byłem lekko w szoku, że te klocki za 10 - 15 tys. tak nie grają.

Cześć

Od pół roku mam wzmacniacz Atoll IN 200 i kolumny Pylon Audio Diamond 28. Brzmienie IN 200 dużo bardziej mi się podoba niż droższych Hegli, Roteli, Primare, Exposure czy Lyngdorf. Poszukuję od jakiegoś czasu DACa USB do mojego zestawu. Testowałem Hegel HD 12 i HD 25 oraz M2tech Young DSD oraz mój obecny ifi iDAC. Grało to trochę za lekko. Lubię brzmienie dynamiczne, energetyczne z wykopem. W sklepie polecają mi wymianę na AM 200 + ST200. O ile do AM 200 nie mam wątpliwości to do ST200 już trochę tak. Na razie nie mam możliwości odsłuchu. Według recenzji ST200 jako streamer gra gorzej niż po USB. Streamera nie potrzebuje więc płacenie dodatkowo za nieużywany komponent wydaje mi się trochę stratą kasy. Dlatego mam do was kilka pytań :)

1. Czy ST200 rzeczywiście gra gorzej jako streamer?

2. Czy warto kupić ST200 tylko jako DAC USB i pre do AM 200?

3. Może znacie jakieś lepsze PRE + DAC USB do AM 200?

4. Ewentualnie jakaś propozycja DACa USB do IN 200?

Pozdrawiam

Cześć. Mam ten sam dylemat i widzę 2 rozwiązania.

1. Zakup pre pr300, co na pewno pozwoli rozwinąć skrzydła końcówce.

2. Wymiana dac na wyższy model Audio gd.

Zdecydowanie odradzam pierwszą opcję. Przez dłuższy czas miałem możliwość bawienia się IN300. Jedno uważam za obiektywnie spierdzielone w Atollu - przetwornik. Brzmienie jest ok natomiast problemy, które wychwyciłem

- wyraźnie słyszalne "pykanie" pomiędzy utworami granymi z playlist (Tidal)

- bardzo głośne strzelanie (bardziej pasuje słowo pierdolnię.....) przy odtwarzaniu utworów poprzez aptX (dotyczy przesyłania z Soundcloud , na YT nie zauważyłem.

Sprzęt jest na tyle drogi, że takie atrakcje dyskwalifikują go (jak dla mnie). Możecie mi wierzyć, że po wychwyceniu tych trzasków i zgrzytów będziecie słuchać przede wszystkim ich a nie muzyki.

Sprzęt jest na tyle drogi, że takie atrakcje dyskwalifikują go (jak dla mnie). Możecie mi wierzyć, że po wychwyceniu tych trzasków i zgrzytów będziecie słuchać przede wszystkim ich a nie muzyki.

Widzę że coraz więcej smaczków francuskiej manufaktury. Zgadzam się bez dwóch zdań - taki sprzęt to nie za te pieniądze - nie ta klasa.

Brzmienie jest ok

Co do tego - pełna zgoda - to kompromis - pytanie czy warty poświęcenia z Naszej strony Drodzy Koledzy.

A nie pomysleliscie, ze to tez moze byc przez zly prad...Ciagle niby drobiazgi ale jednak u innych producentow takie "bonusy" nie wystepuja, na szczescie moze krajowy serwis opracuje jakis mod, ktory zmniejszy te "dzwieki", w koncu z odtwarzaczem CD prawie sie udalo.

Zdecydowanie odradzam pierwszą opcję.

Precyzując, chodziło mi o dołączenie odseparowanego, niezależnego przedwzmacniacza z zachowaniem zewnętrznego dac. W takim wypadku mnożymy koszty, ale powinno się to przełożyć na znaczną poprawę jakości dźwięku.

Precyzując, chodziło mi o dołączenie odseparowanego, niezależnego przedwzmacniacza z zachowaniem zewnętrznego dac. W takim wypadku mnożymy koszty, ale powinno się to przełożyć na znaczną poprawę jakości dźwięku.

1. Khozmo

2. Pro-Ject Pro Box RS

Te dwa jako zdecydowanie tańsze rozwiązanie i jak myślę bardzo dobre

3. ATC CA2 - drogo ale to jest TO (jeśli chcesz radykalnie poprawić jakość dźwięku)

Do listy dopisz Haiku-Audio Ganymede . Nie miałem (niestety) osobiście do czynienia ale ma sobie coś co do mnie przemawia.

Edytowane przez piotrek7

Panowie,

W związku zakupem nowych kolumn (już po 2 latach poszukiwań :) :) ), postanowiłem również wymienić kabel głośnikowy.

Z bólem serca, sprzedaję swojego ulubionego Harmonix'a cs-120 Improved-Version (2x2,5m). Ogłoszenie znajdziecie tu:

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/kable-glosnikowe/harmonix-cs-120-improved-versi-os116672.html

Polecam zwłaszcza posiadaczom IN100SE, AM200SE (z którymi zgrywał się świetnie).

Swoje miejsce znajdzie zwłaszcza u boku przejrzystych, szybkich kolumn (również tych, którym brakuje wypełnienia i barwy).

Zainteresowanych zapraszam na priv.

P

Lubię sobie pogrywać ... 

Panowie,

W związku zakupem nowych kolumn (już po 2 latach poszukiwań :) :) ), postanowiłem również wymienić kabel głośnikowy.

Z bólem serca, sprzedaję swojego ulubionego Harmonix'a cs-120 Improved-Version (2x2,5m). Ogłoszenie znajdziecie tu:

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/kable-glosnikowe/harmonix-cs-120-improved-versi-os116672.html

Polecam zwłaszcza posiadaczom IN100SE, AM200SE (z którymi zgrywał się świetnie).

Swoje miejsce znajdzie zwłaszcza u boku przejrzystych, szybkich kolumn (również tych, którym brakuje wypełnienia i barwy).

Zainteresowanych zapraszam na priv.

P

Zdradź nam co w zamian ? Toc Harmonixy Twoja "miłością " były ;)

Zdradź nam co w zamian ? Toc Harmonixy Twoja "miłością " były ;)

Zbieram siły na Nordosta Heimdalla 2. Niestety zabawa bolesna, bo cena sklepowa to 9.300,00 (za 2x2,5m).

Obecnie robię 2-gie podejście do Nordosta RedDawna. Pierwszy kontakt z Sitarami, Tempo VI, BW 10S2, BW 6S2 był nieudany.

Ale daję mu jeszcze jedną szansę - Amphiony 3LS są dość specyficzne (u mnie potrzebują "twardego" nieco "żylastego" partnera). Też tanio nie jest - 5.300 za 2x2,5, ale jednak znacząco mniej niż w przypadku Heimdalla 2.

Harmonix znacznie lepiej "leżał" AudioPhysic'om niż Amphionom. Dlatego wymieniam.

Co nie zmienia faktu, że Hrmonix jest naprawdę dobry.

Lubię sobie pogrywać ... 

Jak już posłuchałes heimdalla to szkoda czasu na podejścia do red dawna.

Niestety ale heimdall jest lepszy pod każdym względem

Ja to wiem, ale mój portfel się waha ...

Lubię sobie pogrywać ... 

Nie dziwię się, przecież za takie pieniądze można kupić przepiękną biżuterię ale dla dziewczyny/kochanki a nawet żony.

Nie dziwię się, przecież za takie pieniądze można kupić przepiękną biżuterię ale dla dziewczyny/kochanki a nawet żony.

Tylko jaki z tego pożytek (zwłaszcza w przypadku żony)? :) :)

Lubię sobie pogrywać ... 

Najbardziej to podoba mnie się te "zwłaszcza".

Adam nie podpuszczaj z tą biżuterią :):)

Najbardziej to podoba mnie się te "zwłaszcza".

Adam nie podpuszczaj z tą biżuterią :):)

W przypadku kochanki można (ewentualnie) liczyć na wyraźne (choć doraźne) dowody wdzięczności (przy czym identyczne można będzie uzyskać za 10% tej ceny)... z żoną (niezależnie od ceny) nie byłbym tego taki pewien :)

Tak czy inaczej Heimdall cieszyć będzie znacznie bardziej ... i dłużej :)

Lubię sobie pogrywać ... 

No tak, to są argumenty nie do podważenia, bowiem oszacowane skrupulatnie już z samego założenia. Ach ta płeć piękna nic dodać nic ująć.

Tak na marginesie ostatnimi czasy zasłuchałem trochę lampy i to w wydaniu amerykańskiej manufaktury - i mam zamęt w głowie, to chyba od tego ocieplenia lampowego - zupełnie jak z kobietą im cieplejsza tym lepsza :):):)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.