Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  384 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/atoll-am-200-koncowka-mocy-na-gwarancji-i6959082677.html#thumb/2

Jest używany AM200 na Alle, ktoś z forum?

Jak na moje oko trochę drogo, ja swoją używkę wyrwałem dużo taniej.

Zgadzam się jednak w pełni ze sprzedającym, to naprawdę dobry sprzęt.

Tak, za 4kzl. dostajemy brzmienie klamotow za 15kzl..... Tez myslalem, ze setka to dobre brzmienie a teraz moge go sluchac gora 5 minut i do teraz nie rozumiem jak moglem to cos kupic. Chyba po prostu brak doswiadczenia, osluchania, dobrego pkt odniesienia. No ale kazdy musi to chyba przejsc...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Przejrzałem wątek i chyba nie widziałem.

Orientujecie się czy trigger HD120 z AM200SE działa?

Czy AM200SE zostanie w stand-by wprowadzony przez HD120?

Dzięki za info.

Pozdrawiam

Edytowane przez absolute magnitude

Chyba nikt tutaj nie ćwiczył takiej konfiguracji. Myślę, że powinieneś dowiedzieć się u źródła (AudioForte)

ez myslalem, ze setka to dobre brzmienie a teraz moge go sluchac gora 5 minut

Adam

Weź Ty sobie zmień wzmacniacz albo kolumny, bo chyba już wszyscy na forum wiedzą, że ta konfiguracja jest dla Ciebie nietrafiona.

@mrb - ja nie mówię Ci co masz robić, więc bardzo Cię proszę daruj sobie mówienie mi co ja mam robić, ok? A skoro już poruszyłeś nietrafioną konfigurację to faktycznie postaram się coś więcej o tym napisać (czemu jest tak a nie inaczej, na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze in 100 se i cd100se mk2), może ktoś inny skorzysta z mojego doświadczenia. Mam nadzieję, że wtedy odniesiesz się merytorycznie do mojego wpisu i będziemy mogli podyskutować.

Ok. mam wolną chwilkę więc podzielę się moimi spostrzeżeniami z użytkowania klamotów od Atoll-a (chodzi o wzmacniacz Atoll in 100 se, który użytkuję ok. 1,5 roku oraz odtwarzacz Atoll CD 100 se mk2 który gra u mnie od ponad roku).

Są to doświadczenia, które wyniosłem słuchając z Atoll-ami monitorów wielu krajowych i zagranicznych producentów w cenie do ok. 7 kzł. i za każdym razem wady i zalety wzmacniacza Atoll i dedykowanego mu odtwarzacza CD były wyraźnie wyeksponowane.

Nie chcę przez ten wpis nikogo zniechęcać do marki Atoll, każdy ma swoje uszy, gust, budżet itd. i niech sam wybiera to co mu się najbardziej podoba, nic mi do tego, sprawa oczywista. Dla mnie Atoll na początku wydawał się kapitalnym sprzętem, jednak z czasem, gdy nabierałem doświadczenia, słuchałem u siebie innych wzmacniaczy, głośników itd. coraz bardziej doskwierały mi jego wady by w tej chwili odrzucić mnie od jego brzmienia całkowicie.

Warto jednak pisać na forum, żeby inne osoby zastanawiające się nad kupnem w/w sprzętów, mając je u siebie na testach zwróciły na pewne cechy brzmienia uwagę i odpowiedziały sobie na pytanie czy za miesiąc, 3 miesiące, rok nie zaczną im one przeszkadzać. Warto też posłuchać sprzętów droższych, nawet jeżeli w danej chwili nas na nie po prostu nie stać, zyskamy doświadczenie, które może mieć duży wpływ na postrzeganie zalet i wad tańszych zabawek co ułatwi optymalny wybór.

Atoll in 100 se - wady:

1. wypchnięta bardzo mocno przed linię bazy/w kierunku słuchacza przestrzeń co przy nakładającym się na to braku rozdzielczości powoduje brzmienie bardzo męczące, nachalne;

2. bardzo niska rozdzielczość w całym paśmie;

3. mikrodynamika na bardzo niskim poziomie;

4. jednostajny, bardzo mocno zaokrąglony bas, który im niżej schodzi tym bardziej traci kontrolę i skutkuje jednostajnym męczącym buuuuczeniem,;

5. podbite skraje pasma - granie na planie tzw. V;

6. ściśnięta średnica, brak namacalności wokali,

7. wzmacniacz nie potrafi budować głębi sceny, ujednolica plany, wtapia w pierwszy plan, co przy niskiej rozdzielczości i nachalności daje na dłuższą metę efekt kakofonii,

8. brak różnicowania barw,

9. baaardzo duży ubytek detali w całym paśmie,

i użytkowe dolegliwości:

1. buczące trafa,

2. dosyć częste awarie (co ciekawe nawet zaraz po zakończeniu okresu gwarancji, np. 2 tygodnie temu Koledze zaraz po zakończeniu gwarancji padły przekaźniki, o innych przypadkach awarii można poczytać na stronach Klubu, pamiętajmy, że mówimy o wzmacniaczu a więc o urządzeniu w którym raczej rzadko powinny występować usterki).

Zalety:

1.solidna obudowa,

2. gra z werwą, szybko, nie usypia,

Dedykowany odtwarzacz CD Atoll CD 100se mk2:

Wady:

Najlepiej byłoby je opisać jako próbę "naprawiania" brzmienia wzmacniacza Atoll in 100 se przez producenta. Nie jest prawdą opinia, którą otrzymałem od pracownika Audio Forte, iż przedmiotowy odtwarzacz CD nie wpływa na barwę wzmacniacza!! Odtwarzacz CD ma wyraźnie przyciętą najwyższą górę i wyraźnie pogrubione wokale. Są to celowe zabiegi producenta, które faktycznie przynoszą nieznaczny pozytywny efekt końcowy w połączeniu z in 100 se ale należy sobie zadać pytanie - co się stanie jak do tak "ustawionego" brzmieniowo odtwarzacza CD podłączymy neutralny wzmacniacz i kolumny bez podbitej góry pasma? Ano będzie nam brakowało najwyższej góry, nie każdemu też spodobają się pogrubione wokale. Do tego należy dodać problemy natury technicznej o których już w Klubie pisałem i raczej nie muszę tego powtarzać.

Wiem, że zaraz znajdą się osoby, którym ten wpis będzie bardzo nie po myśli, jednak nie do nich jest on adresowany bo one bardzo dobrze znają te przywary przedmiotowych klamotów, chodzi mi o osoby, które dopiero zastanawiają się nad kupnem in 100 se czy cd100se mk2, warto aby zwróciły na to uwagę. Pozdrawiam wszystkich i życzę każdemu jak najwięcej radości ze słuchania muzyki.

Edytowane przez Adam 38

Sluchalem z odtw. strumieniowymi i klikoma DAC.

Adam, może czas przerzucić się na coś lepszego(niestety droższego)? Tak to chyba jest, że po osłuchaniu się tego co się ma zawsze chce się lepiej:)

Pozostaje jednak problem odsprzedaży, zwłaszcza z tego co pamiętam, miałeś klamoty od nowości, a to boli finansowo jeszcze bardziej.

Wracając do Atolli, miałem CD100 SE2, AM200, AM100 i muszę stwierdzić, że jak na swoją cene dobrze to grało.

Jestem ciekaw czy słuchałeś wzmacniaczy w cenie IN100 czy coś droższego?

Jeżeli się nie zniechęciłeś to Atolla to spróbuj może coś z serii 200. Z doświadczenia wiem, że AM 200 to naprawdę przyzwoita maszyna-jak wypada IN200 to nie wiem, bo preamp to połowa sukcesu.

Pozdrawiam

Gimza masz racje, ze lepsze niestety jest drozsze, ze w cenie in 100se wszystkie piece, ktore sluchalem byly w jakis sposob ulomne. Dziekuje za propozycje in200se, jednak z atoll-em mi juz nie po drodze. Mam juz swoj ideal wzmacniacza, moze kiedys bedzie mnie na niego stac, moze...

Nie znam na tyle dobrze IN100 miałem chwilę, że tak powiem (3dni) i grał w roli końcówki dlatego u mnie na stałe zagościł AM100 se.

Moim zdaniem pierwsze 9 punktów koreluje z akustyką, później kolumnami i okablowaniem.

W moim przypadku z AM100se twoje 9 pkt to przeciwieństwo tego co mam u siebie.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Sir.jax mysle, ze Ty doskonale wiesz ile tracisz majac tak kapitalne monitorki ale nic mi do tego. Nasze am 100/in100se to budzetowe zabawki i takie brzmienie oferuja ale wiem, ze i tak Cie nie przekonam, jeszcze nie teraz...Jestes zadowolony i super.

Moje skromne zdanie jest takie że, bez sensu jest wypożyczać coś co jest w danej chwili poza zasięgiem finansowym. I w ogóle nie mam już na myśli jakości odsłuchu. To tak jak by jeździć nowym mercedesem klasy A, wypożyczyć na weekend klasę S i porównywać dwa modele. Uważam że różnica cenowa i odczuć z jazdy jest tak ogromna iż szkoda czasu na porównania.

Adam nie obraź się ale jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie że, taka sytuacja ma miejsce z Twoim IN100SE i pewnie SOL2-którym się tak zachwycasz. Wydaje mi się też że, nawet jak byś już był lub będziesz w posiadaniu Haiku to mam wrażenie że będziesz się doszukiwał jego słabych stron (bo nie wieże że takich nie ma), i tak po odsłuchaniu będziesz wypożyczał, szukał dalej. To takie „gonienie króliczka”, albo normalna kolej rzeczy i po prostu to czas na „poziom wyżej”. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako złośliwość. Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wszystko w naszej audio zabawie przychodzi z czasem, doswiadczenie jest bardzo wazne i na pewno nie bez sensu.

O ile wypożyczanie klocków które są poza zasięgiem finansowym można nazwać doświadczeniem to Ok. Ja bym do tego tematu podszedł tylko z czystej ciekawości aby usłyszeć jak wielka jest oczywista różnica na korzyść SOL. W moim poprzednim poście chciałem zwrócić uwagę na to że nie ma sensu „jechać po Atoll’u” który pewnie jest obecnie do kupienia za 1/3 kwoty Haiku i na tym porównaniu wytykać jego wady.

Edytowane przez TomSun77

Adam, kolega ma zestaw z Copland cta506 plus Cta 305 do tego b&w 805d3 połaczone nordostem frey i u niego nie ma takiego grania jak u mnie, żeby nie było to nie jest tylko moja opinia.

Wracam do siebie włączam takiego Stevie Ray Vaughan utworu Ten Pan Alley z Tidala Hi-fi i jest lepiej jak u niego z płyty cd. Pisałem ci o tym, a co mam to wiesz, jak mam też wiesz.

Oczywiście nie pomijam też bezpieczników i innych uzdrawiaczy.

Na tą chwilę nie chce nic zmieniać, a AM100 se dostał nowe zaciski WBT Cu 710 nextgen topline i jest baja bongo. Ścianę też uzbroiłem w gniazdko FT-SWS ® :))

Na tą chwilę nie szukam, bo musiałbym sięgnąć po wzmak za ponad 10tys. mi wystarczy ile kosztuje wspomniany zestaw Coplanda i co i nic.

Może u mnie by było lepiej z tym zestawem nie wiem w sumie nie chce wiedzieć.

Edytowane przez sir.jax

Gość sm1980

(Konto usunięte)

Nasze am 100/in100se to budzetowe zabawki i takie brzmienie oferuja ale wiem, ze i tak Cie nie przekonam, jeszcze nie teraz...

Jeśli końcówka za ponad 3000 i wzmacniacz za ponad 4000 zł to budżetówka, to jak nazwać jakieś NAD C326 czy inne wzmacniacze w podobnym przedziale cenowym? Albo jak nazwać końcówkę Atolla MA100?

Edytowane przez sm1980

tak samo? Niestety takie są teraz ceny za sprzęt audio i nic się na to nie poradzi, zostaje rynek sh

. TOMSun77 wady in 100 se możesz wytknąć również porównując go do tańszej regi brio r czy nawet przywołanego tu nad c326 bo żaden z tych "konkurentów" nie ma takich problemów z budowaniem naturalnej! sceny czy graniem na planie litery V oraz malutką, ściśniętą średnicą jak in100 se, mają za to one swoje inne problemy, których nie ma in 100se. Można wypożyczyć i samemu sprawdzić, albo tak jak np. Sir.jax - lepiej nie. Ważne, że Wy jesteście zadowoleni ze swoich zabawek i nie chcecie zmian na sprzęt, który da Wam dużo, dużo więcej przyjemności.

Edytowane przez Adam 38

Jeśli końcówka za ponad 3000 i wzmacniacz za ponad 4000 zł to budżetówka, to jak nazwać jakieś NAD C326 czy inne wzmacniacze w podobnym przedziale cenowym? Albo jak nazwać końcówkę Atolla MA100?

Niestety, ale to prawda jest to sprzęt budżetowy, jednak i takim sprzętem można zawstydzić droższe zestawy opis masz powyżej. Myślę, że trzeba umieć zestroić całość, zadbać o akustykę i jak ktoś się nie boi użyć parę dupereli o których mawiają audio voodoo i uzyskać synergię. :)

Ja mam pierdolca na tym tle, ale się tego nie wstydzę, kiedyś myślałem, że przegiąłem kupując kable głośnikowe w cenie AM100 i prawie w podobnej cenie IC o innych pierdołach nie będę pisał. Teraz nie żałuję, a mam kontakt z naprawdę drogimi systemami audio.

P.S.

NADa 326 hmmm.... nie chciałbym nawet za darmo.

Ważne, że Wy jesteście zadowoleni ze swoich zabawek i nie chcecie zmian na sprzęt, który da Wam dużo, dużo więcej przyjemności.

Adam na tą chwilę tak, nie chcę zmian.

Generalnie dbam nawet bardzo dbam o sprzęt, jak sprzedaję to wolę komuś kto też tak zadba ...kiedyś pożyczyłem HD600 koledze mam je już od 2014 jak je zobaczył, myślał że mają może z 6mies nie więcej ;)))

Ale tak jakoś zawsze wolę dla siebie kupić nowe, rynek wtórny odpada, chociaż zależy bo DACa kupiłem z wtórnego, ale miał dopiero 2miesiace, więc gwarancja była na następne 22 miechy, a to co innego.

Do czego zmierzam, a no do tego, że musiałbym celować w przedział cenowy 10tys i więcej po moich doświadczeniach z tym co mam okazję słuchać tu i ówdzie.

A dychy nie dam za wzmak, co innego kolumny chociaż i tu dalem się wypruć z kasy w tym roku jednak nie żałuję i tego zmieniac nie bede napewno.

Wzmak mogę dać do 5tys, ale żeby był znaczący progres to tylko rynek wtórny może trafił by się jakiś w 1/2 czy 1/3 ceny sklepowej za 5tys. nie wiem :))

Pzdr

Edytowane przez sir.jax

Gość sm1980

(Konto usunięte)

NADa 326 hmmm.... nie chciałbym nawet za darmo.

Domyślam się, mi też by było trudno przesiąść się z powrotem z AM100SE na tego NADa, ale według mnie jednego i drugiego nie można stawiać na równi (jako budżetówka), bo różnica w dźwięku jest ogromna. Nie dla wszystkich też cena jest wyznacznikiem jakości dźwięku.

PS. Przykład NAD podałem bo jest on jednym z popularniejszych tanich wzmacniaczy, podobnie jak REL T5 wśród subwooferów do muzyki, mimo że w obu przypadkach się nie zgadzam, bo znaleźć można lepszy sprzęt w podobnej cenie, ale już i tak każdy poleca te modele (nawet jeśli ich nie słyszał) :).

-------

A dychy nie dam za wzmak, co innego kolumny chociaż i tu dalem się wypruć z kasy w tym roku jednak nie żałuję i tego zmieniac nie bede napewno.

Wzmak mogę dać do 5tys, ale żeby był znaczący progres to tylko rynek wtórny może trafił by się jakiś w 1/2 czy 1/3 ceny sklepowej za 5tys. nie wiem :))

Pisałeś, że za interkonekt dałeś ok. 3000 zł (?), a za wzmacniacz możesz dać maks 5000 zł ? :o

Edytowane przez sm1980

Atoll in 100 se - wady:

2. bardzo niska rozdzielczość w całym paśmie; masz na myśli rozciągnięcie pasma?

3. mikrodynamika na bardzo niskim poziomie; Zgoda!

4. jednostajny, bardzo mocno zaokrąglony bas, który im niżej schodzi tym bardziej traci kontrolę i skutkuje jednostajnym męczącym buuuuczeniem,; wykluczone, wina dynaudio! Kup kolumny z dobrym wyższym basem to nie będzie problemu, wyrzuć dynaudio ;D

5. podbite skraje pasma - granie na planie tzw. V; wykluczone, wina kolumn :P

6. ściśnięta średnica, brak namacalności wokali, też wina kolumn :P

7. wzmacniacz nie potrafi budować głębi sceny, ujednolica plany, wtapia w pierwszy plan, co przy niskiej rozdzielczości i nachalności daje na dłuższą metę efekt kakofonii, scena jest taka jak na płycie, może nie ma 3D ale jest ok!

8. brak różnicowania barw, nie ma tragedii, akurat z dynaudio nie możesz narzekać!

9. baaardzo duży ubytek detali w całym paśmie, zgoda i mało wybrzmień : /

weź kup wreszcie lampe i będzie po problemie :D

tego wzmaka można kupić za ~3koła na gwarancji, pokaż mi wzmaka za tą kasę który gra lepiej :) ?

Posłuchałeś droższego sprzętu i apetyt rośnie. Posłuchamy w Warszawie ATC SCM 100 aktywnych z ich kozacką średniotonówką żeby cie nakręcic bardziej :D

Moje skromne zdanie jest takie że, bez sensu jest wypożyczać coś co jest w danej chwili poza zasięgiem finansowym. I w ogóle nie mam już na myśli jakości odsłuchu. To tak jak by jeździć nowym mercedesem klasy A, wypożyczyć na weekend klasę S i porównywać dwa modele. Uważam że różnica cenowa i odczuć z jazdy jest tak ogromna iż szkoda czasu na porównania.

Adam nie obraź się ale jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie że, taka sytuacja ma miejsce z Twoim IN100SE i pewnie SOL2-którym się tak zachwycasz. Wydaje mi się też że, nawet jak byś już był lub będziesz w posiadaniu Haiku to mam wrażenie że będziesz się doszukiwał jego słabych stron (bo nie wieże że takich nie ma), i tak po odsłuchaniu będziesz wypożyczał, szukał dalej. To takie „gonienie króliczka”, albo normalna kolej rzeczy i po prostu to czas na „poziom wyżej”. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako złośliwość. Pozdrawiam.

Fajnie jest posłuchać super drogiego sprzętu. Potem jak dobierasz sobie klamoty do stanu sakiewki to dobierasz cechy które ci się najbardziej podobały. Oczywiście musisz coś poświęcić zazwyczaj :)

Edytowane przez Sonic990

obiektywnie o audio

Zgodzę się ze stwierdzeniem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, jednak pewnych wad brzmienia nie można "wybaczyć". Co do budowania sceny przez in 100 se czy jakości niskich tonów - wybacz.... ale już rega elex - r pokazuje z czym = byle czym mamy do czynienia w przypadku in 100 se gdy chodzi o niskie tony - to naprawdę bardzo, bardzo słaby element brzmienia tego wzmacniacza (SOL 2 nie wspomnę bo to zupełnie inna bajka i oczywiście też cena).

Za to z tańszych od in 100se wzmacniaczy bardzo intryguje i nie daje mi spokoju Dayens Menuetto, też manufaktura więc jest szansa na ciekawe brzmienie.

Edytowane przez Adam 38

Zgodzę się ze stwierdzeniem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, jednak pewnych wad brzmienia nie można "wybaczyć". Co do budowania sceny przez in 100 se czy jakości niskich tonów - wybacz.... ale już rega elex - r pokazuje z czym = byle czym mamy do czynienia w przypadku in 100 se gdy chodzi o niskie tony - to naprawdę bardzo, bardzo słaby element brzmienia tego wzmacniacza (SOL 2 nie wspomnę bo to zupełnie inna bajka i oczywiście też cena).

Za to z tańszych od in 100se wzmacniaczy bardzo intryguje i nie daje mi spokoju Dayens Menuetto, też manufaktura więc jest szansa na ciekawe brzmienie.

No ale łączenie atolla z dynaudio czy S16 hertz da taki a nie inny bas. Trza coś analitycznego żeby było "w sam raz".

obiektywnie o audio

No ale łączenie atolla z dynaudio czy S16 hertz da taki a nie inny bas. Trza coś analitycznego żeby było "w sam raz".

Minas Anory są szczuplejsze , dokładne basem ,to membrana celulozowa i tutaj połączenie z Atollem IN100 ,IN200 jest odpowiednie. To inne brzmienie basem niż Canto Grand. Klubowicz ze Śląska gra na IN100+CD100 +Minas Anory.

Emdester także coś może napisać więcej ,miał u siebie kilka modeli kolumn w tym Canto Grandy, Mimo,Minas Anor, Arcada .

Edytowane przez Studio16Hertz

Minas Anory są szczuplejsze , dokładne basem ,to membrana celulozowa i tutaj połączenie z Atollem IN100 ,IN200 jest odpowiednie. To inne brzmienie basem niż Canto Grand. Emdester coś może napisać więcej ,miał u siebie kilka modeli kolumn w tym Canto Grandy, Mimo,Minas Anor, Arcada .

Miałem na myśli Canto Grandy, Akurat minasów nie słuchałem. Słuchałem Arcady i Ethosy, ale atoll pewnie nie napędzi iluminatora z arcady, nie wspominając o ethosach.

E: zapomniałem dać znać, że u Rafała metal zagrał przezacnie :)

Edytowane przez Sonic990

obiektywnie o audio

ale atoll pewnie nie napędzi iluminatora z arcady, nie wspominając o ethosach.

Tam siedzą Revelatory na basie. Tak czy siak do tych kolumn trzeba szukać czegoś lepszego niż Atoll.

IN100SE nie gra źle z Canto Grand. Basu jednak jest dużo i nie wali jak młot. Jak ktoś lubi szybkie granie to nie ten kierunek. To będzie barwne granie, przyjemne dla ucha, ze sporym basem lekko rozmyty kontur.

Tak jak Grzegorz wspomniał z Minasami byłoby lepiej.

Edytowane przez Silver_85

Tam siedzą Revelatory na basie.

Sorry one się nazywają aries:

http://www.highfidelity.pl/foto_testy/1111/as2011/16Hertz.jpg

Edytowane przez Sonic990

obiektywnie o audio

Generalnie zgadzam się z Adamem. O jednej rzecz nie wspomniał. Jakie ogromne problemy ma 100 watowy IN100SE z napedzeniem trudniejszych kolumn i nie są tą problemy w skali utrzymania kontroli basu której on i tak nie ma, to są większe problemy. Trzeba uważać przy glosniejszym graniu bo może być po zawodach.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

@Tomek1777 - w moim opisie zaznaczyłem, że wnioski tam zawarte nie wynikają tylko z połączenia Atoll-a in 100se z Dynaudio, wspomniałem tam, że próbowałem "ratować" ten wzmacniacz wieloma innymi kolumnami w kwocie do 7 kzł., niestety wiele osób tego nie "zauważało" ale wady Atoll-a są po prostu nie do wyeliminowania różnymi kolumnami, jak chociażby problemy ze sceną czy fatalnej jakości basem. Wiele osób myli pojęcie prawidłowego napędzenia kolumn przez wzmacniacz przez pryzmat przewalonego, bez kontroli, jednostajnego basu i "fruwającego" głośnika niskotonowego...Można duuużo pisać ale najlepiej posłuchać właśnie innych wzmacniaczy, żeby mieć pkt odniesienia, wtedy już taka osoba nie napisze, że Atoll in 100 se ma poprawny bas czy prawidłowo buduje scenę...

@mrb - ja nie mówię Ci co masz robić, więc bardzo Cię proszę daruj sobie mówienie mi co ja mam robić, ok? A skoro już poruszyłeś nietrafioną konfigurację to faktycznie postaram się coś więcej o tym napisać (czemu jest tak a nie inaczej, na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze in 100 se i cd100se mk2), może ktoś inny skorzysta z mojego doświadczenia. Mam nadzieję, że wtedy odniesiesz się merytorycznie do mojego wpisu i będziemy mogli podyskutować.

To było życzliwa rada z mojej strony (inni też Ci to doradzali); prosiłem natomiast tylko, żebyś przyhamował z wylewaniem swoich frustracji, a zaczął coś zmieniać/poprawiać

Ja mam pierdolca na tym tle, ale się tego nie wstydzę, kiedyś myślałem, że przegiąłem kupując kable głośnikowe w cenie AM100 i prawie w podobnej cenie IC o innych pierdołach nie będę pisał. Teraz nie żałuję, a mam kontakt z naprawdę drogimi systemami audio.

+1

Napisałem podobnie kilka stron temu - wg mnie najważniejsza jest synergia klocków w systemie, a nie wydawanie coraz większej kasy (choć ona wycieka mniej boleśnie, bo w mniejszych dawkach, na "polepszacze")

Edytowane przez mrb
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.