Skocz do zawartości
IGNORED

Cedek do 15 tys.

dezerter

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za kolejne podpowiedzi.

Czas chyba udać się do sklepu

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktoś mógłby wyrazić opinię?

Czy to jest MK III SE?

A może zna ktoś ten odtwarzacz:

Lector Strumenti Audio / CDP 7T MK III?

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Ukryta Zawartość

Myślę,że najwyższy czas udac się na jakieś pierwsze odsłuchy.

Posłuchać choćby ze dwóch,trzech źródeł,i potem zacząc rozmawiać :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Audio Aero Capitole MK II Se. Polecam, użytkowałem 3 lata. Świetny player za te pieniądze. Doskonałe regulowane wyjście 5,5v wysteruje wszystkie końcówki mocy bez potrzeby pre. Wersja MKII jeż słabsza sonicznie do MKII SE i cena s/h też znacząco inna.

Aero ma ogólnie świetne opinie w sieci, jest sprawdzony przez wielu użytkowników naszego forum, popularny, zawsze sprzedasz bez problemu no i sonicznie świetne źródło.

Absolutnie nie polecam Ayona cd 1s. Nie ta liga.

pozdr

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Czy ktoś mógłby wyrazić opinię?

Czy to jest MK III SE?

Tak to jest tzw. mk III. Świetny odtwarzacz i dobra cena IMO.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bitofon Amplifikator a - myślę, że warto posłuchać - w zakładanym przedziale cenowym - godna pozycja.

trafna propozycja - ale chyba tylko z tego powodu że mieści się w przedziale cenowym......

moon cd 3,3 - 10900 nowy

w moim systemie (opis w o mnie)zagrał niesamowicie, szczególne wyróżnienie przyznałem za wokale szczególnie kobiece i przestrzeń.

potraktowałem go też jako dac - ten zestaw znakomicie zagrał w muzyce rockowej.

Moją dzielonkę ps audio wymiótł.

Jestem w fazie testowania cedeków i dacków bo mój dac powoli pada. Nic lepszego do 15 kzł nie znalazłem

pozdr 207

Witam,

Chcę podzielić się z Wami moimi odsłuchami.

1. T+A Music Player - dynamiczny, ale grał z cd ciut lepiej niż moje poprzednie źródło CA Azur 840 C.

Pliki - tylko flaców dało się słuchać. Czy wart tych 9900 złotych?

2. Luxman D 05 bardzo miły w odsłuchu, słodki, nie męczący dźwięk z cd, lepsza dynamika z SACD.

3. AMR CD-777 - świetna scena, stereofonia ale za mało basu!!!

4. Musical Fidelity AMSCD - z drugiej ręki - nieco krzykliwy, rozdzielość bardzo dobra, słabsza scena ( niż AMR)

Chyba muszę szukać dalej

Pozdrawiam

posluchaj tych 2 zrodel:

- Resolution Audio Opus 21 (nowy ok 10k)

- Electrocompaniet EMC 1 UP (ok 17k, targuj sie albo kup uzywke)

choc graja zupelnie inaczej,sa one na swoj sposob wybitne.

W Opusie masz w dodatku przyzwoitego DACa w komplecie (wejscia cyfrowe), za to w ECI masz XLRy.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

mimo tego, że używam sprzętu za trochę większe pieniądze - i tak uważam, że kwota jest głównie narzędziem do snobowania się wielu tutaj obecnych. Bardzo często cena zaciemnia obraz danego sprzętu. A szkoda - bo nie trzeba być krezusem żeby mieć doskonały dźwięk ( we własnych kategoriach i oczekiwaniach ). nie ma czegoś takiego jak absolutny dźwięk. Na dodatek indywidualne preferencje i uwarunkowania fizjologiczne mieszczą się w tak wielkim zakresie zmienności, ze pozostaje tylko słuchać samemu we własnym systemie i pomieszczeniu. i nie słuchać kogoś kto mówi - o to jest super, albo DIY jest super. Słuchajcie sami, próbujcie, testujcie - nie wierzcie w forumowe i prasowe bajki i mity oraz legendy. Własne ucho w cenie - we własnym pomieszczeniu i z własną płytoteką. Dobrej zabawy Panowie i mam nadzieje Panie też

to chyba najciekawsza propozycja moim skromnym zdaniem :)

To posluchaj najnowszej wersji CD Leema Acoustics TucanaII(tej z nowym napedem) i masz ja nowa za ponizej 4000euro(srebrne interkonekty,np.Stereovoxa)

To posluchaj najnowszej wersji CD Leema Acoustics TucanaII(tej z nowym napedem) i masz ja nowa za ponizej 4000euro(srebrne interkonekty,np.Stereovoxa)

Chyba chodziło ci o Antila IIS. Tucana II to wzmacniacz chyba.

nie słuchałem tego więc nie mogę się wypowiedzieć, porównywałeś może z jakąś wadią??

Chyba chodziło ci o Antila IIS. Tucana II to wzmacniacz chyba.

nie słuchałem tego więc nie mogę się wypowiedzieć, porównywałeś może z jakąś wadią??

Racja - chodzilo mi o Antile,przepraszam.Z wadiami nie mialem doczynienia,ale Antile znam juz od jakiegos czasu,kurcze-trudno znalezc dla niej konkurenta w tej klasie cenowej(mowa o najnowszej wersji).Walczy dzielnie rowniez z wyraznie drozszymi tuzami,wiec mozna zaoszczedzic sporo gotowki.Warto posluchac,bo to i tak podstawa.No i dzieki za korekte.

Racja - chodzilo mi o Antile,przepraszam.Z wadiami nie mialem doczynienia,ale Antile znam juz od jakiegos czasu,kurcze-trudno znalezc dla niej konkurenta w tej klasie cenowej(mowa o najnowszej wersji).Walczy dzielnie rowniez z wyraznie drozszymi tuzami,wiec mozna zaoszczedzic sporo gotowki.Warto posluchac,bo to i tak podstawa.No i dzieki za korekte.

Dystrybutor to w Polsce jest?

Szkoda, że nie mam możliwości posłuchać w mojej okolicy bo brzmi zachęcająco:).

To malo znana w Polsce firma.Latwiej dostepna i dobrze sprzedawalna w Niemczech.Nie wiem czy w Polsce ktos tego CD-eka ma.Popytac jednak i posluchac warto.Zaskoczenie wysoce prawdopodobne.

Dystrybutor to w Polsce jest?

Kiedys przeczytalem,ze cos wspolnego z tym sprzetem mial Soundclub bodajze z W-wy,ale osobiscie tej informacji nie sprawdzalem

Audio Aero Capitole MK II Se. Polecam, użytkowałem 3 lata. Świetny player za te pieniądze. Doskonałe regulowane wyjście 5,5v wysteruje wszystkie końcówki mocy bez potrzeby pre. Wersja MKII jeż słabsza sonicznie do MKII SE i cena s/h też znacząco inna.

Aero ma ogólnie świetne opinie w sieci, jest sprawdzony przez wielu użytkowników naszego forum, popularny, zawsze sprzedasz bez problemu no i sonicznie świetne źródło.

Absolutnie nie polecam Ayona cd 1s. Nie ta liga.

pozdr

AAC to rzeczywiście sympatyczne źródło, ale deklarowanych przez producenta 5,5V na wyjściu niestety tam nie uświadczysz.

AAC to rzeczywiście sympatyczne źródło, ale deklarowanych przez producenta 5,5V na wyjściu niestety tam nie uświadczysz.

Może i lepiej, bo mając np. dosyć silne monobloki mamy wtedy niekorzystny zakres pracy potencjometru

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Capitole ma 200 stopniowy potek. W zupełności wystarczy.

pozdr

Potwierdzam, potek w AA znakomicie nadaje sie do sterowanie bezposrednio koncowki mocy, granulacja głośności jest na poziomie nawet lepszym niz wyjscia sterowane zmotoryzowanym potencjometrem. Co do max poziomu wyjściowego z miernikiem nie sprawadzalem, niemniej ustawione na "maxa" gra o wiele glosniej std 2V wiekszosc odtwarzaczy.

U mnie jednak AA gralo lepiej przez PRE niz wprost sterujac koncowka (wiecej body w dzwieku, pełniejsze oddanie dynamicznych wejsc). Mozliwe to kwestia zgrania PRE z koncowkami, poki co zadne zrodlo nie zagralo bez tego PRE lepiej:)

Proponuję posłuchać cd McIntosh MCD301.

Niedawno słuchałem, polecam.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.