Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 'Ugoda'

Rekomendowane odpowiedzi

Może jeszcze byli by chętni na zorganizowanie zbiorowego zamówienia na transformatory?

Zawsze może by było troche taniej przy specjalnych zamowieniach...

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777 2szt.

korekta

W poniedziałek sprawdzę cenę dla takiej ilości płytek, dla wymiaru obecnego o 10%większego, (gdyby jar1 się zlitował i lekko zmienił płytkę).

Jak nie bedzie chetnych to mogę zoorganizować wysyłkę.

ja może z innej beczki gdzie dostać małe pojemności kondensatorów mikowych czy też "silver mica" do tego projektu bo na allegro już nic nie ma, ewentualnie jakiejś dobre precyzyjne ceramiki NPO.

Na wypasionych podzespołach - wszystkie rezystory elpod 0,5% 25ppm, główne elektrolity Elna for audio 12000uF/56V, bipolarne Nichicom MUSE z braku BGN, diody MUR860, silver-mica, styrofleksy, tranzystory Toshiba od kolegi Luisa, trafo 500VA Lachowski wersja audio z zamówienia KAIM i co tam jeszcze - ok. 700 zł bez obudowy, ale warto było, oj warto!!!

Po organizacji części do projektu SOHA II i III mam trochę kontaktów, jeśli autor projektu "Ugoda" Jar1 nie ma nic przeciwko mogę zapytać o ceny i przygotować ofertę na pakiety części do Ugody.

I tak bym to robił dla siebie, więc przy okazji chętnie pomogę i innym.

Myślę, że jak już składać ten zacny wzmak to tylko na dobrych częściach. Jestem w stanie zająć się również parowaniem tranzystorów, wszystkich tranzystorów - nie tylko końcowych i sterujących.

Jak Robertinus się za to bierze to mili państwo kupować gotowy zestaw klamotów, brać lutownice w ręce i składać tego wzmaka - praca z tym człowiekiem to czysta przyjemność !!!

>Robertinus,

>Po organizacji części do projektu SOHA II i III mam trochę kontaktów, jeśli autor projektu "Ugoda"

>Jar1 nie ma nic przeciwko mogę zapytać o ceny i przygotować ofertę na pakiety części do Ugody.

> I tak bym to robił dla siebie, więc przy okazji chętnie pomogę i innym.

> Myślę, że jak już składać ten zacny wzmak to tylko na dobrych częściach. Jestem w stanie zająć

>się również parowaniem tranzystorów, wszystkich tranzystorów - nie tylko końcowych i sterujących.

Popieram, tele tylko, że trochę roboty chłopie wziołeś na siebie !

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777 2szt.

19.buble_corp 4szt.

> zephyr, 9 Paź 2009, 21:38

> ok. 700 zł bez obudowy

Czy to cena za dwie końcówki, czy jedną?

Przyznam, że szansa na gotowy zestaw elementów od Robertinusa może mnie skłonić do udziału w projekcie :-)

Czy SOHA2 nadałaby się na pre do Ugody?

Waldi_06, 9 Paź 2009, 23:32

>Popieram, tele tylko, że trochę roboty chłopie wziołeś na siebie !

--------------------------------------------------------------------------------

Jak w przypadku Soha II i III musiałem powybijać z radiatorów łącznie ponad 1000 (tysiąc) kołów lutowniczych i te radiatory nagwintować to taka organizacja części do Ugody to rozrywka. (:

Jest to cena za wersje stereo. Nie wiem czy Soha nadawala by sie na pre. Jutro sprawdze wzmaka na TPA6120 by Chumi. Sam jestem ciekaw jaka to zabrzmi. W tej chwili wykorzystuje regulowane wyjscie cyfrowe Squeezebox`a i gra to co najmniej dobrze.

>Robertinus

To przygotuj prosze ofertę na części do ugody,

rozumiem, że będą parowane i te lepsze (bo nieparowane i zwykłe sa w "sklepiku za rogiem")

Pytanie nieco lamerskie ale "kto pyta nie błądzi" czy są jakieś przeciwskazania aby zastosować dwa oddzielne radiatory tak aby powstały ścianki boczne.

Waldi,

Jeszcze nie dostałem odpowiedzi od Jar1 czy nie ma nic przeciwko, to on jest autorem i wątku i wzmaka więc wolałem zadać to pytanie.

Co do elementów to organizując je chciałbym by tam było wszystko, tak by można było wziąć pudełko z częściami, płytki, lutownicę i po kilku godzinach mieć to wszystko poskładane do kupy.

Oczywiście w skład wchodziłyby dobre, firmowe przekaźniki, np. FINDER, również podkładki silikonowe pod trany i oczywiście kondensatory Silver Mica jak i styrofleksowe 820pF. Kwestią do przedyskutowanie pozostaje kond C28, nonpolar o wartości 100uF, ja go u siebie wyrzuciłem zupełnie zastępując zworą i podobnie jak inni jestem w 100% przekonany do słuszności tego rozwiązania.

Z oczywistych względów z radiatorami już dałbym sobie spokój, wiadomo, jeden go stosuje a drugi tak jak np. ja, Jar1 i chyba Ty też przykręca całą końcówkę do grubej płyty aluminiowej stanowiącej podstawę wzmaka.

Co do tranzystorów to oczywiście, że nie będą to produkty ze sklepiku za rogiem.

Małe 2N i BC firmy OnSemi - dawnej motoroli chyba nic nie przebije.

Sterujące i końcowe tylko oryginały Topshiba - jak na schemacie.

Jedyne co proponuję zmienić to rezystor R72 z 47K na 100K - to spowoduje wydłużenie czasu zwłoki przekaźnika. Moim zdaniem z 47K jest zbyt krótka. Zawsze do pakietu można wrzucić ten jeden dodatkowy rezystor na kanał by każdy zamontował albo 47K albo 100k, w/g uznania.

Wszystkie rezystory proponuję dać DALE RN-55, nie wiem tylko jak załatwić sprawę tych 1R, RN-55 chyba nie są produkowane w tej wartości. Wszystko wyjaśni się po odpowiedzi na zapytanie dostawcy. Może sprawę załatwią rezystory Vishay CPF, są identycznej wielkości jak RN-55 tylko mają żółty kolor i moc nie 0,5W a 1W.

Co do kondensatorów 10 000uF to jeśli Jar1 nie przeprojektuje płytki załatwię na prawdę dobre kondy dedykowane do audio o średnicy 30mm, mam tu parę upatrzonych firm.

Zanim zacznę działać muszę mieć zgodę od Jar1 - czekamy więc.

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777 2szt.

19.buble_corp 4szt.

20.hi_aro 2szt.

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777 2szt.

19.buble_corp 4szt

20.woldo4 4szt

Panowie ja mam taką jedną uwagę. Fajnie, że reaktywuje się fajne projekty, ale na raz są prowadzone zamówienia na DAC Pkrecza, Waldiego, Ugodę i sterownik do wzmaka. Wszystkie projekty są naprawdę nieterujące w tym Ugoda i DAC Waldiego to naprawdę klasa sama dla siebie, ale nie da się wszystkiego zrobić na raz. Oczywiście, że nikt nie każe komuś wszystkiego na raz zamawiać, ale na niektóre płytki może nie być już okazji itp.

Hmm, Drogi Kolego, niestety nic na to nie poradzisz. Taka reaktywacja czy inwencja to często wpływ chwili i konsolidacja grupki zapaleńców.

Widzisz, ja się cieszę, że z Ugodą się ruszyło bo ten wątek wstawał i upadał już parę razy.

Mam nadzieję, że tym razem dzięki zaangażowaniu nieco większej ilości chętnych nie dame będzie mu ponownie na jakiś czas pójść w zapomnienie i kolejne zamówienie zostanie zrealizowane.

Między innymi po to, by nie dopuścić do pójścia w zapomnienie kolejnej listy chętnych na płytki postanowiłem zaproponować realizację pakietów części, to mam nadzieję przyciągnie jeszcze więcej chętnych na ten projekt.

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777 2szt.

19.buble_corp 4szt

20.woldo4 4szt

21.jusq 4 szt.

1. tomek_j 2szt

2. nowy18 4szt

3. wspac 2szt

4. DoubleG 2szt

5. Krystian76 2szt

6. Robertinus 4szt

7. grzecho 4szt

8. jaco2346 2szt

9. zigi 2szt.

10. wstach1 2 szt.

11.Wieslawa 2 szt

12.adamb575 2szt.

13. grip 2 szt.

14. Waldi_06 6 szt

15.A66 2szt

16. rafalkac 2szt

17.Peja 4szt.

18.kaman777 2szt.

19.buble_corp 4szt

20.woldo4 4szt

21.jusq 4 szt.

22.piotr_37 2szt.

Mam zgodę Jar1 na organizację części, po niedzieli przygotuję listę i zsumuję koszty. Będzie można robić przyrostową listę chętnych.

konankombo, 10 Paź 2009, 18:17

>To możnaby przedłużyć też listę na płytki ze 2 dni?

---------------------------------------------------------------

To może być dobry pomysł, dopiszą się ci, którzy liczą na pełen pakiet.

Robertinus, 10 Paź 2009, 18:44

>konankombo, 10 Paź 2009, 18:17

>>To możnaby przedłużyć też listę na płytki ze 2 dni?

>---------------------------------------------------------------

> To może być dobry pomysł, dopiszą się ci, którzy liczą na pełen pakiet.

Mozna przedłużyc byleby to przedłużanie nie trwało w nieskończoność.

Przyjmujemy do końca wtorku ok?

• Pokaż nowe odpowiedzi