Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory miałem tylko remastered CD, kupiłem sobie winyl, żeby porównać.

A muzyka, pierwsza klasa. Mistrzowie angielskiej depresji :)

Spirit of Eden pewno też znasz - na winylu równie pięknie jak poprzednia ich płyta zrealizowana, a muzyka zachwyca nawet bardziej.

Talk Talk bardzo lubię a płyty (stare wydania) są wspaniale zrealizowane. Często ich słucham.

Natomiast solowa płyta Marka Hollisa ('98) do słuchania nie nadaje się wcale. Nudzi i mękoli, niestety...:(

Natomiast solowa płyta Marka Hollisa ('98) do słuchania nie nadaje się wcale. Nudzi i mękoli, niestety...:(

No i pewnie dlatego już żadnej nowej płyty nie wydał.

Spirit of Eden pewno też znasz - na winylu równie pięknie jak poprzednia ich płyta zrealizowana, a muzyka zachwyca nawet bardziej.

O tak "Spirit of Eden". Jedna z moich ulubionych. Idealna na takie listopadowe dni.

Płyta Hollisa nie jest zła. Stylistycznie jest blisko "Laughing stock".

Sesja "Laughing stock" była wykańczająca dla muzyków i stała się powodem rozpadu zespołu. Płytę nagrywano podobno przy świecach, a po zakończeniu nagrań członkowie zespołu wylądowali na psychoterapii. A może to tylko urban legend?

"Spirit of Eden" oraz "The Colour of Spring" z epoki brzmią dobrze. Mam odpowiednio wydanie holenderskie i UK. Oba tytuły wznowiono chyba ze dwa lata temu - transfer do gęstego formatu z master tapes. Nie słuchałem ostatnio tych wydań, więc nie pamiętam jak to brzmi.

BTW czy ktoś słuchał nowych wydań Nightmares on Wax: "Carboot soul" i "Smokers delight"? Płyty szybko znikają i jest to chyba ostatni moment by nabyć nowe w rozsądnej cenie (o ile warto).

Edytowane przez pat_69

Uuuuu

Label: Back To Black

ja wyczytałem, że to wydaje Universal Music, nie wiedziałem, że Back To Black do nich należy, które ma różna opinie odnośnie jakości....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

coś tu bardzo nie gra....

Ukryta Zawartość

to jest link ze strony fc claptona,

porównaj daty premiery, oraz ceny...

różne wydania ?

nawet ilość płyt się nie zgadza

powinno być 6 a nie 7

LP1: Fresh Cream (1966)

LP2: Disraeli Gears (1967)

LP3: Wheels Of Fire (1968)

LP4: Goodbye (1969)

LP5: Live Cream (1970)

LP6: Live Cream Volume II (1972

a jakich 7 mówi jpc.de ???

wróc Wheels Of Fire jest przecież na 2 LP

ja jabie Dominik puknij się w łeb :) November to nie December

:)

przepraszam

co nie zmienia moich obaw przez Back To Black

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No. Troche tu nieścisłości.

Jako Label podają wg.

JPC - Back To Black

amazon.de - Universal (Universal Music)

amazon.com - Commercial Marketing

Ja się tym nie martwię bo mam wydania z epoki:)

I to jest chyba najlepsze rozwiązanie.

Troche tu nieścisłości.

Jako Label podają

Universal we własnym onlajnszopie podaje, że to ich wydawnictwo.

BtB to Universal, zgadza się. Miałem m.in. box Sabbsów, beznadziejna jakość poligrafii. Za tę kasę olać. Dołożyć parę paczek i kompletować wyd. z epoki, najlepiej ...wiadomo skąd :).

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

BtB pikuje ostro w dół z jakością, podnosząc ceny do poziomu nie akceptowalnego.Na prawdę nie warto, jeśli komuś zależy na jakości muzyki a nie tylko by cos stało na pólce. To samo z MoV się dzieje. Nowości ok ale wznowienia to absolutnie się nie bronia :(

hmm

jest moda na boxy, wszyscy wielcy po kolei wydali, więc i Eryk musiał - brakuje jeszcze Stonsów :)

też nie jestem fanem BtB.

Szkoda, miało być tak pięknie, a szkoda umoczyć 4 stówki.

Sześć remasterów Vangelisa ma wyjść 25 listopada. "Heaven & Hell" jest już dostępne w preorderze w sklepach internetowych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sześć remasterów Vangelisa ma wyjść 25 listopada. "Heaven & Hell" jest już dostępne w preorderze w sklepach internetowych.

Do kupienie w merlin.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 103zl. Jak zwykle za drogo:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr Seb

Piotr kupiłem sobie na ebayu wydanie UK z epoki za £3.20. Chyba nigdy nie była grana. Może raz albo dwa. Na okładce jest jeszcze folia. Od tego samego gościa kupiłem jeszcze pięć innych płyt Vangelisa, gość sprzedawał np. po 3 wydania La Fete Sauvage. Najwięcej dałem sześć i pół funta. Najbardziej cieszę się z japońskiego wydania Opera Sauvage.

Ceny tych wznowień są trochę z czapy, bo stare wydania grają ok i można je trafić w super stanie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Dziś z Polskich Nagrań przywiozłem winyle: Czerwone Gitary- "3"; Kombi -"Nowy rozdział" ; Skaldowie "Greatest Hits vol1" Jak zwykle twierdze, że warto w to inwestować,bo krótkie serie (500sztuk chyba) więc kolekcjonerskie. Jakość plastiku b.dobra.

• Pokaż nowe odpowiedzi