Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Pod koniec miesiąca wznowienie pierwszych płyt Sepultury w boxie wydanym przez Roadrunner.

Link:http://www.nuclearblast.de/en/products/tontraeger/vinyl/vinyl-boxset/sepultura-the-roadrunner-albums-1985-1996-coloured-vinyl.html

Frillera odcinek drugi acz nie ostatni.Pamiętacie jak pisałem o krzywym czterdziestopięcioobrotowym Gabrielu,to dobrze.Reklamacja jak najbardziej uwzględniona tylko czasu na sprawdzenie płyt jakby mi trochę brakło.Ale dzisiaj nadejszła wiekopomna chwila,no może nieco przesadziłem.Rozcinam folijkę i zamiast trzech placków ino dwa i pusta koperta na trzeciego,już nie będę pytał czy tak mieliście,bo to chyba z cudem graniczy.Jak myślicie pisać znowu do amajzona,może karolajn rekords bo wydanie limitowane,numerowane czy jak będę u starszej córki z wizytą przejść się bezpośrednio do Archanioła bo mieszka dosłownie o rzut beretem.

No i jednak premiera przesunięta. Styczeń, luty 2017.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktoś już kupił,przesłuchał ?

Ukryta Zawartość

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Czy ktoś już kupił,przesłuchał ?

Kupił, ale jeszcze nie przesłuchał.

Wydanie trzyma poziom, poligrafia na piątkę.

Ukryta Zawartość

Witam, czy kupował ktoś reedycje BUDGIE? Dostępne są wznowienia z 2017 jak i z 2014 roku, warto któreś nabywać?

Zasadzam się na reedycje 3 LP Budgie które wyszły. Tutaj jest porównanie bicia z epoki vs 2014 reissue, słychać że ta stara płyta była bardzo wiele razy odtwarzana bo jest szelest na górce i wysokie generalnie przytępione ale i tak robi wrażenie dźwięk tej reedycji. Chyba się skuszę na 2017 bo u Steva Hoffmana piszą ze bardzo dobrze brzmią te 2017.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Przesłuchałem i takie oto mam spostrzeżenia:

Stara gra z pazurem, tak rockowo

Nowa tak jakby członkowie kapeli ubrali się w garnitury i białe kołnierzyki. Choć tez może się podobać.

Na starej gitara basowa jest bardziej wyrazista.

A wy co o tym myślicie?

Ja tam często zanim wywalę pieniąchy na winyla czytam opinie o reedycji, często na stevehoffmann forum, na yt filmiki j/w są ciekawe, oczywiście w domu na naszych klamotach może to zagrać kompletnie inaczej ale warto strzelić z ucha nawet na takie o internetowe "comparisony" że by się nie nadziać na reedycyjnego knota vide Metallica reedycje Universal 1LP (mam RTL jako egz. poglądowy).

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Znalazłem dystrybutor Universal Music nr katalogowy: 5373423 i za bardzo nie wiem co to jest ?

I jeszcze :EAN: 0600753734278 UL.P

Edytowane przez tadeo

Czyli tegoroczne wznowienie .

Mam to niemieckie (chyba) z 1973 roku mocno "zajechane" ,nie da się już tego słuchać a z CD-ka starsze wydania to porażka .

Edytowane przez tadeo

NEVER TURN YOUR BACK ON A FRIEND w dodax za nie całe 84zł chyba warto :)

Na allegrze u takt24 za 69 :-) chyba całą trójkę dziabnę od razu bo przesyłka i tak groszowa to żeby się nie rozdrabniać ;-)

Przesłuchałem i takie oto mam spostrzeżenia:

Stara gra z pazurem, tak rockowo

Nowa tak jakby członkowie kapeli ubrali się w garnitury i białe kołnierzyki. Choć tez może się podobać.

Na starej gitara basowa jest bardziej wyrazista.

A wy co o tym myślicie?

Dźwięk słabszy niż na oryginałach. Poligrafia tragedia. Okładki ciemne i niewyraźne. Prawdopodobnie nowa okładka jest ze skanu a nie z kliszy.

Dźwięk słabszy niż na oryginałach. Poligrafia tragedia. Okładki ciemne i niewyraźne. Prawdopodobnie nowa okładka jest ze skanu a nie z kliszy.

Piszesz o reedycji 2014 czy 2017?

Sorki, że nie doprecyzowałem - mam na myśli Noteworthy Edition. To są te wcześniejsze.

Czyli to jest ta reedycja którą jest w powyższym filmiku porównawczym. Recenzjje jakieś pojedyncze na forum stevehoffmann są raczej pozytywne tej ostatniej 2017, poczekam może na kolejne ale na allegrze płyty znikają jak kamfora ;-)

Czyli to jest ta reedycja którą jest w powyższym filmiku porównawczym. Recenzjje jakieś pojedyncze na forum stevehoffmann są raczej pozytywne tej ostatniej 2017, poczekam może na kolejne ale na allegrze płyty znikają jak kamfora ;-)

Dziś dostałem info od sprzedawcy płyt, że te nowe reedycje niczym nie będą się różnić od edycji wcześniejszej. Wszystko wskazuje na to, że to jest klasyczne dotłoczenie ponieważ poprzedni nakład się wyczerpał.

Dziś dostałem info od sprzedawcy płyt, że te nowe reedycje niczym nie będą się różnić od edycji wcześniejszej. Wszystko wskazuje na to, że to jest klasyczne dotłoczenie ponieważ poprzedni nakład się wyczerpał.

Ale to jest kompletnie inna firma wydająca. Te z 2014 to Noteworthy Productions a te 2017 to MCA Records.

2014 runout na płycie:

Matrix / Runout (Side A): NP23V.A2

Matrix / Runout (Side B): NP23V.B2

2017 runout na płycie:

Matrix / Runout (Side 1 - Etched): 5373427 BG50646

Matrix / Runout (Side 2 - Etched): 5373427 BG50646 GREG @ FT

To są kompletnie różne matryce zatem sprzedawca opowiada bajki, przestań u niego kupować bo wciśnie Ci jeszcze jakiś fake press jako oryginał ;-)

U gigant.pl były najtaniej te Budgie z 2017 reedycja - 64 pln - ale jest już 119 ;-) w music cornerze jeszcze dorwałem za 66 z wysyłką gratis i paypal jest więc 3-pak "In For The Kill!", "Never Turn Your Back On A Friend" i "Bandolier" do koszyka i wio.

Edytowane przez thrak

To są kompletnie różne matryce zatem sprzedawca opowiada bajki, przestań u niego kupować bo wciśnie Ci jeszcze jakiś fake press jako oryginał ;-)

Twoja argumentacja zmienia posta rzeczy i wskazuje, że niestety w sklepie "nie dla idiotów" coraz słabszy personel...

Twoja argumentacja zmienia posta rzeczy i wskazuje, że niestety w sklepie "nie dla idiotów" coraz słabszy personel...

Ała ;-) tam to bym nie pytał raczej o szczegóły tłoczenia, skąd to, kto, kiedy i gdzie ;-) Jeśli mają dobrą cenę i znajdę to czego szukam to idę i biorę, raczej rad bym u nich nie zasięgał. Zobaczymy jak te tłoczenia, bo zamówiłem 3-pak dziś i podobno już mam skompletowane zamówienie :-) Na razie same pozytywy czytam o tej partii reedycji MCA.

bo zamówiłem 3-pak dziś i podobno już mam skompletowane zamówienie

W gigancie?

Pytam bo w Gigancie te wydania z 2017 już są za ponad 100.

Dzisiaj w MM widziałem wszystkie trzy za 69,90 za szt.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W gigancie?

Pytam bo w Gigancie te wydania z 2017 już są za ponad 100.

Dzisiaj w MM widziałem wszystkie trzy za 69,90 za szt.

W MM widzę na stronie Never Turn... za 79,90 a reszta to chyba te wydania 2014 bo cena 149...

Gigant miał za 64 per sztuka :D ale z dnia na dzień do 119 podnieśli. Udało mi się złapać za 66 w music corner i zamówienie podobno skompletowane. Widzę że jeszcze są za tyle a przy 3-paku wychodzi 200,33 pln i wysyłka gratis dzięki temu ogonkowi :-)

Edytowane przez thrak

W MM widzę na stronie Never Turn

Dzisiaj osobiście sprawdzałem daty na płytach - 2017 ceny jak podałem 69,90.

Było po 2 szt. każdego tytułu.

Tych z 2014 - fizycznie nie było, te widziałem w Saturnie i różnica w jakości poligrafii z tymi 2017 jest spora.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi