Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

W Empiku jest teraz promocja na Division Bell , jest do kupienia za 94 zł. A za ile można kupić w Polsce wersję USA ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

a na merlinie za 81,89 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Znalazłem wersję USA za 209 zł :(

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

A co powiecie o niemieckich wydaniach Pink Floyd?

Konkretnie mam na myśli:

Dark side of the moon z AMIGA

Pomiędzy wersją UK i USA przepaść?

Pojawiają się też tłoczenia włoskie i francuskie,

Na merlinie jest generalnie do czwartku -30% na rock, są wszystkie płyty Led Zeppelin w tym nieremasterowane po 50 zł.

Słyszeliście o wersji zremasterowanej 2-płytowej - mają po 70 teraz? Jest duża przepaść na plus? Kompletuje właśnie zamówienie...

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

A co powiecie o niemieckich wydaniach Pink Floyd?

Konkretnie mam na myśli:

Dark side of the moon z AMIGA

Wydanie Amigi jest lekko "przyćmione".Przynajmniej w porównaniu z reedycją z 2012. Mam trzy: Amiga, Anfon (rosyjska) i nowy remaster. Ten ostatni brzmi najlepiej. Rosyjskie tłoczenie jest przymulone. Brzmi jak z kiepskiego CD.

Własnie dotarłą do mnie płyta King Crimson Island. Dystrybutor - RockSerwis. Płyta równa, czysta, nie naelektryzowana. Wydawać by się mogło, że to przecież norma, ale niestety - współczesne edycje i w tych podstawowych sprawach bywają daleko w tyle. Okładka tradycjnie - kiepski papier, cienki że strach. Ale wkładka kompletna, jak z epoki. Koperta z folią antystatyczna. No i brzmienie. Wilson po raz kolejny zrobił bardzo dobrą robotę - Fripp potrafi kazdego przypilnowac:)))

Na merlinie jest generalnie do czwartku -30% na rock, są wszystkie płyty Led Zeppelin w tym nieremasterowane po 50 zł.

Słyszeliście o wersji zremasterowanej 2-płytowej - mają po 70 teraz? Jest duża przepaść na plus? Kompletuje właśnie zamówienie..

Hmmm... To te pojedyncze wydania mają inny mastering od tych podwójnych?

Wilson po raz kolejny zrobił bardzo dobrą robotę - Fripp potrafi kazdego przypilnowac:)))

Wilsona nie trzeba pilnować ;-) dlatego wlalą do niego drzwiami i oknami żeby robbił remastery klasycznych płyt, jak te King Crimson, Yes, produkował albumy Opeth, itd. :-) To jest mistrz, rzadko się już takich teraz w branży muzycznej spotyka.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wilsona nie trzeba pilnować ;-) dlatego wlalą do niego drzwiami i oknami żeby robbił remastery klasycznych płyt, jak te King Crimson, Yes, produkował albumy Opeth, itd. :-) To jest mistrz, rzadko się już takich teraz w branży muzycznej spotyka.

No i ta ilośc ofert odbija się na jakości... Z tego co pamiętam, to po remasterze pierwszego longa EL&P Panowie chyba podziękowali mu za współpracę. Ale Fripp dla niego jest guru, więc chyba stara się chłopak:). TAk przy okazji - które wznowienia Yes na analogu masterował? Te Warnera czy AA? Jak brzmią te wznowienia Warnera?

Edytowane przez maciek1

No i Jethro Tull, bardzo dobre remajstry.

No i ta ilośc ofert odbija się na jakości... Z tego co pamiętam, to po remasterze pierwszego longa EL&P Panowie chyba podziękowali mu za współpracę. Ale Fripp dla niego jest guru, więc chyba stara się chłopak:). TAk przy okazji - które wznowienia Yes na analogu masterował? Te Warnera czy AA? Jak brzmią te wznowienia Warnera?

EL&P jak to EL&P pewnie chcieli więcej niż ich stać stąd zawieszenie współpracy ;-)

Yes na razie widziałem tylko mastery SW na cd, 5.1 dvd audio, mam nadzieję że pójdzie to tak jak w przypadku KC. Te wznowienia Yes którą dostepne np. CTTE albo TYA odradzam, masa negatywów, pomimo ceny okolice 40 pln nie warto. Lepiej poszukać jakiegokolwiek tłoczenia z epoki w stanie NM, na pewno zniszczy te wznowienia Warnera i inne.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Lepiej poszukać jakiegokolwiek tłoczenia z epoki w stanie NM, na pewno zniszczy te wznowienia Warnera i inne.

Oczywiście mam już kilka tłoczeń z epoki. Te współczesne to tak z fanaberii chyba tylko kupuję i to bardzo rzadko. Musowo KC i PF:) Teraz z powodu pustki spróbuję Yes. Te mastery dvd audio Wilsona brzmią obiecująco i miałem nadzieję, żę w analogu też coś mieszał... Tak przy okazji wracając do EL@P - ten master Wilsona brzmi jak dla mnie całkiem super!:)

w Polsce niestety nie ma tłoczni płyt analogowych

Nie ma i nie będzie, chyba ze ktoś mądry niezależny sobie otworzy. Czesi mądrzy zostawili stare graty i przeczekali szał cd i teraz pół Europy do nich wali z zamówieniami.

To prawda wiele fabryk pozamykali, a sprzęt rozkradli. Swego czasu Pronit miał wznowić produkcję, ale pomysł chyba upadł bo nawet już ich strona nie istnieje.

Wczoraj w Merlinie zamówiłem Led zeppelin II ,IV i House of the Holly . W sumie z przesyłką wyszło 156pln.

Dzisiaj jak widzę już po ptakach,koniec promocji.

Ja też tak zrobiłem, plus "jedynka". Długo się wahałem, bo mam wydania z epoki, ale za tę cenę skusiłem sie:) Szkoda, że nie mieli "trójki":) Sklep ma dosyć rozudowaną sieć punktów odbioru osoistego ("małpka coś tam")

Jedynka i trójka trafiła mi się z promo w Empiku . Tak że pięć płytek w dobrej cenie, teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać do końca października.

Nie ma i nie będzie, chyba ze ktoś mądry niezależny sobie otworzy. Czesi mądrzy zostawili stare graty i przeczekali szał cd i teraz pół Europy do nich wali z zamówieniami.

No i paczta ludziska: toż to stary, dobry Supraphon!:) A są tacy, którzy wydziwiając i gardząc tą zacną wytwórnią - niejednokrotnie pieją z zachwytu nad nowymi tłoczeniami. Aberracja jakaś, czy rozdwojenie jaźni?:) pozdro - Jacek.

PS - a że równowaga w przyrodzie musi być, ceny lps we Francji różne: niektóre sporo tańsze, niż w Polsce, niektóre - droższe. "III" LZ - 17€, za to Murek PF - 45.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

W końcu!! Dream Theater Awake na winylu wznowione, przy okazji Falling ale że mam już MoV to będę musiał to przemyśleć :-)

Promo-Flyer_ALL_THREE-SCREEN-copy.jpg

A jakie macie doświadczenie z Akarma Records ?

Według mojego ucha włoskie tłoczenia z epoki to taka 3 liga, a jak to się ma do współczesnej roboty ? Czy tylko włoski label a tłoczą w Czechach ?

Przymierzam się do jednego zakupu, ale cena dosyć dosyć...mają bardzo wywindowane ceny, przyczyną tego jest ograniczona ilość wydania, wszystko niby limited do 500 +/- sztuk, czy idzie też za ceną jakość.

Może ktoś coś powiedzieć ?

Dziękuję z góry

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i paczta ludziska: toż to stary, dobry Supraphon!:) A są tacy, którzy wydziwiając i gardząc tą zacną wytwórnią - niejednokrotnie pieją z zachwytu nad nowymi tłoczeniami. Aberracja jakaś, czy rozdwojenie jaźni?:)

Nie ma co się śmiać. Jeszcze trochę a Chińczycy odkopią swoje stare maszyny, sklonują je i będziemy mieli.

Np. coś takiego:

Jimi-Hendrix-The-Cry-Of-Love-421429.jpg

;-)

Witam. Czy ktoś miał przyjemność odsłuchać Exciter Depeche Mode (Music On Vinyl 2xLP). Mam wrażenie, że wysokie są beznadziejne.... Płyta nowa, a brzmienie najwyższych tonów jak z zajechanej płyty. To nie igła bo inne płyty odtwarza OK.

chyba nie bylo

After seeing in the last couple of years almost all of its 15 studio albums bootlegged, Nick Cave and the Bad Seeds are finally getting an official vinyl reissue? Mute site says yes, at least for three titles in the coming October

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetnie! Marzy mi się "The Boatman`s Call", ale cena pierwszego wydania zabija.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Wiem, ale mam "Murder Ballads" na bootlegu i to nie jest to. Cicho nagrane i bez ikry.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Zapowiedź 01-2015 - Soundtrack

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzysztof_54067

• Pokaż nowe odpowiedzi