Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie części winyli z wydawnictwa ACT. Niektóre pozycje zajmują 2 x vinyl, a materiał zawarty na nich zajmuje ok. 1godz. z groszem. Wychodzi ok. 15min. na stronę. O co chodzi? Płyty chodzą na wyższych obrotach, czy może rowki rzadziej cięte? Z ciekawości pytam bo może ktoś posiada np. e.s.t. czy inne w ten sposób wydane.

Co warte sa płyty LP's ze stoisk w marketach? Na przykład w Saturnie i Mediamarkcie sa takie stoiska. Jest na nich sporo wznowień polskiego rocka. Na przykład jest "biały" Perfect niedawno jeszcze biały kruk wsród LP's. Kilka innych interesujących staroci polskiej i zachodniej muzyki rockowej. Ceny 70-90zł. więc sporo.

Czy to są całkowicie analogowe reedycje? Takie tłoczenia z taśm matek, czy po prostu biorą krażek CD i zgrywają go na analog?

halo?

Nikt nie ma informacji czy przemyśleń na temat tych wznowień. Może jednak ktoś te płyty kupował i porównywał z wydaniamu pierwotnymi?

Czy reedycja Perfectu jest warta swej ceny? Czy jednak ktoś to porównywał, że tłoczenie marne albo remastering i słabiej brzmi od pierwowzoru?

Czy reedycja Perfectu jest warta swej ceny?

ZTCP kolega Violet miał ode mnie pożyczony pierwszy album Perfect w wydaniu z epoki i porównywał go z reedycją. Chyba gdzieś to opisał.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Violet udziela się na jakimś blogu ?

na tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Violet gra na violonczeli lub violinie ;)

... i na kablach, niebyle jakich bo chaaaaamerykańskich.

Co słowo - to idiotyzm.

Może się wstrzymaj, bo wychodzisz na idiotę.

Es jurzułel, zreszto.

Bożena Janerka na pierwszej Janerkowej płycie - grała na wiolonczeli.

I to jest najpiękniej zagrana i - nagrana - historia tej płyty.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Violet gra na violonczeli lub violinie ;)

... i na kablach, niebyle jakich bo chaaaaamerykańskich.

Zauważyłem już co lubi. Dobry kabel nie jest zły. Jest mozliwosc wykonania samodzielnie najbardziej magicznego kabla. Mozna mu nawet nadać wyszukaną nazwę, wydrukować na folii przylepnej i okleic koszulkę zrobioną z oplotu linki wspinaczkowej.

Możemy wykonać witrynę internetową z kilkoma modelami takich kabli, zamieścić informację na kilku forach dyskusyjnych. Zdobywamy grono fanów wielbicieli i wielu chce się dowiedzieć jak takie cudo gra.

Przepis bardziej jak na karierę celebryty, albo na poderwanie dziewczyny. Dziewczyn juz sie chyba nie podrywa na czarne płyty.

Chciałem zyskać pewność, że Polskie Nagrania nie oszukują na tych reedycjach. Zalezy mi bardziej na wartości kolekcjonerskiej, Przesłucham kilka razy i pójdzie dopudełka.

Pisał ktoś coś o reedycjach: Korowód - Grechuta i Anawa i Cień wielkiej góry - Budka Suflera? Wyszukiwarka nie wykazuje... Mam oryginały, ale...:)

Panowie jest tylko 200 egz!

07 zgłoś się special vinyl edition- wydał to GAD records.

To chyba tylko dla klubowiczów ta kolorowa wersja, bo nie mogę znaleźć. Czarna 500 szt. za 70 jest dostępna. Wiadomo gdzie to stacjonarnie można kupić? Ale fizycznie czy gdzieś leży, bo listę sklepów partnerskich znalazłem: empik, saturn, media ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

To chyba tylko dla klubowiczów ta kolorowa wersja, bo nie mogę znaleźć. Czarna 500 szt. za 70 jest dostępna. Wiadomo gdzie to stacjonarnie można kupić? Ale fizycznie czy gdzieś leży, bo listę sklepów partnerskich znalazłem: empik, saturn, media ;-)

ktos twierdzil na FB, ze ma miec sideone.pl w Wawie

700 sztuk już się wyprzedało!!??? :-) Na osłodę klasyk też w z polskiej tv :-) jak to odkryłem byłem w szoku, co za muza genialna! Jak Blood Sweat & Tears coś a'la momentami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi