Skocz do zawartości
IGNORED

Teorie spiskowe.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, Ty tego nie wiesz.

Rozumiem, ze Ty wiesz wszystko.

Ja tez nie wiem, wiec licze ze nam wyjasnisz "o wielki omnibusie"

Pijak nie zrozumie kogoś kto mu tłumaczy że picie nie jest dla niego dobre. Pijak sobie pomyśli - co ten facet p...li ? Przecież JA WIEM LEPIEJ !!!

A czy brales kiedys pod uwage taki czynnik, ze wszyscy wokol pijaka chca leczyc skutki, a nie wnikaja w przyczyny ?

Z punktu widzenia pijaka on rzeczywiscie wie lepiej.

Kto jednak probuje spojzec na sprawe jego oczami ?

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Zadający takie pytania? To chwalebne, że próbuje się postawić w jego sytuacji... A może trzeba mu pomóc a nie intelektualizować sie na forun internetetetowym...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przez rok niepisania przeanalizowałem i skorzystałem z usług pana Popko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i powiem wam że mamy podobne przemyślenie- to jest planeta więzienna z super-technologią może coś w rodzaju czyśćca dla niedobrych dusz a może i... piekło. Chrystus powiedział : "Nie jestem panem tego świata..."

Po 15 latach przemyśleń i szukania prawdy zastanawiam się czy kościół nie ma racji- jesteśmy grzesznikami...

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• 3 tygodnie później...

To nie jakiś gostek wyżywa się na YT. To program anglojęzycznej TV z Moskwy Russia Today.

Prawdopodobnie sterowany przeciek - tak Putin daje do zrozumienia Obamie, żeby za bardzo nie podskakiwał.

Wygląda na to, że Rosja jest w posiadaniu dowodów na największą konspirację w dziejach współczesnego świata i nie zawaha się ujawnić tych dowodów gdy nadejdzie czas.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Naród wybrany tworzy historię .Od mediów poprzez ekspertów, do "wiarygodnych" świadków. Tylko ofiar wśrod nich coś mało albo wcale.

Dlatego los Iranu wciąż jest niepewny.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Głoszenie nienawiści do innych traktowanych jako wspólnych wrogów zawsze mocno łączyło Polaków. To widać element ich tożsamości.

Wiem że się do tego sam przed sobą na pewno nie przyznasz. Ale musi Ci być bardzo tęskno do ojczyzny i rodaków skoro ziejesz taką nienawiścią do innych i tak bardzo potrzebujesz wroga żeby móc go lżyć ...

Marna psychoanaliza, bardzo niskich lotów... tęskno???

Hehehehe...

Tęskno to mi jest za Irlandią po tygodniu w PL. :)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Głoszenie nienawiści do innych traktowanych jako wspólnych wrogów zawsze mocno łączyło Polaków. To widać element ich tożsamości.

Z tematu "Kolęda 2013"

Ten post nie wpisuje się w trend głoszenia nienawiści do księży. A Polaków najmocniej łączy właśnie wspólne głoszenie do kogoś nienawiści.

Więc się zastanów co piszesz ... ;-)

Z tematu "Polityka"

Boję się że głoszenie treści antysemickich, rasistowskich i ksenofobicznych jest standardem wśród osób prymitywnych. Kiedyś by się wstydzono publicznego głoszenia takich poglądów. Dziś internet zapewnia anonimowość - i byle cham może pluć jadem na kogo mu się spodoba, znajdując poklask wśród innych sobie podobnych prostaków.

Widzisz ? Zaprezentowałeś myślenie polaczka : kto nie podziela MOICH poglądów - ten NIE MOŻE być Polakiem. I MUSI być z innego kraju. Musi być INNY. Nie "nasz" - bo razem z nami nie lży i nie narzeka.

Rzeczywiście - tacy "rodacy" mnie brzydzą ...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Masz przecież wolność wyboru i zawsze możesz wyjechać.

My się o takich gości nie prosiliśmy, a skoro już przyjechali to niech zachowują się jak goście.

Odmienność ich kultur i zachowań nie może wpływać na nasz sposób postrzegania i kultywowania narodowości.

Bo to jest właśnie największym zagrożeniem dla Polaków.

Bady - ale Ty wiesz że to co piszesz to stek bzdur, wyssanych z palca nonsensów, nietrafionych argumentów itd ?

Nie, Ty tego nie wiesz.

Dyskusja na takim poziomie niestety nie ma sensu ...

Pijak nie zrozumie kogoś kto mu tłumaczy że picie nie jest dla niego dobre. Pijak sobie pomyśli - co ten facet p...li ? Przecież JA WIEM LEPIEJ !!!

Wkleiłem wypowiedź przygłupa z KNP, którą uważam za idiotyczną i spiskową. Dokładnie po to jest ten wątek.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Widzisz ? Zaprezentowałeś myślenie polaczka : kto nie podziela MOICH poglądów - ten NIE MOŻE być Polakiem. I MUSI być z innego kraju. Musi być INNY. Nie "nasz" - bo razem z nami nie lży i nie narzeka.

Rzeczywiście - tacy "rodacy" mnie brzydzą ...

Ty też budzisz we mnie odrazę. I twoje wypociny.

Czy Edward Snowden jest w posiadaniu "plików końca świata"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a wkleję cuś:

- Prawdziwa przyczyna zabójstwa Kennediego -

Dzień 22 listopada 1963 był przykładem jak bardzo prywatni właściciele FED (Bank Rezerw Federalnych) byli zdeterminowani by utrzymać władzę. J.F.Kennedy szybko zorientował się, że Stany Zjednoczone, wskutek machinacji finansowych, utraciły niepodległość i wiedział, że proces uzdrawiania Ameryki musi się rozpocząć od uzdrowienia finansów.

27 Kwietnia 1961r. po zaledwie trzech miesiącach od zaprzysiężenia na prezydenta USA wygłosił historyczne przemówienie w hotelu Waldorf-Astoria w NYC:

” …Samo słowo ‚tajemnica’ jest odrażające w wolnym, otwartym społeczeństwie. Jako ludzie jesteśmy tak z natury jak i historycznie przeciwnikami tajemnych stowarzyszeń, tajnych przysiąg oraz ukrytych biegów wydarzeń……. Na całym świecie działa przeciwko nam monolityczny i bezwzględny spisek, bazujący przede wszystkim na ukrytych środkach, by rozszerzać swą strefę wpływów poprzez infiltrację (szpiegostwo), zamiast inwazji, poprzez działalność wywrotową zamiast wyborów, poprzez zastraszanie zamiast wolnego wyboru. Jest to system, który zgromadził ogromne ludzkie i materialne zasoby, dla zbudowania zjednoczonej i wysoce skutecznej maszyny, która łączy operacje militarne, dyplomatyczne, wywiadowcze, ekonomiczne, naukowe i polityczne. Jej przygotowania są ukrywane, a nie ogłaszane, jej pomyłki są grzebane, a nie publikowane, jej przeciwnicy są uciszani, a nie pochwalani. Żaden wydatek nie jest kwestionowany, żaden sekret nie jest ujawniany.”

Przez wiele lat wmawiano nam ze wypowiedz JFK dotyczyła zagrożenia ze strony komunizmu i ZSRR co było absurdalne biorąc pod uwagę ze dwa miesiące później w czerwcu 1961 roku spotkał się z przywódcą Związku Radzieckiego Nikita Chruszczowem w Wiedniu, gdzie chciał wspólnie ze Związkiem Radzieckim nie tylko rozwiązać najważniejsze problemy światowe, ale przede wszystkim zahamować wyścig zbrojeń oraz ustabilizować sytuacje w Niemczech.

Dwa tygodnie przed śmiercią 4 czerwca 1963 roku chcąc ratować resztki wpływu prezydenta na gospodarkę i przeciwdziałać wykupywanej własności Stanów Zjednoczonych wydał rozkaz wykonawczy 11110 na mocy którego miał zamiar odebrać Rezerwie Federalnej władzę do drukowania pieniędzy pozbawiając żydowski kartel banków prywatnych wielkiej części ich potęgi i przekazywać produkcję banknotów w ręce państwa.

Z zewnątrz miało to wyglądać jako poprawka do rozkazu wykonawczego 10289 Trumana. W istocie jednak rozkaz wywracał całą elitę finansową USA. Kennedy rozkazał aby departament skarbu (tj. rząd federalny) wypuścił certyfikaty na posiadane srebro. Skarb USA miał wówczas olbrzymie rezerwy srebra i srebro było w powszechnym obiegu monetarnym. Na każdą posiadaną uncję srebra

musiałby być wystawiony papier. Tylko takiego papieru można by było używać jako pieniądza. Innymi słowy, wyprodukowano by tylko taką ilość dolarów jaka miała pokrycie w srebrze. Kontrola tej produkcji miała znajdować się w rękach rządu. Kennedy zdecydował się na srebro zamiast złota ponieważ rynek srebra jest dużo trudniej kontrolować, a tym samym trudniej go manipulować grupom nacisku. Postanowił wypuścić w obieg 4,3 miliarda dolarów, powstałych w oparciu o realną wartość posiadanego przez USA srebra. Była to pierwsza od pół wieku emisja pieniędzy przez skaru państwa, z pominięciem FEDu.

Z pieniędzy tych nominały $2 i $5 dolarów zdążono nawet wydrukować i puścić w obieg, natomiast nominały $10 i $20 zostały jedynie wydrukowane. Czasu aby i je puścić w obieg zabrakło. Banknoty rządowe miały nagłówek “United States Notes”, w odróżnieniu od “Federal Reserve Notes”. Do dzisiaj są w Ameryce osoby które posiadają takie pieniądze

Łatwo jest zrozumieć czym groził sprawującej faktyczną władzę w USA elicie dekret Kennedy’ego. Odbierał on Rezerwie Federalnej rzecz najważniejszą w całym przekręcie – prawo do pożyczania na procent rządowi Stanów Zjednoczonych wygenerowanego z czystego powietrza “pieniądza”. Ruch ten natychmiast eliminowałby z biznesu wiele organizacji finansowych, oczyściłby giełdę ze spekulantów i efektywnie wymusił zawieszenie działalności FEDu.

Rozkaz wykonawczy 11110, autoryzując generowanie pieniądza przez departament skarbu a nie przez prywatny bank jakim jest FED, zawierał dosłowną stypulację “ to issue silver certificates against any silver bullion, silver, or standard silver dollars” [do wypuszczania certyfikatów srebra opartych na srebrnym bulionie, srebrze lub standardowych srebrnych dolarach]. Oznacza to że na każdą uncję srebra w sejfach departamentu skarbu rząd mógł wprowadzić pieniądz oparty na przechowywanym tam metalu.

Jeszcze 12 listopada 1963 roku, przemawiając do studentów Uniwersytetu Columbia w Nowym Jorku Kennedy mówił: “Stanowisko prezydenta zostało użyte do zorganizowania spisku, który zniszczy wolność. Zanim opuszczę Biały Dom, muszę o tym poinformować amerykańskich obywateli”. Poinformować nie zdążył. W dziesięć dni później został zamordowany w Dallas w stanie Teksas. Wcześniej zamordowany został kongresman McFadden usiłujący ujawnić zasady działalności FEDu. Był on o krok od przegłosowania odpowiedniej ustawy w tej sprawie. Louis T. McFadden, przewodniczący Komisji Bankowości i Waluty Kongresu USA (House Committee on Banking and Currency) w latach 1920-1921, oskarżył Rezerwę Federalną o umyślne spowodowanie Wielkiego Kryzysu w 1929 r. W kilku przemówieniach wygłoszonych wkrótce po utracie pozycji przewodniczącego Komisji, McFadden twierdził, że Rezerwa Federalna jest sterowana przez banki Wall Street i ich filie w europejskich bankach.

McFadden powiedział: Panie Przewodniczący, mamy w naszym kraju jedną z najbardziej skorumpowanych instytucji, jaką znał świat. Mam na myśli Zarząd Rezerwy Federalnej i banki Rezerwy Federalnej. Zarząd Rezerwy Federalnej, który jest ciałem rządowym, oszukał rząd USA, że jest wystarczająco dużo pieniędzy na spłacanie długu państwowego. Dwunastu monopolistów kredytu, którzy nielojalnie i podstępnie zostali wprowadzeni do naszego kraju przez bankierów z Europy i odpłacają się nam za naszą gościnność podkopywaniem naszych amerykańskich instytucji… Ludzie słusznie wysuwają oskarżenia wobec Zarządu i banków Rezerwy Federalnej. Tekst całego wystąpienia jest na stronie

Ukryta Zawartość

McFadden został zamordowany w ten sam sposób, co Kennedy i Lincoln i wielu innych przeciwników tych, którzy kontrolują system lichwy.

Z grupą trzymającą władzę nie ma żartów. Następca Kennedy’ego, Lyndon B. Johnson, wstrzymał druk banknotów z niewytłumaczalnych powodów. Dwanaście banków Rezerwy Federalnej wycofało natychmiast banknoty Kennedy’ego z obiegu i zastąpiło je swoimi potwierdzeniami długu.

Materiały dotyczące zabójstwa utajniono na dziesiątki lat. Sprawców nie odnaleziono, mocodawców nie ukarano. Próba uzdrowienia systemu finansowego i wydarcia go z rąk międzynarodowej finansjery się nie powiodła. Elita okazała się silniejsza, jej przekręt z prywatnym bankiem emitującym pieniądz z powietrza i pożyczającym go rządowi federalnemu na procent trwa dalej…

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

a to już nie są teorie, to suche fakty

Ukryta Zawartość

ale w pale to się to nie mieści

nie jestem "europejczykiem"

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

- Prawdziwa przyczyna zabójstwa Kennediego -

Ta teoria jest wielce prawdopodobna - jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Dlatego prezydent mógł zginąć.

Ale ja mam lepszą teorię spiskową co do jego śmierci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pieniądz rządzi światem.

A KTO rządzi pieniądzem?

Dlaczego polski rząd nie może pożyczyć pieniędzy bezpośrednio z NBP, tylko MUSI DROŻEJ z zagranicznych banków komercyjnych?

KTO kazał Kwaśniewskiemu wprowadzić odpowiedni zapis do polskiej Konstytucji?

KTO za tym wszystkim stoi i co to ma wspólnego ze śmiercią JFK?

Czy mówi Wam coś różnica pomiędzy Federal Reserve Note a United States Note?

Odpowiedzi na pytania jw przynosi najnowsza Teoria Chaosu - prosto z Dublina! :)

Zapraszam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy Edward Snowden jest w posiadaniu "plików końca świata"?

ta.

Ukryta Zawartość

weź doktór zacznij czytać zanim cokolwiek napiszesz bo robisz z siebie błazna jak mało.

zaraz, zaraz.....

ty i tak robisz z siebie błazna.

Ukryta Zawartość

Hiperprzestrzeń - sztandarowa audycja niezależnego Radia na Fali z Londynu.

Ukryta Zawartość

Fajny odcinek o tym, jak międzynarodowe korporacje farmaceutyczne mordują masowo ludzi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Tak zwane pliki "końca świata" rzekomo będące w posiadaniu Snowdena mogą mieć wymierną wartość.

Nie wszystkie informacje podawane są do publicznej wiadomości, między innymi dlatego, aby nie wzbudzały niepokojów społecznych, czy też przedwczesnej paniki.

Jak wiadomo, na "koniec świata" czekaliśmy już w przeddzień wigili zeszłego roku, ale ta data wcale nie była przez Majów uznana jako dzień totalnych i jednoznacznych zmian, a widzianych gołym okiem.

Bardzo możliwe, że te zmiany zostały rozpoczęte z tym dniem - 23.XII.2012r.

To że obserwatoria astronomiczne, w tym również również i NASA, nie informowały nas/mas o komecie ISON, wcale nie wyklucza tego że była ona obserwowana już od zeszłego, a może nawet wcześniej niż roku (?).

Stąd mogą wynikać i nerwowe ruchy agencji FEMA, przygotowującej się na coś nam nieznanego, a prawdopodobnie zagrażającego życiu, czy nawet istnieniu w szerszej perspektywie.

Tym do niedawna nieznanym, a w zasadzie już poznanym może być właśnie kometa ISON.

I nie chodzi o to że "bachnie" On w Ziemię, ale o to że jej długi i niezwykle szeroki ogon jaki za sobą ciągnie, może stanowić realne zagrożenie dla życia na planecie.

Celowo wytłuściłem On, a nie ona - kometa, gdyż imię jej jakoś dziwnie można przetłumaczyć na ISON = Ja Syn (w domyśle boży).

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Oczywiście przy tego typu okazjach, jak kometa ISON "budzą się" do życia różne sekty i jasnowidze głoszący rychłą zagładę rodzaju ludzkiego.

I nie było w tym nic dziwnego, gdyż pieniądz nie śmierdzi i na wszystkim można zarobić, ale w przypadku "dziwnych zbiegów okoliczności" - ruchy FAME, urlopowany personel NASA, brak traconej masy komety podczas przelotu w bliskiej odległości od Słońca, pozwala przypuszczać że coś się jednak dzieje.

Ja co prawda z przymrużeniem oka podchodzę do wszelkich sensacji upublicznianych prze tą "stację", ale w przypadku wypowiedzi jej gościa - Igora Witkowskiego - mogę tylko przytaknąć jego wypowiedziom.

Ja bym się nie przejmował - kometa jak każda inna. Nawet jeśli Ziemia wejdzie w obłok pyłu z ogona to co?

Spłonie on w atmosferze.

Przypominam, że każda kometa wzbudza wielki szum w necie i potem g*** z tego jest.

A Witkowski lepiej niech nagra coś II Wojnie czy o Hitlerze - na tym się gość zna i to jest naprawdę interesujące.

Kometa zaś - przyleci i odleci, jak to komety mają w zwyczaju.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Nad przyczynami wymarcia mamutów do dziś są prowadzone akademickie polemiki i nie dano w tym temacie jednoznacznej odpowiedzi, czy był to upadek meteorytu, zmiany klimatyczne, czy myśliwskie upodobania ludzi.

Nienaruszona struktura ciała i pozostawiona, bo nie strawiona treść żołądkowa pozwala przypuszczać, że śmierć mogła nastąpić gwałtownie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.