Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny to te same które grały z wzmakami Amare na wystawie - Clockwork. Pardo rozświetla i napowietrza przekaz, dlatego Jarek znając kolumny ze starszych zestawień, odebrał to jako odchudzenie i oziębienie. Niedrażniąca otwartość, która nieczęsto bywa w klubie, tez miała swoje trzy grosze. Ale każdy ma inne postrzeganie tego samego, a w klubie to standart. Jakbyśmy wszyscy piali tym samym głosem, byłoby to podejrzane, dlatego zawsze piszemy o swoich odczuciach szczerze i bez złośliwości.

pozdr.

Znaczy kolumny dobre, czyli coś innego spapraliście ;) Pewnie nie użyliście odpowiednich podstawek pod sprzęt i właściwego odświeżacza/dejonizatora powietrza :-) Ewentualnie jedynie słusznego lubrykatora duszy zabrakło, który sprawia, że wszystko brzmi piękniej ;) Tak czy owak ewidentnie Wasza wina!! :-))

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Jakich my wczoraj kolumienek słuchaliśmy, bo warto chyba o nich coś wsponąć? Ładnie wykonane maluszki i nawet cieszą muzyką.

O to,to,

http://www.trenner-friedl.com/index2.php?menu=art&sprache=en

pozdr.

Tutaj trochę przedpremierowych zdjęć.

post-12283-0-74975100-1396719405_thumb.jpg

post-12283-0-12042700-1396719416_thumb.jpg

post-12283-0-16070900-1396719434_thumb.jpg

Edytowane przez umka

Na tych zdjęciach to one wyszły na większe niż w rzeczywistości. ;)

Całkiem przyjemnie sie ich słucha. Wymagają raczej od słuchacza bliskości więc raczej do małych pomieszczeń lub wydzielonych kącików odsłuchowych. Jako, że naprawdę malutkie, to ich efektywnośc może być problemem dla niektórych wzmacniaczy, szczególnie niskowatowych lampek. Wymagają trochę prądu...

Średnica jest wysokiej próby i widać, ze twórcy wiedzieli, co robią i co chceili osiagnąć.

Bez cudacznych fajerwerków, ale to, co mają, grają dobrze. Na szczęście nie starają się grać tego, czego nie są w stanie.

Dla mnie pozytywne maluchy.

Bardzo przyjemne maluchy. Zbudowane imponująco - na froncie i z tyłu anodowane na czarno aluminium, a na pozostałych ściankach piękny fornir w matowym wykończeniu. Ale najważniejsze, że pozwalają cieszyć się muzyką. Konstruktor wiedział, co robi.

• 1 miesiąc później...

Panowie Kaimowcy, ostatni weekend szans na posłuchanie tub, które nie krzyczą, w zacnym towarzystwie 100W w klasie A. Same nowości.

pozdr.

Mnie podobały się bardziej niż Avantgardy.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Odeon?

Miałem kiedyś mniejszy model.

Odeon,Odeon :).

Mniejsze modele nie mają tej miski :).

Jest potencjał w tej kolumnie,jak napisał Jacek nie jest krzykliwa,ale to może bardziej istotna jest tu elektronika.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Miał to RCM, odsłuchałem wszystkie modele, które miał, natomiast chętnych na Odeona wtedy w Polsce było może dwóch,trzech audiofilów.Roger pogonił w cholerę:))

Może teraz się uda?

Panowie Kaimowcy, ostatni weekend szans na posłuchanie tub, które nie krzyczą, w zacnym towarzystwie

Umka , czy jesteś tego pewien co napisałeś ? Nie znam i nie słyszałem TUB które nie krzyczą i jazgoczą.

Tylko proszę nie pisz że mało słyszałem. Pozdrawiam

Umka , czy jesteś tego pewien co napisałeś ? Nie znam i nie słyszałem TUB które nie krzyczą i jazgoczą.

Jesli Stefek szukający gąszczu barwy i emocji w muzyce nie jest dla Ciebie wystarczającym argumentem, to niestety moje zapewnienia nic więcej tutaj nie wniosą. Nie krzyczą, co nie znaczy, że nie mają delikatnych cech takich konstrukcji. Wpadnij, to sam ocenisz, ale niestety tylko do jutra.

Pozdrawiam.

Jesli Stefek szukający gąszczu barwy i emocji w muzyce nie jest dla Ciebie wystarczającym argumentem, to niestety moje zapewnienia nic więcej tutaj nie wniosą. Nie krzyczą, co nie znaczy, że nie mają delikatnych cech takich konstrukcji. Wpadnij, to sam ocenisz, ale niestety tylko do jutra.

Pozdrawiam.

Umka , nie znam osobiście Stefka a nawet gdyby był muzykiem w kapeli Anny Marii Jopek to nie będzie dla mnie autorytetem gdyż możemy mieć inne preferencje co do dżwięku i jego barwy. Wierzę jedynie moim uszom i temu co słyszę. Jednak cały czas zastanawiam się nad miniaturkami Bravo i czy są naprawdę tak dobre jak chociażby SF Minima lub 3a/5a ? Moją akceptację blokuje też dolna granica pasma 70 Hz bo wyżej [niżej ]się nie podskoczy.

Z tymi wyjazdami to jestem trochę za wygodny ale dziękuję za zaproszenie.

Edytowane przez Magnepan

Umka , nie znam osobiście Stefka a nawet gdyby był muzykiem w kapeli Anny Marii Jopek to nie będzie dla mnie autorytetem gdyż możemy mieć inne preferencje co do dżwięku i jego barwy. Wierzę jedynie moim uszom i temu co słyszę. Jednak cały czas zastanawiam się nad miniaturkami Bravo i czy są naprawdę tak dobre jak chociażby SF Minima lub 3a/5a ? Moją akceptację blokuje też dolna granica pasma 70 Hz bo wyżej [niżej ]się nie podskoczy.

Z tymi wyjazdami to jestem trochę za wygodny ale dziękuję za zaproszenie.

Waldemarze przybywaj.............napijemy się kawy mocca))

Z miasta Łodzi masz niedaleko.........także zapraszamy.

Skąd wiesz,ze Stefek ma nazwane przez Ciebie miniaturki bravo?...........w kurierze warszawskim były inne wieści podane.

Słuchałem dzisiaj, dzięki umka za zaproszenie, te Odeony absolutnie nie krzyczą.

I jak ktoś ma za dużo kasy do wydania to jeszcze do tego ładnie wyglądają :). Jak nie-tuby. Okleina i te piękne kościo-słoniowe miski/nocniki. WAF wysoki moim zdaniem.

Ja nie mam więc albo pozostanę przy swoich Harbethach albo zakupie posiadane do odsłuchu Goodmansy Axiom 350.

Odsłuch i porównanie przeniesione na jutro bo ... auto mi zaprotestowało :):):).

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Odsłuch i porównanie przeniesione na jutro bo ... auto mi zaprotestowało :):):).

A na którą, bo dzisiaj odsłuch Marcina zakończył się przed 20 i dlatego nie dzwoniłem. Może jutro coś uda się ustalić.

pozdr.

..

I jak ktoś ma za dużo kasy do wydania to jeszcze do tego ładnie wyglądają :). Jak nie-tuby. Okleina i te piękne kościo-słoniowe miski/nocniki. WAF wysoki moim zdaniem.

...

Pozdro

Z tym wyglądem, to dla mnie jest nieco dyskusyjne. Te miski doczepione do skrzyneczek kojarzą mi się, (że nie napiszę dosadniej) ze sprzętem sanitarnym ;) .

Jesli chodzi o dźwięk, to Jacek chyba na początku nieco zbyt "przestraszł" się krzykliwości tub i połączył je mocno "tonizujacym" kabem głośnikowym. Ponieważ sam preferuję bardziej "żywy" dźwięk szukalismy jakiś czas na to sposobu. Okazało się, ze wpięcie innych kabli głosnikowych, które już nie mają tak silnej tendedncji do "łagodzenia" zdecydowanie ożywiło przekaz..

Choć jesem przekonany, Że poprzednie granie na pewno znalazłoby wielu amatorów.

Ale chłopaki słuchali już do końca w tej ostatniej naszej konfiguracji. Mnie cieszy fakt, że mino ożywienia przekazu, nadal było bardzo kulturalne granie bez oznak natarczywości. A,że kablologia jest istotnym elementem takich zestawień, moglismy przekonac sie poraz kolejny.

pozdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.