Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Jar postaram się odpowiedzieć . Fakt bezpośredniego porównania w konkretnym torze nie było ale jednak mogę pokusić się o pewne porównanie ponieważ z tym plikograjem był u mnie w domu Bubusia . Dużo u mnie nie pograł tym niemniej pewne szczególne cechy różniące były widoczne jak na dłoni . Urządzenie Jarka w porównaniu z N-30 gra głębszym bardziej szczegółowym basem , buduje lepszą scenę . Góra jest szczegółowa jasna ale nie krzykliwa . W moim odczuciu w porównaniu do N-30 gra bardzo analogowo .

N-30 to urządzenie które kupiłem ponad rok temu jako pierwszy klocek na start po 20 latach nie interesowania się audio . Jako budżetowy grajek na start może być . To innej klasy urządzenia . Z tego też powodu nie było by sensu go zabierać na jakiekolwiek odsłuchy . W związku z moją pasją do ,,śpulaków,, plikograj to urządzenie które może mi się przydać jako źródło do nagrywania ,,śpulek ,, . Dlatego od razu zwróciłem na nie uwagę .

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Gość

(Konto usunięte)

Jar postaram się odpowiedzieć . Fakt bezpośredniego porównania w konkretnym torze nie było ale jednak mogę pokusić się o pewne porównanie ponieważ z tym plikograjem był u mnie w domu Bubusia . Dużo u mnie nie pograł tym niemniej pewne szczególne cechy różniące były widoczne jak na dłoni . Urządzenie Jarka w porównaniu z N-30 gra głębszym bardziej szczegółowym basem , buduje lepszą scenę . Góra jest szczegółowa jasna ale nie krzykliwa . W moim odczuciu w porównaniu do N-30 gra bardzo analogowo .

N-30 to urządzenie które kupiłem ponad rok temu jako pierwszy klocek na start po 20 latach nie interesowania się audio . Jako budżetowy grajek na start może być . To innej klasy urządzenia . Z tego też powodu nie było by sensu go zabierać na jakiekolwiek odsłuchy . W związku z moją pasją do ,,śpulaków,, plikograj to urządzenie które może mi się przydać jako źródło do nagrywania ,,śpulek ,, . Dlatego od razu zwróciłem na nie uwagę .

Dziękuję...

Pozdrawiam :-)

Panowie szybkie pytanie, wykonawca tego utworu WOW to kto to jest bo zapomniałem. Jakiś tytuł płyty poproszę ;) i tak btw dzięki za spotkanie, na którym miło spędziłem czas, a przy okazji przetestowałem swój IC.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Jon Balke plyta Batagrafa statement(1szy kawalek)

https://www.google.p...pWIqbSrWqssOEM:

Batagraf (established 2005 in Oslo, Norway) is a Norwegian jazz orchestra, created and led by Jon Balke.[1] In 2009 they attended the Nattjazz in Bergen with the entertainers Are Kalvø and Espen Beranek Holm, two of Norway's most popular radio personalities, for the show «Pratagtaph» gaining brilliant reviews

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

NIe jestem trochę w temacie, ale coś się stały z SA? Jakiś czas temu do mnie dzwonił i mówił, ze się źle czuje......

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

:((((((((

Chciał mi sprzedać swój sprzęt dokładnie chciałem GMki i kolumny ale widzę, nie zdążyłem :(

Niech Bóg ma Go w swojej opiece...

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Jon Balke (...)

A ja polecam tę płytę, jakby co ;)

:post-25865-0-66068000-1457469711_thumb.jpg

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• 2 tygodnie później...

Panowie, co sie dzieje, gdzie jestescie, czy dzisiaj klub dziala?

Co do plytki powyzej, posluchalem, zbyt stricte hinduska(jesli sie nie myle) jak dla mnie, ale kto co lubi

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Panowie, co sie dzieje, gdzie jestescie, czy dzisiaj klub dziala?

Co do plytki powyzej, posluchalem, zbyt stricte hinduska(jesli sie nie myle) jak dla mnie, ale kto co lubi

Dlaczego ma nie być otwarty. jeśli święta dopiero za tydzień.

A cisza wynikła z prozaicznego powodu, gdyż relacja z zabawy kabelkami i stopkami antywibracyjnymi może ściągnąć tutaj kilka złych dusz, a tego nie chcemy. ;-) Takiego podejścia nie zmienia nawet fakt, że obie występujące sieciówki pochodziły od bardzo znanych japońskich brandów i są nowościami na rynku, z czego jedna jest jeszcze pewnego rodzaju prototypem i Polska jest pierwszym landem, który odwiedziła. ;-)

Mnie Einstein podobal sie bardzo, w mojej estetyce, barwa, nasycenie, wybrzmienia, gral troche do przodu, ale za to bardzo przyjemnie.

Troche drogi, ale jak ktos ma fundusze, to warto rozwazyc, jeden z lepszych dzwiekow w klubie, oczywiscie moim zdaniem.

Edytowane przez bubusia

Jak to dobrze, że słyszeli inaczej,co by to było gdyby każdy usłyszał tak samo ;)

Najdziwniejsze jest to, że dotychczasowe frakcje dźwiękowe całkowicie się pomieszały. ;-)

Dawnośmy się tak nie kłócili o dźwięk jakiegoś urządzenia. ;-) Wzmacniacz niewątpliwie wzbudza emocje. Np. wokale pięknie się materializowały przed słuchaczem, ale już gitary brzmiały nieco płasko itd. Talerze i dzwonki świetne, ale kobiecy wokal potrafił zaświdrować w uszach (bardziej niż zwykle). Z jednej strony znakomite wysycenie dźwięku, a z drugiej - bałagan na scenie - brak wyraźnie zaznaczonych źródeł. Generalnie wzmacniacz jakby trochę narzucał każdej płycie swój własny charakter. Jedni twierdzili, że daje więcej informacji, drudzy - że to po prostu lekkie wykonturowanie charakterystyki. Chyba trzeba by mu poświęcić więcej czasu, bo potencjał niewątpliwie jest. ;-) Bardzo jestem ciekaw jak zagra u Jacka na papierowych membranach.

post-827-0-56732000-1458377199_thumb.jpg

post-827-0-24270000-1458377202_thumb.jpg

post-827-0-94226700-1458377205_thumb.jpg

post-827-0-68280200-1458377209_thumb.jpg

Edytowane przez twonk

Ten einstein to wg mnie swietny wzmak, jakby mu troche dodac precyzji, uporzadkowac scene i przesunac ja troche do tylu, to bylby prawie idealny, z drugiej strony, jakby dodac ugodzie tego wysycenia to tez bylaby prawie idealna:)

No i jest ladny, chyba:)

Darek(squad), ten wzmak dla ciebie stworzony:)

Edytowane przez bubusia

Ale tym razem Twój pokrywał się np. z Hornetowym - i to jest ewenement. ;-)

Jakbym miał na piwo, to bym mu chyba postawił tym razem :)

Wzmacniacz z wygladu mi się podobał, lepiej wyglądał w realu niz na zdjęciach.

Dla mnie ma typowo charakterystyczne lampowe brzmienie.

Prezentuje dźwięk "duży i do przodu" i to jego chyba niezaprzeczalna cecha. Słyszalna na każdym rodzaju odsłuchowanych kawałaków. Tym samym słuchacz czuje się być bardzo blisko poszczególnych dźwięków.

W przypadku np. ACDC wyszło to nieci karykaturalnie, gdy słuchając stopki perkusji czułem się jakbym głowę miał zataz przy bębnie ;)

Z pewnością dźwięk może się podobać, bo gra inaczej niż transystor ;) A ponieważ ta zmiana na ogół przyjemna dla ucha, może czasami wywoływać nawet "łaał" z zadowolenia.

Dobrze wypadają wokale i dźwięki naturalnych instrumentów, jakkolwiek nie na każdym materiale muzycznycm.

W przypadku wokalisty ACDC trochę go jakby ścisnęło za jaja i lekko zaczął skrzeczeć ;)

Moim zdaniem w zmacniaczowi nieco brakuje masy na niskiej średnicy, całość gra jakby nieco "uśmiechem dyskoteki".

Ptaszek nieco nisko latał ;) Atmosfera kościoła zmniejszona do wymiaru pojedyńczej, niewielkiej nawy.

Scena trochę bez rewelacji.

Za to barwa i nasycenie b. dobre.

No i te talerze i przeszkadzajki.... przy samych uszach. Jacek (umka) był zachwycony :)

No i te talerze i przeszkadzajki.... przy samych uszach. Jacek (umka) był zachwycony :)

Blachy mają brzmieć, a nie umierać natychmiast po oderwaniu się od nich pałki perkusisty. ;-)

Blachy mają brzmieć, a nie umierać natychmiast po oderwaniu się od nich pałki perkusisty. ;-)

Znaczy się skrzypce muszą skrzypieć :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dziwne trochę, że po dniu roboty jeszcze chce ci się słuchać walenia w blachy :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.